- 11 Temmuz 2018
- 760
- 788
- 29
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #20.081
Omron öneriyor osman hoca. Taşınabilir olarak da nimo aldım odadan odaya acil lazım olursa diye. Ya da pratiklik olsun diyeEvet bende yaptım soğanı valla belki de öksürüğü ondan geçti bilemiyorumosman hocayı bnde takip ediyorum nebülizatör için nexus muydu neydi öyle bi marka önerdiler sizinkinn markası ne?
Eşim oldu canım. Doğduğundan beri geniz eti varmış. Doktor söyledi. Kamerayla burnunun içine baktı. Şöyle düşünün sağ kısımdaki et yolu o kadar tıkayacak kadar büyükmüş ki burnun ortasındaki kemik c şeklini almış. O kemik de diğer boşluğu kapatmış. Bize geniz eti almak 20 30 dk demişti doktor ama burnun o kadar tıkalı ki kamera bile ilerlemiyor sana net bir şey söyleyemiyorum dedi. 1.5 saat sürdü canım ameliyat. Burnundan koca bir et çıktı. Kemiği düzeltmişler falan. Adam dedi ki 40 dakikalık ameliyat aslında ama burun yapısı o kadar bozulmuş ki bu kadar düzeltebildik. İleride bir ufak operasyon daha gerekecek ama hayat konforunu engelleyecek bir durum yok dedi. Burnu bayaa normal uani. Yamukluk falan gitmiş halde. Şuanda ameliyattan 1.5 sene geçti. Sanki bir tarafta hafif bir şeyler var diyor da nefesini engelleyen bir durum yok. Konforu iyi yani. Ben eşimi küçüklükten tanıyorum. O zamanlar da nefes alışı garip gelirdi. Ağzını asla kapatamazdı. Evlendiğimizden beri ameliyat konusunda ısrar ettim. Ağzını 10 saniye bile kapalı tutamazdı yani. Burnunun işlevsiz olduğunu düşün. Bu adam 30 yaşında. Hayatında hiç sümkürmemiş falan. Ameliyattan sonra burnunu hiç kullanmayanların mutlaka kulak zarı yırtılır ya da patlar çünkü sümkürmemişler ya çok şiddetli burun temizlerler. Ameliyat sonrası ben eşimi daha yavaş sümkür diye defalarca uyardım. Bir şey olmaz dedi. Bir gün başı dönüverdi. Ateşi çıktı. 3 gün ateşli yattı. Tuvalete bile gidemeyince doktora gittik. Kulak zarını yırtmış bizimki. Antibiyotikli damla verdi doktor kulak için. Şükğr yırtık olduğu için düzelirmiş o. Düzeldi de zaten ama patlarsa dikiş tutmaz bir daha dediler. O günden beri burnunu sümkürmeye korkar. Serum fizyolojikle temizler. Kısacası ameliyattan sonra ilk kez nefes aldı. Koku algısı hiç yoktu mesela. Yani bir şeyin dibine girip koklarsa kokusu gelirdi. Yangın çıksa anlayamazdı diyeyim yani. Mesela ona çok şaşırmıştı. Sesi çok boğuktu ve ben sesinin tınısından bile eti anlıyordum. Sesi değişti. Bir tık daha tok bir sesi oldu.Kızlar aranızda çocuğunda ya da tanıdığı yakınında geniz eti sorunu yaşayan ameliyat olan var mı?
Oğlum 4 yaşında öldü. Geniz eti ve bademcikleri alındı. Her kış hastalanır boğazları şişerdi. 30 günün 10 günü ilaçsız gecirebiliyorduk. Aldirdiktan sonra çok rahatladı. Yılda bir yada 2 hasta oldu bogazdanKızlar aranızda çocuğunda ya da tanıdığı yakınında geniz eti sorunu yaşayan ameliyat olan var mı?
