2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Hayırlı Cumalar güzel anneler
Sizlere merak ettiğim bişey sormak istiyorum 3.aydan sonra da folik asit almaya devam eden var mı?
Benim doktorum 13.haftadan sonra elenatal1 e yine devam et dedi. elenatal 2 vermiyorum tek farkı balık yağı olması onu da hafta da 2 kez balık yiyerek karşılayabilirsin dedi.
Kontrole de 18.haftamda gidicem o zamana kadar devam et dedi.
Takıldığım nokta folik asitin fazla alınması sakıncalı değil miydi?
3.aydan sonra bırakılıyo diye biliyodum.
Kafam çok karıştı kullanıp kullanmamakta kararsız kalıyorum.

Bu iki değerin kaç olduğu anlamlı değilmiş değerlerin girdiği bir grafik eğrisi var o eğride belli oluyor riskler cut off değerimin üstünde yazarsa riskli demek altında yazarsa risk az demek
Bilginiz vardır belki.ben ikili tarama testini Bursa'ya gidip vermistim devlet hastanesi Şevket Yılmaz da sonuç cikmadan döndüm.hastane ve e nabizda sadece değerler yazıyor o grafiği görmemiz lazım buradaki doktorum dedi. Oraya gidemem kardesimi yollasam vermezler mi acava yada labaratuvar arasam vermezlermi bilgi.ne yapacağımı şaşırdım açıkçası endiseliyimde bir sorun varmı diye.belki bilginiz yada bir fikriniz olur?

kızlar selam nipt genetik testi sonucu geldi ama sadece "yüksek risk saptanmamıştır" diyor ve fetal fraksiyon oranı % 14 demiş acaba bu fetal fraksiyon uygun mu bilemedim size bir sormak istedim.doktora da henüz ulaşamadım.

merhaba canım

benim doktorumun doğuma kadar kullanacaksın dediği vitaminin içinde 400 mg folik asit ve yine 500 mg omega 3 var, benim bildiğim çok faydalı bir vitamin ve hiç sakıncalı diye bir şey duymamıştım.

Bu iki değerin kaç olduğu anlamlı değilmiş değerlerin girdiği bir grafik eğrisi var o eğride belli oluyor riskler cut off değerimin üstünde yazarsa riskli demek altında yazarsa risk az demek

Merhaba canım, nasıl gidiyor gebeliğin? Maşallah güzel haberler almışsın, yüreğini ferah tut. Ah annelik hep bir yürek kıpırtısı..cinsiyet tahminin de bulunuyor mu doktorun? Ayrıntılı için kime gideceksin belirledin mi?

Kardeşinize verebilirler, yada evrakı vermiyorsa remini cekse bile yeterli. Devlet hastanesi danışmanlığı arayın durumu anlatın laboratuvara baglayabilir sizi onlarla konuşup anlatırsınız maille bile gönderebilirler belki.

Folik asit zararlı değil sadece günlük doz aşımı alırsan zararlı olduğuna dair araştırmalar var onların da henüz kesinleşmiş bir bilimsel yönü yok. Günlük almamız gereken miktar 400 mcg ama sen gidip günde 2-3 tane folik asit içersen tabi ki gereksiz bir doz olur.

Ben şuan elenatal 2 ile devam ediyorum içeriğinde evet omega 3 var ayrıca folik asit ve diğer mineral ve vitaminlerde bulunuyor. 12 den sonra bebeğin beyin gelişimi için önemli olduğu için kullanılması öneriliyor.

Doğal yoldan karşılayabiliyorsan bu ihtiyaçlarını tabi yeterli ama kim yediği balıktaki omega 3 ü biliyor ki ya da haftada 2 kere balık yiyor. Çok üzerine düşüp iyi beslenenler anca.

Herkeste kullanıyor mu bunları kullanmıyor tabi, kullanılmadı diye de bebekte sıkıntı olacak diye bir şey söz konusu değil. Bunlar daha çok önlem amaçlı ve bebeğin gelişimine anneye daha faydalı olsun diye.

Doktoruna güveniyorsan yönlendirdiği şekilde devam edebilirsin. Aynı durumda ben olsam sürekli gıda ile takip edemiyeceğini takviye almak istediğimi söylerdim eğer sen de böyle düşünüyorsan dr unla paylaşabilirsin bence.

Dün kontrole gittiğimde folik asiti bırakalım dedi, kullandığım vitaminin içeriğinde folik asit var diyince sorun yok dedi. Ocean mummy, d3 damla ve solgar gentle ıron kullanıyorum bu arada

Selamlar

Fetal DNA testimden önce ikili test yapmıştım, temiz geldi

İkili test sonrası sorun yaşayan var mı germeksin evham yapıyorum bazen.. usg kontrolü de iyiydi
ultrason ölçümlerin iyiyse ki ikili testin de risksiz çıkmış hiç takılma, her şey yolundadır .

Canım kullandığım vitamin ilacının içinde omega yağ diğer vitaminler ve folik asit te var sorun olmaz galiba ya tekrar danış doktoruna istersen

doktorum 12. haftadan sonraki vitamin değişiminde balık yiyebiliyor musun diye sordu ben de hayır dedim ocean mummy verdi omega 3 için. siz düzenli balık tüketebiliyorsanız gerek yoktur tabii ama düzenli tüketemiyorsanız doktorunuza bi daha danışın isterseniz.
folik asitte de ilk üç ay kullandığım dozun aynısı ocean mummy’de de var. yani halen kullanıyorum.

Fazla değil aslında günlük alınması gereken dozu alıyoruz, ben 11+5 de bıraktım kullanmayı doktorumun kararıyla 12.hafta yani. Şuan farklı vitamin mg Demir vs kıllanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…