- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #14.221
Benimde bebek başı aşağıya inmiş, karında boşluk ve vajende baskı hissediyordum. ara ara hafif sancım oluyordu kasıkta nst dede 6 dk oldu ama doktor hafif sancı var dedi. Sancının sıklığı önemli. Ne kadar sürede tekrarladığıMerhaba arkadaslar. Benim bugün adet sancisi gibi sancilarim oluyor mide kısmım da tamamen boşalmış. Doğum yaklasiyor galiba
Siz kaçıncı haftadasınız. Sağ belimde hafif sızı var kasığıma dogru vuranBenimde bebek başı aşağıya inmiş, karında boşluk ve vajende baskı hissediyordum. ara ara hafif sancım oluyordu kasıkta nst dede 6 dk oldu ama doktor hafif sancı var dedi. Sancının sıklığı önemli. Ne kadar sürede tekrarladığı
Benim nst deyken oldu sertleşme doktor baktı 15 dk daha bağlı kaldım sonra sorun yok dedi eve yolladı. Sancım yoktu sadece bebek bi tarafa toplanıyor gibiydi. Bu haftalarda sertleşme kasılma normal diyorlar.Belli aralıklarla tekrar eden geçmeyen kasılmalar olursa git dr .Herkese merhaba
Şu an 33+3teyiz geçen hafta kontrolüm vardı çok fazla sertleşmem olduğunu söyleyince nst ye yolladı doktor. Ama tabi ki nst deyken sertleşmem olmadı ve sancım çıkmadı
Kontrole gittiğim günden beri bir haftadır tansiyonum yükseldiğini hissediyorum. Normalde tansiyonum düşüktür yani 9a 5, 10a 5 falan benim normalim. Sadece bir kere eczanede ölçtürebildim onda da 12ye 6 çıktı normal dediler ama benim için yüksek aslında. Bir anda vücudumdaki bütün kanın başımda toplandığını hissediyorum başım ağrıyor gözlerim çıkacak gibi oluyor ve yüzüm yanıyor. 3 hafta sonra gel demişti doktor 3 mayısa randevu aldım ama sizce erken mi gitmeliyim ya da acile falan gitmeme gerek var mı
Bebek 2 kg üstüyse ve nefes almada sorunu yoksa girmez canım. Hele 36 dan sonra hiç korkma benim de ilk hedef 36 :)Olaki 35. Haftanım içimde.dogan bebis küveze girermiki yada nekadar.dururki.beni bi korku aldı bugünki agrilardan dolayi
He evet onun farkındayım ama mecbur kıldılar 2 hafta evden çalışma istedim 1 hafta verdiler 1 hafta da yıllık izin. Yıllık iznimden 7 gün düştü 37. Haftada ki raporum başlangıç ve bitiş tarihi değişmeyecek biliyorumKullanabilirsin ama doğum sonrasına aktarılmayacak diyor yani 1 hafta yıllık izin aldım diyelim atıyorum doğum iznin 5 mayısta bitecekse yine 5 te bitiyor, 7 gün atıp 12 mayısta bitmiyor. Doğum sonrası izne aktarılmıyor yani düşer derken onu kastettim yanlış ifade etmiş olabilirim. Ben mağdur olmayın diye belirtmek istedim. İş yerimde bu şekilde belirtti belki sizin farklıdır.
Evet orada daha farkli isliyor bir seyler. Nst vaktiniz geldiginde nasil oluyor peki? Nst ye giriyor musunuz iki haftada birDoktor biliyor bayadır var ama umrunda değil ben almanyada yaşıyorum burada umursamıyorlar.yani Allaha emanet devam ediyor herşey bakalım
İlişkiye girdiğinizdeki gibi bir his kendinizi kasarsanız acır kasmazsanız hiç fark yaratmaz sonradan hissetmezsiniz bile. Ben biraz ilk girerken kasmıştım ondan acıdı sonradan geçti ama kastığım için ertesi gün bile sızladı. Ama acı veren bişey değil. 34+6 da yapıldı bana.Kızlar çatı muayenesi olan var mı aranızda acılı bir işlemmi haftaya yapacağını söyledi Dr um
Bende de vardı hala da yokluyor. İdrarda yanma başladı bir süre sonra. Son haftalarda böyle şeyler sık olurmuş enfeksiyonlarda artabilirmiş. Hava sıcak olmaya başladı ama ayaklarım üşüyor diye idrar yolları enfeksiyonu oldum. Benim bebek hala yukarıda olmasına ragmen alttan kafasının çatı kemiklerime baskısı üstten kaburgaya atılan tekmelerle baya acı çekiyorumMerhaba arkadaslar. Benim bugün adet sancisi gibi sancilarim oluyor mide kısmım da tamamen boşalmış. Doğum yaklasiyor galiba
33+5te kontrolümız vardi 2.650 kiloydu bebis simdi 34+3 teyiz mayisin 5 de randevumuz varBebek 2 kg üstüyse ve nefes almada sorunu yoksa girmez canım. Hele 36 dan sonra hiç korkma benim de ilk hedef 36 :)
