2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Çok detaylı anlatmışsın canım çok teşekkür ederim
Mide bulantılarımdan sonra 2.aydan itibaren folik asit kullanamamıştım yeni başlıcam açıkcası. Ben doz aşımı olarak değil de komple folik asit alımı zararlı sanıyodum valla içim rahatldı şuan.
Balık yiyebildiğim için balık yememi istemişti ama karşılayıp karşılamadığı konusunda içim de rahat etmedi. En iyisi ben de senin dediğin gibi takviye almak istediğimi söyleyip diğer ilaca geçeyim

yok canım merak etme doz aşımı yapmadığın sürece olumsuzlukla karşılaşmazsın. bebekler bizim depolarımızı tükettiği için dolu tutmakta fayda var. ben de balık her hafta yiyorum ama haftada 2 olmuyor açıkçası hem üşeniyorum hem canım istemiyor, o yüzden omega 3 te alıyorum ekstra zaten elenataldaki mg çok yüksek değil normal düzeyde fazla gelmez yani. fazla gelirse de bebeğin en fazla süper zeka olur

Elenatal 1ve 2 de de aynı şekilde folik asit mg var o zaman bi sakıncası yoktur teşekkür ederim canım

Fazla değil aslında günlük alınması gereken dozu alıyoruz, ben 11+5 de bıraktım kullanmayı doktorumun kararıyla 12.hafta yani. Şuan farklı vitamin mg Demir vs kıllanıyorum.
Ben demir de kullanmıyorum böyle olunca eksik mi kalıyorum diye düşünmeye başladım bi sonraki kontrollerimde bunları da mutlaka sorarım teşekkür ederim canım
Dün kontrole gittiğimde folik asiti bırakalım dedi, kullandığım vitaminin içeriğinde folik asit var diyince sorun yok dedi. Ocean mummy, d3 damla ve solgar gentle ıron kullanıyorum bu arada
markalar farklı olasada mg olayı sabit kalıyo anladığım kadarıyla teşekkür ederim canımm ne çok kullanan varmış ben de doktorumdan şüphe duymaya başlamıştım artık

Canım kullandığım vitamin ilacının içinde omega yağ diğer vitaminler ve folik asit te var sorun olmaz galiba ya tekrar danış doktoruna istersen
Kontrolümde mutlaka sorucam canım balıkla bu vitaminleri karşılayabileceğimi çok sanmıyorum. Salı günü kayınvalide de cuma günü de annemde balık günü yapıyorum ama yine de içim rahat etmiyo

Çok sağol canım genel de herkes aynı şeyi söylemiş. Balık yapamıyorum ama çok şükür haftada iki kez tüketebiliyorum

kızlar merhaba normal rutin kontrollerime gidiyordum her zaman gecen gün 11+2 günlükken gittim doktor hersey normal güzel ense kalınlığı 3 mm olması gerekirken en yüksek 4.5 mm dedi amiyosentez yada fetal dna söyledi amiyosentez düşüge sebep olan bir işlem dedi fetal dna daha güvenli imkanınız varsa dedi bu durumu yaşayanınız varmı aranızda canım cok sıkkın araştırıyorum acaba doktor ikili yapmak yerine para yemek içinmi arada fetal dna istedi hatta labratuvarada kendısı yönlendirecek bizi

Ben demir de kullanmıyorum böyle olunca eksik mi kalıyorum diye düşünmeye başladım bi sonraki kontrollerimde bunları da mutlaka sorarım teşekkür ederim canım
ben demir kullanıyorum ama hiç memnun değilim kilo aldırdığını hissediyorum ki aynı şekilde besleniyorum ekstra bi tüketim söz konusu değil ben de salı günü hemogram vericem iyi çıkarsa bi süre bırakmak istiyorum doktora sorup boş kilo almak istemiyorum

Ben de yapamıyorum annelerden rica ediyorum sağolsun yapıyolar zaten balık ayıklamayı da hiç beceremem çocuğuma nasıl balık yapıcam merak ediyorum
Folik asit fazlalığında da otizm riski olbiliyo diye bi yerde okumuştum önceden o kalmış aklımda. Bir de benim kardeşim de de otizm var o yüzden bu kadar çok takıldım bu olaya. Allahın izniyle bişey olmaz inşaAllah

