Aramiza hosgeldiniz mart annesiSelamlar herkeseBir süredir takip ediyorum siteyi, yorum yazmak şimdiye nasipmiş. Sizlerden çok şey öğrendim. Farkında olmadan birçok kadına destek oluyorsunuz yazdıklarınızla, bilmenizi istedim. Çok teşekkür ederim kendi adıma Nisan ayında 24 haftalıkken kaybettim ilk bebeğimi. Şimdi ikinci bebeğimi bekliyorum, inşallah hepimize sağlıkla hayırla kavuşmak nasip olur
Normal ultrason gibi ama daha uzun sürüyor. Karından ultrason cihazıyla bebeğin kan akımı, kan dolaşımını bakılıyor, tüm organları tek tek inceleniyor kalpte-bagirsakta vs parlaklık varmi diye bakiyor, kalp kapakciklarina kadar bakıyorlar. Gözü burnu, kulağı parmakları, dudak veya damak yarığı var mı diye kontrol ediyor. Kordonda kan akımı, plesanta durumu, amniyon sıvı miktarı,. Kesenin çapı ve boyutlarına bakılıyor. Kafa kapi omurgası.kaburgası ne bileyim işte kafa içi beyin loblarina kan akımına damarlara kadar inceliyor. Kemik ölçümleri yapılıyor kızlar bu arada kemik ölçümü 20.haftadaki detaylidaki genelde doğum tarihini hemen hemen tutturuyor bilginiz olsun. Yani raporda yazan kemik ölçümüne göre tahmini doğum tarihi ile doğduğu tarih genelde çok yakın oluyor. Mesela kızımda üst bacak kemik ölçümüne göre tahmini doğum tarihi 39+0 idi. Zorunlu sezeryan olmuştum daha ince bahsettim 38+5te hastane yatırım yapıldıktan 1 saat sonra benim suyum gelmiştiBende 22 ekimde yaptırıcam 20 haftalık oluyorum o zaman? Nasıl bişey daha önceden bilgisi olan arkadaşlarım biz yeni anneleri biraz bilgilendirebilir misiniz:)
Teşekkür ederim canım, hep birlikte inşallahCanım ismi listede güncelledim, sağlıkla doğsun büyüsün ZeydListeye şehir eklememleri amaç aynı şehirde olup ta birbirimize daha kolay doktor tavsiyesi vs vermemizdi.. yine de size bırakıyorum değiştirip değiştirmemekte kararınızı.
Merhaba perinatolog arıyorsanız Acıbadem Özgür Bey’i tavsiye ederimSiz de mi Bursadasiniz?Bu dediginiz fiyat detayli ultrason icin mi? Hangi doktor acaba? Perinatolog ariyorum ben de
Teşekkür ederim, inşallahGeçmiş olsun. Yeni bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.Erken doğum sebebiyle mi kayıp yaşamıştınız?
Amin inşallahAramiza hosgeldiniz mart annesibundan sonra daha sık sohbet ederiz umarım
Hepimiz sağlıkla kucağimiza alalım minnoslarizaman çabuk gelsin istiyor insan sizi de listemize ekleyelim mi
Tesekkur ederim,evet duydum cok da iyi bir doktormus sanirim,muayene ucreti hakkinda bilginiz var mi?Merhaba perinatolog arıyorsanız Acıbadem Özgür Bey’i tavsiye ederim
Bence deBen de aynı senin gibiyim 55,5 la kaldım koronada ve hamileliğin ilk ayları iştahsızlıkla 53 e düştüm şimdi yine 55,5 56 arası çıkıyorum. Hamile kaldığımız kiloda olduğumuz için bence kilo almış sayılmayız
Evet gerçekten alanında uzman, Bursa’da hangi kadın doğumcuya gitsem saygıyla kendisine selam söylüyorlarTesekkur ederim,evet duydum cok da iyi bir doktormus sanirim,muayene ucreti hakkinda bilginiz var mi?
Cok tesekkur ederim detayli bilgi icin,hastaneyi arayip bilgi alayim.Bir de Bilge hoca diye birini de cok ovdu kendi doktorum.Sanirim Uludag universitesinde.Ordan randevu almak zor olabilir.Evet gerçekten alanında uzman, Bursa’da hangi kadın doğumcuya gitsem saygıyla kendisine selam söylüyorlarilk görüşmenizde biraz itici gelebilir özellikle riskli
bir gebeyseniz benim gibi çünkü kuralları var ve bunlara uymanızı istiyor iyiliğiniz için ama sonraki görüşmelerde tam bir melekfiyatı bilmiyorum canım benim sendcard doğum paketim var ama büyük ihtimalle sgk yok diyelim 1200 civarıdır. Sgk ile anlaşması var mı sormak gerek.
preeklampsi belirtilerin nelerdi canım yüksek seyreden tansiyonla mı ortaya çıktı ?Cok tesekkur ederim detayli bilgi icin,hastaneyi arayip bilgi alayim.Bir de Bilge hoca diye birini de cok ovdu kendi doktorum.Sanirim Uludag universitesinde.Ordan randevu almak zor olabilir.
