- 5 Haziran 2020
- 1.118
- 753
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #20.041
Benim bebeğim de 6 ay 2 günlükKızlar selamlar herkese.Bayadır konuşulmamış konuyu bulamadım altlarda kalmışızdanışmak istediğim bir şey var normalde 6.aydan sonra gündüz 2 uyku yeterli diyolar sizin düzeniniz nasıl benim bebeğim 6 ay 2 günlük hala 3 uyku yapıyor hatta bazen 4 çünkü gündüz uykusu yarım saat tekrr uykusu geliyo uyutmayayım desem huzursuz oluyo ağlıyo
Biz de tam tersi yüz üstü asla dönmüyor döndürünce de kızıyor. Döndürdüğümde hemen sırt üstü dönüveriyorKızlar bebişleriniz tam dönme yapıyor mu? Tam dönme(hem sırt üstünden yüzüstüne hemde yüzüstünden sırt üstüne) benim kızım 3 ayına 2 gün kala yüz üstü dönmeye başlamıştı nerdeyse 6 ayı doldurcz hala yüz üstü dönüyo tekrr sırt üstüne dönemiyo
Anladım benim bebeğim sevmeyenler tarafında demekBenim bebeğim de 6 ay 2 günlükaynı şekilde. Hala uykuya dayanamıyor. Bir saat bile uyusa bazen yetiyor bazen mutsuz uyanıp tekrar yatmak istiyor. Uyku aralığı şimdiye kadar 1 buçuk saatti yeni yeni 2 saat uyanık kalmaya alışmaya başladı. Her bebek farklı. Aynı bizim gibi. Bazı bebekler uykuyu seviyor bazıları sevmiyor. Bazı günler huy değiştiriyor dişi kaşındığında mesela.
6 ayı doldurmasına 2 gün kala başladı sırt üstü dönmeyede şimdi bütün evi döne döne geziyoBiz de tam tersi yüz üstü asla dönmüyor döndürünce de kızıyor. Döndürdüğümde hemen sırt üstü dönüveriyor
Benim bebeğim doğduğundan beri huysuz sürekli çığlıklar atıyo o kadar alıştım ki artık bağırmalara çığlıklara bana çok normal geliyo sessiz bir günümüz yokBenimki 6 ay 5 günlük, gündüz en fazla 2 saat uyanık kalıyor, gece idare eder ama sabah 5 dedin mi gözler faltaşı oluyor. 6. Aya girince uysal çocuğa bir haller oldu. Herşeye avazı çıktığı kadar bağırıyor ağlıyorelim ayağıma dolaşıyor. Oynatınca sanki 1 dk önce ortalığı yıkan kendi degilmis gibi gülüyor. Mama sandalyesindeyken eline ne versem yere atıyor sonra istiyor bağırıyor. Artık yüzüstü dönüyor ama geri sırt üstü dönemiyor bunalıyor yine bağırıyor. Ek gıdaya geçtik hazırlayana kadar krize giriyor ağzına verince diliyle itiyor. Banyoyu seviyor ama sonrasında giydirirken bağırıyor. Uykusu geliyor bağırmaktan kıpkırmızı oluyor, hanımefendi bir tek gece iyi, uykusu bölünmesin diye gözler kapalı ayaklarını kaldırıp kaldırıp yere çarpıyor güya beni çağırıyor. Umarım bu bir süreçtir ve hemen geçer. Rakibim uyurken durulur mu akşam erkenden yatıyorum . Eskiden sessiz melek gibi uyuyan ben artık horluyormuşum hemde gece boyu
Canım benim mutlaka 3 uyku olacak diye bir şart yok uyku tablolarına çok takılmayın. Bebeğin zaten uyumak istediğini belli ediyordur. O zaman uyutursun. Kimisi 5 uyku yapar kimisinin bebişi hiç uyumaz. Kendi düzenlerini yavaş yavaş ayarlıyorlar.Kızlar selamlar herkese.Bayadır konuşulmamış konuyu bulamadım altlarda kalmışızdanışmak istediğim bir şey var normalde 6.aydan sonra gündüz 2 uyku yeterli diyolar sizin düzeniniz nasıl benim bebeğim 6 ay 2 günlük hala 3 uyku yapıyor hatta bazen 4 çünkü gündüz uykusu yarım saat tekrr uykusu geliyo uyutmayayım desem huzursuz oluyo ağlıyo