Ahhhh kilo aldırıyosa ben kesin kullanayım kız ben en son 3 hafta önce 44 kiloydum ilk test yapıldığında kan oranım bi tık az çıkmıştı. Doktorumda kırmızı et, pekmez, kuru siyah üzüm yiyerek kapatırız arayı demişti. İlaç da seni kabız yapar zorlar diyip vermemişti. Şöyle bi baktım da benim doktor takviyelere hep karşı galiba hep yiyerek arayı kapatırız demiş
Bi sonraki kontrolde yine bi baktırmak istiyorum ne olur ne olmaz önlem almakta fayda var

Teşekkür ederim inşallah güzel sonuç alıp haberdar ederim tabiki sizi de.Evet aynen size söylenen şeyleri söylediler bana da böylesi daha doğru bir karar gibi geldi ilk 24saat önemliymiş işlemden sonra istirahat ediyorum.
çok geçmiş olsun canım zor oldu mu nasılsın şimdi? inşallah hayırlı haberler alacaksın dualarım seninle
Çok zor olmadı,korktuğum kadar değilmiş.İyiyim ama iğnenin girdiği yerde oturup kalkarken ve yürürken hafif ağrım oluyor.Bide antibiyotik iğne yaptılar kalçadan orası ağrıyor hala.baya yakmıştı yaparken de.
Siz 2li test yaptirmis miydiniz orda ne cikmisti?
Orda trizomi 18normaldi ama trizomi21 1:438 çıkmıştı çok önemsemiştim istememiştim amniyosentez.
Temiz sonuçlar çıkacak inşallah icinizi ferah tutun.
İnşallah güzel dilekleriniz için teşekkür ederim
Geçmiş olsun canım
Teşekkür ederim

canım o bahsettiğin risk doz aşımı fazlalığı işte mesela folbiol 5 mg yani 5000 mcg elenatal 400 mcg. Folbiol elenatalın 12,5 katı tek dozda öyle düşün. Ama şöyle bir durum var kan pıhtılaşması olanlarda da yüksek doz folik asit veriliyor. Yani biz bunu senelerce içmiyoruz sonuçta o an sana fayda durumu neyse o şekilde kullanmak lazım. kardeşinde böyle bir durum varsa gebeliğinde inek sütü tüketmemeye dikkat et canım folik asitten ziyade kazein proteni daha riskli araştırmanı tavsiye ederim, bu konuda instagramda dr.filizgokaslan ın paylaşımlarını ve araştırmalarını okuyabilirsin

Otur sıfır ! 44 kilo nedir yaa doktorun dediği şeyler cidden çok iyi kan yapıyor ben de ilaca ara verip pekmeze abanmayı düşünüyorum

Merhaba
Hiç bir bilgim yok ama durumunuzu anlatıp rica edin bence sonuçta uzaktasınız umarım verirler

benimde aklımda cok soru işaretleri kaldı
bu nifty muhabbeti bazı doktorlar tarafından malesef ticarete dönmüş durumda komisyon aldıkları için yönlendirme yapabiliyorlar. ayrıca bir dr un amniyosentez düşüğe sebep oluyor demesi de ilginç geldi bana. siz başka bi dr a daha gidip ölçüm yaptırın gerçekten aksi bir durum varsa o zaman düşünürsünüz nifty mi amniyosentez mi. mayaaaa arkadaşımız da bugün oldu amniyosentez

Dediğin sayfaya bi bakayım canım sağol

Baska bir doktora gitseniz, doktor güven vermedi bana da

Merhaba

İyiyim sen nasılsın?
Henüz bulunmadı ama yarın kontrol belki bulunur.. şimdilik şükür her şey yolunda, detaylı için Acıbadem de Özgür beye gideceğim sen nasılsın umarım her şey iyidir Senin gebelik haftan epey ilerlemiş artık ne mutlu

Otur sıfır ! 44 kilo nedir yaa doktorun dediği şeyler cidden çok iyi kan yapıyor ben de ilaca ara verip pekmeze abanmayı düşünüyorum
Hayatım boyunca 47den üstünü görmedim yaa 48 kilo olmak nasıl bi duygu acaba
kilo almak için sabırsızlanıyorum kendimi kilolu halde çok merak ediyorum
Sen de pekmeze aban canım tatlı talı ımmm çok iyi oluyo

bende arada para yenebilecegini düşündüm yoksa numarasını direk bıze verebılırdı gidecegimiz yerin ama bu kadar gaddarlık olurmu diyorum ense kalınlıgı için(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…