• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
kızlar merhaba normal rutin kontrollerime gidiyordum her zaman gecen gün 11+2 günlükken gittim doktor hersey normal güzel ense kalınlığı 3 mm olması gerekirken en yüksek 4.5 mm dedi amiyosentez yada fetal dna söyledi amiyosentez düşüge sebep olan bir işlem dedi fetal dna daha güvenli imkanınız varsa dedi bu durumu yaşayanınız varmı aranızda canım cok sıkkın araştırıyorum acaba doktor ikili yapmak yerine para yemek içinmi arada fetal dna istedi hatta labratuvarada kendısı yönlendirecek bizi
Canım öncelikle içini ferah tut kendine ve bebeğe stres yapma. Bence önce bir perinataloga görün ondan sonra kadar ver. Ayrıca amniyosentez öyle doktorun dediği gibi kesin dusuge neden olacak bir sey değil iyi bir hekim tarafından yapılması gerekir tabi. Söyle ki fetal da yaptırdın diyelim onda da risk çıkarsa yine amniyosentez olacaksın. O yüzden iyi bir perinatolog sonrasında kadar ver canım.

Böyle bir durumda o küçük risk alınmak durumunda kalınıyor, risk oranı çok düşük ama kesin sonuç. Fetal dna da ise hatalı sonuç alan yüzlerce insan var. Risk+fayda analizi yapılarak karar verilmesi gereken bir durum. Senelerdir yapılan bir uygulama risk açısından fazla abartıldığını düşünüyorum. Anne karnından ultrason eşliğinde bebekten uzak bir noktada amniyotik sıvıdan alınacak bir örnek doğru bir şekilde yapıldığı sürece hiç bir zararı yok ki günümüz teknolojisinde artık cihazlar çok gelişmiş durumda. Aynı durumda ben olsam amniyosentezi tercih ederdim, her annenin kendi kararı...
Aslında 400 kişiden 1 kişi bebeğini bu sebeple kaybediyor. Uzman kişilerin yapması tabi ki önemli ve risk az gibi… İşlemin sonucunun net olması da güzel…ama ben olsam bu risk bile beni tedirgin ederdi. Biraz evhamlıyım. Gider gelir beni bulur derdim.
Ben olsam…
Öncelikle başka doktora giderdim. Tekrar ultrasonla detaylı şekilde baktırırdım. Nifty de yaptırırdım. Son çare amniyosentez olurdum. Zaten bu dediklerimde sonuçları almak ve karara varmak en fazla 5-6 gün…

Arkadaşlar, size bir soru soracağım. Yaşadığım ülkedeki sağlık sistemini hala çözebilmiş değilim ve duruma göre bu konu hakkında Türk bir doktora da danışacağım (online görüşme). Ama belki bir bilen vardır diye burada da sormak istedim.

Ben obez biriyim (BKI 30 üzeri... 1.70 boya 95 kilo). Ve normalde günlük 6000 kalori civarı alıyorum. Çok fazla tatlı, çikolata, patates kızartması vs yiyorum yani hem aldığım kalori yüksek hem de besin değeri düşük gıdalar.

Hamile bir kadının ise günlük alması gereken 3000 kalori civarı. Bu kaloriyi de dengeli, düzenli öğünlerle almalı. Protein, yağ, karbonhidrat dengesiyle. Yani, besin değeri yüksek gıdalar.

Ayrıca, hamilelere günde yarım saat spor öneriliyor, yürüyüş ya da yüzme gibi.

Fakat hamileler kilo vermemeliymiş.

Ben eğer besin değeri düşük 6000 kaloriden besin değeri yüksek 3000 kalorilik beslenme şekline geçersem ve de buna bir de günlük yarım saat yürüyüşü de eklersem yağ kaybetmemem imkansız, illa ki kilo veririm. Bunun bebeğe zararı olur mu?
Hamileler kilo vermemeli bilgisine nereden ulaştınız? Kilolu kişilerin özellikle hamilelikte kilo vermesi gerekir ki hem bebek hem anne açısından riskin azalması için. Bu konuda mutlaka diyetisyen desteği alın. Türkiyede online destek veren yüzlerce diyetisyen var. Kilo kaybınız kastan sudan olmadığı sürece hiç bir problem yaşamaz aksine yağ kaybı yaşadığınız ve sağlıklı beslenmeye geçtiğiniz için bebeğiniz ve sizin açınızdan çok daha faydalı olur. Eşimin kuzeni hamileliğinde 20 kilo verdi, doktoru risk açısından uyardığı ve kilo vermesi gerektiğini söylediği için. Sağlıklı bir şekilde de bebeğini kucağına aldı.