İlk kizimda preklamsi gecirdim,cok sukur kizim saglikli dogdu ama riskli gebeyimkendi kadin dogum doktorumdan da cok memnunum ama perinatolog takibi daha iyi olur,bakalim hayirlisi artik
Evet yuksek tansiyon,ellerde ayakalarda ve yuzde odem,bebege giden kan akimlarinda azalma oldu.Plasenta yaslanmasi.İdrarda protein kacagida oluyor fakat o bende olmadi.Bu durumda acil sezeryana alindim.Kizimda gelisim geriligi olusmustu tansiyondan kaynakli.preeklampsi belirtilerin nelerdi canım yüksek seyreden tansiyonla mı ortaya çıktı ?
ailede yok ama gebelikte ne olacağı belli olmuyor, ben de tansiyon takibi yapıyorum korkudanEvet yuksek tansiyon,ellerde ayakalarda ve yuzde odem,bebege giden kan akimlarinda azalma oldu.Plasenta yaslanmasi.İdrarda protein kacagida oluyor fakat o bende olmadi.Bu durumda acil sezeryana alindim.Kizimda gelisim geriligi olusmustu tansiyondan kaynakli.
20. Haftadan sonra duzenli tansiyon takibi yaptirmakta fayda var.Ozellikle ailede tansiyon gecmisi varsa,ihmale gelmez.
teşekkür ederim canım ben sormayı unutmuşumda ortalama ne kadar merak ettimbenim 1000 tl canım izmir
çok geçmiSelamlar herkeseBir süredir takip ediyorum siteyi, yorum yazmak şimdiye nasipmiş. Sizlerden çok şey öğrendim. Farkında olmadan birçok kadına destek oluyorsunuz yazdıklarınızla, bilmenizi istedim. Çok teşekkür ederim kendi adıma Nisan ayında 24 haftalıkken kaybettim ilk bebeğimi. Şimdi ikinci bebeğimi bekliyorum, inşallah hepimize sağlıkla hayırla kavuşmak nasip olur
canım benim gittiğim doktorumda perinatolog normal randevuda bile uzun uzun bakıyor. ayrıntılı çok önemli bence de aynı zamanda devlete de gidiyorum oradada perinotoloji hastasıyım 2 kere yapılacak yani bana fiyat sormayı unutmuşum normalde doğumu kapsayan sağlık sigortam var ama ayrıntılıyı karşılamıyormuş bende merak ettim teşekkür ederimHer doktor farklı canım , perinatolog ve radyolog arasında genelde çok fark oluyor. Ikiside detaylı ultrason bakıyor ama öncelik her zaman perinatologta olsun bence. Benim normal gebelik takibini yapan doktorum perinatolog olduğu için detayliyi kendisi normal muayene ücretine yapacak yani 800 TL. Ama dışarıdan gelenlere 1500+ üstü bir fiyat alıyor. Tam duymasamda biri ödeme yaparken uzaktan saydım
Oh iyi bari içim rahatladı 20 erken mi diyordum19+3 te olacak benim.. kendi doktorum zaten perinatolog kendisi takvimden o haftayı söyledi bize de kabul etmek düştü
Maşallah ona yatışa bak yaGünaydınnnndün akşam doktor kontrolüm vardı ikili test sonucumda risk yok doktor çok iyi dedi. 10 gün önce burun ense kalınlığına bakmıştı onlarda da bir sıkıntı yoktu Allah'a şükür her kontrol öncesi kalbim çıkacak gibi gidiyorum doktora bu arada cinsiyetimiz kesinleşti kızım oluyor ismi de Narya olacak Rheaa
Masallah keyfi yerindeGünaydınnnndün akşam doktor kontrolüm vardı ikili test sonucumda risk yok doktor çok iyi dedi. 10 gün önce burun ense kalınlığına bakmıştı onlarda da bir sıkıntı yoktu Allah'a şükür her kontrol öncesi kalbim çıkacak gibi gidiyorum doktora bu arada cinsiyetimiz kesinleşti kızım oluyor ismi de Narya olacak Rheaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?