• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Valla genellikle hareketsiz sakin sadece arada sertleşiyo o şansını denemeleri falan bitti o yüksek sancılardan sonra arada hıçkırıyo hıçkırığı bildiğin kasığımda aşağıda hissediliyo yukardan hiç hissetmiyorum görünmüyo bile eskisi gibi hıçkırığı dışarıdan nst de çıkar mı emin değilim o yüzden o el hareketleri kıpır kıpır olması tekmeleri hepsi durdu tek hareketi dertleşmek kasılma oda düzensiz günde 3 4 kere anca o yüzden de korkuyorum alışık değilim böyle hareketsiz sakin durmasına

Evet dediğiniz gibi bi düzen yok bol bol uzanıyorum dinleniyorum geçmesi için kendimi yormuyorum hareketlerin kendisinin çok aşağı inmesi hareketlerinin azalması beni korkutuyo

Gözün aydın canım Rabbim acil şifalar versin tez zamanda kavuş yavruna benim ikinci bebeğimde de aynısı olmuştu 2gün kalmıştı 2. Günü iyiydi ama gözlem yapalım diye kalmıştı 3 4 de haftasonuna denk geldiği için 4gün kalmıştı toplamda haftasonu diye çıkaramamıştık pazartesi çıkmıştık ben gidip emzirdiğim için benim de çıkışımı yapmamışlardı çok şükür sağ salim doğurdun Rabbim güle oynaya huzurla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🥰🤲🏻🧿
Tek korkum emziremedigim icin sütum gelmezse neyaparim

Hemşirelere söyler misin elle sağım için sana yardımcı olsunlar. Çıkan kolosturumu da kaşıkla steril bir yerde biriktirin. Oradaki hemşirelerden yardım isteyin. Makina vs kullanmayın sağım için. Makinaya yapışır şu an gelen süt, elle sağılması lazım. Onu da bebeğe kaşıkla içirebilirsiniz. Kendiniz de emzirirsiniz.

Sütünü sağabilirsen sağıp göndersen iyi olur aslında gelir sütün skıntı stres yapma benim yeğenimin bir hafta kaldı bebeği küvözde hergün düzenli saparak götürdü günde bi iki kere girip kendisi emzirdi ayaklanınca da bana da tembihledi sakın stres yapma üzme kendini küvöze alınırsa da sütünü sağ yolla dedi

Arkadaslar mide bulantisi basladi bende bugun ikindi vaktinden beri. Bir de nefesim sıkısıyor. Sizde de var mi bu belirtiler. Neden oluyor olabilir acaba😔

Arkadaslar mide bulantisi basladi bende bugun ikindi vaktinden beri. Bir de nefesim sıkısıyor. Sizde de var mi bu belirtiler. Neden oluyor olabilir acaba😔
Bugün öğlen bana da oldu bulantı nefes sıkışması bana 4-5 gündür oluyor konuşurken nefesim kesiliyor o derece bi de kolumda kaşıntı oldu böyle nokta nokta kolestaz mı diye korktum bende baya ama geçti hem kaşıntı hemde bulantı geçti yarın kontrolüm var sorucam doktora bakalım

Idrar yolu yada gribal enfeksiyon geciren arkadaslae sikkatli olun esime soktor gecirdigi endeksiyindanda olabilir demisler antibiyotik tedavisi baslamislar korkulacak birsey yok demisler insalah en kisa zamanda alirim kucagima sezeryan dogumda cigerlerimdeki suyu bosaltamadigi icin olmus
Cumadan beri yine sarı akintim var kesin enfeksiyonun arttı yarın kültür de rica edeyim inşallah unutmam idrar testi de vereyim .su enfeksiyon bütün kötülüklerin anası. Sizde sarı akıntı varmiydi? Doğumu da tetikliyormus böyle komplikasyonlara da sebebiyet veriyormuş bereket ki sizin ki korkulacak bir durum değil.