Ay öldü yazınca aklım çıktı.Oğlum 4 yaşında öldü. Geniz eti ve bademcikleri alındı. Her kış hastalanır boğazları şişerdi. 30 günün 10 günü ilaçsız gecirebiliyorduk. Aldirdiktan sonra çok rahatladı. Yılda bir yada 2 hasta oldu bogazdan
Yazık valla o kadar yıl nasıl dayanmış çok geçmiş olsun. Benim 3 buçuk yaşında kızım var 1 buçuk yaşından sonra üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğinde ya da alerjik dönemlerde geniz eti iltihaplanmaya başladı hasta olduğu dönemlerde burun açık ama uykuya geçince sanki bir kapak var orda kapanıyor ve nefes alamıyor burnundan. Ağzından nefes almak istemiyor sanırım ağzı açık uyuyamıyor sabaha kadar yarım yamalak nefes alıp sürekli ağlayarak uyanıp geceyi geçiriyor sonra hop antibiyotik antibiyotikle düzeliyor burnundan nefes almaya başlıyor bu iyilik hali 15-20 gün en fazla sonra birdaha başa tekrar antibiyotiklik oluyor. En ufak enfeksiyon virüs alerjen hemen şişiriyor. Yazı daha rahat geçiriyoruz ama 8 ay hep böyle. İyi olduğu zamanlarda ağız açık uyuma horlama yok diye ameliyat önermiyorlar. Ama ayda 2 kez antibiyotik kullanmaya başladı artık valla içim gidiyor yavruma verdiğim ilaçlara mı üzüleyim nefes almaya çalıştığı geceler zaten uykum yok yarın başka kulak burun boğaz uzmanına götürücem artık hep aynı doktora gidicem bakalım süreç nolacak inşallah kurtulur. Bir de 15 aylıkken konuşmaya başladı ama hala çıkaramadığı sesler var belki ondan. Eşine de şifalar diliyorumEşim oldu canım. Doğduğundan beri geniz eti varmış. Doktor söyledi. Kamerayla burnunun içine baktı. Şöyle düşünün sağ kısımdaki et yolu o kadar tıkayacak kadar büyükmüş ki burnun ortasındaki kemik c şeklini almış. O kemik de diğer boşluğu kapatmış. Bize geniz eti almak 20 30 dk demişti doktor ama burnun o kadar tıkalı ki kamera bile ilerlemiyor sana net bir şey söyleyemiyorum dedi. 1.5 saat sürdü canım ameliyat. Burnundan koca bir et çıktı. Kemiği düzeltmişler falan. Adam dedi ki 40 dakikalık ameliyat aslında ama burun yapısı o kadar bozulmuş ki bu kadar düzeltebildik. İleride bir ufak operasyon daha gerekecek ama hayat konforunu engelleyecek bir durum yok dedi. Burnu bayaa normal uani. Yamukluk falan gitmiş halde. Şuanda ameliyattan 1.5 sene geçti. Sanki bir tarafta hafif bir şeyler var diyor da nefesini engelleyen bir durum yok. Konforu iyi yani. Ben eşimi küçüklükten tanıyorum. O zamanlar da nefes alışı garip gelirdi. Ağzını asla kapatamazdı. Evlendiğimizden beri ameliyat konusunda ısrar ettim. Ağzını 10 saniye bile kapalı tutamazdı yani. Burnunun işlevsiz olduğunu düşün. Bu adam 30 yaşında. Hayatında hiç sümkürmemiş falan. Ameliyattan sonra burnunu hiç kullanmayanların mutlaka kulak zarı yırtılır ya da patlar çünkü sümkürmemişler ya çok şiddetli burun temizlerler. Ameliyat sonrası ben eşimi daha yavaş sümkür diye defalarca uyardım. Bir şey olmaz dedi. Bir gün başı dönüverdi. Ateşi çıktı. 3 gün ateşli yattı. Tuvalete bile gidemeyince doktora gittik. Kulak zarını yırtmış bizimki. Antibiyotikli damla verdi doktor kulak için. Şükğr yırtık olduğu için düzelirmiş o. Düzeldi de zaten ama patlarsa dikiş tutmaz bir daha dediler. O günden beri burnunu sümkürmeye korkar. Serum fizyolojikle temizler. Kısacası ameliyattan sonra ilk kez nefes aldı. Koku algısı hiç yoktu mesela. Yani bir şeyin dibine girip koklarsa kokusu gelirdi. Yangın çıksa anlayamazdı diyeyim yani. Mesela ona çok şaşırmıştı. Sesi çok boğuktu ve ben sesinin tınısından bile eti anlıyordum. Sesi değişti. Bir tık daha tok bir sesi oldu.
