2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bebiş kac aylık benim bir aylık bebisime de verdi ama fok fazla geldi damla sayisi

Kızlarrrr güzell annelerrr hepinize merhaba umarım bebeklerinize sağsalim kavuşmuşsunuzdur ve iyi durumdasınızdır. Zorluk çeken anneler unutmayın bu anlar çok hızlı yaşanıp bitecek bi daha gelmicek,bebeğinizi doya doya öpüp koklayın. Herşey düzelecek elbet

Asıl meseleye geleyim,
Birkaç ay önce size danışmıştım. Mayıs ayında doğum yapmak istiyorum diye. Sizin tavsiyenizi dinledim hamdolsun tuttu. Elbette doğum yaklaşınca neler olacak bilmiyorum ama Allah nasip ederse Mayıs annesi olacağım. Hepinize teşekkür ediyorum aklıma geldiniz yazmak istedim. İyi ki varsınız güzel kalpli anneler

6 ayı doldurmasına 2 gün kala başladı sırt üstü dönmeyede şimdi bütün evi döne döne geziyo sizinkide başlar yakında
Yok bizimki biraz tembellik yapıyor. İstemediği bir şeyi asla yaptıramıyorum yüzüstü durmak istemiyor sürekli sırt üstü yatacak hanımefendi doğduğundan beri keyifci emerken bile yanağının altına elini koyup emiyor öyle rahatlık uykusu gelince uyumazsa kıyameti koparıyor sabah uykusunu çok seviyor falan sanki büyük insankilosu da fazla belki ondandır, oyun halısında antrenman yaptırıyorum artık

sadece öğlen çorba yapıyorum. Sadece yoğurtta üç gün kuralına dikkat ettim. Öğlenleri sebze çorbası yapıyorum farklı farklı. Havuç,patates, arpacık soğan, sarımsak brokoli kabak, dereotu, muz, elma, mandalina, armut, irmik, tam buğday unu,tarhana yedi bu zamana kadar sebze çorbalarını her gün farklı yapıyorum. Bugün mesela yoğurtlu brokoli çorbası yedi, baya sevdi. Bugün keçiboynuzu unlu bebe bisküvisi yaptım yarın muhallebi yapıp yedireceğim bakalım. Bu arada sebze çorbalarına kemik suyu katıyorum, pişince zeytinyağı gezdiriyorum. Sebzeleri buharda haşlıyorum, hafif pütürlü olacak şekilde blenderdan geçiriyorum koyu kıvamlı olmasına dikkat Ediyorum. Hepsi Doktorumuzun tavsiyesi.

Buzluğa koydugunuz sütlerden mutlaka bir deneyin n bebeğinize beğeniyor mu diye. Eğer begenmezse boşuna stok yaparsanız. Bazı bebekler buzluktan çıkan sütleri içmiyor.
Merhaba, biraz zaman geçmiş siz yazalı.. Evet, stok yapmıyorum. Buzlukta üç poşet ne olur ne olmaz diye garanti miktar duruyor, işe giderken iki gün sağarak biriktirdiğim sütü bırakıyorum. Mümkün olduğunca taze vermeye çalışıyorum çünkü donup çözüldüğünde içindeki faydalı enzimler de yok oluyor ne yazık ki.

Bestiron kullanan arkadaşlar bebeğiniz kaç kilo ve kaç damla kullanıyorsunuz? 8.5 kilo bebeğim ve doktor 20 damla demiş.

Hepsinin tarzı farklı valla doğuştan dediğim dedik doğuyolar istemedklerni asla yaptıramıyoruz artık keyfini bekleyeceksinz prensesin istediği zaman dönecek elbet bizimkide oturmayı sevmiyo anında yatıp yüzüstü dönüyo hemen

Canım 3 aylıkken benim kız sırt üstüne döndü sonra yüzüstüne döndü bunu birkaç gün yaptı. Bir daha da yapmadı. Düşün ki şuanda 6 buçuk aylık oldu. Hala dönmez. Ben gün içinde sürekli bir bacağını diğerinin üstüne atıyorum gülüyo bana ama o gülüş dalga geçer gibi bir gülüş sonra kendini atıveriyor yüzüstü dönüyor asla geri dönmeye çalışmıyor. Ben bacağını atmasam yüzüstü de dönmeyecek yani. Kısacası dönmüyor. Arkafaşımın bebeği 7 aylıkken koltuğun halının altına giriyodu. Bizim az kilolu gibi bacaklar da kısa mı geliyo nedir anlamadım. Çabalamıyor.

