- 11 Temmuz 2022
- 1.047
- 1.550
- 63
- 32
Pardon canım yaa Demirim hep eksik hamilelik öncesinde sürekli kullandığım için olsa gerek demir yazmışım d vitamini yazacaktımElenatal 1ve 2 de de aynı şekilde folik asit mg var o zaman bi sakıncası yoktur teşekkür ederim canım
Ben demir de kullanmıyorum böyle olunca eksik mi kalıyorum diye düşünmeye başladım bi sonraki kontrollerimde bunları da mutlaka sorarım teşekkür ederim canım
markalar farklı olasada mg olayı sabit kalıyo anladığım kadarıyla teşekkür ederim canımmne çok kullanan varmış ben de doktorumdan şüphe duymaya başlamıştım artık
Kontrolümde mutlaka sorucam canım balıkla bu vitaminleri karşılayabileceğimi çok sanmıyorum. Salı günü kayınvalide de cuma günü de annemde balık günü yapıyorum ama yine de içim rahat etmiyo
Çok sağol canım genel de herkes aynı şeyi söylemiş. Balık yapamıyorum ama çok şükür haftada iki kez tüketebiliyorum
yarın akşam acile gitsem kadın dogum olurmu bakarmı bılgınız varmı ben calısıyorum ayda iki defa kontrollerım ıcın gidiyorum şimdi haftasonu acıle gideyım akşam dedimBaska bir doktora gitseniz, doktor güven vermedi bana da
ben en son ünide 43 tüm yaHayatım boyunca 47den üstünü görmedim yaa 48 kilo olmak nasıl bi duygu acaba
kilo almak için sabırsızlanıyorum kendimi kilolu halde çok merak ediyorum
Sen de pekmeze aban canım tatlı talı ımmm çok iyi oluyo
Amniyosentez yüzde 100 ama riskli bir işlem, fatal DNA yüzde 98 ama onda risk yok kandan bakılıyor. eğer durumu müsaitse kesinlikle fatal DNA derim.şu cümleyi şu şekilde kurduysa hiç güven vermedi bana. lütfen başka bir perinatologtan daha görüş alın...
Aynen canım bende annemde balık günü yapıyorum kendim yapamıyorum ya kokusu bütün evi sarıyor yiyemiyorum o zamanElenatal 1ve 2 de de aynı şekilde folik asit mg var o zaman bi sakıncası yoktur teşekkür ederim canım
Ben demir de kullanmıyorum böyle olunca eksik mi kalıyorum diye düşünmeye başladım bi sonraki kontrollerimde bunları da mutlaka sorarım teşekkür ederim canım
markalar farklı olasada mg olayı sabit kalıyo anladığım kadarıyla teşekkür ederim canımmne çok kullanan varmış ben de doktorumdan şüphe duymaya başlamıştım artık
Kontrolümde mutlaka sorucam canım balıkla bu vitaminleri karşılayabileceğimi çok sanmıyorum. Salı günü kayınvalide de cuma günü de annemde balık günü yapıyorum ama yine de içim rahat etmiyo
Çok sağol canım genel de herkes aynı şeyi söylemiş. Balık yapamıyorum ama çok şükür haftada iki kez tüketebiliyorum
Merhaba
İyiyim sen nasılsın?
