2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Pardon canım yaa Demirim hep eksik hamilelik öncesinde sürekli kullandığım için olsa gerek demir yazmışım d vitamini yazacaktım Demir henüz kullan demedi doktorum.

ben en son ünide 43 tüm ya şuan 55 kiloyum. İnşallah alırsın tadarsın bu ulvi duyguyu ne diyim

Aynen canım bende annemde balık günü yapıyorum kendim yapamıyorum ya kokusu bütün evi sarıyor yiyemiyorum o zaman

Teşekkür ederim, ben de iyiyim çok şükür Evet haftalar bir bir ilerliyor, yavrularımıza kavuşmak üzere geçiyor inşallah zaman yarın çok güzel haberler alırsın inşallah

Kesinlikle daha güvenli amniyosentez gibi riskli değil öyle demesinde para mevzusu değildir ben de olsam onu önerirdim ama ense kalınlığı normal çıkmazsa fatal DNA yapmıyorlar diye duymuştum. Sen kendin de araştırıp yaptırabilirsin ya da o firmayı ara fiyat iste.

Kız bende 45 tim hamile kaldığımda şimdi 49 um ve tuhaf hissediyorum istiyordum kilo almayı zaten

yarın akşam acile gitsem kadın dogum olurmu bakarmı bılgınız varmı ben calısıyorum ayda iki defa kontrollerım ıcın gidiyorum şimdi haftasonu acıle gideyım akşam dedim
Bence farklı bir perinatoloğa gözükün acilde öyle pek detaylı ilgileneceklerini sanmıyorum

Canım sonunda gitmişsin Çapaya çok sevindim isini de halletmene zorlukları olan bir hastane ama çözmeden yollamıyorlar sorununu o konuda rahatlatıcı biraz

Bende kaç gündür giremiyorum halsizlik var kızım hasta ondan hızlıca baktım yazılanlara ama mesajını görünce durdum bir benim de oğlanlardan biri 17 cm 200 gramdı ayy çok garip bir şey değil mi Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Kızım oluyor Allah’ın izniyle, ultrasondan çıktım. Yazabilirsiniz Rheaa

Hayırlı olsun kuzum Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Kızlar bende dün akşam pıt pıtlar hissettim ve çok heycanlandım çokta hoşuma gitti

Yaa bende 3 tane olunca hareketler hissediliyor baya ama en altta bir oğlan var hem de en önde giden de o o beni mahvedecek gibi

Amniyosentez yüzde 100 ama riskli bir işlem, fatal DNA yüzde 98 ama onda risk yok kandan bakılıyor. eğer durumu müsaitse kesinlikle fatal DNA derim.
doktorumda fetal dna önerdi belki kan uyusmazlımız varya düşüğe sebep olur die bılemıyorum artık pekı ense kalınlıgı duydunuzmu hıc

yarın akşam acile gitsem kadın dogum olurmu bakarmı bılgınız varmı ben calısıyorum ayda iki defa kontrollerım ıcın gidiyorum şimdi haftasonu acıle gideyım akşam dedim
Kadın doğum acili olan bir yere git diğer türlü normal acilde ayrıntılı bakmazlar kırmız alan değilsen kadın doğum aciline yönlendirirler diye düşünüyorum.

Canım bir haftada 3 kere gittim çapaya sürekli tahlil falan yaptılar herşeyimle ilgilendiler çok şükür çözümde bulduk değdi yorulmama

Ay evet sende 3 tane var her biri biyandan tekmelese minnoşlar

Amniyosentez yüzde 100 ama riskli bir işlem, fatal DNA yüzde 98 ama onda risk yok kandan bakılıyor. eğer durumu müsaitse kesinlikle fatal DNA derim.
Böyle bir durumda o küçük risk alınmak durumunda kalınıyor, risk oranı çok düşük ama kesin sonuç. Fetal dna da ise hatalı sonuç alan yüzlerce insan var. Risk+fayda analizi yapılarak karar verilmesi gereken bir durum. Senelerdir yapılan bir uygulama risk açısından fazla abartıldığını düşünüyorum. Anne karnından ultrason eşliğinde bebekten uzak bir noktada amniyotik sıvıdan alınacak bir örnek doğru bir şekilde yapıldığı sürece hiç bir zararı yok ki günümüz teknolojisinde artık cihazlar çok gelişmiş durumda. Aynı durumda ben olsam amniyosentezi tercih ederdim, her annenin kendi kararı...

siz bu konuda bılgılısınız bayagı yorumunuz için cok tesekkür ederim suan eşime yazdım bende amıyosenteze yönelecegim sanırım 6 binlira az para değil yani tabıkı bende özele gıdıyorum bebegım için o parayı bulur buluştururum tabıkı ama doktor arada para ycek die bende asgarı ucret hamıle halımle çalısan bır bayanım insan üzülüyor

Siz yine de bir perinatologtan görüş alın mutlaka. Devlet hastanesine gidip durumu anlatırsanız perinatolojiye sevk ederler. Orda da ölçümlerde sıkıntı çıkarsa zaten direk amniyosentez önerecektir, fetal dna ile sonuca varacağını sanmıyorum. Çünkü bu tarz durumlarda direk amniyosentez öneriliyor. O yüzden gittiğiniz dr un öncelikle fetal dna önermesine şaşırdım zaten. Umarım ölçümleriniz iyi çıkar ve hiç bir işleme gerek kalmaz

Arkadaşlar, size bir soru soracağım. Yaşadığım ülkedeki sağlık sistemini hala çözebilmiş değilim ve duruma göre bu konu hakkında Türk bir doktora da danışacağım (online görüşme). Ama belki bir bilen vardır diye burada da sormak istedim.

Ben obez biriyim (BKI 30 üzeri... 1.70 boya 95 kilo). Ve normalde günlük 6000 kalori civarı alıyorum. Çok fazla tatlı, çikolata, patates kızartması vs yiyorum yani hem aldığım kalori yüksek hem de besin değeri düşük gıdalar.

Hamile bir kadının ise günlük alması gereken 3000 kalori civarı. Bu kaloriyi de dengeli, düzenli öğünlerle almalı. Protein, yağ, karbonhidrat dengesiyle. Yani, besin değeri yüksek gıdalar.

Ayrıca, hamilelere günde yarım saat spor öneriliyor, yürüyüş ya da yüzme gibi.

Fakat hamileler kilo vermemeliymiş.

Ben eğer besin değeri düşük 6000 kaloriden besin değeri yüksek 3000 kalorilik beslenme şekline geçersem ve de buna bir de günlük yarım saat yürüyüşü de eklersem yağ kaybetmemem imkansız, illa ki kilo veririm. Bunun bebeğe zararı olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…