- 25 Şubat 2022
- 393
- 254
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #20.061
Damla sayisi çok değilmiBize de doktor ikisni soyledi, Bio’yu gunde 5 damla veriyorum. Sab simplex 4 defa 15 damla. Bio gaia’dan hic memnun degilim, hatta karin agrisi yaptigini dusunuyorum. Sab simplexten cok memnunum.
Bebiş kac aylık benim bir aylık bebisime de verdi ama fok fazla geldi damla sayisiBiogaiayi gunde bir kere 5 damla gece uykusuna yatirmadna knce veriyorum sab simplex de gunde 4 defa ya 10 damla yada 12 damla veriyorum doktor 15 dedi ama ben daha 15 vermedim birde hergün duzenli kullanmaniz lazim yoksa cok fayda etmiyo emmeden once verinki daha rahat oluyo
Toplam da mı onSab simplexin içeriğini araştırdım çok temiz değil sanki sodyum benzoat var miktarını çok aşmamak gerekiyormuş ben baya azalttım 10 verdim dün toplam
Uykusunu alamayıp huzursuz. Hala sağlıklı mıDoktorlar 9aya kadar bu şekerleme uykularinin sağlıklı olduğunu söylüyorlar.
Yok bizimki biraz tembellik yapıyor. İstemediği bir şeyi asla yaptıramıyorum6 ayı doldurmasına 2 gün kala başladı sırt üstü dönmeyede şimdi bütün evi döne döne geziyosizinkide başlar yakında
sadece öğlen çorba yapıyorum. Sadece yoğurtta üç gün kuralına dikkat ettim. Öğlenleri sebze çorbası yapıyorum farklı farklı. Havuç,patates, arpacık soğan, sarımsak brokoli kabak, dereotu, muz, elma, mandalina, armut, irmik, tam buğday unu,tarhana yedi bu zamana kadarKizlar konusu acilmisken yemek konusunda nasil veriyorsunuz? Pure mi yapiyorsunuz? Bende ikiz var kiz herseyi yiyor cok fazla yadirgamadan ama oglan cok secici ve inat. O yuzden ona haslayip eliyle tutabilecek hale getirip onune koyuyorum. Blw mi ne deniyormus. Yine de beni cok geriyor yemeyecek birsey diye. Siz de nasil durumlar? Ne kadar yiyorlar? Ben sadece oglenleri veriyorum sadece tadim oldugu icin ve alerji olursa hemen gorup doktora gotureyim diye.
Merhaba, biraz zaman geçmiş siz yazalı.. Evet, stok yapmıyorum. Buzlukta üç poşet ne olur ne olmaz diye garanti miktar duruyor, işe giderken iki gün sağarak biriktirdiğim sütü bırakıyorum. Mümkün olduğunca taze vermeye çalışıyorum çünkü donup çözüldüğünde içindeki faydalı enzimler de yok oluyor ne yazık ki.Buzluğa koydugunuz sütlerden mutlaka bir deneyin n bebeğinize beğeniyor mu diye. Eğer begenmezse boşuna stok yaparsanız. Bazı bebekler buzluktan çıkan sütleri içmiyor.