D vitamini olarak devit 3 kullanıyoruz doğduğundan beri. Ben emzirmediğim için bizde demiri 4 değil 6. Ayda başlattı doktorumuz. Sebebi de şuymuş emziren annelerde demir yapısı gereği zor emildiği için bebeğe de kısmi geçiyormuş. Ama mamada bebek direk demiri mamadan aldığı için 4. Ayda başlatmaya gerek yokmuş.

Canım her bebek özel. Sen o denilene bakma. Bir gün çocuğun 3 uyku yapar. Bir gün 2 uyku yapar ama önceki güne göre uyku süresi artar. Ben hiç onu takip etmiyorum. En iyisini bebek kendisi bilir. Gün boyu geçmeyen anlamsız bir halsizliği, huzursuzluğu varsa ve çok uyuyorsa telaş edebilirsin ama uyuyup kendi kendine uyanıyorsa uyanınca sana gülümseyip tepki verebiliyorsa telaş yapmana hiç gerek yok. Ben artık tabloları falan takip etmeyi bıraktım. Ek gıda tablosuna da hiiiç bakmıyorum. İnsanı panikatak yapmaktan başka hiçbir halta yaramıyorlar. Hele bir de instamomlar var. Memleketi yediler bitirdiler. Yetersizlik duygusu basıyor bazen. Agresyonum artıyor. Duruyorum diyorum ki boşver. Şimdi bizimki grip oldu. Benden geçti. Ya bronşiolit olursa diyorum. Kaç gündür uykusuzum. Çünkü bir cümle gördüm googleda. Diyor ki geniz akıntısı ile öksürük aynı ana denk gelirse balgam olursa tıkanabilir boğulabilir falan. Araştırmaz olaydım. Cehalet mutluluktur.

Bağırma, sürekli ağlama, ağlarken aniden gülme gibi hızlı mod değişimleri, dille itme hareketi, elindekini yere atma vb. Hareketlerin hepsi 6. Ayda başlayan gelişim sürecinin parçasıdır. Uzun süre de devam eder. Bir de 6. Ayda neden sonuç ilişkisi kurmaya başlıyorlar. Yere attım annem verdi. Yere attım annem verdi. O zaman yere atarsam annem verecek. Mesela bağırıyor ve sesini deniyor. Daha çok bağırıyor. Ağzını açıyor. Ses daha çok çıkıyor. O zaman böyle olacak deyip çıldırıyor. Arkadaşımın bebişi 8 aylık olacak az kaldı. Hala devam ediyor bu bağırma, oyuncak atma ya da oyuncağı bir yerlere vurma gibi hareketler.

O kadar doğru söylüyosun ki bu instgram benimde bütün devrelerimi yaktı tablolar eğitmenler instamomlar.ya gerçkten instamomların çocukları yiyo bizimkiler mi yemiyo diye düşünmeye başlamıştım hangsinn videosu karşıma çıksa çocukların maşallahı var nerdyse 5 aylık çocukları pankekleri havada kapıyo benmki hala çorba muhallebi onu da zorla yani tabağını bitirdiği sayılıdır hastalık içinde ateş yoksa korkma.geçen hafta benim bebeğim de öksürük ve burun tıkanıklığı yaşadı 10.gün oldu öksürük geçti ama hala tıkanıklık devam bi ara burnu aktı baya dedim oh iyi açılır kurtulur ama yok geçiremedik bi türlü

Birisi başka konu altında soğanı 6ya falan doğrayıp odasına başucuna yakın koyun demiş. Ne alaka ya dedim ama yine de yapayım dedim. Şok oldum işe yaradı. Öksürüğü azaldı cidden bak. 3 gün yaptım. Hatta biz de öksürüyoruz. Biz de koyduk odaya. Bize de iyi geldi. Deneyin mutlaka. Osman gönülal da demiş ki nebülizatör alın demiş. Sipariş verdim bekliyorum. Burun tıkanıklığına balgama iyi geliyormuş. Kendimiz için de kullanabiliyormuşuz.

Evet bende yaptım soğanı valla belki de öksürüğü ondan geçti bilemiyorum osman hocayı bnde takip ediyorum nebülizatör için nexus muydu neydi öyle bi marka önerdiler sizinkinn markası ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…