• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
selam kızlar bugün yeni bir şey öğrendim hamileyken çamaşır suyuyla temizlik yapmamalıymışız. ben daha geçen gün komple banyoyu temizledim çamaşır suyuyla. benim gibi siz yapmayın çok zararlıymış :KK43: inşallah bir şey olmamıştır
solumak normalde de zararlı canım ben de kullanacaksam n95 maske takıp öyle yapıyorum ama %99 eşim hallediyor kimyasallı işleri

selam kızlar bugün yeni bir şey öğrendim hamileyken çamaşır suyuyla temizlik yapmamalıymışız. ben daha geçen gün komple banyoyu temizledim çamaşır suyuyla. benim gibi siz yapmayın çok zararlıymış :KK43: inşallah bir şey olmamıştır
Evet canm bu konu daha önce konuşulmuştu 😊 kimyasal ürünler kullanmamak gerekir bu süreçte. Bir şey olduğunu düşünmüyorum canım, bence asıl zarar tekrar tekrar uzun süre kimyssala maruz kalmakta. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz. Çamaşır suyu tarzı şeyleri evden çıkartabilirsiniz. Ben cif kullanıyorum ama şuanda da ya anneme yada eşime temizletiyorum. Ben ve kızım uzak duruyoruz.

solumak normalde de zararlı canım ben de kullanacaksam n95 maske takıp öyle yapıyorum ama %99 eşim hallediyor kimyasallı işleri
ben bilmiyordum ki zaten bilsem asla yapmazdım bundan sonra ben de eşime temizlettiricem :D :D

Bence aralığa kadar alabildiğini al yeni yılda tekstile çok büyük zamlar geliyor. Kız kardeşim bilinen bi markada çalışıyor yeni sezon etiketlerini attı şok oldum bu yıl 300 400 lira olan gömleğe 2 bin tl etiket basmışlar
Eşimin bir arkadaşı da öyle bilindik bir mağazada çalışıyor.Yeni sezonda kesin 2 katına çıkardık, daha fazlası olanlar da var demiş :( Günden güne kötüleşiyor. Ne alsak kar olacak yani..
Kizlar 8.hafta 2 gunluguz ... dr hareketleri ani yapma egilme uzanma hizli dedi .cinsel iliskiyi yasakladi ,ev isini yavas yap dedi stres yapma dedi bir de 40 yasindasin 😁 unutma dedi
Hihihih :KK48: Maşallah canım :nazar: Neden öyle dedi, senin kanaman falan olmuş muydu..? Ben de 40 🙈 Hayrolsun :KK45:😄

kızlar dün özelde bugünde devlette yaptırdım 2'li tarama aynı şekilde isliyor sistem muayeneye gittiğinizde dr ultrason ile burum kemiği ense kalınlığı falan bakıyor aynı günde kan veriyorsunuz özelde sigortam olduğu için fiyat bilmiyorum devlet ücretsiz zaten umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Cok sagol canim devlet olarak hastaneden hastaneye degisiyor galiba gidince gorecegiiz 🥰 saglikli guzel sonuclar alasin inşallah 🤲🤍

Evet ya çok merak ediyorum bende bari bı tahminde bulunsaydı okadar merakta kalmazdim
Oğlumda da 14. haftada sadece tahmini erkek demişti. Hani kordondur bir şeydir.. yine de %100 demeyeceğim demişti. 16'da ancak erkek demişti :) Şimdi de kendimi 16ya kadar öğrenmemeye hazırladım. Gerçi nifty testi yaptırırsak o kadar uzamaz :) ama bakalım. Ona da doktorla karar vereceğiz.
Olsun net olsun. Tahminler de yanıltıcı olabiliyor.

Eşimin bir arkadaşı da öyle bilindik bir mağazada çalışıyor.Yeni sezonda kesin 2 katına çıkardık, daha fazlası olanlar da var demiş :KK43: Günden güne kötüleşiyor. Ne alsak kar olacak yani..
aynen öyle o yüzden bari cinsiyet belli olsa da yeni yıla kalmadan bebeğin tekstil işini halletsem diyorum, şu an bile tulumlar 80-100 arası yeni yılda 200 ü bulacaklar gibi görünüyor :KK34:

Eşimin bir arkadaşı da öyle bilindik bir mağazada çalışıyor.Yeni sezonda kesin 2 katına çıkardık, daha fazlası olanlar da var demiş :KK43: Günden güne kötüleşiyor. Ne alsak kar olacak yani..