Henüz bulunmadı ama yarın kontrol belki bulunur.. şimdilik şükür her şey yolunda, detaylı için Acıbadem de Özgür beye gideceğimsen nasılsın umarım her şey iyidir Senin gebelik haftan epey ilerlemiş artık ne mutlu
Kesinlikle daha güvenli amniyosentez gibi riskli değil öyle demesinde para mevzusu değildir ben de olsam onu önerirdim ama ense kalınlığı normal çıkmazsa fatal DNA yapmıyorlar diye duymuştum. Sen kendin de araştırıp yaptırabilirsin ya da o firmayı ara fiyat iste.kızlar merhaba normal rutin kontrollerime gidiyordum her zaman gecen gün 11+2 günlükken gittim doktor hersey normal güzel ense kalınlığı 3 mm olması gerekirken en yüksek 4.5 mm dedi amiyosentez yada fetal dna söyledi amiyosentez düşüge sebep olan bir işlem dedi fetal dna daha güvenli imkanınız varsa dedi bu durumu yaşayanınız varmı aranızda canım cok sıkkın araştırıyorum acaba doktor ikili yapmak yerine para yemek içinmi arada fetal dna istedi hatta labratuvarada kendısı yönlendirecek bizi
Kız bende 45 tim hamile kaldığımda şimdi 49 um ve tuhaf hissediyorum istiyordum kilo almayı zatenHayatım boyunca 47den üstünü görmedim yaa 48 kilo olmak nasıl bi duygu acaba
kilo almak için sabırsızlanıyorum kendimi kilolu halde çok merak ediyorum
Sen de pekmeze aban canım tatlı talı ımmm çok iyi oluyo
Bence farklı bir perinatoloğa gözükün acilde öyle pek detaylı ilgileneceklerini sanmıyorumyarın akşam acile gitsem kadın dogum olurmu bakarmı bılgınız varmı ben calısıyorum ayda iki defa kontrollerım ıcın gidiyorum şimdi haftasonu acıle gideyım akşam dedim
Günaydın kızlar dün çok yorgundum yazamadım. Dün ÇAPA ya gittim bir güzel ilgilendiler benimle bir sürü tahlil yaptılar tabiki aşırı yoruldum o binadan o binaya koştırdum öğlen 1 den 4 e kadarama çok şükür iyi haberler aldım değdi. Kızlar dediğiniz gibi yönlendirdi kadın doğum hematolojiye çok şükür hematolojide baktı ve özeldeki doktorumun dediği gibi bu genlerde pıhtılaşma sorunu yok dedi. Önemli olan genler faktör ll ve faktör v dedi. O yüzden sadece coraspin kullanabilirsin iğne gerek görmüyorum dedi ek bir tedaviye gerek yok dedi . Tabi bir sürü kan testi yapıldı pıhtı testi yapıldı.Çok şükür bebeğim de iyiydi baktılar ilgilendiler. İnşallah hayırlısı böyledir ve sağlıkla sıhhatle yavrularımızı kucağımıza alırız
Kızlar doktordan çok oldu çıkalı yazamadım işlerimiz vardı hep .çok iyi herşey hiç
Bir sıkıntı gözükmüyor dedi. Yüzüne bakmam istedi emeli usg ile ama hiç durmuyordu. Bşr saniye durmadı sağa sola dönüyor eliyle yüzüyle oynuyor hep. 18 cm 200 gr 17+4 ile uyumlu dedi.
1 ay sonra detaylı usg istedi. Çok şükür benden iyi haberler verdik size inşallah sizlerde güzel haberlerinizi verirsiniz bize
Kızlar bende dün akşam pıt pıtlar hissettim ve çok heycanlandım çokta hoşuma gitti
doktorumda fetal dna önerdi belki kan uyusmazlımız varya düşüğe sebep olur die bılemıyorum artık pekı ense kalınlıgı duydunuzmu hıcAmniyosentez yüzde 100 ama riskli bir işlem, fatal DNA yüzde 98 ama onda risk yok kandan bakılıyor. eğer durumu müsaitse kesinlikle fatal DNA derim.