36+2 1 haftada onden gidiyordu kilosu falan iyiymis sezeryan dogumda olabiliyormus
Ay iyi maşallah çok şükür hiç bişey olmaz Allah’ın izniyle haftası da küçük değilmiş zaten evinize geçince daha da hızlı toparlanırsınız süt için hiç stres yapmayın mümkünse sağın sağdıkça gelir merak etmeyin 🙏🏻

Benim gunlerdir midem bulanıyor ama doktora sormadım reflüden dir diye. Nefes sıkışması da oluyor özelikle biseyler yiyip içtikten sonra bebek çok baskı yapıyor.

Hiç sorma bugünde aynı belimdeki sancı ağrı geçmiyo kasıklarım ağrıyo sızkıyo göbeğime yayılan hafif bi sancı oluyo arada bebeğin hareketleri azaldı dünden beri sakin yavaş hareket ediyo kasılmalar ara ara oluyo o zaman oturduğum yerde ayaklarımı hoplatıyorum bildiğin boş bulunup bağırdığım oluyo hastaneye gittik sabah erkenden ama doktor bey 1mayısın etkisinden kurtulamadı sanırım hala kendisi 1mayısta ne gelicem demiş ne gelmicem demiş fiş vermiyoruz o yüzden dediler sinirden ağlayarak geldim geri 1saatlik yolu Perşembe günü tekrar gidicez acil doğum sancısı sıkıştırmazsa Allah'ın izniyle hoş bu gidişle ben doğum sanıcıyla gidicem gibi hissediyorum artık dünden beri bebeğin ayakları göbek deliğimin orda normalde midemde yukarda oluyodu birden o sancılardan sonra aşırı düştü aşağı mide kısımlarım üst kısımlar bomboş kaldı zaten kıpırdasa sertleşse kasıklarıma öyle bi baskı yapıyo ki kuyruk sokumum omurgam kasıklarım ağrıyo o süre içinde duramıyorum olduğum yerde
Gerçekten ben sinirlendim okurken ya kadın doğum bambaşka bi iş kulak burun boğaz doktoru değilsin ki sonuçta bu iş acil iş gecesi gündüzü tatili yok inşallah sağlıklı bi şekilde bir an önce doğurursun canım gün vermeden artık gidince alması lazım seni sezeryana normal doğum beklemiyorsun ki ha 3 gün önce ha 3 gün sonra prematüre değil ki sonuçta doğunca da alır kilo neyi bekliyor doktor anlamıyorum Allah yardımcın olsun işin rast gitsin inşallah 🙏🏻

Bu arada bugüne kadar iyi geldim diyordum ama bugün sabah aynada göbek deligimin altında kırmızı çatlakları gördüm. Zaten doktor demişti bana asıl şimdi dikkat etmen gerekiyor diye haklı çıktı. Bu duruma dikkat eden arkadaşların haberi olsun ben agirlastigim için eskisi kadar dikkat etmiyordum bugün yağlanmaya başladım tekrar.

Bu arada bugüne kadar iyi geldim diyordum ama bugün sabah aynada göbek deligimin altında kırmızı çatlakları gördüm. Zaten doktor demişti bana asıl şimdi dikkat etmen gerekiyor diye haklı çıktı. Bu duruma dikkat eden arkadaşların haberi olsun ben agirlastigim için eskisi kadar dikkat etmiyordum bugün yağlanmaya başladım tekrar.
Ben de maalesef hiç çatlağım olmadi diyenlerden olamadim son iki haftada ne yaparsam yapayim genişledi kırmızı cizgilerim. Oğlumun hatırası die avunuyorum artik😅

Kızlar bende bugün bebeğim kıyafetleri ve doğum çantasını hazırladım sonunda ama akşam duştan sonra baya ağzım yüzüm kaydı kafam gözlerim ağırlaştı tansiyonuma baktık 11-9 çok yakın olduğu için böyle oldun dedi eşim kayınvalidem 30 senedir tansiyon hastası eşim de biliyor o yüzden neden olur şimdi biraz daha iyiyim ama korkuyorum bebeğe bi zararı olur mu diye gözlerimi açamadım resmen bayılcam sandım 1 saat falan kötüydüm baya