Hihihih :KK48: Maşallah canım :nazar: Neden öyle dedi, senin kanaman falan olmuş muydu..? Ben de 40 🙈 Hayrolsun :KK45:😄
Benim dr garantici biraz riske atmaz...miyomum var kizimda 10.haftamda olmustu karnima baski yapmamaliymisim.ev isi falan onlarda en minimum dinlene dinlene

Benim dr garantici biraz riske atmaz...miyomum var kizimda 10.haftamda olmustu karnima baski yapmamaliymisim.ev isi falan onlarda en minimum dinlene dinlene
Geçmiş olsun canım.. İyi iyi aman dinlen.. Ay zaten var ya enerjisizlikten yığılıp kalıcam. Ev işi falan hak getire.. Öğlen tavuklu salata yedim sadece, hani ağır bir şey değil. Ona rağmen iş yerinde şimdi bayılıp kalıp uyumamak için zor duruyorum. Hava da nasıl sıcak ve nemli.. Bugün baya baya pişiyorum eriyorum yaa...

cevabin icin cok tesekkur ederim oyle yapcam 3 hafta sonra randevum var ona gore değiştirir ya da biriktirir ya aslında iyot desteğiyle düzelmez mi sen hep mi kullanacaksın hamileligin boyunca
canım bu gittiğimde tekrar test yaptı sonuca göre konuşalım tekrar dedi henüz sonucum çıkmadı bekliyorum.

Merhaba kızlar konu olarak umarım dogru yerdeyimdir bende 10 agustosta tes yaptım evde pozitif cıktı hastaneye gittim son adetimin başlangıcı 26 hazirandı kan testindede hamile oldumu öğrendim 6 hafta 4 günlük suan cok sol sırt ve kasık agrım bel agrım iştahsızlık var doktorumda bir hafta sonra yeniden kontrole cagırmıştı kesesi var göbek bagı oluşmuştu cok heycanlı ve mutluyum

Dün sağlık ocağına kan verdim bu arada en sonunda. 3 tüp aldılar, ilk tetkik öyleymiş. Bir de idrar istedi. Onu isteyeceklerini bilemedim. Bilsem evde gitmezdim 🙈 Numuneleri de almaya geleceklermiş yarım saatim kalmıştı. Aç karnına 1 litre suyu kafaya diktim. Neyse ki hallettim ama nasıl midem bulandı.. Zaten suyu zorla içiyorum, bir de aç karnına... Iyy.. baya zorladı beni. Uzun süre kendime gelemedim. Çıkmış bugün sonuçlar. Bazı değerler referans dışı ama çok önemli değil galiba. Göndereceğim bakalım doktora. Sağlık ocağına ilk gebelik takibine gidecek varsa hem aç, hem tuvaletini yapmadan gitsin🙈 tavsiyem :)

Merhaba kızlar konu olarak umarım dogru yerdeyimdir bende 10 agustosta tes yaptım evde pozitif cıktı hastaneye gittim son adetimin başlangıcı 26 hazirandı kan testindede hamile oldumu öğrendim 6 hafta 4 günlük suan cok sol sırt ve kasık agrım bel agrım iştahsızlık var doktorumda bir hafta sonra yeniden kontrole cagırmıştı kesesi var göbek bagı oluşmuştu cok heycanlı ve mutluyum
Hoşgeldin canım, hayırlı olsun. doğumun tahmini mart sonu nisan başı olur gibi :)
cok iştahsızım kızlar sizdede böylemi
ilk haftalarda normal hazımsızlık iştahsızlık oluyor, 12. haftaya doğru da azalıyor belirtiler :super:

Evet canm şimdi çıktım hastaneden ikili test için renkli ultrasonda baktı herşey yolunda çok şükür kan verdim sata göre bikac gün önde dedi cinsiyet tahmini yapmadı erken dedi Eylül'ün 2 sine tekrar randevu aldım :emir_bebek:hareket edip duruyordu kuzum🤗

Ben yazarken gelmişsin sen 🥰 sonra da geç kalkınca kahvaltı telaşım oldu teyzem büyük kızını doktora götürdü 8 aylık bebeğini bana bıraktı şuan onun uykusunu seyredip cildiriyorum hemen de uyudu azicik sevseydim doysaydim suan aseriyorum resmen ama 1 saat beklemem gerek 😂😂

Yaa çok tatlılar bu zamanlarda ultrasonda gerçekten Allah'ım kucağımıza almayı da nasip etsin inşallah sağlıkla o zaman off çok hareketli bu çocuk diye şikayet ederiz ama olsun can parçası onlar 🥰🥰🥰

Tabi ya.. 16. haftada artık belli olur:KK68: Hadi hayırlısı :nazar::nazar::nazar:

Aynen öyle zaten hayirlisiyla saglikla dogsunlar da benim icin gerisi artik hic önemli değil yani bu birkaç gündür hep birini veya ikisini kaybetme riskim konuşulduğu için onceligim yine sağlık oldu en azından 1 tane erkek istiyordum çünkü başka gebelik düşünmüyorum onu da yasamak istiyordum ama şuan vazgeçtim sadece sağlıklı olsunlar ne olursa olsun gerisi mühim değil 🤗😊

Kizlar bende dr geldim 8 hafta 2 gunluk cok sukur

Ohh çok şükür sağlıkla alırsın kucağına inşallah 🤲🤲

aynen öyle o yüzden bari cinsiyet belli olsa da yeni yıla kalmadan bebeğin tekstil işini halletsem diyorum, şu an bile tulumlar 80-100 arası yeni yılda 200 ü bulacaklar gibi görünüyor :KK34:

Yaa ben dün doktor çıkışı kızımı sinemaya götürdüm kaç gündür söz verdim bir türlü gidemedik hastane işlerinden çocuk zaten hanım da harap oldu hastane köşelerinde doktorlar da onu içeri almayınca ayrı üzüldü telefonu falan verdim ama babasıyla konuşmuş telefonda ona da demis beni almadılar diye
Neyse avmye gittik hastaneye yakın orda sinema izledik sonra e bebekte tekstil indirimi varmis ben de prematüre bebek kıyafeti alcam ya indirimdedir diye gittim düz beyazlardan ya da kremlerden alacaktım zaten indirimliyse ama indirim pek yoktu ürünler baya pahalanmış fitilli gibi takımlar 200e dayanmış ben onlardan almak istiyordum para biriktircem artık mecbur 🙈 cinsiyet belli olana kadar onlar 400 falan olur herhalde 3 tane de alırsam ohooo ama tekstil ben çok almayacağım ailede tüm bebeklerin kıyafetleri bana geldi 🙈😂 şuan dolaplarca kıyafeti var birtek prematüre takım alcam onu da uygun bulursam hemen bile alırım ama hastane cikisi icin e bebege gitmenizi tavsiye ederim hellobaby10lu hastane çıkışları yapmış desenleri de dokusuna da baktım acıktı 1 tanesi bakmamız için bırakmışlar standa 209 tlydi ben kizima 5 sene once 100 tlye aldım 🙈 bir marka daha vardı onun açık paketi yoktu dokusunu bilemem ama desen daha çeşitliydi o da 314 tl ki bu da çok uygun geldi bana her şey aşırı uçmuş çünkü 🙄

Geçmiş olsun canım benim dr da paylaşmıştı geçen gün gördüm öyle bir doğumda hem bebeği almış hem de miyomları. Sen dikkat et tabi en onemlisi saglik 🤲🤲

Geçmiş olsun canım.. İyi iyi aman dinlen.. Ay zaten var ya enerjisizlikten yığılıp kalıcam. Ev işi falan hak getire.. Öğlen tavuklu salata yedim sadece, hani ağır bir şey değil. Ona rağmen iş yerinde şimdi bayılıp kalıp uyumamak için zor duruyorum. Hava da nasıl sıcak ve nemli.. Bugün baya baya pişiyorum eriyorum yaa...

Ben de kaç gündür hastanelerde sürünüyorum bir şeyim yoktu bugün basım nasıl donuyor anlatamam aynı zamanda ağrıyor da bugün bence de çok sıcak 😳 bir de minik misafirim var o uyuyo benim uyanik olmam lazimmis biraz yaramazmış ama uyumak istiyorum çok 🙈😂😂

