- 12 Şubat 2021
- 1.731
- 2.667
- 83
Çok detaylı anlatmışsın canım çok teşekkür ederimFolik asit zararlı değil sadece günlük doz aşımı alırsan zararlı olduğuna dair araştırmalar var onların da henüz kesinleşmiş bir bilimsel yönü yok. Günlük almamız gereken miktar 400 mcg ama sen gidip günde 2-3 tane folik asit içersen tabi ki gereksiz bir doz olur.
Ben şuan elenatal 2 ile devam ediyorum içeriğinde evet omega 3 var ayrıca folik asit ve diğer mineral ve vitaminlerde bulunuyor. 12 den sonra bebeğin beyin gelişimi için önemli olduğu için kullanılması öneriliyor.
Doğal yoldan karşılayabiliyorsan bu ihtiyaçlarını tabi yeterli ama kim yediği balıktaki omega 3 ü biliyor ki ya da haftada 2 kere balık yiyor. Çok üzerine düşüp iyi beslenenler anca.
Herkeste kullanıyor mu bunları kullanmıyor tabi, kullanılmadı diye de bebekte sıkıntı olacak diye bir şey söz konusu değil. Bunlar daha çok önlem amaçlı ve bebeğin gelişimine anneye daha faydalı olsun diye.
Doktoruna güveniyorsan yönlendirdiği şekilde devam edebilirsin. Aynı durumda ben olsam sürekli gıda ile takip edemiyeceğini takviye almak istediğimi söylerdim eğer sen de böyle düşünüyorsan dr unla paylaşabilirsin bence.
yok canım merak etme doz aşımı yapmadığın sürece olumsuzlukla karşılaşmazsın. bebekler bizim depolarımızı tükettiği için dolu tutmakta fayda var. ben de balık her hafta yiyorum ama haftada 2 olmuyor açıkçası hem üşeniyorum hem canım istemiyor, o yüzden omega 3 te alıyorum ekstra zaten elenataldaki mg çok yüksek değil normal düzeyde fazla gelmez yani. fazla gelirse de bebeğin en fazla süper zeka olurÇok detaylı anlatmışsın canım çok teşekkür ederim
Mide bulantılarımdan sonra 2.aydan itibaren folik asit kullanamamıştım yeni başlıcam açıkcası. Ben doz aşımı olarak değil de komple folik asit alımı zararlı sanıyodumvalla içim rahatldı şuan.
Balık yiyebildiğim için balık yememi istemişti ama karşılayıp karşılamadığı konusunda içim de rahat etmedi. En iyisi ben de senin dediğin gibi takviye almak istediğimi söyleyip diğer ilaca geçeyim
Elenatal 1ve 2 de de aynı şekilde folik asit mg var o zaman bi sakıncası yoktur teşekkür ederim canımmerhaba canım
benim doktorumun doğuma kadar kullanacaksın dediği vitaminin içinde 400 mg folik asit ve yine 500 mg omega 3 var, benim bildiğim çok faydalı bir vitamin ve hiç sakıncalı diye bir şey duymamıştım.
Ben demir de kullanmıyorum böyle olunca eksik mi kalıyorum diye düşünmeye başladım bi sonraki kontrollerimde bunları da mutlaka sorarım teşekkür ederim canımFazla değil aslında günlük alınması gereken dozu alıyoruz, ben 11+5 de bıraktım kullanmayı doktorumun kararıyla 12.hafta yani. Şuan farklı vitamin mg Demir vs kıllanıyorum.
markalar farklı olasada mg olayı sabit kalıyo anladığım kadarıyla teşekkür ederim canımmDün kontrole gittiğimde folik asiti bırakalım dedi, kullandığım vitaminin içeriğinde folik asit var diyince sorun yok dedi. Ocean mummy, d3 damla ve solgar gentle ıron kullanıyorum bu arada
Kontrolümde mutlaka sorucam canım balıkla bu vitaminleri karşılayabileceğimi çok sanmıyorum. Salı günü kayınvalide de cuma günü de annemde balık günü yapıyorum ama yine de içim rahat etmiyoCanım kullandığım vitamin ilacının içinde omega yağ diğer vitaminler ve folik asit te var sorun olmaz galiba ya tekrar danış doktoruna istersen
Çok sağol canım genel de herkes aynı şeyi söylemiş. Balık yapamıyorum ama çok şükür haftada iki kez tüketebiliyorumdoktorum 12. haftadan sonraki vitamin değişiminde balık yiyebiliyor musun diye sordu ben de hayır dedim ocean mummy verdi omega 3 için. siz düzenli balık tüketebiliyorsanız gerek yoktur tabii ama düzenli tüketemiyorsanız doktorunuza bi daha danışın isterseniz.
folik asitte de ilk üç ay kullandığım dozun aynısı ocean mummy’de de var. yani halen kullanıyorum.
