- 18 Temmuz 2022
- 3.924
- 6.663
- 88
Hem nasıl büyümüştür. Ah benim de Şafak 6Ayy artık benim bebişiminde resmi değişmiş bebek şeklini almaya başlamışYarın randevum var görücem çok heyecanlıyım büyüdümü acaba
Aa okumuyor musun bunları çok güzel şeyler yazıyor. Hem bebekteki hem sendeki değişimleri yazıyor. Çok güzel düşünüp hazırlamışlarBenim daha 1 haftam vaarr.. Hadi inşallah güzel haberlerle gelirsin
Bu arada bende de "Anneler giysileriniz muhtemelen size dar gelmeye başladı. Yeni giysiler almaya başlayabilirsiniz." yazıyormuş. Çok haklısın kardeş.. Maalesef
Ayyy... Seninki de kafasına dokununca dönecekmiş ihihiihyerim onu
Bn 1 hafta boyunca sanki aynı şeyler yazıyor sanıyordum. Gün gün değişiyormuş demek :) 1 gün varmış aramızda. Yarın senin de kıyafetler dar gelecek hahaha
kıyafetler bi 4-5 ay idare etseydi bari taytlar bile 200 lira olmuşAa okumuyor musun bunları çok güzel şeyler yazıyor. Hem bebekteki hem sendeki değişimleri yazıyor. Çok güzel düşünüp hazırlamışlarGiysi konusuna ben de çok gülmüştüm ya
Kizlar bn fetal dna yi yaptırmayacağım ikili yi yaptirabilirim. Bu ikili testi devlete aldigim randevu da yaparlar mi yoksa ayri bir yerden tekrar mi randevu aliniyo ve bilginiz varsa ortalama fiyat fikriniz var mi ? Ikili test en son kacinci hafta yapılır onu da biliyosaniztatile gidelim dedik ama o hafta devletten randevum var. Yani su bilgileri kesinlestirsem bi karar verecegim
kızlar dün özelde bugünde devlette yaptırdım 2'li tarama aynı şekilde isliyor sistem muayeneye gittiğinizde dr ultrason ile burum kemiği ense kalınlığı falan bakıyor aynı günde kan veriyorsunuz özelde sigortam olduğu için fiyat bilmiyorum devlet ücretsiz zaten umarım yardımcı olabilmişimdir :)İkiliyi yurtdışında doktor ense kalınlığıni olctukten sonra bir form dolduruyor devlet Hastanesi'ne gonderiyoerhiç para almadan yapıyorlar burada ne şekilde oluyor hiç bilmiyorum bizde şuan tatil için Türkiye deyiz haftaya gideceğim burda bende merak ediyorum burda ne şekilde yapıldığını.
Evet canım perinatoloji ye yönlendiriyor lar onada randevu bulmak çok zor mesela ben hala bulamadımCanım devlet hastanesi ikili testi normal kadın doğum uzmanı mı yapıyor. Ben henüz çok araştırmadım ama perinatolojiye yönlendiriyormuş sanırım kadın doğum uzmanı. Randevu bulmak da çok zormuş. Daha tam araştırmadım gerçi
Çok teşekkür ederim canımkızlar dün özelde bugünde devlette yaptırdım 2'li tarama aynı şekilde isliyor sistem muayeneye gittiğinizde dr ultrason ile burum kemiği ense kalınlığı falan bakıyor aynı günde kan veriyorsunuz özelde sigortam olduğu için fiyat bilmiyorum devlet ücretsiz zaten umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Evet canm şimdi çıktım hastaneden ikili test için renkli ultrasonda baktı herşey yolunda çok şükür kan verdim sata göre bikac gün önde dedi cinsiyet tahmini yapmadı erken dedi Eylül'ün 2 sine tekrar randevu aldımNaptın naptın oldu mu kontrolün
Ben Mhrs randevusuyla gidiliyordur diye düşündüm canım ama hastanenin kendi randevu sistemi varsa böyle çok daha iyi tabiHer hastanenin düzeni farklı oluyor. Benim doktorumun cihazı da çok iyiymiş gibi gelmedi bana. Muhtemelen seninki gibi yönlendirecektir diye düşünüyorum. Zaten benim randevum haftaya. Gittiğimde 9 haftam tam dolmuş olacak. 3 hafta gibi bir zamanda da rahatça randevu alırım gibi düşünüyorum
