• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim daha 1 haftam vaarr.. Hadi inşallah güzel haberlerle gelirsin :rolleyes: :KK68:

Bu arada bende de "Anneler giysileriniz muhtemelen size dar gelmeye başladı. Yeni giysiler almaya başlayabilirsiniz." yazıyormuş. Çok haklısın kardeş.. Maalesef :KK70:
Ayyy... Seninki de kafasına dokununca dönecekmiş ihihiih :KK48::KK68: yerim onu :rolleyes:
Bn 1 hafta boyunca sanki aynı şeyler yazıyor sanıyordum. Gün gün değişiyormuş demek :) 1 gün varmış aramızda. Yarın senin de kıyafetler dar gelecek hahaha 😄😂
Aa okumuyor musun bunları çok güzel şeyler yazıyor. Hem bebekteki hem sendeki değişimleri yazıyor. Çok güzel düşünüp hazırlamışlar 🙏🏻Giysi konusuna ben de çok gülmüştüm ya 🤣

Aa okumuyor musun bunları çok güzel şeyler yazıyor. Hem bebekteki hem sendeki değişimleri yazıyor. Çok güzel düşünüp hazırlamışlar 🙏🏻Giysi konusuna ben de çok gülmüştüm ya 🤣
kıyafetler bi 4-5 ay idare etseydi bari taytlar bile 200 lira olmuş :sinirli: evde olsamhiç bişi almam doğuma kadar ama çalışırken mecbur :(

Kizlar bn fetal dna yi yaptırmayacağım ikili yi yaptirabilirim. Bu ikili testi devlete aldigim randevu da yaparlar mi yoksa ayri bir yerden tekrar mi randevu aliniyo ve bilginiz varsa ortalama fiyat fikriniz var mi ? Ikili test en son kacinci hafta yapılır onu da biliyosaniz 😇 tatile gidelim dedik ama o hafta devletten randevum var. Yani su bilgileri kesinlestirsem bi karar verecegim

İkiliyi yurtdışında doktor ense kalınlığıni olctukten sonra bir form dolduruyor devlet Hastanesi'ne gonderiyoerhiç para almadan yapıyorlar burada ne şekilde oluyor hiç bilmiyorum bizde şuan tatil için Türkiye deyiz haftaya gideceğim burda bende merak ediyorum burda ne şekilde yapıldığını.
kızlar dün özelde bugünde devlette yaptırdım 2'li tarama aynı şekilde isliyor sistem muayeneye gittiğinizde dr ultrason ile burum kemiği ense kalınlığı falan bakıyor aynı günde kan veriyorsunuz özelde sigortam olduğu için fiyat bilmiyorum devlet ücretsiz zaten umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Canım devlet hastanesi ikili testi normal kadın doğum uzmanı mı yapıyor. Ben henüz çok araştırmadım ama perinatolojiye yönlendiriyormuş sanırım kadın doğum uzmanı. Randevu bulmak da çok zormuş. Daha tam araştırmadım gerçi
Evet canım perinatoloji ye yönlendiriyor lar onada randevu bulmak çok zor mesela ben hala bulamadım 🤦‍♀️

kızlar dün özelde bugünde devlette yaptırdım 2'li tarama aynı şekilde isliyor sistem muayeneye gittiğinizde dr ultrason ile burum kemiği ense kalınlığı falan bakıyor aynı günde kan veriyorsunuz özelde sigortam olduğu için fiyat bilmiyorum devlet ücretsiz zaten umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Çok teşekkür ederim canım

Naptın naptın oldu mu kontrolün :KK49:
Evet canm şimdi çıktım hastaneden ikili test için renkli ultrasonda baktı herşey yolunda çok şükür kan verdim sata göre bikac gün önde dedi cinsiyet tahmini yapmadı erken dedi Eylül'ün 2 sine tekrar randevu aldım :emir_bebek:hareket edip duruyordu kuzum🤗

Ne demek umarim yardımcı olabilmisizdir 🥰🤲🌸

Ben Mhrs randevusuyla gidiliyordur diye düşündüm canım ama hastanenin kendi randevu sistemi varsa böyle çok daha iyi tabi ☺️ Her hastanenin düzeni farklı oluyor. Benim doktorumun cihazı da çok iyiymiş gibi gelmedi bana. Muhtemelen seninki gibi yönlendirecektir diye düşünüyorum. Zaten benim randevum haftaya. Gittiğimde 9 haftam tam dolmuş olacak. 3 hafta gibi bir zamanda da rahatça randevu alırım gibi düşünüyorum ☺️🙏🏻

