• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
İlk gebelikte çatı muayenesinde catı darlığı çıktı ama normal doğumu çok istiyordum denemek istedim ve kızımi normal doğurdum 2800 doğdu belki zayıf olduğu için bı sıkıntı olmadı.ama şimdi 37.2 de bebek 3200 acaba tekrar normal doğum yapabilirmiyiz bı korku sardı Dr ile daha konuşmadık ikinci nasıl olur ki
Ikinci dpgumlar daha kolay oluyor. Benimki öyle oldu. 3 ler de daha daha kolay oluyormus. Simdi 3.yü bekliyorum bakalim

İlk gebelikte çatı muayenesinde catı darlığı çıktı ama normal doğumu çok istiyordum denemek istedim ve kızımi normal doğurdum 2800 doğdu belki zayıf olduğu için bı sıkıntı olmadı.ama şimdi 37.2 de bebek 3200 acaba tekrar normal doğum yapabilirmiyiz bı korku sardı Dr ile daha konuşmadık ikinci nasıl olur ki
Benim 2. Çatı muayenesinde bebek 40. Haftada 3600civarıydı aşağı olan baskıyla da sol taraftan kemik çıkıntısı oluşmuş demişti o yüzden ben göze alamadım zaten ilk çatı muayenesinde 38. Haftada 3200gramdı daha alırsa yapamazsın vakumla çekeriz illa istersen demişti sağsalim normal doğum yapabilirsiniz inşallah bana nasip olmadı zaten çatı muayenesinde bile ben çok zorlanmıştım çok canım yanmıştı kanamam olmuştu çatı dar oldu mu muayene de bi tık zor oluyo

Evet az daha dayanalım inşallah benim eşimde öyle diyor zorlaya zorlaya erken doğuracaksın çocuğu çok bunaldın ondan diyor gece bende hiç uyuyamadım adet sancısı gibi ağrım oldu bi de reflü mahvetti beni 😔
Dün gece bende gram uyuyamadım dönmek zaten iyice zorlaştı sırtüstü yatmaya korkuyorum kordon dolanması olur diye Allah korusun sola yatsam belim bacağım çok ağrıyo rahatsız ediyo soldan sağa dönmek zaten işkence ama 20dk da bir dönmem lazım

Hadi saglikla gelsin insallah. Benim de bugün sık sık gelen sancılarım var. Alt karnımı baya ağrıtıp gidiyor. 45 sn sürüyor. Galiba benimki de yakın. Dünden beri çok sık olmaya basladı
Amin inşallah. Allah bilir ne zaman gelecekler acaba 🙄😍 2cm açıklıkla haftalar giden de varmış 1 2 gün bekleyen de... her şey çok belirsiz

Ben 2 hafta önce çatı muayenesi olduğumda kanamam olmadı ve o zaman açıklık var demediler muayene ederken. Bugün muayenede kanadı normal bir şey dediler açıklık olduğunu söylediler. Doktor da yine aynı şeyleri söyledi doktorum suyun gelirse bir anda boşalır dedi bir de nişan gelirse gel dedi işte sancılarımı sordu falan. Nstde bişey yok dedi ama 40 50lere gelen 2 3 ağrı vardı . Geçen hafta o kadar bile yoktu. Bu hafta ben her gün çıktım nerdeyse ve hurma yedim. Bu ikisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Hele dün 5 dakika yürüdüm ve acayip karnım kasıldı çatı ağrısı oldu beni bir kesti adımın devamını atamadım daha ilk bulduğum sandalyeye zor yürüdüm. Bakalım benim oğlan ne zaman gelmek isteyecek 🙄🤲😍
Benim nst de 60 65 bide 40kusur çıktı ben sürekli ekranı izliyordum ona rağmen doktor sorun yok dedi. Valla çatı dan biraz korkuyorum rica etsem 38de yapabilirmisiniz dicem;( aslında korkum doğumu yada açılmayı tetikler mi yoksa daha önce bir sürü muayene oldum alttan nedense oraya parmakla kontrolünden korkmuyorum acısından da ama işte doğumu tetiklemesi korkutuyor . Hurma tetikliyor bugün yine bir ebe ile konuştum hergun hurma ye yürüyüşe başla bide multivitamini bırak kuruyemişlere şekere karbonhidrata ara ver sebze ağırlıklı beslenndedi ama doktorumda multivitamine devam et demisti ptsi günü. Valla doğum destegi için konuştuk bu ebe ile hem doğum ebesi hem doula sonuna kadar normal dogum için ısrarcı ol dedi meslek hayatımda karnı bir hafta ileride diye doğumda başı çıkıp karnı çıkmayan sadece bir hasta gördüm dedi ondada sorun olmadı dedi .doktorunuz bence sizi sezeryan için ikna etmeye çalışıyor siz normal doğum için israrinizi belirtin dedi. Valla nerden konuştuk dedim tüm kafamı karıştırdı 🥲