herkese günaydın yeni bir gün yeni güzel haberlerle gelsin gününüz güzel geçsin
Günaydın kızlar hastaneye gidiyorum randevum var çok heyecanlıyım umarım güzel şeyler duyarım bende
Günaydın kızlar sabah uyandım geri uyumuşum yine hemen.. Randevudu olan arkadaşlarımdan güzel haberler bekliyorum. Bugün diğerlerinden geçirdiğiniz daha güzel bir gün olsun hanımlar hepinize birer nazarlık veriyorum
Amin canım amin inşallah
Bu arada o zaman o ikisi tek yumurta ikizi. Yani onlar kesin aynı cinsiyet. Onlardan birinin cinsiyeti görebilmek yetecek :) Biri kız biri erkek gibi görünüyordu. Acaba bu bilemediğimiz hangisinin ikizi hihiih :)
hanımlar telefonda gebelik için kullandığınız bir aplikasyon var mı ben happy mom kullanıyorum daha güzeli varsa onu kullanayım :)
Kızlar bisey soracağım 8 haftalik hamileyim tsh 3 cikti serbest t4 de yüksek doktor endoktrine yolladi o da bana levotiron 25mg yarısını icmemi söyledi benim hiçbir şekilde troid rahatsızlığım yok bu ilac bende feci bas ağrısı yapti 3 hafta sonra kontrole gitcem ilk gebeligimde parol daha icmemistim simdi bole horman hapi kullanmak üzüyor beni acaba doktor normale dönünce biraktitir mi hapi aranızda kullanan var mı bi zarari oldu mu bebeklerinizde?
Ayy artık benim bebişiminde resmi değişmiş bebek şeklini almaya başlamışYarın randevum var görücem çok heyecanlıyım büyüdümü acaba
Hem nasıl büyümüştür. Ah benim de Şafak 6Gün saymaktan bi hal oldum. Görmek istiyorum artık
evet canım ben normal kadın doğum gebe polikliniğine randevu aldım haftama bakınca kendisi dedi zaten 2'li taramanı yapalım diye ayrıca kan pıhtılaşmam var iğne kullanıyorum testlerini getir belki perinatolojiye yönlendirebilirm dedi. ama 2'li taramayı yaptı.Canım devlet hastanesi ikili testi normal kadın doğum uzmanı mı yapıyor. Ben henüz çok araştırmadım ama perinatolojiye yönlendiriyormuş sanırım kadın doğum uzmanı. Randevu bulmak da çok zormuş. Daha tam araştırmadım gerçi
Hhaha sağol kuzumBenim daha 1 haftam vaarr.. Hadi inşallah güzel haberlerle gelirsin
Bu arada bende de "Anneler giysileriniz muhtemelen size dar gelmeye başladı. Yeni giysiler almaya başlayabilirsiniz." yazıyormuş. Çok haklısın kardeş.. Maalesef
Ayyy... Seninki de kafasına dokununca dönecekmiş ihihiihyerim onu
Bn 1 hafta boyunca sanki aynı şeyler yazıyor sanıyordum. Gün gün değişiyormuş demek :) 1 gün varmış aramızda. Yarın senin de kıyafetler dar gelecek hahaha
Bende canım kıyafet değil ama sütyen alıcam kendime rahat olanlardanAynen canım ben tişört giyince falan sporcu sütyeni kullanıyorum çok acıtıyor destekliler ama mecbur kaldığımda yine destekli kullanıyorum. Evde zaten normalde de hiç takmıyordum
Sayılı gün çabuk geçiyorHem nasıl büyümüştür. Ah benim de Şafak 6Gün saymaktan bi hal oldum. Görmek istiyorum artık
tam olarak aynı moddayız, sabah akşam yesem simit poğaça yerim....geçen bir oturuşta kaç tane poğaça yedim bilmiyorumNeyse canım.. Diyetisyenle sağlıkla ilerlersin ne güzel.. Merak etme..