Kızımda alt solunum yoluna inmiyor bademcik boğaz sorunu yaşamadık hiç. Geniz iltihaplanıyor ateş sonra orta kulak iltihabı oluyor. Ben de istiyorum ameliyat olsun ama doktorlar antibiyotikle düzeliyorsa ameliyata gerek yok diyorlar anlamadım gitti niye almıyorlar antibiyotik daha mı az zararlı her ay kullanıyor.Oğlum 4 yaşında öldü. Geniz eti ve bademcikleri alındı. Her kış hastalanır boğazları şişerdi. 30 günün 10 günü ilaçsız gecirebiliyorduk. Aldirdiktan sonra çok rahatladı. Yılda bir yada 2 hasta oldu bogazdan
Öksürük balgam antibiyotik hakkındaYazık valla o kadar yıl nasıl dayanmış çok geçmiş olsun. Benim 3 buçuk yaşında kızım var 1 buçuk yaşından sonra üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğinde ya da alerjik dönemlerde geniz eti iltihaplanmaya başladı hasta olduğu dönemlerde burun açık ama uykuya geçince sanki bir kapak var orda kapanıyor ve nefes alamıyor burnundan. Ağzından nefes almak istemiyor sanırım ağzı açık uyuyamıyor sabaha kadar yarım yamalak nefes alıp sürekli ağlayarak uyanıp geceyi geçiriyor sonra hop antibiyotik antibiyotikle düzeliyor burnundan nefes almaya başlıyor bu iyilik hali 15-20 gün en fazla sonra birdaha başa tekrar antibiyotiklik oluyor. En ufak enfeksiyon virüs alerjen hemen şişiriyor. Yazı daha rahat geçiriyoruz ama 8 ay hep böyle. İyi olduğu zamanlarda ağız açık uyuma horlama yok diye ameliyat önermiyorlar. Ama ayda 2 kez antibiyotik kullanmaya başladı artık valla içim gidiyor yavruma verdiğim ilaçlara mı üzüleyim nefes almaya çalıştığı geceler zaten uykum yok yarın başka kulak burun boğaz uzmanına götürücem artık hep aynı doktora gidicem bakalım süreç nolacak inşallah kurtulur. Bir de 15 aylıkken konuşmaya başladı ama hala çıkaramadığı sesler var belki ondan. Eşine de şifalar diliyorum
Kızımda alt solunum yoluna inmiyor bademcik boğaz sorunu yaşamadık hiç. Geniz iltihaplanıyor ateş sonra orta kulak iltihabı oluyor. Ben de istiyorum ameliyat olsun ama doktorlar antibiyotikle düzeliyorsa ameliyata gerek yok diyorlar anlamadım gitti niye almıyorlar antibiyotik daha mı az zararlı her ay kullanıyor.
Klavye azizligiAy öldü yazınca aklım çıktı.
Ben yaşıyorum özellikle tok karnına emzirirkenKızlar emzirirken mide bulantısı iç çekilmesi yaşayan var mı
Atak hesaplama sitesi var. Oradan girin. Doğum tarihini yazın. Atak haftasıysa yazar.Hanımlar 5 ay 20 günlük bebişim. Son iki haftadır geceleri saat başı yarım saat ya da kırk beş dakikada bir uyanıyor emziriyorım ya da ana kucağında uykuya dalıyor tekrar. eşimle nöbet tutuyoruz dişleri çıkmıyor hala karnı tok oluyor oda ısısı iyi sıkıntı nedir çözemedik doktor da birşey demiyor bu durum geçici mi sizce yaşayan var mı
Uyku rutini var aynı saatte uyuyor uykuya geçiş sorunu yok ama çok sık uyanıyor
Yemeğine bol bol zeytinyağı koyuyorum. İlk başladığımda 3 gün yapamadı. Bayaa ağladıydı. Suyuna zeytinyağı koydum 70 cc. İçti. 70 cc de yağsız su içti. 2 kaşık zeytinyağı içirdim. Ona rağmen 3 gün ıkındı. 3 gün sonra bir açıldı çocuk. Şimdi çok rahat sindiriyor. O zaman patatesle havucu haşlayıp vermiştim. Şimdi mesela zeytinyağına da sadece güvenmiyorum. Ekstradan meyve emziğine elma koyuyorum. Elma da çok rahatlatıyor.Ek gıdaya geçişte bebeği kabız olanlar neler yaptınız nasıl kakasını yaptırabildiniz, bugün 6. Gün çığlık atarak ıkınıyor.
Zeytinyağı içirdim 1 kaç kere işe yaramadı, Osman gönülal da zeytinyağı kabızlığa Çözüm değil demiş, patates ve pirinç yüzünden oldu zaten sanırım, elmayı deniyim bir de.Yemeğine bol bol zeytinyağı koyuyorum. İlk başladığımda 3 gün yapamadı. Bayaa ağladıydı. Suyuna zeytinyağı koydum 70 cc. İçti. 70 cc de yağsız su içti. 2 kaşık zeytinyağı içirdim. Ona rağmen 3 gün ıkındı. 3 gün sonra bir açıldı çocuk. Şimdi çok rahat sindiriyor. O zaman patatesle havucu haşlayıp vermiştim. Şimdi mesela zeytinyağına da sadece güvenmiyorum. Ekstradan meyve emziğine elma koyuyorum. Elma da çok rahatlatıyor.
