- 6 Temmuz 2022
- 2.276
- 1.596
- 63
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #14.201
Bebegin kan grubunun anne babaya olan uyumuna gore mi soylemisti bunu dr? Simdiden daha bunu anlama sansimiz yok o zaman dimikan durumunu doktor bana da söylemişti, anne bana kan grubu bebeğin kan grubu sarılık için yatkınlık durumu oluyor siiznkinde yok demişti kan grubunuza göre sarılık olma ihtimali çok düşük demişti ki olmadı şükür
Annenin kan grubu Rh (-), bebeğin kan grubu Rh (+) olduğunda Rh uygunsuzluğu; annenin kan grubu O, bebeğin kan grubu A, B veya AB grubu olduğunda ise ABO uygunsuzluğu sarılığa neden olabiliyorBebegin kan grubunun anne babaya olan uyumuna gore mi soylemisti bunu dr? Simdiden daha bunu anlama sansimiz yok o zaman dimi
Hii bildigimiz kan uyusmazligi o zaman bu kuzum. Tamam o zaman bir sorun yok insallah biz esimle ikimiz de 0 rh+’izAnnenin kan grubu Rh (-), bebeğin kan grubu Rh (+) olduğunda Rh uygunsuzluğu; annenin kan grubu O, bebeğin kan grubu A, B veya AB grubu olduğunda ise ABO uygunsuzluğu sarılığa neden olabiliyor
Ben oldum çatı muayenesi birazcık ağrıyo ama saniyelik bişe derin nefes alıp verdim bi kaç kere ve bitti dedi doktorum.ben abartılcak bi ağrı yaşamadım yaniKızlar çatı muayenesi olan var mı aranızda acılı bir işlemmi haftaya yapacağını söyledi Dr um
Sevindimmm kaçıncı haftada yaptı pekiBen oldum çatı muayenesi birazcık ağrıyo ama saniyelik bişe derin nefes alıp verdim bi kaç kere ve bitti dedi doktorum.ben abartılcak bi ağrı yaşamadım yani
Ben A+ eşim ise 0 rh+ bebeğimizin kan grubunu bilmiyoruz babaya çektiyse 0+ olur. Bu durumda sarılık riski artmış mi oluyor. Ama bildiğim kadarıyla her bebek sarılık oluyormuş .ananem bana ilk gün sarılığı zor olur 3. 4. Günden sonraki sarılık bol emzirme ile hallolur gibi biseyler anlattı . Ananeleri bilirsiniz eski Toprak dünyaları doğurmuslardir her olaya bir yorumu çaresi bilgisi vardırAnnenin kan grubu Rh (-), bebeğin kan grubu Rh (+) olduğunda Rh uygunsuzluğu; annenin kan grubu O, bebeğin kan grubu A, B veya AB grubu olduğunda ise ABO uygunsuzluğu sarılığa neden olabiliyor
Aynn bebegim sarilik bu durumda daha cok olabiliyoHii bildigimiz kan uyusmazligi o zaman bu kuzum. Tamam o zaman bir sorun yok insallah biz esimle ikimiz de 0 rh+’iz
Evet cogu bebek oluyo ilacida cok sık emzirmek sari örtü ise tamamiyle hurafeBen A+ eşim ise 0 rh+ bebeğimizin kan grubunu bilmiyoruz babaya çektiyse 0+ olur. Bu durumda sarılık riski artmış mi oluyor. Ama bildiğim kadarıyla her bebek sarılık oluyormuş .ananem bana ilk gün sarılığı zor olur 3. 4. Günden sonraki sarılık bol emzirme ile hallolur gibi biseyler anlattı . Ananeleri bilirsiniz eski Toprak dünyaları doğurmuslardir her olaya bir yorumu çaresi bilgisi vardırbide bana sarı örtü ört bebeğe dedi:)