oda olabılırde ben devlete gıtmek ıcın istedim onlar barı para ıcın bısı yapmazBence farklı bir perinatoloğa gözükün acilde öyle pek detaylı ilgileneceklerini sanmıyorum
Kadın doğum acili olan bir yere git diğer türlü normal acilde ayrıntılı bakmazlar kırmız alan değilsen kadın doğum aciline yönlendirirler diye düşünüyorum.yarın akşam acile gitsem kadın dogum olurmu bakarmı bılgınız varmı ben calısıyorum ayda iki defa kontrollerım ıcın gidiyorum şimdi haftasonu acıle gideyım akşam dedim
Canım bir haftada 3 kere gittim çapaya sürekli tahlil falan yaptılar herşeyimle ilgilendiler çok şükür çözümde bulduk değdi yorulmamaCanım sonunda gitmişsin Çapaya çok sevindim isini de halletmene zorlukları olan bir hastane ama çözmeden yollamıyorlar sorununu o konuda rahatlatıcı biraz
Bende kaç gündür giremiyorum halsizlik var kızım hasta ondan hızlıca baktım yazılanlara ama mesajını görünce durdum bir benim de oğlanlardan biri 17 cm 200 gramdı ayy çok garip bir şey değil miAllah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Hayırlı olsun kuzum Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Yaa bende 3 tane olunca hareketler hissediliyor baya ama en altta bir oğlan var hem de en önde giden de oo beni mahvedecek gibi
Senin tercihin canımoda olabılırde ben devlete gıtmek ıcın istedim onlar barı para ıcın bısı yapmaz
Böyle bir durumda o küçük risk alınmak durumunda kalınıyor, risk oranı çok düşük ama kesin sonuç. Fetal dna da ise hatalı sonuç alan yüzlerce insan var. Risk+fayda analizi yapılarak karar verilmesi gereken bir durum. Senelerdir yapılan bir uygulama risk açısından fazla abartıldığını düşünüyorum. Anne karnından ultrason eşliğinde bebekten uzak bir noktada amniyotik sıvıdan alınacak bir örnek doğru bir şekilde yapıldığı sürece hiç bir zararı yok ki günümüz teknolojisinde artık cihazlar çok gelişmiş durumda. Aynı durumda ben olsam amniyosentezi tercih ederdim, her annenin kendi kararı...Amniyosentez yüzde 100 ama riskli bir işlem, fatal DNA yüzde 98 ama onda risk yok kandan bakılıyor. eğer durumu müsaitse kesinlikle fatal DNA derim.
hadi bakalım inşalllah cok tesekkur ederimKadın doğum acili olan bir yere git diğer türlü normal acilde ayrıntılı bakmazlar kırmız alan değilsen kadın doğum aciline yönlendirirler diye düşünüyorum.
siz bu konuda bılgılısınız bayagı yorumunuz için cok tesekkür ederim suan eşime yazdım bende amıyosenteze yönelecegim sanırım 6 binlira az para değil yani tabıkı bende özele gıdıyorum bebegım için o parayı bulur buluştururum tabıkı ama doktor arada para ycek die bende asgarı ucret hamıle halımle çalısan bır bayanımBöyle bir durumda o küçük risk alınmak durumunda kalınıyor, risk oranı çok düşük ama kesin sonuç. Fetal dna da ise hatalı sonuç alan yüzlerce insan var. Risk+fayda analizi yapılarak karar verilmesi gereken bir durum. Senelerdir yapılan bir uygulama risk açısından fazla abartıldığını düşünüyorum. Anne karnından ultrason eşliğinde bebekten uzak bir noktada amniyotik sıvıdan alınacak bir örnek doğru bir şekilde yapıldığı sürece hiç bir zararı yok ki günümüz teknolojisinde artık cihazlar çok gelişmiş durumda. Aynı durumda ben olsam amniyosentezi tercih ederdim, her annenin kendi kararı...
Siz yine de bir perinatologtan görüş alın mutlaka. Devlet hastanesine gidip durumu anlatırsanız perinatolojiye sevk ederler. Orda da ölçümlerde sıkıntı çıkarsa zaten direk amniyosentez önerecektir, fetal dna ile sonuca varacağını sanmıyorum. Çünkü bu tarz durumlarda direk amniyosentez öneriliyor. O yüzden gittiğiniz dr un öncelikle fetal dna önermesine şaşırdım zaten. Umarım ölçümleriniz iyi çıkar ve hiç bir işleme gerek kalmazsiz bu konuda bılgılısınız bayagı yorumunuz için cok tesekkür ederim suan eşime yazdım bende amıyosenteze yönelecegim sanırım 6 binlira az para değil yani tabıkı bende özele gıdıyorum bebegım için o parayı bulur buluştururum tabıkı ama doktor arada para ycek die bende asgarı ucret hamıle halımle çalısan bır bayanıminsan üzülüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?