Benim nst de 60 65 bide 40kusur çıktı ben sürekli ekranı izliyordum ona rağmen doktor sorun yok dedi. Valla çatı dan biraz korkuyorum rica etsem 38de yapabilirmisiniz dicem;( aslında korkum doğumu yada açılmayı tetikler mi yoksa daha önce bir sürü muayene oldum alttan nedense oraya parmakla kontrolünden korkmuyorum acısından da ama işte doğumu tetiklemesi korkutuyor . Hurma tetikliyor bugün yine bir ebe ile konuştum hergun hurma ye yürüyüşe başla bide multivitamini bırak kuruyemişlere şekere karbonhidrata ara ver sebze ağırlıklı beslenndedi ama doktorumda multivitamine devam et demisti ptsi günü. Valla doğum destegi için konuştuk bu ebe ile hem doğum ebesi hem doula sonuna kadar normal dogum için ısrarcı ol dedi meslek hayatımda karnı bir hafta ileride diye doğumda başı çıkıp karnı çıkmayan sadece bir hasta gördüm dedi ondada sorun olmadı dedi .doktorunuz bence sizi sezeryan için ikna etmeye çalışıyor siz normal doğum için israrinizi belirtin dedi. Valla nerden konuştuk dedim tüm kafamı karıştırdı 🥲
Doğumu yada açılmayı tetiklemiyor doktorum söylemişti kii bende 1,5 cm açılma oldu hastanede yatıyordum zaten 1 gün boyunca gelen giden ebe hemşire doktor herkes muayene etti alttan çatı muayenesi gibi yine de ne sancım oldu ne de açılma oldu 2 günün sonunda artık sezeryana alalım açılman yok dediler kordonda da düğüm vardı riske atamadık daha fazla aldılar, beni o kadar zorladıkları halde açılmadı o yüzden korkma bence ondan ☺️

Dün gece bende gram uyuyamadım dönmek zaten iyice zorlaştı sırtüstü yatmaya korkuyorum kordon dolanması olur diye Allah korusun sola yatsam belim bacağım çok ağrıyo rahatsız ediyo soldan sağa dönmek zaten işkence ama 20dk da bir dönmem lazım
Yaa bende ilk gebeliğimde hep sola yatıyordum ama bunda uyuyamıyorum hiç sağa yatınca yada sırt üstü uyuyabiliyorum valla Allah’a emanet yatıyorum sağa sırt üstü yoksa dayanamıyorum inşallah bişey olmaz benim de aklımda sürekli böyle yatıyorum ama bişey olursa diye de korkuyorum ama yatmadan da olmuyor 😔