ben demir kullanıyorum ama hiç memnun değilim kilo aldırdığını hissediyorum ki aynı şekilde besleniyorum ekstra bi tüketim söz konusu değil ben de salı günü hemogram vericem iyi çıkarsa bi süre bırakmak istiyorum doktora sorup boş kilo almak istemiyorumBen demir de kullanmıyorum böyle olunca eksik mi kalıyorum diye düşünmeye başladım bi sonraki kontrollerimde bunları da mutlaka sorarım teşekkür ederim canım
Ben de yapamıyorum annelerden rica ediyorum sağolsun yapıyolaryok canım merak etme doz aşımı yapmadığın sürece olumsuzlukla karşılaşmazsın. bebekler bizim depolarımızı tükettiği için dolu tutmakta fayda var. ben de balık her hafta yiyorum ama haftada 2 olmuyor açıkçası hem üşeniyorum hem canım istemiyor, o yüzden omega 3 te alıyorum ekstra zaten elenataldaki mg çok yüksek değil normal düzeyde fazla gelmez yani. fazla gelirse de bebeğin en fazla süper zeka olur
şu cümleyi şu şekilde kurduysa hiç güven vermedi bana. lütfen başka bir perinatologtan daha görüş alın...amiyosentez düşüge sebep olan bir işlem dedi fetal dna daha güvenli imkanınız varsa dedi
Ahhhh kilo aldırıyosa ben kesin kullanayım kızben demir kullanıyorum ama hiç memnun değilim kilo aldırdığını hissediyorum ki aynı şekilde besleniyorum ekstra bi tüketim söz konusu değil ben de salı günü hemogram vericem iyi çıkarsa bi süre bırakmak istiyorum doktora sorup boş kilo almak istemiyorum
Teşekkür ederim inşallah güzel sonuç alıp haberdar ederim tabiki sizi de.Evet aynen size söylenen şeyleri söylediler bana da böylesi daha doğru bir karar gibi geldi ilk 24saat önemliymiş işlemden sonra istirahat ediyorum.Ben de sizin yerinizde olsam bende aynı kararı verirdim. Umarim korkulariniz yersiz çıkar ve güzel haberler alirsiniz
Bende de geçen ay biliyorsunuz omfalosel durumu vardı, ultrasonda tekrar sorun çıksaydı direk amniyosentez demisti. O zaman da sormuştum ben bu fetal dna testleri vs olmaz mı diye ne kadar yüksek doğruluk oranı olsa da %100 değil demişti. %100 için tek kosul amniyosentez. O testlerde her değere bakılmıyor, amniyosentez daha kapsamlı demisti. Riskini sordum bu hayatta her şeyde risk var ama teknoloji çok ilerledi ilkel çağlardan kalma değiliz demisti. O yüzden bende olsam sizin kararınızı verirdim.
Bugün olacak demiştiniz öyle hatırlıyorum gelişmelerden bizi haberdar edin olur mu
Çok zor olmadı,korktuğum kadar değilmiş.İyiyim ama iğnenin girdiği yerde oturup kalkarken ve yürürken hafif ağrım oluyor.Bide antibiyotik iğne yaptılar kalçadan orası ağrıyor hala.baya yakmıştı yaparken de.çok geçmiş olsun canım zor oldu mu nasılsın şimdi? inşallah hayırlı haberler alacaksın dualarım seninle
Orda trizomi 18normaldi ama trizomi21 1:438 çıkmıştı çok önemsemiştim istememiştim amniyosentez.Siz 2li test yaptirmis miydiniz orda ne cikmisti?
İnşallahTemiz sonuçlar çıkacak inşallahicinizi ferah tutun.
Teşekkür ederimGeçmiş olsun canım
canım o bahsettiğin risk doz aşımı fazlalığı işte mesela folbiol 5 mg yani 5000 mcg elenatal 400 mcg. Folbiol elenatalın 12,5 katı tek dozda öyle düşün. Ama şöyle bir durum var kan pıhtılaşması olanlarda da yüksek doz folik asit veriliyor. Yani biz bunu senelerce içmiyoruz sonuçta o an sana fayda durumu neyse o şekilde kullanmak lazım. kardeşinde böyle bir durum varsa gebeliğinde inek sütü tüketmemeye dikkat et canım folik asitten ziyade kazein proteni daha riskli araştırmanı tavsiye ederim, bu konuda instagramda dr.filizgokaslan ın paylaşımlarını ve araştırmalarını okuyabilirsinBen de yapamıyorum annelerden rica ediyorum sağolsun yapıyolarzaten balık ayıklamayı da hiç beceremem çocuğuma nasıl balık yapıcam merak ediyorum
Folik asit fazlalığında da otizm riski olbiliyo diye bi yerde okumuştum önceden o kalmış aklımda. Bir de benim kardeşim de de otizm var o yüzden bu kadar çok takıldım bu olaya. Allahın izniyle bişey olmaz inşaAllah
benimde aklımda cok soru işaretleri kaldışu cümleyi şu şekilde kurduysa hiç güven vermedi bana. lütfen başka bir perinatologtan daha görüş alın...