Kabızlığa çözüm değil sadece kolaylaştırıyor. Bağırsakları gelişmeden çözülmez.Zeytinyağı içirdim 1 kaç kere işe yaramadı, Osman gönülal da zeytinyağı kabızlığa Çözüm değil demiş, patates ve pirinç yüzünden oldu zaten sanırım, elmayı deniyim bir de.
Bence distir o. Bizde boyle yasadik. Asla yatakta uyumuyordu sadece kucakta uyuyordu. Butun gece kucagimda uyuttum 2 hafta falan. Sonrasinda alttan dis cikardi. Dr osman gonulal in dis videosuna bakarsaniz orada soyluyor gece uyanmalarini falan. Ben osanit diye birsey kullaniyorum tamamen bitkisel. Kucuk top top homeopatik bir ilac. Dr osman gonulal da tavsiye etmisti. O biraz rahatlatti. Gece buzlukta dis kasiyici falan da bulundurabilirsiniz. O da gece cok agladiginda krizi anindw cozuyor.Hanımlar 5 ay 20 günlük bebişim. Son iki haftadır geceleri saat başı yarım saat ya da kırk beş dakikada bir uyanıyor emziriyorım ya da ana kucağında uykuya dalıyor tekrar. eşimle nöbet tutuyoruz dişleri çıkmıyor hala karnı tok oluyor oda ısısı iyi sıkıntı nedir çözemedik doktor da birşey demiyor bu durum geçici mi sizce yaşayan var mı
Uyku rutini var aynı saatte uyuyor uykuya geçiş sorunu yok ama çok sık uyanıyor
Meyve veriyorum ben. Her gun bir meyve denetiyorum. O yuzden biz kabizlik yasamadik. Yani kabizlik da degilde ilk baslarda 2-3 gun kaka yapilmadi ama cok takilmadim. Gazlari cikiyorsa bir de karinlarinda sertlik yoksa cok sorun olarak gormedim acikcasi ama bir keresinde kati bir kaka cikmisti. O gunden sonra meyve vermeye basladim. Cesit cesit veriyorum ellerine kemire kemire yiyorlar.Ek gıdaya geçişte bebeği kabız olanlar neler yaptınız nasıl kakasını yaptırabildiniz, bugün 6. Gün çığlık atarak ıkınıyor.
Osaniti hiç duymamıştım. Bize tetagili önerdiler. Dişe zararı yok diye. Diş sancısı olunca toz zaten ağzına döküyorum. 10 dakkaya ağrı kalmıyor. Bir de parmak silikon fırçalar var. Onlardan aldım. Sancı olunca hemen başlıyorum onunla kaşımaya. Çok çok rahatlatıyor.Bence distir o. Bizde boyle yasadik. Asla yatakta uyumuyordu sadece kucakta uyuyordu. Butun gece kucagimda uyuttum 2 hafta falan. Sonrasinda alttan dis cikardi. Dr osman gonulal in dis videosuna bakarsaniz orada soyluyor gece uyanmalarini falan. Ben osanit diye birsey kullaniyorum tamamen bitkisel. Kucuk top top homeopatik bir ilac. Dr osman gonulal da tavsiye etmisti. O biraz rahatlatti. Gece buzlukta dis kasiyici falan da bulundurabilirsiniz. O da gece cok agladiginda krizi anindw cozuyor.
Trendyolda olmasi lazim papatya ozlu bitkisel birsey. Gece uyumadan once 3-4 tanesini dilinin altina koyuyorum. Ben de aldim fircalardan. Hatta karanfil suyuda hazirladim dolapta duruyor. Ona bandirip kasiyorum disleriniOsaniti hiç duymamıştım. Bize tetagili önerdiler. Dişe zararı yok diye. Diş sancısı olunca toz zaten ağzına döküyorum. 10 dakkaya ağrı kalmıyor. Bir de parmak silikon fırçalar var. Onlardan aldım. Sancı olunca hemen başlıyorum onunla kaşımaya. Çok çok rahatlatıyor.
Hemen bakıyorum.Trendyolda olmasi lazim papatya ozlu bitkisel birsey. Gece uyumadan once 3-4 tanesini dilinin altina koyuyorum. Ben de aldim fircalardan. Hatta karanfil suyuda hazirladim dolapta duruyor. Ona bandirip kasiyorum dislerini