Hepsinin tarzı farklı valla doğuştan dediğim dedik doğuyolar istemedklerni asla yaptıramıyoruzYok bizimki biraz tembellik yapıyor. İstemediği bir şeyi asla yaptıramıyorumyüzüstü durmak istemiyor sürekli sırt üstü yatacak hanımefendi doğduğundan beri keyifci emerken bile yanağının altına elini koyup emiyor öyle rahatlık uykusu gelince uyumazsa kıyameti koparıyor sabah uykusunu çok seviyor falan sanki büyük insan kilosu da fazla belki ondandır, oyun halısında antrenman yaptırıyorum artık
Hareketli sizin bebiş maaşallajHepsinin tarzı farklı valla doğuştan dediğim dedik doğuyolar istemedklerni asla yaptıramıyoruzartık keyfini bekleyeceksinz prensesin istediği zaman dönecek elbet bizimkide oturmayı sevmiyo anında yatıp yüzüstü dönüyo hemen
KesinlikleHareketli sizin bebiş maaşallajhepsi farklı birbirinden hepsi güzel
Canım 3 aylıkken benim kız sırt üstüne döndü sonra yüzüstüne döndü bunu birkaç gün yaptı. Bir daha da yapmadı. Düşün ki şuanda 6 buçuk aylık oldu. Hala dönmez. Ben gün içinde sürekli bir bacağını diğerinin üstüne atıyorum gülüyo bana ama o gülüş dalga geçer gibi bir gülüşKızlar bebişleriniz tam dönme yapıyor mu? Tam dönme(hem sırt üstünden yüzüstüne hemde yüzüstünden sırt üstüne) benim kızım 3 ayına 2 gün kala yüz üstü dönmeye başlamıştı nerdeyse 6 ayı doldurcz hala yüz üstü dönüyo tekrr sırt üstüne dönemiyo
D vitamini olarak devit 3 kullanıyoruz doğduğundan beri. Ben emzirmediğim için bizde demiri 4 değil 6. Ayda başlattı doktorumuz. Sebebi de şuymuş emziren annelerde demir yapısı gereği zor emildiği için bebeğe de kısmi geçiyormuş. Ama mamada bebek direk demiri mamadan aldığı için 4. Ayda başlatmaya gerek yokmuş.Merhaba hanımlar D vitamini ne kullanıyorsunuz acaba hem demir hem de D vitamini başlamak istiyorum 14 Mayıs doğumlu kızım. Bu arada kızım da 24 haftalık atak döneminde sanırım gündüz uykuları çok azaldı yanında emzirirek uyutursam baya uyuyor ama yatağına koyarsam 10 dkda kalkıyor. Biraz zorluyor açıkçası destekli olarak oturtuyorum yatmayı sevmiyor çünkü güzel de oturuyor eğilip önündeki bişeyi alıp doğrulabiliyor da ben sakınca görmedim. Yere yatırdığımda başının altında yastık varsa yüzüstü hemen dönüyor ama düz koyduysam sağına soluna dönüyor. Ayağını ağzına götürüyor. Evde abla ve abisi olduğu için sürekli onlarla iletişimde olmak istiyor onların yaptığı şeylere baya gülüyor. Bizde durumlar böyle
Canım her bebek özel. Sen o denilene bakma. Bir gün çocuğun 3 uyku yapar. Bir gün 2 uyku yapar ama önceki güne göre uyku süresi artar. Ben hiç onu takip etmiyorum. En iyisini bebek kendisi bilir. Gün boyu geçmeyen anlamsız bir halsizliği, huzursuzluğu varsa ve çok uyuyorsa telaş edebilirsin ama uyuyup kendi kendine uyanıyorsa uyanınca sana gülümseyip tepki verebiliyorsa telaş yapmana hiç gerek yok.Kızlar selamlar herkese.Bayadır konuşulmamış konuyu bulamadım altlarda kalmışızdanışmak istediğim bir şey var normalde 6.aydan sonra gündüz 2 uyku yeterli diyolar sizin düzeniniz nasıl benim bebeğim 6 ay 2 günlük hala 3 uyku yapıyor hatta bazen 4 çünkü gündüz uykusu yarım saat tekrr uykusu geliyo uyutmayayım desem huzursuz oluyo ağlıyo