Yaa ben dün doktor çıkışı kızımı sinemaya götürdüm kaç gündür söz verdim bir türlü gidemedik hastane işlerinden çocuk zaten hanım da harap oldu hastane köşelerinde doktorlar da onu içeri almayınca ayrı üzüldü telefonu falan verdim ama babasıyla konuşmuş telefonda ona da demis beni almadılar diye
Neyse avmye gittik hastaneye yakın orda sinema izledik sonra e bebekte tekstil indirimi varmis ben de prematüre bebek kıyafeti alcam ya indirimdedir diye gittim düz beyazlardan ya da kremlerden alacaktım zaten indirimliyse ama indirim pek yoktu ürünler baya pahalanmış fitilli gibi takımlar 200e dayanmış ben onlardan almak istiyordum para biriktircem artık mecbur 🙈 cinsiyet belli olana kadar onlar 400 falan olur herhalde 3 tane de alırsam ohooo ama tekstil ben çok almayacağım ailede tüm bebeklerin kıyafetleri bana geldi 🙈😂 şuan dolaplarca kıyafeti var birtek prematüre takım alcam onu da uygun bulursam hemen bile alırım ama hastane cikisi icin e bebege gitmenizi tavsiye ederim hellobaby10lu hastane çıkışları yapmış desenleri de dokusuna da baktım acıktı 1 tanesi bakmamız için bırakmışlar standa 209 tlydi ben kizima 5 sene once 100 tlye aldım 🙈 bir marka daha vardı onun açık paketi yoktu dokusunu bilemem ama desen daha çeşitliydi o da 314 tl ki bu da çok uygun geldi bana her şey aşırı uçmuş çünkü 🙄
malesef canım çok pahalı zaten inditexlerin yanına yaklaşılmıyor h&m zara hak getire, defactonun ürünlerini de çok beğeniyorum ben defacto+e bebek ağırlıklı alırım sanırım hello baby nin kumaşları çok güzel ve daha ekonomik oluyor indirimlerde denk getirmek lazım. babannem çocuğun yediği helal, giydiği haram derdi hemen büyüyorlar giyemiyorlar diye :D o yüzden çok abartmadan ihtiyaç dahilinde almakta bu ekonomide en mantıklısı olacak :işsiz:

cok iştahsızım kızlar sizdede böylemi

Merhaba canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🌸🌸

Hamilelik uzun soluklu bizi hormonlarımızın yönettiği bir süreç 😂 bugün çok iştahsız olursun yarın çok yersin hiç belli olmaz sen ilk 12 hafta sadece kendini düşün kendin için faydalı olacak şekilde yiyebildiklerini ye yiyemediklerin için zorlama kendini 12 haftadan sonra bebisler için beslenmek çok önemliymiş öyle dedi doktorum ondan sonra fındık ceviz badem gibi çiğ kuruyemişleri en az 1 porsiyon meyveni haftalık olarak sebze ve et dengeli beslenmeyi düzenlemek gerekir ama şimdi hiç takma kendin için sağlıklı kalabilmek için ye 👍ilk haftalarda o belirtiler normal ben kizimda 14 haftada 6 kilo verdi. Hem istahsizlik hem de kusma vardi sonra 23 kilo aldim birden acildi istahim 🙈😂 hic belli olmuyor yani o isler bunlari simdiden kafana takma ve tadini cikar insallah cok guzel gecer gebeligin 🤲🤲🌸🌸

Dün sağlık ocağına kan verdim bu arada en sonunda. 3 tüp aldılar, ilk tetkik öyleymiş. Bir de idrar istedi. Onu isteyeceklerini bilemedim. Bilsem evde gitmezdim 🙈 Numuneleri de almaya geleceklermiş yarım saatim kalmıştı. Aç karnına 1 litre suyu kafaya diktim. Neyse ki hallettim ama nasıl midem bulandı.. Zaten suyu zorla içiyorum, bir de aç karnına... Iyy.. baya zorladı beni. Uzun süre kendime gelemedim. Çıkmış bugün sonuçlar. Bazı değerler referans dışı ama çok önemli değil galiba. Göndereceğim bakalım doktora. Sağlık ocağına ilk gebelik takibine gidecek varsa hem aç, hem tuvaletini yapmadan gitsin🙈 tavsiyem :)

Benimki de ben gittiğimde yok biz onu yapamıyoruz bunu yapamıyoruz 😂 devlete git orda yaptır falan dedi sonra beni aradılar kendileri hamileymişsiniz diye de gelip kayıt açtırdım ya dedim yaptıklarından haberleri yok test yapalım diyorlar bir de 😂😂😂 yok dedim devlet hastanesinde yaptırdım 🙄

devlete git orda yaptır falan dedi sonra beni aradılar kendileri hamileymişsiniz diye de gelip kayıt açtırdım ya dedim yaptıklarından haberleri yok test yapalım diyorlar bir de
takip etmek zorunda ebe onlar için yaptırımları var ama çoğu sağlık ocağında sallıyorlar bence yine bizim peşinde koşmamız lazım bak ben 6 haftalıkken gittim kaydoldum ne sonuçlarım için aradılar ne bişey bana diyor ki siz gelip gittikçe öğrenirsiniz zaten napılacağını. ben de dedim ben çalışan bi insanım buraya mı gelip gidip durucam peşinde koşucam dedim. o günden beri ne arayan ne soran var :D bakalım şu tetanozu bekliyorum arıcaklar mı diye eğer yine aramazlarsa ebe değişikliği talep edicem

Back