- 12 Şubat 2021
- 1.731
- 2.667
- 83
Çok detaylı anlatmışsın canım çok teşekkür ederimFolik asit zararlı değil sadece günlük doz aşımı alırsan zararlı olduğuna dair araştırmalar var onların da henüz kesinleşmiş bir bilimsel yönü yok. Günlük almamız gereken miktar 400 mcg ama sen gidip günde 2-3 tane folik asit içersen tabi ki gereksiz bir doz olur.
Ben şuan elenatal 2 ile devam ediyorum içeriğinde evet omega 3 var ayrıca folik asit ve diğer mineral ve vitaminlerde bulunuyor. 12 den sonra bebeğin beyin gelişimi için önemli olduğu için kullanılması öneriliyor.
Doğal yoldan karşılayabiliyorsan bu ihtiyaçlarını tabi yeterli ama kim yediği balıktaki omega 3 ü biliyor ki ya da haftada 2 kere balık yiyor. Çok üzerine düşüp iyi beslenenler anca.
Herkeste kullanıyor mu bunları kullanmıyor tabi, kullanılmadı diye de bebekte sıkıntı olacak diye bir şey söz konusu değil. Bunlar daha çok önlem amaçlı ve bebeğin gelişimine anneye daha faydalı olsun diye.
Doktoruna güveniyorsan yönlendirdiği şekilde devam edebilirsin. Aynı durumda ben olsam sürekli gıda ile takip edemiyeceğini takviye almak istediğimi söylerdim eğer sen de böyle düşünüyorsan dr unla paylaşabilirsin bence.

Mide bulantılarımdan sonra 2.aydan itibaren folik asit kullanamamıştım yeni başlıcam açıkcası. Ben doz aşımı olarak değil de komple folik asit alımı zararlı sanıyodum

Balık yiyebildiğim için balık yememi istemişti ama karşılayıp karşılamadığı konusunda içim de rahat etmedi. En iyisi ben de senin dediğin gibi takviye almak istediğimi söyleyip diğer ilaca geçeyim