Bence bi acile gidin ordan sizi yönlendirirler.Kizlarim merhaba benim yine ağrılı kanamam başladı. Elimde pluton igne yok. Alsam da recetesiz vurmuyorlar (recetenin tarihi gecti) progestan fitili bugun sabah unuttum bi aksam kullandim ilk kez ona ragmen kanama geliyor. Kanama kirmizi degil sukur kahverengi ama pihtili yada akintida da geliyor. Gercekten yoruldum. Agrisini gectim endisesi yormaya basladi. Bu kadar sık olmasini da olumlu yoramamaya başladım. Şuan gebeligimin 5+4undeyim. Cumartesi kontrol var. Herkes her yer bayram tatilinde. Olmayanlarda full dolu. Yerimden de kalkmiyorum inanin. Cidden aklim sirrim almiyor
Bende 1 haftadır falan hiç kasık ağrısı yok batma falan da yok anlamadımCanım 9 ay boyunca ara ara kaşık ağrısı yaşayacağızkasık ağrısı daha çok karın büyüdüğü dönemlerde artıyor. Rahim büyüdükçe karın kasları geriliyor ve bu da ağrı yapıyor
Ben yaptırdım canım hiç sıkıntı yapmaIyi akşamlar, vajinal ultrason yaptıran var mi aranızda? Yarın doktor kontrolüm var biraz tedirginim, yaptıran anlatabilir mi?
Anne negatif değilse hiç sorun yok canım yola devam baba o önemli değil önemi olan annenin negatif olmamasıAslında aynı şeyi söylemiyoruz. Siz diyorsunuz ki anne pozitif olduğu sürece baba negatif te olsa kan uyuşmazlığı olmaz, ben diyorum ki (daha doğrusu doktorumdan duyduğum kadariyla) anne baba arasında biri+ biri - ise kan uyuşmazlığı var, kimin + kimin - olduğunun önemi yok.
Tahminimce yanlış anlamış olabilirsiniz doktorunuzu. Rh pozitif demek, kanda rh proteini var demek, negatif demek te o protein yok demek. anne eğer pozitifse zaten onun kanında bu protein olduğu için çocuk pozitif de olsa negatif de olsa onu tehlike olarak görmez, yani mikrop gibi görmez böylece doğum sonrası ona karşı antikor oluşturmaz. Ama anne negatifse baba pozitifse, çocuk negatif de olabilir pozitif de, ayrımtıyı anlatabilirim isterseniz ama iki durumda olabilir diyelim uzatmamak adına, çocuk pozitif olursa, anne kanında olmayan bir proteine sahip olduğu için doğum sonrası buna karşılık antikor üretmeey başlar vücut aynı hastalık sonrası ürettiğimiz antikorlar gibi. Bu durumda da bir sonraki çocuk da pozitif olur üsa ki baba pozitifse pozitif olma ihtimali oldukça yüksektir, o zaman anne vücudu 2. Bebekle sanki hastalıkmış gibi savaşmaya başlar. Bunu önlemek için doğumdan hmen sonra, 72 saat olması lazım, anneye kan uyuşmazlığı iğnesi vurulur, bu bir sonraki çocuk içindir. Gece gece bu kadar ayrıntılı anlatmazdım ama süreç kesinlikle böyle emin olabilirsiniz. üniversite de okuduğum bilgi bu. Yani doktorunuzda farklı bir şey söylemiş olamaz. Bunu okuyan diğer arkadaşların da içini rahat ettirmek isterim. Rh pozitif anneler hiç bir zaman kan uyuşmazlığı riski taşımaz, rh negatif anneler, sadece eşleri pozitifse bu riski taşırlar. Umarım yeterince bilgilendirici olmuştur. Herkese iyi gecelerAslında aynı şeyi söylemiyoruz. Siz diyorsunuz ki anne pozitif olduğu sürece baba negatif te olsa kan uyuşmazlığı olmaz, ben diyorum ki (daha doğrusu doktorumdan duyduğum kadariyla) anne baba arasında biri+ biri - ise kan uyuşmazlığı var, kimin + kimin - olduğunun önemi yok.