Vallahi şimdi sen söyleyince bazı hastaneler hala o sisteme aşırı bağlı ve birbirine asla kimseyi gönderemiyor belki de öyledir orası da bilemedim ben bir keresinde sadece bir soru sormak için bile başka birime gidememistim doktor da arayamamıştı randevu aldım 15 gün sonraya 🙄 ne alaka yani çok saçma bir durum ama Çapa'da öyle değil gerçekten doktorlar birbirini arayıp hasta konusunda bilgi alıyor 🙄 soru soruyor gerekirse yolluyorum hastaya bir baksana diyor işte bu yüzden biraz farklı kalmış olabilir bu hastane dediğin gibi hastanenin sistemi ile alakalı 👍

herkese günaydın yeni bir gün yeni güzel haberlerle gelsin gününüz güzel geçsin :KK200: :KK68:

Insallahhh🥰🌸 çok güzel bir gün olur inşallah 🌸🌸🌸

Günaydın kızlar hastaneye gidiyorum randevum var çok heyecanlıyım umarım güzel şeyler duyarım bende 🥰

Hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz 🤗🥰🌸

Günaydın kızlar sabah uyandım geri uyumuşum yine hemen.. Randevudu olan arkadaşlarımdan güzel haberler bekliyorum. Bugün diğerlerinden geçirdiğiniz daha güzel bir gün olsun hanımlar hepinize birer nazarlık veriyorum 😘💙🧿🧿🧿🌸

Ayy aynı ben bende sabahın köründe uyanıktım içerileri topladım sonra uzandım geri uyumuşum 11de uyandım çok utandım normalde bu kadar uyumuyorum kızım da yanıma gelmiş diyor artık uyanman lazım acıktım 😂😂😂

Amin canım amin inşallah:KK68::dua:
Bu arada o zaman o ikisi tek yumurta ikizi. Yani onlar kesin aynı cinsiyet. Onlardan birinin cinsiyeti görebilmek yetecek :) Biri kız biri erkek gibi görünüyordu. Acaba bu bilemediğimiz hangisinin ikizi hihiih :):KK45:

Vallahi biraz arap saçı oldu benim cinsiyet tahminleri 😂😂😂 12 eylülde tekrar ayrıntısına gitcem söylüyormuş 16 haftalıkken belki söyler bana da 😂😂😂

hanımlar telefonda gebelik için kullandığınız bir aplikasyon var mı ben happy mom kullanıyorum daha güzeli varsa onu kullanayım :)

Ben de onu kullanıyordum bence en güzeli o ama telefonum baya eski o uygulama ve bazı uygulamalarda sorun çıkartıyor habire kapanıyor açılmıyor falan mecburen silip basit bir tane yükledim tavsiye edemiycem bu uygulamayı günü kurtarıyorum anca 😂😂😂

Kızlar bisey soracağım 8 haftalik hamileyim tsh 3 cikti serbest t4 de yüksek doktor endoktrine yolladi o da bana levotiron 25mg yarısını icmemi söyledi benim hiçbir şekilde troid rahatsızlığım yok bu ilac bende feci bas ağrısı yapti 3 hafta sonra kontrole gitcem ilk gebeligimde parol daha icmemistim simdi bole horman hapi kullanmak üzüyor beni acaba doktor normale dönünce biraktitir mi hapi aranızda kullanan var mı bi zarari oldu mu bebeklerinizde?

Kuzum tiroit hapı kullanman gerekirken kullanmamak çocukta bir sürü geriliğe yol açabiliyor bu sebeple en önemli ilaçlardan biri zaten öyle söyleyeyim ayrıca benim de yoktu maalesef kızımdan önce ama kızıma hamileliğinin hemde son 2 haftası cıktı ve devamında şuan 75 mg kullanıyorum inşallah seninki hamilelikte gelip geçici bir durumdur ama tiroit çok ciddi bir şey insan inan her şeye alışıyor bende progestan alırken ilk bayılacak gibi oluyordum ağlıyordum ama alıştım şimdi içiyorum sen de alisirsin zaten günde bir tane sakin aksatma olur mu? Bebisler için katlanalım birazcık 😊🥰🌸

Ayy artık benim bebişiminde resmi değişmiş bebek şeklini almaya başlamış 🥲🥲 Yarın randevum var görücem çok heyecanlıyım büyüdümü acaba 🥰

Ayy hadi iyi haberlerini bekliyoruz canım tabiiki kocaman oldu görünce şaşıracaksın ama ultrasonun en güzel zamanları 9-13 haftalar sonra da sığmıyorlar 😂😂😂😂

Hem nasıl büyümüştür. Ah benim de Şafak 6 🤣 Gün saymaktan bi hal oldum. Görmek istiyorum artık 💕

Ayy vallahi seninkini bende bekliyorum heyecanla 👍😊🌸 az kaldı 6 gün sonra goreceksin kuzucugunu🥰 🤗🤗

Canım devlet hastanesi ikili testi normal kadın doğum uzmanı mı yapıyor. Ben henüz çok araştırmadım ama perinatolojiye yönlendiriyormuş sanırım kadın doğum uzmanı. Randevu bulmak da çok zormuş. Daha tam araştırmadım gerçi
evet canım ben normal kadın doğum gebe polikliniğine randevu aldım haftama bakınca kendisi dedi zaten 2'li taramanı yapalım diye ayrıca kan pıhtılaşmam var iğne kullanıyorum testlerini getir belki perinatolojiye yönlendirebilirm dedi. ama 2'li taramayı yaptı.