Siz yine de bir perinatologtan görüş alın mutlaka. Devlet hastanesine gidip durumu anlatırsanız perinatolojiye sevk ederler. Orda da ölçümlerde sıkıntı çıkarsa zaten direk amniyosentez önerecektir, fetal dna ile sonuca varacağını sanmıyorum. Çünkü bu tarz durumlarda direk amniyosentez öneriliyor. O yüzden gittiğiniz dr un öncelikle fetal dna önermesine şaşırdım zaten. Umarım ölçümleriniz iyi çıkar ve hiç bir işleme gerek kalmaz 🙏
cok tesekkür ediyorum siz doktormusunuz bılgılendırme ve yonlendırmenızı cok sevdim doktor eşimi cok tanımasada dükkanına 3 defa gırmış cıkmış biri eşimi tanıyor sohbetlerı olmasada acab adiyorum hertürlü bana guveniyolar yaptırırlar gıbımı düşündü diyorum yada gercekten yardımcımı olmak istedi :(

Aslında 400 kişiden 1 kişi bebeğini bu sebeple kaybediyor. Uzman kişilerin yapması tabi ki önemli ve risk az gibi… İşlemin sonucunun net olması da güzel…ama ben olsam bu risk bile beni tedirgin ederdi. Biraz evhamlıyım. Gider gelir beni bulur derdim.
Ben olsam…
Öncelikle başka doktora giderdim. Tekrar ultrasonla detaylı şekilde baktırırdım. Nifty de yaptırırdım. Son çare amniyosentez olurdum. Zaten bu dediklerimde sonuçları almak ve karara varmak en fazla 5-6 gün…
Dediğim gibi her annenin kendi terazisinde alacağı bir karar bu. Fakat D dem_dem ün de dediği gibi nifty kötü gelirse sonuç yine amniyosentez. Ve evet bu arada 400 bebekten 1 kayıp oluyor ve o bebekler down veya genetik rahatsızlığı olan bebekler malesef. Aslında amniyosentez yapılmasa da zaten gebelik devam etmeyecek kayıplar oluyor. Bu konuda çok doktoru dinledim. Sağlıklı bir bebekse risk sıfıra yakın.

Aynen canım bende annemde balık günü yapıyorum kendim yapamıyorum ya kokusu bütün evi sarıyor yiyemiyorum o zaman 😂😂
Ahh dimi ya kokusu ayrı dert tabi de ben ayıklayamıyom da çok tiksiniyorum🤣 parmağı daldırıp içinden vıcık diye çıkarıp atıyolar ya Allahımm içim gıcıklanıyo🤣🤣

cok tesekkür ediyorum siz doktormusunuz bılgılendırme ve yonlendırmenızı cok sevdim doktor eşimi cok tanımasada dükkanına 3 defa gırmış cıkmış biri eşimi tanıyor sohbetlerı olmasada acab adiyorum hertürlü bana guveniyolar yaptırırlar gıbımı düşündü diyorum yada gercekten yardımcımı olmak istedi :KK43:
Hayır değilim canım. Ama bu tarz konularda çok araştırıp okuduğum için az çok bilgim var. Teşekkür ederim bu arada, bildiklerimi aktarıp yardımcı olabildiysem ne mutlu 🙂 Doktorunuz iyi niyetli de olabilir tabi, ama bu tarz ciddi durumlarda perinatolog görüşü bence çok önemli canım 🧡

Bilginiz vardır belki.ben ikili tarama testini Bursa'ya gidip vermistim devlet hastanesi Şevket Yılmaz da sonuç cikmadan döndüm.hastane ve e nabizda sadece değerler yazıyor o grafiği görmemiz lazım buradaki doktorum dedi. Oraya gidemem kardesimi yollasam vermezler mi acava yada labaratuvar arasam vermezlermi bilgi.ne yapacağımı şaşırdım açıkçası endiseliyimde bir sorun varmı diye.belki bilginiz yada bir fikriniz olur?
Sistemde kan değerleri nedir peki

Ahh dimi ya kokusu ayrı dert tabi de ben ayıklayamıyom da çok tiksiniyorum🤣 parmağı daldırıp içinden vıcık diye çıkarıp atıyolar ya Allahımm içim gıcıklanıyo🤣🤣
Ahahaha evet ya bende hiç yapmadım huylanıyorum bende 😂😂 iyi bari yalnız değilmişim 😂

Hayır değilim canım. Ama bu tarz konularda çok araştırıp okuduğum için az çok bilgim var. Teşekkür ederim bu arada, bildiklerimi aktarıp yardımcı olabildiysem ne mutlu 🙂 Doktorunuz iyi niyetli de olabilir tabi, ama bu tarz ciddi durumlarda perinatolog görüşü bence çok önemli canım 🧡
cok tesekkür ediyorum zamanınızı ayırıp beni bilgilendirdiğinız için alllah razı olsun gercekten :)

Teşekkür ederim, ben de iyiyim çok şükür ☺️ Evet haftalar bir bir ilerliyor, yavrularımıza kavuşmak üzere geçiyor inşallah zaman 💛 yarın çok güzel haberler alırsın inşallah 🥰🥰
Çok teşekkür ederim güzel haberler alalım hep bebeklerimizden 🥰🥰🥰

Sen şu an hangi doktor ile devam ediyorsun?

