• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Benim nst de 65leri gördüğünde bile hiç bişey hissetmedim 🙄 gerçi ağrı eşiğimle alakalı olabilir . Bakalım yarın nasıl cikicak bugüne kadar hep erken doğurmaktan korkuyordum artık erken doğum haftasını geride bıraktım bı huzur geldi hareketlerini arttırdim ve gelsin artık diyorum🥲🥰geceleri kaburga ağrısı ve bitmek bilmeyen mide yanmalari acı sulardan yoruldum.
Bu haftalarda artık açıklıklar oluyor. Ben ayaklarımı üsutunce bahsettiğiniz sancı ağrıları yaşıyorum bir de idarariniZ rengi nasıl koyu ise bol su için . Benim ilk kasilmalar olduğunda doktor çok su icmezsen serum vericem demişti susuzluk arttiriyormus ağrı kasılmaları
Benim 80ken bile adet sancısı gibiydi. O an ağrı hissedip baktığımda adet ağrısı hissediyodum sadece. Ama daha çok bebek baskı yapıyor ve alttan kemikler kasılıyor gibi ağrılar var onlar çıkmış 😒 kaburgama ve mideme tam erişemiyor benimki artık 1 parmak aşağı indi. Kaburga tekmesi yemiyorum çok şükür artık ama midem henüz rahatlamadı doktor poposunu oraya veriyor dedi 😄😄🫠 haftaya pazartesi kontrol. Günümüz de geldi ya her an gelebilir çok heyecan verici.
Bnmde arada bı kasılma var sadece onun dışında tık yok. Rabbim kolay doğumlar nasip etsin 🤲🏻
Kanala girerken kasıklardaki ağrılar ve bacak arasındaki kemikler ağrıyor benimki girmemiş ama girmek üzereymiş 3 4 gündür yogun ağrı var oralarda...

Dogum yaptim kızlar darisi size olsun insallah
Kendi sancimla 5 saat bekledim sancim yetersiz geldi ama 7 cm aciklik vardi. 1 saatlik az birsey suni sanci ile kavustum yavruma çok sükür.
Maşallah canım gözümüz aydın sağlıkşa büyüt bebişi inşallah🙏🧿
Bebia dogumu naslatmak üzeretmis arkadaslar kanala cok yaklasmis acıklikta var eve yollayamam dedi doktoe birazdan doguma alacaklar dua edermisiniz benim icin
Hadi bakalm sende al kucağına minnoşu 🧿 bizim senle agrılarımız aynı gibiydi bende merak ettim şimdi perşembe günü kontrolümüz . Dualarımız seninle 🙏

Kizlar hepiniz muhtmelen doğum cantalarinizi hazirladiniz pijama geceliklerinizi aldiniz ama suwen indirime girmiş .Suwen in ürünleri güzel diyorlar sizinle paylaşayım ihtiyacı olan varsa hala değerlendirebilir ,fiyatlar piyasaya göre güzel .
Ben kısa kollu aldım hepsini serum vs takılacağı için zor olur dediler. Bunu göz önünde bulundurun hepsi uzun kollu olmasın. Ben 3 tane kısa kollu önden düğmeli pijama takımı aldım elbiseyle rahat edeceğimi düşünmediğim için almadım. 1 tane de fotoğraf çekimi için sabahlıklı beyaz takım aldım fistolu ☺️

Kızlar 35+2 haftalık olduk bugün plasenta aşagıda demişti en sın doktor 2 gündür karnımın alt tarafında batmalar ve agrı var ara ara giren ve bugün adet olucakmışım gibi kasıklarımda agrı var perşembe günü kontrolüm acaba bu dogum başlangıcımı ?