Daha benim doktor kilo lafı etmedi şükür.. Yoksa daha fena hissederim, doktora gitmek bile istememBen de bugün ilk defa isteyerek yumurta yedim. Haftalardır yiyemiyordum. Can çekmesi gibi değil ama, normalde de hamur işi, ekmek, fast food falan çok severim. Sürekli diyet modunda olduğum için yemezdim hiç.. Şimdi de hep öyle şeyler yemek istiyorum. Ekmek peynir simit falan :) Fazla yemiyorum yine de ama eskisine göre çoğalttım. Hayatı boyunca sürekli diyet modunda olan bünye de tabi ki onları görünce hemen tutuyor, bırakmıyor. Şiştim de biraz. Umarım bu kilo alma ivmesi azalır. Dünden beri daha çok dikkat diyorum.
Yüzüğe ip bağlayıp avucunu açıp oraya doğru sarkıtıyorduk biz galiba. Biraz unutmuşum ama. Kendi kendine harekete başlıyor. Yuvarlak olursa kız sağa sola olursa erkek diyorlar. Mesela harekete başladı ya.. durur gibi oluyor, sonra yine başlıyor. o 2. çocuk falan.. öyle devam ediyor. Bitince de tamamen duruyo :) Sanırım böyleydi. Ama sen yapmayacaksın, sana başkası yapacak. Ciddiye alınacak bir şey değil tabi de :)
Geçmiş olsun canım.. Şimdi nasılsın?
Sana da geçmiş olsun canım. Nasıl oldun?
ben de kesmek istiyorum ah ah ama gerçekten bulantı hissimden içim almıyorah o ekmek peynir simit beni de mahvetti canımben de normalde karbonhidrat kısıtlı besleniyordum bir de aralıklı oruc yapıyordum, şimdi bütün düzen altüst oldu. bulantılardan dolayı ara ara tıkıştırmaktan son birkaç haftada 2,5 kilo aldım, acayip moralim bozuldu, hedefim ilk 3 ay hiç kilo almamaktı. 1 hafta önce doktora gittigimde sadece 1 kilo almıstım ona bişey dememişti. muhtemelen bu hızla kilo almaya devam edersem bana da laf edecektir. bugünden itibaren makarna pilav ekmek kesiyorum ben de, midemi bastırmak icin daha farklı şeyler bulmaya calısıcam, zaten zamanla azalıyor gibi bulantılar, eskiye göre daha iyiyim cok şükür.