Ben de maalesef hiç çatlağım olmadi diyenlerden olamadim son iki haftada ne yaparsam yapayim genişledi kırmızı cizgilerim. Oğlumun hatırası die avunuyorum artik😅
Ayyy benim kızıma hamileyken hiç olmamıştı hemde 35 kilo almama rağmen bunda erkek olduğundan mı bilmiyorum göbeğim öne öne gitti sivri karın oldu altta 2 yanda 2 çizgi şeklinde oldu çatlağım ben yine olmaz diye baya güveniyordum kendime ama öyle olmadı 😂

Gerçekten ben sinirlendim okurken ya kadın doğum bambaşka bi iş kulak burun boğaz doktoru değilsin ki sonuçta bu iş acil iş gecesi gündüzü tatili yok inşallah sağlıklı bi şekilde bir an önce doğurursun canım gün vermeden artık gidince alması lazım seni sezeryana normal doğum beklemiyorsun ki ha 3 gün önce ha 3 gün sonra prematüre değil ki sonuçta doğunca da alır kilo neyi bekliyor doktor anlamıyorum Allah yardımcın olsun işin rast gitsin inşallah 🙏🏻
Amin yarın tekrar gidicez eşimle giderken ne olur ne olmaz çantaları da alıp gidicez umudumuz yok ama belki belli olmaz hadi alalım der diyoruz gönül öyle istiyo artık Rabbim hepimize dayanma gücü sabırlar versin hayırlı doğumlar nasip etsin 24ünde 37+2 3200gr 50cm demişti 5 gün geriden söylemişti şuan artık onun ölçtüğü tarihe göre bugün tam 38 haftalık olması gerekiyo benim her zamanki tarihe göre 38+5ti bugün bol bol dua ediyorum inan artık 38+4. Yada 5de alalım dese bile razıyım yeterki gün versin 39lara bırakmasın

Ayyy benim kızıma hamileyken hiç olmamıştı hemde 35 kilo almama rağmen bunda erkek olduğundan mı bilmiyorum göbeğim öne öne gitti sivri karın oldu altta 2 yanda 2 çizgi şeklinde oldu çatlağım ben yine olmaz diye baya güveniyordum kendime ama öyle olmadı 😂
Ben de 12 kilo almışım aslında ama öne doğru sipsivri bir basket topu gibi bir göbeğim var napalim ya onlarla severix kendimizi

Ben de 12 kilo almışım aslında ama öne doğru sipsivri bir basket topu gibi bir göbeğim var napalim ya onlarla severix kendimizi
Aynen napalım oğlanların hatırası ☺️ bende bu sefer 20 kilo aldım diğeri kadar değil ama yine fazla o kadar kilo almaya iyi yine az hasarla kurtardık diyorum benim yengem 10 kilo aldı ama karnı baya paramparça olmuş gibi aşırı derecede çatlaktı karnı yarılacak gibiydi buna şükür diyelim ☺️

Ben cok korkuyorum ya😞 napicam bilmiyorum. 38 haftaligiz zaman gectikce o ana yaklasiyorum diye daha bir korku saldi beni. Bir de dun cati muayenesi yapti 2.defa doktorum. Acilma 2 cm i gecmis. Ama saniyorum o da artik dogum baslasin diye muayene esnasinda daha zorluyor canim cok yandi bu sefer daha bir korktum dogumdan. Muayeneden cikinca hickira hickira aglamaya basladim😔
Benim çatı 35te olmuştu ama o zaman bu kadar hissetmemiştim ağrıyı. Geçen hafta su mu sızıyor diye şüphelenip alttan muayene oldu. Alttan bakılınca o gün bakılmadan nst girmiştim ve en fazla 3 4 tane 40 50yi bulan sancı vardı bu hafta biraz daha sık 50lerde seyreden ve düzensiz şekilde 1 tanesi 100ü bulan sancı çıktı. Doktor kanala girmeye çalıştığı için olur dedi ama bu durumu da o muayene tetikledi diye düşünüyorum. 35te kanama olmadı ama geçen hafta 37de baktıklarında kanama da oldu pıhtısız saf kan şeklinde.

Back