Kuzum simdi acile gittim devlet birsey yapamayiz enjeksiyon vuramiyoruz dedi gecen gun gittigimde de aynisini yaptilar beta kanima bile bakmadilar. Ozele gittim onlarda kadin dogum dru olmadigindan bir parol yazabiliriz yada serumu vutbiliriz dedi saka gibi. 2 tane progestan fitil attim simdi evde. Cunku caresizim inanilmazlar.Canım çok geçmiş olsun, ama ağrın çok ise acil servise gidebilirsin bulundugun sehirde fakulte varsa orasi daha iyi olur. Hastanelerde muhakkak nöbetçi kadın doğum doktoru bulunuyor. Benim ilk gebeligimde yıl başı gecesi kanamam olmustu acil serviste gerekli kan idrar tahlilleri alınıp kadın doğum servis katına gönderdiler orda nöbetçi kadın doğum doktoru muayene etti ona göre ilaç verdi.
Kızlar belirtileri azalanlar var mı? Benim bugün akşama kadar bulantım yoktu çok hafif ara ara yanmam oldu akşam başladı şimdi yine azaldı sanki göğüs hassasiyetim da hafifledi biraz bir de kaşık sancısı çekmedim hiç çok hafif diyebilirim. İdrar sıklığımda gitti. Ama beni ençok bulantım neden kayboldu şimdi kaç gündür midem ben mahvetmişti gece gündüz aynıydı kanamam veya lekelenmem yok aynı şeyleri yaşayan var mı şuan 6+1 deyim. 5.haftamda yine böyle olmuştu 2/3 gün kaybolmuştu be bileyim korkuyorum işte 6 tane düşük yaptım bu neden tutunsun ki demeden edemiyorum hemde doğal yolla gebe kalmışken tüp bebek bile tutulmamıştı diyorum kendime. En iyi embriyo transfer edildi %100 kalitede demişti doktorum genetiğe de yollamıştım. Şimdi diyorum düşer mi bilmiyorum moralim bozuluyor belirtilerim kaybolduğunda da
Tahminimce yanlış anlamış olabilirsiniz doktorunuzu. Rh pozitif demek, kanda rh proteini var demek, negatif demek te o protein yok demek. anne eğer pozitifse zaten onun kanında bu protein olduğu için çocuk pozitif de olsa negatif de olsa onu tehlike olarak görmez, yani mikrop gibi görmez böylece doğum sonrası ona karşı antikor oluşturmaz. Ama anne negatifse baba pozitifse, çocuk negatif de olabilir pozitif de, ayrımtıyı anlatabilirim isterseniz ama iki durumda olabilir diyelim uzatmamak adına, çocuk pozitif olursa, anne kanında olmayan bir proteine sahip olduğu için doğum sonrası buna karşılık antikor üretmeey başlar vücut aynı hastalık sonrası ürettiğimiz antikorlar gibi. Bu durumda da bir sonraki çocuk da pozitif olur üsa ki baba pozitifse pozitif olma ihtimali oldukça yüksektir, o zaman anne vücudu 2. Bebekle sanki hastalıkmış gibi savaşmaya başlar. Bunu önlemek için doğumdan hmen sonra, 72 saat olması lazım, anneye kan uyuşmazlığı iğnesi vurulur, bu bir sonraki çocuk içindir. Gece gece bu kadar ayrıntılı anlatmazdım ama süreç kesinlikle böyle emin olabilirsiniz. üniversite de okuduğum bilgi bu. Yani doktorunuzda farklı bir şey söylemiş olamaz. Bunu okuyan diğer arkadaşların da içini rahat ettirmek isterim. Rh pozitif anneler hiç bir zaman kan uyuşmazlığı riski taşımaz, rh negatif anneler, sadece eşleri pozitifse bu riski taşırlar. Umarım yeterince bilgilendirici olmuştur. Herkese iyi geceler
Bende aynı öğrendim canım 1670 adete 1 gün varkenArkadaşlar merhaba çok önemli bir sorum var,
4+0 kan testi yaptırdım ve sonuç 1670 çıktı, adet tarihime 2 gün varken. Doktora gittim keseyi gördük. Bir sorun yok dedi. Bu yükseklik normal mi sizce
Kuzum acilleri devlet ozeli su saate kadar gezdim bir allahin kulu da su igneyi bulun yapalim demedi bile hepsi parol yapabiliriz dedi. Bende progestan fitil attim işimi allaha biraktim artikBence bi acile gidin ordan sizi yönlendirirler.umutsuz olmayın.