Kızlar o kadar yoruldum ki cumartesi günü evde temizlik olacak bende kadın gelmeden önce yıkanacakları falan yıkadım ama bebekle karnım burnumda çok zor oldu valla cumartesi annemle kayınvalidem de gelecekti annemle konuştum çok canım sıkıldı oturdum ağladım cumartesi hava yağmurlu böyle olursa benim evim uzak gelemem dedi mırın kırın ediyo bende gelme o zaman tamam dedim kayınvalidem de soracak annen niye gelmedi falan diye yani zaten kızıma kayınvalidem bakıyor anneme arada bir ihtiyacım olursa çağırıyorum ayda yılda bir sonra da benim yaptıklarımı hiç görmüyosun falan filan dedi tavır yaptı bana kapattı telefonu cumartesi de çıkar gelir kesin o kadar lafın üstüne doğum da da gelip uzun süre kalamam 1 hafta kalırım falan demişti ben sezeryan olcam kızım 10 aylık daha kayınvalidem de görümcem de doğum yapacak ona gider gelemez yani o da uzun süre o kadar üzüldüm ki kendim herseyimi yaparım zaten ama şartlardan dolayı yapamıyorum hamilelik bebek vs anneme sorsan o herşeye yardım ediyor hep geliyor ben kıymet bilmiyorum ama ayda 1 falan gelir bi kaç işime yardım eder onda da bin tane laf eder yoruldum vs diye o kadar bunaldım ki eşime de söyleyemedim desem şimdi gelmesin annen o kadar zor geliyorsa istemiyorum der ne yapacağımı şaşırdım moralim çok bozuk 😔😔

Bende normal istiyorum ama tehlikeye de atamayız ki bebeği. Doktorlar da bizi korkutursa o zaman napabiliriz ki?
Tetikler mi bilmiyorum ama çatı ağrım arttı çok sızlıyor. Az az geliyordu damla damla oldu bitti gibi kanama. 1 2 gün dinlenip devam ederim yürüyüşe.
Doğumu yada açılmayı tetiklemiyor doktorum söylemişti kii bende 1,5 cm açılma oldu hastanede yatıyordum zaten 1 gün boyunca gelen giden ebe hemşire doktor herkes muayene etti alttan çatı muayenesi gibi yine de ne sancım oldu ne de açılma oldu 2 günün sonunda artık sezeryana alalım açılman yok dediler kordonda da düğüm vardı riske atamadık daha fazla aldılar, beni o kadar zorladıkları halde açılmadı o yüzden korkma bence ondan ☺️
Doğumu tetikliyor mu bilmiyorum ama 2 hafta önce açılmam yoktu çatı muayenesinde bugün açılmam vardı 2 cm. Çatı muayenesi mi tetikledi hurmayla yaptığım yürüyüşler mi tetikledi bilemiyorum.
Kızlar o kadar yoruldum ki cumartesi günü evde temizlik olacak bende kadın gelmeden önce yıkanacakları falan yıkadım ama bebekle karnım burnumda çok zor oldu valla cumartesi annemle kayınvalidem de gelecekti annemle konuştum çok canım sıkıldı oturdum ağladım cumartesi hava yağmurlu böyle olursa benim evim uzak gelemem dedi mırın kırın ediyo bende gelme o zaman tamam dedim kayınvalidem de soracak annen niye gelmedi falan diye yani zaten kızıma kayınvalidem bakıyor anneme arada bir ihtiyacım olursa çağırıyorum ayda yılda bir sonra da benim yaptıklarımı hiç görmüyosun falan filan dedi tavır yaptı bana kapattı telefonu cumartesi de çıkar gelir kesin o kadar lafın üstüne doğum da da gelip uzun süre kalamam 1 hafta kalırım falan demişti ben sezeryan olcam kızım 10 aylık daha kayınvalidem de görümcem de doğum yapacak ona gider gelemez yani o da uzun süre o kadar üzüldüm ki kendim herseyimi yaparım zaten ama şartlardan dolayı yapamıyorum hamilelik bebek vs anneme sorsan o herşeye yardım ediyor hep geliyor ben kıymet bilmiyorum ama ayda 1 falan gelir bi kaç işime yardım eder onda da bin tane laf eder yoruldum vs diye o kadar bunaldım ki eşime de söyleyemedim desem şimdi gelmesin annen o kadar zor geliyorsa istemiyorum der ne yapacağımı şaşırdım moralim çok bozuk 😔😔
İlla bir taraftan biri böyle arıza çıkaracak 😏😏 boşverin artık ne kadar yapabilirseniz o kadar yapın. Evi köyü önemsemiyceksiniz bi süre. Sadece çocuklar gücünüz yettiğince. Eşiniz de izin alabiliyorsa alsın 1 hafta kalsın en azından sizinle.