Dogum yaptim kızlar darisi size olsun insallah
Kendi sancimla 5 saat bekledim sancim yetersiz geldi ama 7 cm aciklik vardi. 1 saatlik az birsey suni sanci ile kavustum yavruma çok sükür.
Maaşallah ne güzel bi doğum olmuş 😌 bebişini koklayarak öp yerimize, gözünüz aydın olsun💓 normal doğum konusunda bizi biraz cesaretlendirin lütfen 🫣

Kızlar bir şey sorcam daha önce buraya da yazmıştım çatı kemiklerim ağrıyor diye 3 haftadır çatı kemiklerimde hiç ağrı yok her işimi görüyorum maaşallah gece uyumalarım da öyle sadece tuvalete kalkıyorum, mide yanmam geçti diyebilirim. Ağrım sızım kalmadı nedeni neden doğum yaklaşınca böyle mi oluyor acaba. Ya da bebek tam ortalamış kafası aşağıda ama kanalda değil ondan mı bilen var mı ya son zamanlar böyle ağrı olmaz mı ki. Benim ki bi garip😁

Aynı dediğiniz ağrıları evelsi gün gece yaşadım kesintisiz ertesi gün öğlene kadar şuan bebeğin ayakları göbek deliğimin oralarda baya aşağı indi o ağrılardan sonra hissediyorum hareketleri de sadece kasılma sertleşme olarak hareket ediyo
Benim 80ken bile adet sancısı gibiydi. O an ağrı hissedip baktığımda adet ağrısı hissediyodum sadece. Ama daha çok bebek baskı yapıyor ve alttan kemikler kasılıyor gibi ağrılar var onlar çıkmış 😒 kaburgama ve mideme tam erişemiyor benimki artık 1 parmak aşağı indi. Kaburga tekmesi yemiyorum çok şükür artık ama midem henüz rahatlamadı doktor poposunu oraya veriyor dedi 😄😄🫠 haftaya pazartesi kontrol. Günümüz de geldi ya her an gelebilir çok heyecan verici.

Kanala girerken kasıklardaki ağrılar ve bacak arasındaki kemikler ağrıyor benimki girmemiş ama girmek üzereymiş 3 4 gündür yogun ağrı var oralarda.

Aynı dediğiniz ağrıları evelsi gün gece yaşadım kesintisiz ertesi gün öğlene kadar şuan bebeğin ayakları göbek deliğimin oralarda baya aşağı indi o ağrılardan sonra hissediyorum hareketleri de sadece kasılma sertleşme olarak hareket ediyo
Sizinki kanala inmiştir muhtemelen benim de girmeyi deniyor çünkü aşırı ittirme gibi ağrılar oluyor akşamları. Sonra da tuvalete koşmaca 😄 şansını deniyor benimki... doktor kanala girmeye çalışır o ağrı yapar kanala girince daha çok ağrır dedi. bugün nstlerimi atmıştım kanala girmek için verdiği ağrılar... sizin de git gide ağrılarınız arttıysa nstde benden fazla çıkar

Ben kısa kollu aldım hepsini serum vs takılacağı için zor olur dediler. Bunu göz önünde bulundurun hepsi uzun kollu olmasın. Ben 3 tane kısa kollu önden düğmeli pijama takımı aldım elbiseyle rahat edeceğimi düşünmediğim için almadım. 1 tane de fotoğraf çekimi için sabahlıklı beyaz takım aldım fistolu ☺️
Ben alıp hazırlamıştim bugün suweni görünce belki almayanlara fikir olur diye attım.O zaman ilk gün kısa kollu elbisemi giyeyim zaten en çok onu heveslenip aldım;) üzerinde saten sabahlık giyerim foto için. Sezeryan olursa ikinci güne de elbise ayarladım bana da elbise ile daha rahat edersin dediler🙄bir de lekelenir sık degistirirsinn dediler bı tane daha koyucam düğmeli altt üst takım o da. Bı de terlik koydum altı kaymayan kalın taban rahat . Heyecanlıyım kızımla kavuşmaya az kaldı🥰♥️

Eklentiler

• Screenshot_2023-05-02-21-04-37-722_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2023-05-02-21-04-37-722_trendyol.com.jpg
    65,5 KB · Görüntüleme: 48

Kanala girerken kasıklardaki ağrılar ve bacak arasındaki kemikler ağrıyor benimki girmemiş ama girmek üzereymiş 3 4 gündür yogun ağrı var oralarda...
Biz eşimle dışarı çıktık yuruyemiyorum resmen🙄 alttan acıtıyor acaba aşağı iyice indi mi diyorum.Disarda gezerken suyum gelmesinde uygun saatte uygun zamanda gelsin diyorum🥰😂😂 evet ya çok heyecanlı artık erken doğum korkusunu geride bıraktım keyfim yerinde 😎 hamdolsun bide midem biraz duzelseydi şu özel anların tadını daha güzel cikaricam hamileligim de zorlandigim ağır anksiyetelerle bogustugum anlar da olsa genel olarak çok güzeldi 🥲hamileliği de ozlucem bize bu duyguları yaşatan Allah'a çok şükrediyorum ve kızıma sürekli teşekkür ediyorum sesli şekilde duyuyordur heralde😍😍🥰