Merhaba normal benimde 1825 ti 4 teArkadaşlar merhaba çok önemli bir sorum var,
4+0 kan testi yaptırdım ve sonuç 1670 çıktı, adet tarihime 2 gün varken. Doktora gittim keseyi gördük. Bir sorun yok dedi. Bu yükseklik normal mi sizce
KaçKizlar ya okuyup mutlu oluyorum eşyalardan, bezlerden konuşuyorsunuz ya. Allahım o günlere cikartsin tek derdimiz beze verdiğimiz paralar olsun
benim yarın eşim gelicek inşallah onla akşam doktora gidicez. Lekelemem kesildi allaha şükür. Midem fena bulanıyor ama şükrediyorum.insan bundan mutlu olur mu☺ inşallah yarın kalp atışı duyulur da rahat bir nefes alırım. Hepinize harika keyifli bir süreç diliyorum
Bugün tatil bitti bekleme cumartesi ara tüm özelleri bi yer bulmaya çalış çok uzun sürdü kanamaKizlarim merhaba benim yine ağrılı kanamam başladı. Elimde pluton igne yok. Alsam da recetesiz vurmuyorlar (recetenin tarihi gecti) progestan fitili bugun sabah unuttum bi aksam kullandim ilk kez ona ragmen kanama geliyor. Kanama kirmizi degil sukur kahverengi ama pihtili yada akintida da geliyor. Gercekten yoruldum. Agrisini gectim endisesi yormaya basladi. Bu kadar sık olmasini da olumlu yoramamaya başladım. Şuan gebeligimin 5+4undeyim. Cumartesi kontrol var. Herkes her yer bayram tatilinde. Olmayanlarda full dolu. Yerimden de kalkmiyorum inanin. Cidden aklim sirrim almiyor
Bence bian önce ultrasona girmelisinBu arada hic bir gebelik belirtim de kalmadi bir karnim agriyor. Ne bel ne gogus agrim ne mide bulantisi/yanmasi, ne halsizlik uyku hali hic yok ilk gebeligimde olmustu bunda sifir
Valla canım benim korkumun sebebi diğer düşüklerimde de belirtilerim tamamen kaybolduğunda başlamıştı. Zaten sadece bulantı oluyordu tak diye kesildiğinde hep düşük başladı bende. O yüzden vücuda göre değişiyor insan kendi vücudunu bilince ister istemez korkuyor işte. Her gebelik belirtileri aynı olmaz derler. Diğerleri hep aynı oldu inşalalh bu farklı olur. Mesela bugünse bulantıyla falan uyanmadım sadece açlık yaşıyorum şuan o kadarBenim de belirtilerim kayboluyor bulantı çok hafif vardı ve sadece sabah oluyordu yemek yiyince geçiyordu şimdi sabah bulantım yok oldu. Göğüs hassasiyetim bayadır yoktu bugün biraz acıdı gibi oldu ama ilk zamanki gibi değil. Zaten göğüs uçlarım benim ilk gebeligimde de kararıp büyümedi o etki bu sefer de yok. Kasik sancim ani sekilde kalkmazsam olmuyo bir tek az once dag gibi utu yaptım biraz belimden kasıklarına doğru bir agrım var şuan ama geçici durum gibi ağır durumda değil. Açıkçası midem bulanmayınca seviniyorum ama belirtisiz olunca da korkuyor insan çok haklısınız.