Ben genel anestezi istiyordum sezeryanda doktorumda pazartesi olmaz dedi bebege zararli dedi belden uyuşmali olacak dedi, cok korkuyorum valla en azindan genel olsaydi o ara takarlardi sondayi. Simdi belden uyustuktan sonra takinca acaba hissediliomu
Sondada bişi yok canım sakin ol yeter kasarsan daha çok acır

Annecigini üzme böyle şeyler için ne olur içim kanıyor böyle şeyler okuyunca benim anama 1 ay evelsi pankreas kanseri teşhisi kondu ve günleri sayılı nezaman ne olucagını Rabbim biliyor ben 8 aylık hamileyken ögrendim inan 1 ayda yıprandım ve 2 gün evelsi kanamam oldu doktor plasenta aşagıda dedi uzanıp dinlenmen lazım dedi ben arabayla 10 dakika mesafede yaşayan anacıgıma gidemiyorum ve dr baya korkuttu beni ilerlerse rahmi bile alınabiliyor dedi benim sevgime ihtiyacı olan 6 yaşında oglumda var onunlada ilgilenemiyorum okadar mutsuz be üzgünüm anlatamam 😭

Dün her şeyimi koydum lohusa tacım yok 😄 internetten almıştım sıkıntı çıktı iade oldu. Dışarıda da bulamadım internetteki gibi.
Boşver tacı macı ya ben almadım bile kırmızı eşarp takıcam 😂 değişik olsun istedim . Kalan şeylerin hazır olsun da o önemli
Selam kızlaaar☺️ Kontrolden çıktım eve geldim beni bi ağlama tuttu. Cumartesi günü Sezeryan oluyorum. Daha fazla riske giremiyoruz. Tansiyonum
Yüksek çıkıyor. Yarın alalim dedi ama ben Cumartesi istedim. 35+3 te alıncak kızım. Serklaj olalı tam 12 hafta olmuş olacak. 2 hafta gitmez dediği kızım 12 hafta dayandı. Belki küveze girmez dedi belki girer dedi. Hepiniz bana çok dua ettiniz bir kez daha edin ne olur küveze girmesin yanımda dursun. Bi yanımı kavuşma heyecanı bi yanımı korku sardı. Sezeryandan çok korkuyorum.
Korkma herşey güzel olacak bende korkuyorum sezeryandan ama bebekle kavusmak daha önemli şuanda ❤
Üzülme canım benim belki gelir konuşursun karşıya mahcup etme beni diye . Kim ne kdr kalabilirse kârdır. Bnmde canımı çok sıkan olaylar var buna benzer şeyler napalım kısmet bi şeyler yaşayacagımız varsa yaşıyoruz bu halimizle bile. Allah logusayken ağlatmasın inşallah 🥺🙏

Boşver tacı macı ya ben almadım bile kırmızı eşarp takıcam 😂 değişik olsun istedim . Kalan şeylerin hazır olsun da o önemli

Korkma herşey güzel olacak bende korkuyorum sezeryandan ama bebekle kavusmak daha önemli şuanda ❤

Üzülme canım benim belki gelir konuşursun karşıya mahcup etme beni diye . Kim ne kdr kalabilirse kârdır. Bnmde canımı çok sıkan olaylar var buna benzer şeyler napalım kısmet bi şeyler yaşayacagımız varsa yaşıyoruz bu halimizle bile. Allah logusayken ağlatmasın inşallah 🥺🙏
Bemde kırmızi esarp yada şal takmayi düsünuyorum pijama takımım lacivert kırmizi cizgileri var