Daha değil 34.haftaya giriyorum şuan mesela yarın.34 ama benim 2 haftalık kontroller 35. Haftada başlayacak.nst son gittiğimde ve bir önceki ay takılıp bakıldı ama gelişi güzel gerçekten o kadar ciddiyetsizler ki anlatamam insan hayatının hiç önemi yokEvet orada daha farkli isliyor bir seyler. Nst vaktiniz geldiginde nasil oluyor peki? Nst ye giriyor musunuz iki haftada bir
Ben mideden aşırı çekiyorum kilo vermişim;( iştahımı kapattı bu kadar yanma ağrı gaviscon da işe yaramıyor az kaldı kontrole doktorla konusucam başka ne çare bulabilir miyiz diye;(İlk gebeliğimde bebeğim ağzımdan çıkıcak diye korkuyodum 40 haftalık olduğu halde hala yukarıdaydı sezeryanda masada bile iki kişi yukarıdan bastırarak aşağı inmesini sağlamışlardı sürekli yukarı çıkıyordu doktor yolları şaşırdı sizin kız herhalde demiştiama bu kadar çok mide yanması ağrısı yaşamıyodum 2. Trimesterde çok yaşamıştım son trimesterde geçmişti 2.de zaten nerdeyse sayılı yaşamıştım mide yanmasını bu sefer de son trimesterde çoğaldı oturduğum yerde uyumaya çalışıyorum uyandığımda sırtım heryerim tutulmuş ağrıyo oluyo göbeğim iyice düştü bacak bacak üzerine atmayı bırak bacaklarımı kapalı oturamıyorum
Benim midem artık uyutmuyor gaviscon da işe yaramıyor maden suyuda. Sürekli midem ağzımda yanıyor acı sular geliyor.bu bebeğin hala yukarda olduğu anlamına mı gelir acaba. Çünkü bebek aşağı inince mide rahatlıyor diyorlar .bana herkes karnın asagi inmiş ,yüzüne lohusalık çökmüş ,doğumun yakındır tipinden artık belli oluyor diyorlarama midem çok çok fena özellikle geceleri heralde bebek aşağıda degil yukardadir bu durumda da doğuma vardır daha heralde diyorum
Evet. Dışarıdan şerbetli tatlı yemeyin bayramda mümkünse.Yediğiniz şeyleri takip edin ne yedikten sonra mide yanmasi oluyor özellikle.Mesela benim şerbetli tatlıyı kendim yapmışsam sıkıntı olmuyor hazir yemissem o gün mide yanması mahvediyor.Gece yatmadan hemen önce yemek de çok etkiliyor
Bende bi çare bulamadım rennie Duo çiğneme tableti kullanıyorum o bi nebze hafifletiyo nette zaten ılık ballı süt kabuğu soyulmuş yeşil elma vs falan diyo hiçbişey kâr etmiyo inşallah bi çare bulabilir doktorunuzBen mideden aşırı çekiyorum kilo vermişim;( iştahımı kapattı bu kadar yanma ağrı gaviscon da işe yaramıyor az kaldı kontrole doktorla konusucam başka ne çare bulabilir miyiz diye;(
Ooo maşallah kuzucuğa33+5te kontrolümız vardi 2.650 kiloydu bebis simdi 34+3 teyiz mayisin 5 de randevumuz var
Ben Şuan 33+4 üm bugün.Siz kaçıncı haftadasınız. Sağ belimde hafif sızı var kasığıma dogru vuran
Keşke işyerleri daha anlayışlı olsa. Çalışan gebe olmak zor. İlerde şahsen ben mecbur işe başlayacağım çalışan anne olmakta zor ne kadar gün bebeğimizin yanında olsak kar diye düşünüyoruz .He evet onun farkındayım ama mecbur kıldılar 2 hafta evden çalışma istedim 1 hafta verdiler 1 hafta da yıllık izin. Yıllık iznimden 7 gün düştü 37. Haftada ki raporum başlangıç ve bitiş tarihi değişmeyecek biliyorum
Çok tşk ederim inanın güzel besleniyorum yağlı baharatlı yememeye çalışıyorum ama geç saatte bazen midem kaziniyor peynir ekmek yiyorum ama okadar kötü tahrip olmuş ki artık çay içerken bile önce bı mide borum acıtıyor sürekli acı su asit çıka çıka mahvetmis bende anlamadım ilk kez böyle bişey yaşıyorum;( özellikle sağa yatınca daha fena oluyor sola yatmaktan artık sol tarafımi çürüdü .annemde bizlere hamileyken mideden çok çekmiş ona mi çekmişim anlamadım .Yediğiniz şeyleri takip edin ne yedikten sonra mide yanmasi oluyor özellikle.Mesela benim şerbetli tatlıyı kendim yapmışsam sıkıntı olmuyor hazir yemissem o gün mide yanması mahvediyor.Gece yatmadan hemen önce yemek de çok etkiliyor
Dün gavisconu artık şişeyle birlikte mideme yerlestircektim bana mısın demedi;(Bende bi çare bulamadım rennie Duo çiğneme tableti kullanıyorum o bi nebze hafifletiyo nette zaten ılık ballı süt kabuğu soyulmuş yeşil elma vs falan diyo hiçbişey kâr etmiyo inşallah bi çare bulabilir doktorunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?