Kız balıkçıya ayıklatsanıza niye siz parmaklıyorsunuz zavallı balıkları 🤣
Dimi yaa🤣 buldum zaten bi yer mezgitin 1 kilosunu ayıklayıp pişirip 80₺ye gönderiyolar pahalı mı ucuz mu bilemedim🤣 kazıklanıyosam da parmaklamaktan iyidir diye düşünüyorum🤣

Hamileler kilo vermemeli bilgisine nereden ulaştınız? Kilolu kişilerin özellikle hamilelikte kilo vermesi gerekir ki hem bebek hem anne açısından riskin azalması için. Bu konuda mutlaka diyetisyen desteği alın. Türkiyede online destek veren yüzlerce diyetisyen var. Kilo kaybınız kastan sudan olmadığı sürece hiç bir problem yaşamaz aksine yağ kaybı yaşadığınız ve sağlıklı beslenmeye geçtiğiniz için bebeğiniz ve sizin açınızdan çok daha faydalı olur. Eşimin kuzeni hamileliğinde 20 kilo verdi, doktoru risk açısından uyardığı ve kilo vermesi gerektiğini söylediği için. Sağlıklı bir şekilde de bebeğini kucağına aldı.
İnternetten. :110:İnternette okuduğum tüm kaynaklarda hamileler kilo vermemeli, obez bile olsalar 5-6 kilo almalılar yazıyor.
Ve benim de asıl amacım diyet yapıp kilo vermek değil (eğer sağlıklı olan buysa, amenna ama internette kilo alınmalı yazıyor), yani bunca sene yapmamışım da hamile kalınca yapma amacım olsa bayağı yersiz bulurum bu halimi... Sadece artık bebeğim için sağlıklı beslenmeye karar verdim inşallah. Bazı sorunlarla uğraşmaktan çikolatayı, tatlıyı yani beni mutlu eden şeyleri hala kesememiştim ama artık kesmek istiyorum bebeğim için. Ve o sağlıklı beslenme şekliyle kilo vereceğimi düşünüyorum. Ömrüm obezlikle geçti, ufacık sağlıklı beslenmeye geçişte hep hızla kilo verdim.
Ama işte internette yazanlar biraz düşündürdü beni.
Yaşadığım yerde dil bariyerine takıldım, anlaşmakta zorlanıyorum. Kısmetse yarın Türkiye'den bir diyetisyenle görüşeceğim.

İnternetten. :110:İnternette okuduğum tüm kaynaklarda hamileler kilo vermemeli, obez bile olsalar 5-6 kilo almalılar yazıyor.
Ve benim de asıl amacım diyet yapıp kilo vermek değil (eğer sağlıklı olan buysa, amenna ama internette kilo alınmalı yazıyor), yani bunca sene yapmamışım da hamile kalınca yapma amacım olsa bayağı yersiz bulurum bu halimi... Sadece artık bebeğim için sağlıklı beslenmeye karar verdim inşallah. Bazı sorunlarla uğraşmaktan çikolatayı, tatlıyı yani beni mutlu eden şeyleri hala kesememiştim ama artık kesmek istiyorum bebeğim için. Ve o sağlıklı beslenme şekliyle kilo vereceğimi düşünüyorum. Ömrüm obezlikle geçti, ufacık sağlıklı beslenmeye geçişte hep hızla kilo verdim.
Ama işte internette yazanlar biraz düşündürdü beni.
Yaşadığım yerde dil bariyerine takıldım, anlaşmakta zorlanıyorum. Kısmetse yarın Türkiye'den bir diyetisyenle görüşeceğim.
Canım benim mantıklı düşününce bile patates kızartması, cips, çikolatanın aldırdığı kilodan ne hayır gelir. Anca insülin değerlerini mahvedersin. Sen mutlaka bir diyetisyenle görüş, zaten sağlıklı beslenmeye geçtiğinde istemesen de yağdan kaybedeceksin. Ve bu durum kan değerlerinin de iyiye gitmesine fayda edecek, doğum sürecinin iyi geçmesine de

Canım öncelikle içini ferah tut kendine ve bebeğe stres yapma. Bence önce bir perinataloga görün ondan sonra kadar ver. Ayrıca amniyosentez öyle doktorun dediği gibi kesin dusuge neden olacak bir sey değil iyi bir hekim tarafından yapılması gerekir tabi. Söyle ki fetal da yaptırdın diyelim onda da risk çıkarsa yine amniyosentez olacaksın. O yüzden iyi bir perinatolog sonrasında kadar ver canım.
tesekkür ederim canım ama o dediğin bölüme direk randevu alamıyorum sanırım mhrseden denedımde olmadı

Back
X