Bende Korse de kararsızım kimi de kaslar tembelleşiyor sonrası için zararlı diyorlar korse kullanımını. Göbeğimde kalmasın istiyorumCanım benim doktorumda hemen korseye girme demisti sorduğumda onun yerine bol.bol emzir kalori harcarsin eski kilona dönersin dedi ama kilo değil sadece olay işte aynı kiloyada dönsen de göbek sarkık gibi kalabiliyor;( annem doğumdan sonra fazla sıkmadan şal ile sararız eskiden kadınlar öyle sararmış dedi zamanlarda daha sıkı sararız sonra korseye geçersin dedi. Daha önce korse kullanms birilerine ulaşırsan bizimle de paylasirmisn.benim bı arkadaşım 3 4 ay sonrası resmen taş gibiydi toplam 17kilo almıştı. Saat başı bebeği emzirdim dedi bide pilates hareketlerini yaptım dedi ama normal doğumdu onun.sezeryan olursa zaten korse işi de egzersizde daha sonraya ötelenir.Bende sorup soruşturcam biraz daha bazıları gerçekten doğumdan sonra manken gibi devam ediyorlar hayatına benim ailemde bir çok kisi göbek kilo selülit sarkıkla kaldı valla;(
Bende doktorunuzla görüşün bir kaç kere daha ölçtürün. Benimde hep 9 veya 10 çıkar büyüğü 12-13 benim için yüksek bence. Sonuçta 12 çıkanlara 15 yüksek geliyor benim bir kere 13-9 çıktı dediğiniz gibi başım falan kötü oldu evde tansiyonumu düzenli ölçmeye başladım daha yükselmediHerkese merhaba
Şu an 33+3teyiz geçen hafta kontrolüm vardı çok fazla sertleşmem olduğunu söyleyince nst ye yolladı doktor. Ama tabi ki nst deyken sertleşmem olmadı ve sancım çıkmadı
Kontrole gittiğim günden beri bir haftadır tansiyonum yükseldiğini hissediyorum. Normalde tansiyonum düşüktür yani 9a 5, 10a 5 falan benim normalim. Sadece bir kere eczanede ölçtürebildim onda da 12ye 6 çıktı normal dediler ama benim için yüksek aslında. Bir anda vücudumdaki bütün kanın başımda toplandığını hissediyorum başım ağrıyor gözlerim çıkacak gibi oluyor ve yüzüm yanıyor. 3 hafta sonra gel demişti doktor 3 mayısa randevu aldım ama sizce erken mi gitmeliyim ya da acile falan gitmeme gerek var mı
Geçtiniz sizin ki bnimkibgeçmiyor devam artarakYok erken doguma sebep olmaz aksine bence dogum vakti geldiginde acilmayo dogumi va kolaylastirir. Benim azaldi agrilarim ama gercekten korkuttu bugun dogum basliyor heralde dedim cok fena bir agriydi. Ama demek ki hamlamisim
Benim 34+3te yapıldı.Çünkü nst de sancım çıktı rahim ağzı yumuşamış ve incelmişti açıklık ve çatı muayenesi yapıldı normal doğum istediğim için.şu an evde yatıyorum iğne ve ilaçlarla tutmaya çalışıyoruz bebişi birz dhaSevindimmm kaçıncı haftada yaptı peki
32 hafta çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin kullanılır mı?Bence bebek için ve senin içinde önemli. Preeklemsi anne içinde çok zararlı bir durum doktorunuza güvenin ikinizin de Sağlığı önemli.