Yaa bende ilk gebeliğimde hep sola yatıyordum ama bunda uyuyamıyorum hiç sağa yatınca yada sırt üstü uyuyabiliyorum valla Allah’a emanet yatıyorum sağa sırt üstü yoksa dayanamıyorum inşallah bişey olmaz benim de aklımda sürekli böyle yatıyorum ama bişey olursa diye de korkuyorum ama yatmadan da olmuyor 😔
Bende sırt üstü yada sağa dönük uyuyabiliyorum bir süre rahatlamak için mecbur sırt üstü yada sağa yatıyorum kramp giriyo bacağıma belime yatmadan yapamıyorum bende
Benim öz annem yok konuşmuyorum yıllardır üvey annem zaten Allah'lık hamileliğimin başında kavga çıkarıp küstü birtek kaynanam var oda temizliğe gelmedi kendi evimi zor temizliyorum yavaş yavaş yaparsın dedi daha ben davet etmeden üstelik bişey demedim şu yaşıma kadar öğrendiğim tek şey elin varsa başını kaşıcan kimseden medet ummucan 2 küçük kızım var o yüzden erkenden başladım temizliğe hazırlıkların hepsine kadın vs falanda tutamadım hiç alışık olmadığım bir durum kendim yaptım Allah'a şükür yetiştirdim bitirdim ne ağladım ne başım ağrıdı birinden isteyipte mırın kırın cevap alsaydım bende çok ağlardım kaldıramazdım eşinize söyleseniz aynı dediğiniz tepkiyi verir dahada kötü olur bu sefer eşinizde haklı olarak tavır alır insan böyle günlerde ailesinden destek bekliyo ama anlayış olmayınca olmuyo işte kızlarıma doğuma giderken babası ve babası bakıcak kaynanam benimle hastaneye gelicek hastaneden çıkınca kaynanam eve kızlara bakar okula yollar bende kendime bebeğe bakarım hiç moralini bozma üzme kendini bi şekilde halledilir 1 hafta kalsın varsın bol bol yürüyüş hareket edersen kendini çabuk toplarsın Allah'ın izniyle benim arkadaşımın ne annesi ne kaynanası doğumuna gelmemişti hastanede yalnızdı çocuğuna kocası baktı kendisi de hastanede kendine baktı eve gelmiş o haliyle kalkıp çorba pişirmiş çok üzülüp ağlamıştı ama elden gelen bişey yok oğlu bir bucuk yaşındaydı doğum yaptığında hiç yatamadan iyileşip ayaklanmıştı moralini bozma üzme kendini ağlama Allah büyük o gücü verir sana bebeğini strese sokma ben alıştım artık zoruma gitmiyo insan üzüle üzüle katılaşıyo bi süre sonra kimseye bişey demeden aman demeden kendi yapıveriyo zor olsada

Ben doğum yaptım kizlar 2650 47cm doğdu çok minik 🥲 daha ayaklanmadim ama daha önce yaşadığım için bu gece biraz zor geçecek.
Hay maşallah gözün aydın canım çok sevindim Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin 🥰🧿

Hareketleri artik cok sert canımi cok acıtıyo bazen dayanamayacak gibi oluyorum sizlerde surumlar nas
Ayakta durmak işkence 10dkda bir tuvalet ziyareti hareketleri belime kuyruk sokumuma vuran ağrılara sebeb oluyo uyuyamıyorum karnım gerilmekten ağrıyo acıyo daha saysam sayarım paşanın keyfi yerinde doktorum gülüyo normal bunlar daha dursun diyo ben ağlamaklı gülüyorum durumlar baya karışık yani 😂

Bende normal istiyorum ama tehlikeye de atamayız ki bebeği. Doktorlar da bizi korkutursa o zaman napabiliriz ki?
Tetikler mi bilmiyorum ama çatı ağrım arttı çok sızlıyor. Az az geliyordu damla damla oldu bitti gibi kanama. 1 2 gün dinlenip devam ederim yürüyüşe.

Doğumu tetikliyor mu bilmiyorum ama 2 hafta önce açılmam yoktu çatı muayenesinde bugün açılmam vardı 2 cm. Çatı muayenesi mi tetikledi hurmayla yaptığım yürüyüşler mi tetikledi bilemiyorum.

İlla bir taraftan biri böyle arıza çıkaracak 😏😏 boşverin artık ne kadar yapabilirseniz o kadar yapın. Evi köyü önemsemiyceksiniz bi süre. Sadece çocuklar gücünüz yettiğince. Eşiniz de izin alabiliyorsa alsın 1 hafta kalsın en azından sizinle.
Evet maalesef böyle 😔 eşimin kendi işi o yüzden daha rahat allahtan o kalır yanımda bende öyle düşündüm ne yapayım mecbur idare edicez ama insan üzülüyor işte elinde olmadan

Back