Ben yarın doktora gidiyorum sonunda göreceğim kuzumu hayırlısıyla 7+0 olduk artık hem görür hem duyarım diye düşünüyorum ama kısmetse
Evet ben de yazacaktım aynen bu şekilde oluyor ben de hem ilköğretim hem lise bilgilerimde bunları gördüm ve en sevdiğim ders de biyoloji olduğu için çok net hatırlıyorum. Ben alakasız bir meslek okuyarak biyolojiden ayrı kalsam da işte akademik hayat nedeniyle habire yds çalışmaktan tıp olsun kimya olsun toplum bilimleri olsun tüm alanlarda makale okuyarak bilgi sahibi oluyorum ve hatta bu konuda da okumuştumbu arada çok saçma konularda da bilgim var ne alaka dersiniz sonuçta ben mimarlık fakültesinden mezun olsam da ydsde kalbin nasıl çalıştığı ile ilgili bir paragraftan çıkarım yapmam beklenebildigi için bu konuları da okuyorum velhasıl kelâm Tuba çok güzel özetlemiş olayı yanlış anlamaya açık bir konu olduğu için güzel bir bilgilendirme olmuş teşekkür ederiz
Valla arkadaşım çok güzel anlatmışsınTahminimce yanlış anlamış olabilirsiniz doktorunuzu. Rh pozitif demek, kanda rh proteini var demek, negatif demek te o protein yok demek. anne eğer pozitifse zaten onun kanında bu protein olduğu için çocuk pozitif de olsa negatif de olsa onu tehlike olarak görmez, yani mikrop gibi görmez böylece doğum sonrası ona karşı antikor oluşturmaz. Ama anne negatifse baba pozitifse, çocuk negatif de olabilir pozitif de, ayrımtıyı anlatabilirim isterseniz ama iki durumda olabilir diyelim uzatmamak adına, çocuk pozitif olursa, anne kanında olmayan bir proteine sahip olduğu için doğum sonrası buna karşılık antikor üretmeey başlar vücut aynı hastalık sonrası ürettiğimiz antikorlar gibi. Bu durumda da bir sonraki çocuk da pozitif olur üsa ki baba pozitifse pozitif olma ihtimali oldukça yüksektir, o zaman anne vücudu 2. Bebekle sanki hastalıkmış gibi savaşmaya başlar. Bunu önlemek için doğumdan hmen sonra, 72 saat olması lazım, anneye kan uyuşmazlığı iğnesi vurulur, bu bir sonraki çocuk içindir. Gece gece bu kadar ayrıntılı anlatmazdım ama süreç kesinlikle böyle emin olabilirsiniz. üniversite de okuduğum bilgi bu. Yani doktorunuzda farklı bir şey söylemiş olamaz. Bunu okuyan diğer arkadaşların da içini rahat ettirmek isterim. Rh pozitif anneler hiç bir zaman kan uyuşmazlığı riski taşımaz, rh negatif anneler, sadece eşleri pozitifse bu riski taşırlar. Umarım yeterince bilgilendirici olmuştur. Herkese iyi geceler
Birbirimize dua edelim Allahım hayırlı haberler almayı nasip etsin haber ver sonucu bizedeGünaydın kızlar bende bugün ultrasona giricem bakalım kalp atışını duyucak mıyız içimde bir korku ve endişe var inşallah güzel geçer
Sagol canım Allah razı olsun inşallah güzel haberler paylaşırımBirbirimize dua edelim Allahım hayırlı haberler almayı nasip etsin haber ver sonucu bizede
Siz daha iyi bilirsiniz tabi.Kuzum acilleri devlet ozeli su saate kadar gezdim bir allahin kulu da su igneyi bulun yapalim demedi bile hepsi parol yapabiliriz dedi. Bende progestan fitil attim işimi allaha biraktim artik
Günaydın kızlar bende bugün ultrasona giricem bakalım kalp atışını duyucak mıyız içimde bir korku ve endişe var inşallah güzel geçer
Valla canım benim korkumun sebebi diğer düşüklerimde de belirtilerim tamamen kaybolduğunda başlamıştı. Zaten sadece bulantı oluyordu tak diye kesildiğinde hep düşük başladı bende. O yüzden vücuda göre değişiyor insan kendi vücudunu bilince ister istemez korkuyor işte. Her gebelik belirtileri aynı olmaz derler. Diğerleri hep aynı oldu inşalalh bu farklı olur. Mesela bugünse bulantıyla falan uyanmadım sadece açlık yaşıyorum şuan o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?