Otur sıfır ! 44 kilo nedir yaaAhhhh kilo aldırıyosa ben kesin kullanayım kızben en son 3 hafta önce 44 kiloydum ilk test yapıldığında kan oranım bi tık az çıkmıştı. Doktorumda kırmızı et, pekmez, kuru siyah üzüm yiyerek kapatırız arayı demişti. İlaç da seni kabız yapar zorlar diyip vermemişti. Şöyle bi baktım da benim doktor takviyelere hep karşı galiba hep yiyerek arayı kapatırız demiş
Bi sonraki kontrolde yine bi baktırmak istiyorum ne olur ne olmaz önlem almakta fayda var
MerhabaBilginiz vardır belki.ben ikili tarama testini Bursa'ya gidip vermistim devlet hastanesi Şevket Yılmaz da sonuç cikmadan döndüm.hastane ve e nabizda sadece değerler yazıyor o grafiği görmemiz lazım buradaki doktorum dedi. Oraya gidemem kardesimi yollasam vermezler mi acava yada labaratuvar arasam vermezlermi bilgi.ne yapacağımı şaşırdım açıkçası endiseliyimde bir sorun varmı diye.belki bilginiz yada bir fikriniz olur?
bu nifty muhabbeti bazı doktorlar tarafından malesef ticarete dönmüş durumda komisyon aldıkları için yönlendirme yapabiliyorlar. ayrıca bir dr un amniyosentez düşüğe sebep oluyor demesi de ilginç geldi bana. siz başka bi dr a daha gidip ölçüm yaptırın gerçekten aksi bir durum varsa o zaman düşünürsünüz nifty mi amniyosentez mi.benimde aklımda cok soru işaretleri kaldı
Dediğin sayfaya bi bakayım canım sağolcanım o bahsettiğin risk doz aşımı fazlalığı işte mesela folbiol 5 mg yani 5000 mcg elenatal 400 mcg. Folbiol elenatalın 12,5 katı tek dozda öyle düşün. Ama şöyle bir durum var kan pıhtılaşması olanlarda da yüksek doz folik asit veriliyor. Yani biz bunu senelerce içmiyoruz sonuçta o an sana fayda durumu neyse o şekilde kullanmak lazım. kardeşinde böyle bir durum varsa gebeliğinde inek sütü tüketmemeye dikkat et canım folik asitten ziyade kazein proteni daha riskli araştırmanı tavsiye ederim, bu konuda instagramda dr.filizgokaslan ın paylaşımlarını ve araştırmalarını okuyabilirsin
Ultrason ölçümlerim güzel çıktı yarın randevum var umarım yarın da her şey güzel giderultrason ölçümlerin iyiyse ki ikili testin de risksiz çıkmış hiç takılma, her şey yolundadır .
Baska bir doktora gitseniz, doktor güven vermedi bana dakızlar merhaba normal rutin kontrollerime gidiyordum her zaman gecen gün 11+2 günlükken gittim doktor hersey normal güzel ense kalınlığı 3 mm olması gerekirken en yüksek 4.5 mm dedi amiyosentez yada fetal dna söyledi amiyosentez düşüge sebep olan bir işlem dedi fetal dna daha güvenli imkanınız varsa dedi bu durumu yaşayanınız varmı aranızda canım cok sıkkın araştırıyorum acaba doktor ikili yapmak yerine para yemek içinmi arada fetal dna istedi hatta labratuvarada kendısı yönlendirecek bizi
MerhabaMerhaba canım, nasıl gidiyor gebeliğin? Maşallah güzel haberler almışsın, yüreğini ferah tut. Ah annelik hep bir yürek kıpırtısı..cinsiyet tahminin de bulunuyor mu doktorun? Ayrıntılı için kime gideceksin belirledin mi?
Otur sıfır ! 44 kilo nedir yaadoktorun dediği şeyler cidden çok iyi kan yapıyor ben de ilaca ara verip pekmeze abanmayı düşünüyorum
bende arada para yenebilecegini düşündüm yoksa numarasını direk bıze verebılırdı gidecegimiz yerin ama bu kadar gaddarlık olurmu diyorum ense kalınlıgı içinbu nifty muhabbeti bazı doktorlar tarafından malesef ticarete dönmüş durumda komisyon aldıkları için yönlendirme yapabiliyorlar. ayrıca bir dr un amniyosentez düşüğe sebep oluyor demesi de ilginç geldi bana. siz başka bi dr a daha gidip ölçüm yaptırın gerçekten aksi bir durum varsa o zaman düşünürsünüz nifty mi amniyosentez mi.mayaaaa arkadaşımız da bugün oldu amniyosentez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?