@Aycoregi1 benim de niyetim diyetisyene gitmekti aslında ama suan birebir uyamam diye erteliyorum, inşallah sen de süreci ideal bir kilo ile tamamlarsın canım
Maalesef canım ben kışın hep tayt ve salaş kazak giyiyordum yine aynı şekilde devam edeceğim. Belki oversize kazaklarımı giyebilirim diye umut ediyorum. İki tane siyah tayt alırım LCW’den falan. Onlarla idare ederim diyorum. Döndüre döndüre giyeceğiz aynı şeyleri bikaç ay napalımkıyafetler bi 4-5 ay idare etseydi bari taytlar bile 200 lira olmuşevde olsamhiç bişi almam doğuma kadar ama çalışırken mecbur
Aynen ben de senin gibiyim gün boyu bulantı var ama cok şükür çıkarmıyorum, bastırmak için yedigim saçma şeylerden kilo aldım yoksa hicbisey yiyesim yok. En sevdiğim yiyeceklerden tiksiniyorum. Cok da kafana takma sonucta içimiz elverdiği kadar yiyoruz sağlıklı gıdaları, umarım 4.aydan sonra daha iyi olacağızben de kesmek istiyorum ah ah ama gerçekten bulantı hissimden içim almıyoraynı senin gibi if ve protein ağırlıklı beslenen ben günde 3-4 yumurta yerdim yumurta göresim yok ya zorluyorum kendimi ama bir yere kadar oluyor, Allahtan burdaki arkadaşları görünce yine dua ediyorum bulantım var ama öyle sürekli çıkarmıyorum, kilo olarak geliyorrrr...sabahlar hiç iştahım yok mesela yıllarda if beslenmeye alışmışım hala kahvaltıyı oturtamadım ben yiyemiyorum
Merhaba, benimki 3.15 oldugu icin taa basindan bu Yana 25mg kullaniyorum. Onemli mutlaka kullanmalisiniz. Benim de basin agriyor ama ondan mi bilmiyorum. Zaten bu gebelikte yasamadigim semptom kalmadiKızlar bisey soracağım 8 haftalik hamileyim tsh 3 cikti serbest t4 de yüksek doktor endoktrine yolladi o da bana levotiron 25mg yarısını icmemi söyledi benim hiçbir şekilde troid rahatsızlığım yok bu ilac bende feci bas ağrısı yapti 3 hafta sonra kontrole gitcem ilk gebeligimde parol daha icmemistim simdi bole horman hapi kullanmak üzüyor beni acaba doktor normale dönünce biraktitir mi hapi aranızda kullanan var mı bi zarari oldu mu bebeklerinizde?
ohhh harika çok sevindimEvet canm şimdi çıktım hastaneden ikili test için renkli ultrasonda baktı herşey yolunda çok şükür kan verdim sata göre bikac gün önde dedi cinsiyet tahmini yapmadı erken dedi Eylül'ün 2 sine tekrar randevu aldımhareket edip duruyordu kuzum
Heheheh :) Yani okuyorum da.. Ne bileyim pek dikkat etmemişimAa okumuyor musun bunları çok güzel şeyler yazıyor. Hem bebekteki hem sendeki değişimleri yazıyor. Çok güzel düşünüp hazırlamışlarGiysi konusuna ben de çok gülmüştüm ya
Tabi ya.. 16. haftada artık belli olurVallahi biraz arap saçı oldu benim cinsiyet tahminleri12 eylülde tekrar ayrıntısına gitcem söylüyormuş 16 haftalıkken belki söyler bana da
Ay valla ben de işe bile zor konsantre oluyorum. Hep günler geçsin diye bekliyorumHhaha sağol kuzumŞu kontrol günleri gelmek bilmiyor bütün gün geçsin diye bekliyorum
Ben sırf o alt yazıları okumak için bile giriyorum foruma çok hoşuma gidiyor
Benim kıyafetler normal daha haahah çokta kıyafet alasım yok zaten kışa gelicek şiş karın zamanı bol sweatshirtler giyer gezerim diyorum
Bende gebelik şekeri çıkmıştı önceli hamileliğimde. O yüzden aslında canım istese de yemiyorum fazla.. yine de vücut çok meyilli almaya.. Dengelemeye çalışacağım artık bir şekilde.. Gebelik şekeri çıktıktan sonra çok dikkat etmiştim. Baya işe yaramıştı kilo konusunda. Her yemekten sonra şeker ölçümü vs. Şimdi de sanki varmış gibi besleneyim diyorum ama.. insan mecbur kalmadıkça yapmakta zorlanıyortam olarak aynı moddayız, sabah akşam yesem simit poğaça yerim....geçen bir oturuşta kaç tane poğaça yedim bilmiyorumama işte ne bebeğe ne bize bir faydası olan bir besin değil hiç canım sağlıklı şeyler istemez oldu ben böyle değildim yaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?