• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben aslen Antalyalıyım öğretmenim Konya’da görev yapıyorum ama ailem Antalya’da olduğu için tatilde burada oluyoruz. Bayram öncesi randevu bulamayınca Vitale hastanesi Sema hanıma gittik. Temmuz Ağustos randevularıma onunla devam edeceğim. Eylülden sonra Konya’dayım artık doğumda orada olur. Sizin doktorunuz kim paylaşmak isterseniz eğer 😊
Aynı hastaneye gidiyoruz sizle 😊

Aslında aynı şeyi söylemiyoruz. Siz diyorsunuz ki anne pozitif olduğu sürece baba negatif te olsa kan uyuşmazlığı olmaz, ben diyorum ki (daha doğrusu doktorumdan duyduğum kadariyla) anne baba arasında biri+ biri - ise kan uyuşmazlığı var, kimin + kimin - olduğunun önemi yok.
Yani bu durumda bende kan uyuşmazlığı var ben 0 pozitifim eşim a negatif

Tahminimce yanlış anlamış olabilirsiniz doktorunuzu. Rh pozitif demek, kanda rh proteini var demek, negatif demek te o protein yok demek. anne eğer pozitifse zaten onun kanında bu protein olduğu için çocuk pozitif de olsa negatif de olsa onu tehlike olarak görmez, yani mikrop gibi görmez böylece doğum sonrası ona karşı antikor oluşturmaz. Ama anne negatifse baba pozitifse, çocuk negatif de olabilir pozitif de, ayrımtıyı anlatabilirim isterseniz ama iki durumda olabilir diyelim uzatmamak adına, çocuk pozitif olursa, anne kanında olmayan bir proteine sahip olduğu için doğum sonrası buna karşılık antikor üretmeey başlar vücut aynı hastalık sonrası ürettiğimiz antikorlar gibi. Bu durumda da bir sonraki çocuk da pozitif olur üsa ki baba pozitifse pozitif olma ihtimali oldukça yüksektir, o zaman anne vücudu 2. Bebekle sanki hastalıkmış gibi savaşmaya başlar. Bunu önlemek için doğumdan hmen sonra, 72 saat olması lazım, anneye kan uyuşmazlığı iğnesi vurulur, bu bir sonraki çocuk içindir. Gece gece bu kadar ayrıntılı anlatmazdım ama süreç kesinlikle böyle emin olabilirsiniz. üniversite de okuduğum bilgi bu. Yani doktorunuzda farklı bir şey söylemiş olamaz. Bunu okuyan diğer arkadaşların da içini rahat ettirmek isterim. Rh pozitif anneler hiç bir zaman kan uyuşmazlığı riski taşımaz, rh negatif anneler, sadece eşleri pozitifse bu riski taşırlar. Umarım yeterince bilgilendirici olmuştur. Herkese iyi geceler
Kuzum o zamn bende yok öylemi kafam çok karıştı yaa🙈😄

Kızlar kalp atışını duyanlar haftasını da yazar mı ne zaman duyduklarını ona göre bizde karşılaştırma yapalım ben şuan 6+2 haftadayım randevum yarın kalp atışını duyabilecek miyim merak ediyorum

Kızlar kalp atışını duyanlar haftasını da yazar mı ne zaman duyduklarını ona göre bizde karşılaştırma yapalım ben şuan 6+2 haftadayım randevum yarın kalp atışını duyabilecek miyim merak ediyorum
Kuzum benm randevum ayın 19 unda ilkkez gidicem ne kese gördüm ne kalp atışını hepsini beraber görürüm inşallah

merhaba benim de tüp bebek 5+0 oldum bugün 5+5 de çağırdı dpktorum kese için sanırım kalp duymasam da bebiş minicikte olsa gözükür inş :)

Kızlarrr, kontrolden çıkanlar hayırlı haberlerinizi bekliyoruz 🙏🥰

Vallahi bende haberler sürprizli oldu biraz üçüz bebeklerin geliyormuş bakalım 🙈

O maşallah desene sesi gümbür gümbür geliyor maşallah🧿😁Bende kalp atışlarını duydum canm herşeyi tam yeri yerinde bir sorun gözükmüyor dedi şükür 11 hafta gidicem tekrar corasprine başlattı 10 haftada dna testi yaptırabilirsiniz o kesin sonuç dedi hastalık var mı yok mu diye 11 ve 12 hafta ikili üçlü testler yapılacakmış inşallah sorunsuz bir şekilde atlatırız süreçleride🤲

Maşallah Allah kucağımıza almayı nasip etsin 🙈🌸 bana da progestan verdi kanamam yok ama erken doğum riskini azaltmak için kullanman lazım dedi bir de d vitamini ve folik asite devam et dedi hayırlısıyla doğarlar inşallah 🌸

Hayırlısıyla çok rahat duyarsın canım🥰
Ben bugun 5+6 da gittim bebişi çok ufak gördük🌼 kalp atışıda ekranda göründü ama ses olarak duymak için daha çok erken, pazartesi günü net bi şekilde duyarız dedi❤️ İnşaAllah bu dönemleri hepimiz sağlıcakla geçiririz🥰

Ben 7+0da 3 tane kalp atışı duydum ama yeni geldim doktora önceden gitmediğim için geç duymuş olabilirim

Vallahi bende haberler sürprizli oldu biraz üçüz bebeklerin geliyormuş bakalım 🙈

Maşallah Allah kucağımıza almayı nasip etsin 🙈🌸 bana da progestan verdi kanamam yok ama erken doğum riskini azaltmak için kullanman lazım dedi bir de d vitamini ve folik asite devam et dedi hayırlısıyla doğarlar inşallah 🌸
Yaa şaka yapıyosun üçüz müüüü😍😍😍

Back