Bizim de aynı sizin gibi uykular. 4 uyku yapmaması için öğle uykusunu uzatıyorumKızlar selamlar herkese.Bayadır konuşulmamış konuyu bulamadım altlarda kalmışızdanışmak istediğim bir şey var normalde 6.aydan sonra gündüz 2 uyku yeterli diyolar sizin düzeniniz nasıl benim bebeğim 6 ay 2 günlük hala 3 uyku yapıyor hatta bazen 4 çünkü gündüz uykusu yarım saat tekrr uykusu geliyo uyutmayayım desem huzursuz oluyo ağlıyo
Ben üç gün kuralını saldım biraz. Geçende balık yemeye gittik. Çocuk yalanmaya başladı. Yumuşak bi parça verdim. Başladı devamını istemeye. Bayaa yedi. Limon da verdim yalasın diye. Ona bayıldı.6 aylık olanlar ek gıda nasıl geçiyor ?ilk kizim mama ile büyüdügu için 4.ay başlamıştık zorlamamisti .Bunda 6.ayda tadimlara başladım ama ilk gün çay k.ikinci gün tatlı kaşığı üçüncü gün çay brd.miktari kadar verilebiliyor ama istemiyor ikinciden sonrasını.Sizlerde durum nasıl? şimdiye kadar patates,havuç,kabak,bal kabağı,elma verdim.bu arada tek öğün öğlen veriyorum
Doktorlar 9aya kadar bu şekerleme uykularinin sağlıklı olduğunu söylüyorlar.Kızlar selamlar herkese.Bayadır konuşulmamış konuyu bulamadım altlarda kalmışızdanışmak istediğim bir şey var normalde 6.aydan sonra gündüz 2 uyku yeterli diyolar sizin düzeniniz nasıl benim bebeğim 6 ay 2 günlük hala 3 uyku yapıyor hatta bazen 4 çünkü gündüz uykusu yarım saat tekrr uykusu geliyo uyutmayayım desem huzursuz oluyo ağlıyo
Ben üç gün kuralını saldım biraz. Geçende balık yemeye gittik. Çocuk yalanmaya başladı. Yumuşak bi parça verdim. Başladı devamını istemeye. Bayaa yedi. Limon da verdim yalasın diye. Ona bayıldı.Çok da kasmamak gerek. Doktor yoğurdu daha vermeyelim dedi. Bizimkinin 2. Ayda laktoz olayı olmuştu. Geçende kendim yoğurt yaptım verdim. Bişey olmadı. Gayet yedi falan. Sahanda yumurta yaptık ama tuzsuz. Ondan yedi. Haşlama verdik zeytinyağlı. Onu da yedi. Yani yiyecek tabloları falan artık yalan gibi geliyor. Geçende osman gönülal video paylaştı ek gıdaya başlarken yasaklı yiyecekler diye. Yasak falan yok dedi. Mevsimi olan ne varsa domates vs verebilirsiniz dedi. Yumurtanın beyazını sarısını ayırmayın verin dedi. Sadece bal ve patlıcan yok. Bir de bir enzim var ama adı çok uzun. İnternete bakla yazınca çıkıyor. Çocuğunuzda o enzim eksikse eğer bakla asla yedirmemek gerekiyor. Bir de domatesin içindeki yumuşak etli yerinden tırnak ucu kadar verdim. Yedi. Bir şey olmadı şükür. Demek ki bizimki çok da alerjik bir bünye değil. Bir de patates havuç kereviz bal kabağı kabak irmik bunları karıştırıp çorba yaptım. Beğendi.
Aynen. Teoriyle gerçek hiç uyuşmuyor. O yüzden en iyi yemeği biz bebeğimiz için biliyoruz. Doktor mesela meyve ile başladım diye kızmıştı sebze yemez diye. Bebeğin mizacına göre değişir bu bilgi. Benimki çöp tenekesi gibiMaşallah menü baya zengin sizinEvet kasmiyorum aslında ama o videoyu izledikten sonra daha rahatladım 3 gün kuralı da gerçi bilimsel olarak artık geçerliliği yokmuş sonrasında bile alerji yapabilirmiş.yoğurdu Dr bana da 15 gün sonra ver demişti.