Bende ondan korkuyorum kasıklarımda adet sancısı gibi sancılar oluyo kuyruk sokumuma vuruyo normal gelmiyo hiç bana
senin haftanda gelmiş. Ama burda en önemlisi sürekli ve sabit aralıklarla olması. Hani mesela 20 dk bir 10 dk bir. Ve yatınca dinlenince geçmemesi. Doğum sancısı yatsanda dinlensende geçmez

Ben alıp hazırlamıştim bugün suweni görünce belki almayanlara fikir olur diye attım.O zaman ilk gün kısa kollu elbisemi giyeyim zaten en çok onu heveslenip aldım:KK66: üzerinde saten sabahlık giyerim foto için. Sezeryan olursa ikinci güne de elbise ayarladım bana da elbise ile daha rahat edersin dediler🙄bir de lekelenir sık degistirirsinn dediler bı tane daha koyucam düğmeli altt üst takım o da. Bı de terlik koydum altı kaymayan kalın taban rahat . Heyecanlıyım kızımla kavuşmaya az kaldı🥰♥️
ilk gün kısa kollu giyin bence de 😌 terlik çok tatlı ben crocs tarzı aldım ayaklarım şuan ödemli bi tek onlar oluyor, bi de doğumdan sonra da ödem olanlar var rahat edeyim diye öyle aldım. Bugün e bebeğe gittim serum fizyolojik aldım o kalmıştı eksik, mal içecek var süt getiriyormuş baya önerdiler 6lı ondan aldım hastaneye gidince götürcem😌 bi de sütüm gelmezse hemen biberon vermeyeceğim ablam bu konuda baya tecrübeli o olacak yanımda yeğenlerimin ikisi de anne sütü içti sadece mama yemedi. Onun tecrübesiyle mama kaşığı aldım ucu silikon olan mama yemesi gerekirse kaşıkla vercez sonrasında meme reddi yaşamamak için🥰 bi de e bebeğin kokusu var ya bayılıyorum ona ondan aldım ev koksun bebişim gelmeden diye😁

İstanbuldayım canım ben.

Doğum yapan tüm arkadaşları tebrik ederim, gözleri aydın. Darısı başımıza inşallah.

Doğum bekleyen arkadaşları da rabbim tez zamanda kavuşmayı nasip etsin.

Benim alt kasımlara iğne batar gibi batmalar oluyor. Bebek kasıklarımda resmen. Düzenli kasılmalarım da var ama sancım yok şu an. Perşembe evim temizlenecek yardımcılar gelecek. Bol bol hareket etmeye çalışıyorum artık bende.
Squat bol bol yapmaya çalış canım çok faydası oluyor. Benimde haftaya salı temizlik için gelecekler. Ay çok az kaldı

Arkadaşlar size tek bir önerim var doğru emzirme şekliyle bebeği emzirin kesinlikle yanlış emiyorsa bebek bir defadan bir şey olmaz demeyin. İlk gün emzirirken özellikle az bir acı bile olsa emzirmeyi durdurup doğru pozisyonda olun. Göğüs yarası doğum sonrası kabus iki kere emdi ve yara oldu asla el kadar bebeğin bu kadar hızlı yara yapacağına inanmazdım. yoğun süt zaten zor çıkıyor bir de yara olunca emziremiyorsunuz bebeğin şekeri düşüyor baygın baygın uyuyor bu sefer o da ememiyor. Tam bir kısır döngü. Bu noktada kalırsanız tavsiyem elle sağın bir şişeye mama kaşığı ya da enjektörle verin. Sağma makinaları yoğun sütü çıkaramıyor. Oradan da süt gelmeyince yıkılmayın. elle sağsanız çıkıyor.

Kesinlikle katılıyorum o göğüs yaraları işkenceye dönüyor bazen.Gümüş göğüs kapak kullanın eğer devam ediyorsa faydasını baya görenler var.Doğumum olunca kullanacağım ben de insallah

Back