Bağırma, sürekli ağlama, ağlarken aniden gülme gibi hızlı mod değişimleri, dille itme hareketi, elindekini yere atma vb. Hareketlerin hepsi 6. Ayda başlayan gelişim sürecinin parçasıdır. Uzun süre de devam eder. Bir de 6. Ayda neden sonuç ilişkisi kurmaya başlıyorlar. Yere attım annem verdi. Yere attım annem verdi. O zaman yere atarsam annem verecek. Mesela bağırıyor ve sesini deniyor. Daha çok bağırıyor. Ağzını açıyor. Ses daha çok çıkıyor. O zaman böyle olacak deyip çıldırıyor.Benimki 6 ay 5 günlük, gündüz en fazla 2 saat uyanık kalıyor, gece idare eder ama sabah 5 dedin mi gözler faltaşı oluyor. 6. Aya girince uysal çocuğa bir haller oldu. Herşeye avazı çıktığı kadar bağırıyor ağlıyorelim ayağıma dolaşıyor. Oynatınca sanki 1 dk önce ortalığı yıkan kendi degilmis gibi gülüyor. Mama sandalyesindeyken eline ne versem yere atıyor sonra istiyor bağırıyor. Artık yüzüstü dönüyor ama geri sırt üstü dönemiyor bunalıyor yine bağırıyor. Ek gıdaya geçtik hazırlayana kadar krize giriyor ağzına verince diliyle itiyor. Banyoyu seviyor ama sonrasında giydirirken bağırıyor. Uykusu geliyor bağırmaktan kıpkırmızı oluyor, hanımefendi bir tek gece iyi, uykusu bölünmesin diye gözler kapalı ayaklarını kaldırıp kaldırıp yere çarpıyor güya beni çağırıyor. Umarım bu bir süreçtir ve hemen geçer. Rakibim uyurken durulur mu akşam erkenden yatıyorum . Eskiden sessiz melek gibi uyuyan ben artık horluyormuşum hemde gece boyu
O kadar doğru söylüyosun ki bu instgram benimde bütün devrelerimi yaktı tablolar eğitmenler instamomlar.ya gerçkten instamomların çocukları yiyo bizimkiler mi yemiyo diye düşünmeye başlamıştım hangsinn videosu karşıma çıksa çocukların maşallahı var nerdyse 5 aylık çocukları pankekleri havada kapıyo benmki hala çorba muhallebi onu da zorla yani tabağını bitirdiği sayılıdırCanım her bebek özel. Sen o denilene bakma. Bir gün çocuğun 3 uyku yapar. Bir gün 2 uyku yapar ama önceki güne göre uyku süresi artar. Ben hiç onu takip etmiyorum. En iyisini bebek kendisi bilir. Gün boyu geçmeyen anlamsız bir halsizliği, huzursuzluğu varsa ve çok uyuyorsa telaş edebilirsin ama uyuyup kendi kendine uyanıyorsa uyanınca sana gülümseyip tepki verebiliyorsa telaş yapmana hiç gerek yok.Ben artık tabloları falan takip etmeyi bıraktım. Ek gıda tablosuna da hiiiç bakmıyorum. İnsanı panikatak yapmaktan başka hiçbir halta yaramıyorlar. Hele bir de instamomlar var. Memleketi yediler bitirdiler. Yetersizlik duygusu basıyor bazen. Agresyonum artıyor. Duruyorum diyorum ki boşver. Şimdi bizimki grip oldu. Benden geçti. Ya bronşiolit olursa diyorum. Kaç gündür uykusuzum. Çünkü bir cümle gördüm googleda. Diyor ki geniz akıntısı ile öksürük aynı ana denk gelirse balgam olursa tıkanabilir boğulabilir falan. Araştırmaz olaydım. Cehalet mutluluktur.
Birisi başka konu altında soğanı 6ya falan doğrayıp odasına başucuna yakın koyun demiş. Ne alaka ya dedim ama yine de yapayım dedim. Şok oldumO kadar doğru söylüyosun ki bu instgram benimde bütün devrelerimi yaktı tablolar eğitmenler instamomlar.ya gerçkten instamomların çocukları yiyo bizimkiler mi yemiyo diye düşünmeye başlamıştım hangsinn videosu karşıma çıksa çocukların maşallahı var nerdyse 5 aylık çocukları pankekleri havada kapıyo benmki hala çorba muhallebi onu da zorla yani tabağını bitirdiği sayılıdırhastalık içinde ateş yoksa korkma.geçen hafta benim bebeğim de öksürük ve burun tıkanıklığı yaşadı 10.gün oldu öksürük geçti ama hala tıkanıklık devam bi ara burnu aktı baya dedim oh iyi açılır kurtulur ama yok geçiremedik bi türlü
Evet bende yaptım soğanı valla belki de öksürüğü ondan geçti bilemiyorumBirisi başka konu altında soğanı 6ya falan doğrayıp odasına başucuna yakın koyun demiş. Ne alaka ya dedim ama yine de yapayım dedim. Şok oldumişe yaradı. Öksürüğü azaldı cidden bak. 3 gün yaptım. Hatta biz de öksürüyoruz. Biz de koyduk odaya. Bize de iyi geldi. Deneyin mutlaka. Osman gönülal da demiş ki nebülizatör alın demiş. Sipariş verdim bekliyorum. Burun tıkanıklığına balgama iyi geliyormuş. Kendimiz için de kullanabiliyormuşuz.