Bende 32+0 çalışabilir raporum var ama 32ve 37 arasında normal doktor hastalık raporu, yıllık izin alındığında doğum iznimden düşüyormuş hem insan kaynakları dedi hem yönetmelikte vardı. Benim mecbur erken ayrılmam gerekiyor 34+0 çalışamaz alacağım
Azaldi. Ama hala var. Bu bendeki bildiginiz hamlama olmus pilates yapmistim ondan buyuk ihtimal. Eger devam ediyorsa bence doktorunuz ile gorusunGeçtiniz sizin ki bnimkibgeçmiyor devam artarak
İlk gebeliğimde bebeğim ağzımdan çıkıcak diye korkuyodum 40 haftalık olduğu halde hala yukarıdaydı sezeryanda masada bile iki kişi yukarıdan bastırarak aşağı inmesini sağlamışlardı sürekli yukarı çıkıyordu doktor yolları şaşırdı sizin kız herhalde demiştiBenim midem artık uyutmuyor gaviscon da işe yaramıyor maden suyuda. Sürekli midem ağzımda yanıyor acı sular geliyor.bu bebeğin hala yukarda olduğu anlamına mı gelir acaba. Çünkü bebek aşağı inince mide rahatlıyor diyorlar .bana herkes karnın asagi inmiş ,yüzüne lohusalık çökmüş ,doğumun yakındır tipinden artık belli oluyor diyorlarama midem çok çok fena özellikle geceleri heralde bebek aşağıda degil yukardadir bu durumda da doğuma vardır daha heralde diyorum
Uyarmadilar mi sizikan sulandırıcı kullanırken çıkmayabiliyor sonuçlar beni öncesinde bunun için uyardılar hatta balık yağı kullanıyorsan onuda bırak hatta kadın bana test vercegniz gün limonlu su da icmezseniz iyi olur demişti. Bende balık yağını 3 4 gün öncesinde kesmiştim. Allah su mübarek günde yüzünü güldürsün inşallah sağlıcakla alicaz kucagimiza bebeklerimizi . Sona doğru yaklaşırken aklıma neler yaşadığım geliyor beyin kisti çok üzmüştü beni Allah var doktorum risk görmüyorum korkma çok kişide görüyor dedi ama çevremde okadar insan var bir Allahin kulunda çıkmamış onu birakin duymamislar bile ilk kanamam olduğunda uzman doktor geldi yüzümüze bakıp rahim boyunuz çok kısalmış kanamada devam ediyor herşeye hazirlik olun dediğinde ki çaresizlik geliyor aklıma kizima aldığım patiklere sarılıp ağladım tmm dedim Allah sana anneliği nasip etmicek belli işte doktor var doktor var aynı gece apar topar serkaj yapmaya kendi doçent doktorum geldi rahim boyun gayet kurtarır iğne fitil devam edicez dedi. O gece iki farklı doktor taban tabana iki farklı yorumla evime döndüm şunu öğrendim ciddi durumlarda asla bir doktor görüşü ile karar almamam gerektiğini ikincisi de Allah yaşatacaksa sağlıkla süreci devam ettirmeyi yazdıysa ultrasonda biseyler mi görünmüş kanamami olmuş hepsi gelip geçiyormuş @Omenlove de gördük serkaja 2hafta zor tutar dediler
ilk dogurcak oydu maşallah bin kere bu zamana geldibebeklerimiz Allah'a emanet inşallah sağlıkla kucaklicaz
Kullanabilirsin ama doğum sonrasına aktarılmayacak diyor yani 1 hafta yıllık izin aldım diyelim atıyorum doğum iznin 5 mayısta bitecekse yine 5 te bitiyor, 7 gün atıp 12 mayısta bitmiyor. Doğum sonrası izne aktarılmıyor yani düşer derken onu kastettim yanlış ifade etmiş olabilirim. Ben mağdur olmayın diye belirtmek istedim. İş yerimde bu şekilde belirtti belki sizin farklıdır.32 hafta çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin kullanılır mı?
ÇALIŞABİLECEĞİNE DAİR RAPOR ALAN, YILLIK İZİNKULLANIRSA NE OLUR? - Fiilen çalışma süresi: Tabip raporuyla çalışabileceğini belgelendiren memur bu çalışma süresi içinde kanuni izinlerini kullanabilecektir. Ancak kullanmış olduğu bu izinler doğum sonrası izne aktarılmayacaktır.
Yani doğum sonrasında bu izin aktarılmayacak yıllık iznimden düşecek anlamına gelmiyor mu bu? Doğum izninden düşer demiyor
Doktor biliyor bayadır var ama umrunda değil ben almanyada yaşıyorum burada umursamıyorlar.yani Allaha emanet devam ediyor herşey bakalımAzaldi. Ama hala var. Bu bendeki bildiginiz hamlama olmus pilates yapmistim ondan buyuk ihtimal. Eger devam ediyorsa bence doktorunuz ile gorusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?