Aman dedim ben çok dikkatli olucam salça şeker tuz asla kullanmıcam herşeyi mevsimine göre yedirecem üç gün kuralı muhakkak olucak bisküvisine kadar kendim yapıcam zorlamadan sabırla aşıcam sonuç fos arkadaşlar yemiyor tatsız tuzsuz olunca ben saldım gayette kendime hazırlar gibi yapıyorum (normaldede çok tuz şeker salça kullanmam) sabah omlet yada pankek uyuyor 1 saat uyanınca bi çorba biraz oynayıp tekrar uyuyor akşam 4 gibi yemeğini yapıyorum mesela kıymalı kabak içine biraz ekmek içide atıyorum suyuna, yanınada ev yoğurdu hop mideye yatmadan öncede mutlaka meyveli pirinç unu gün içinde aralara bazen meyve rendeleyip yediriyorum doğruluğunu savunmuyorum ama herşeyi takarsak ya çocuk aç kalıcak ya biz kafayı yicez sadece blender kullanmamaya çalışıyorum çorbaları hariç anlıcagınız ben ne yiyorsam ezip onada yediriyorumKizlar konusu acilmisken yemek konusunda nasil veriyorsunuz? Pure mi yapiyorsunuz? Bende ikiz var kiz herseyi yiyor cok fazla yadirgamadan ama oglan cok secici ve inat. O yuzden ona haslayip eliyle tutabilecek hale getirip onune koyuyorum. Blw mi ne deniyormus. Yine de beni cok geriyor yemeyecek birsey diye. Siz de nasil durumlar? Ne kadar yiyorlar? Ben sadece oglenleri veriyorum sadece tadim oldugu icin ve alerji olursa hemen gorup doktora gotureyim diye.
Pankeki nasıl veryosunuz direkt eliyle mi tutup yiyo yoksa minik parçalar şeklinde siz mi ağzına koyuyosunuzAman dedim ben çok dikkatli olucam salça şeker tuz asla kullanmıcam herşeyi mevsimine göre yedirecem üç gün kuralı muhakkak olucak bisküvisine kadar kendim yapıcam zorlamadan sabırla aşıcam sonuç fos arkadaşlar yemiyor tatsız tuzsuz olunca ben saldım gayette kendime hazırlar gibi yapıyorum (normaldede çok tuz şeker salça kullanmam) sabah omlet yada pankek uyuyor 1 saat uyanınca bi çorba biraz oynayıp tekrar uyuyor akşam 4 gibi yemeğini yapıyorum mesela kıymalı kabak içine biraz ekmek içide atıyorum suyuna, yanınada ev yoğurdu hop mideye yatmadan öncede mutlaka meyveli pirinç unu gün içinde aralara bazen meyve rendeleyip yediriyorum doğruluğunu savunmuyorum ama herşeyi takarsak ya çocuk aç kalıcak ya biz kafayı yicez sadece blender kullanmamaya çalışıyorum çorbaları hariç anlıcagınız ben ne yiyorsam ezip onada yediriyorum
Hayır ben minik parçalar halinde yanağının iç tarafına doğru ağzına koyuyorum bi yerde okumuştum bebeklerde refleks olarak ağzının ortasına koyduğunuz zaman emmeye başlar fakat yan taraflara koyduğumuzda çiğnemeyi öğreniyorlarmışPankeki nasıl veryosunuz direkt eliyle mi tutup yiyo yoksa minik parçalar şeklinde siz mi ağzına koyuyosunuz
Anladımm teşekkür ederimHayır ben minik parçalar halinde yanağının iç tarafına doğru ağzına koyuyorum bi yerde okumuştum bebeklerde refleks olarak ağzının ortasına koyduğunuz zaman emmeye başlar fakat yan taraflara koyduğumuzda çiğnemeyi öğreniyorlarmış
Bende de ikiz var, meyveyi rende(elma armut) sebzeyi haşlama ( patates kabak Havuç) muz çatalla ezip devam sütü veya yoğurt ile şuan ilklerdeyizKizlar konusu acilmisken yemek konusunda nasil veriyorsunuz? Pure mi yapiyorsunuz? Bende ikiz var kiz herseyi yiyor cok fazla yadirgamadan ama oglan cok secici ve inat. O yuzden ona haslayip eliyle tutabilecek hale getirip onune koyuyorum. Blw mi ne deniyormus. Yine de beni cok geriyor yemeyecek birsey diye. Siz de nasil durumlar? Ne kadar yiyorlar? Ben sadece oglenleri veriyorum sadece tadim oldugu icin ve alerji olursa hemen gorup doktora gotureyim diye.