Benim daha 1 haftam vaarr.. Hadi inşallah güzel haberlerle gelirsin :rolleyes: :KK68:

Bu arada bende de "Anneler giysileriniz muhtemelen size dar gelmeye başladı. Yeni giysiler almaya başlayabilirsiniz." yazıyormuş. Çok haklısın kardeş.. Maalesef :KK70:
Ayyy... Seninki de kafasına dokununca dönecekmiş ihihiih :KK48::KK68: yerim onu :rolleyes:
Bn 1 hafta boyunca sanki aynı şeyler yazıyor sanıyordum. Gün gün değişiyormuş demek :) 1 gün varmış aramızda. Yarın senin de kıyafetler dar gelecek hahaha 😄😂
Hhaha sağol kuzum😍 Şu kontrol günleri gelmek bilmiyor bütün gün geçsin diye bekliyorum 😄😄
Ben sırf o alt yazıları okumak için bile giriyorum foruma çok hoşuma gidiyor 🤪
Benim kıyafetler normal daha haahah çokta kıyafet alasım yok zaten kışa gelicek şiş karın zamanı bol sweatshirtler giyer gezerim diyorum 😂😂

Aynen canım ben tişört giyince falan sporcu sütyeni kullanıyorum çok acıtıyor destekliler ama mecbur kaldığımda yine destekli kullanıyorum. Evde zaten normalde de hiç takmıyordum 🙈😀
Bende canım kıyafet değil ama sütyen alıcam kendime rahat olanlardan🫢 mecbur dışarda gün içinde takamk zorunda kalıyorum çok darlamasın 🤣
Zaten mini dar kıyafetlerimi eledim çok rahatsız ediyor😁

Neyse canım.. Diyetisyenle sağlıkla ilerlersin ne güzel.. Merak etme..

Daha benim doktor kilo lafı etmedi şükür.. Yoksa daha fena hissederim, doktora gitmek bile istemem🙈 Ben de bugün ilk defa isteyerek yumurta yedim. Haftalardır yiyemiyordum. Can çekmesi gibi değil ama, normalde de hamur işi, ekmek, fast food falan çok severim. Sürekli diyet modunda olduğum için yemezdim hiç.. Şimdi de hep öyle şeyler yemek istiyorum. Ekmek peynir simit falan :) Fazla yemiyorum yine de ama eskisine göre çoğalttım. Hayatı boyunca sürekli diyet modunda olan bünye de tabi ki onları görünce hemen tutuyor, bırakmıyor. Şiştim de biraz. Umarım bu kilo alma ivmesi azalır. Dünden beri daha çok dikkat diyorum.

Yüzüğe ip bağlayıp avucunu açıp oraya doğru sarkıtıyorduk biz galiba. Biraz unutmuşum ama. Kendi kendine harekete başlıyor. Yuvarlak olursa kız sağa sola olursa erkek diyorlar. Mesela harekete başladı ya.. durur gibi oluyor, sonra yine başlıyor. o 2. çocuk falan.. öyle devam ediyor. Bitince de tamamen duruyo :) Sanırım böyleydi. Ama sen yapmayacaksın, sana başkası yapacak. Ciddiye alınacak bir şey değil tabi de :)

Geçmiş olsun canım.. Şimdi nasılsın?

Sana da geçmiş olsun canım. Nasıl oldun?
tam olarak aynı moddayız, sabah akşam yesem simit poğaça yerim....geçen bir oturuşta kaç tane poğaça yedim bilmiyorum :( ama işte ne bebeğe ne bize bir faydası olan bir besin değil :( hiç canım sağlıklı şeyler istemez oldu ben böyle değildim yaaaa

ah o ekmek peynir simit beni de mahvetti canım :KK70: ben de normalde karbonhidrat kısıtlı besleniyordum bir de aralıklı oruc yapıyordum, şimdi bütün düzen altüst oldu. bulantılardan dolayı ara ara tıkıştırmaktan son birkaç haftada 2,5 kilo aldım, acayip moralim bozuldu, hedefim ilk 3 ay hiç kilo almamaktı. 1 hafta önce doktora gittigimde sadece 1 kilo almıstım ona bişey dememişti. muhtemelen bu hızla kilo almaya devam edersem bana da laf edecektir. bugünden itibaren makarna pilav ekmek kesiyorum ben de, midemi bastırmak icin daha farklı şeyler bulmaya calısıcam, zaten zamanla azalıyor gibi bulantılar, eskiye göre daha iyiyim cok şükür.
@Aycoregi1 benim de niyetim diyetisyene gitmekti aslında ama suan birebir uyamam diye erteliyorum, inşallah sen de süreci ideal bir kilo ile tamamlarsın canım
ben de kesmek istiyorum ah ah ama gerçekten bulantı hissimden içim almıyor :( aynı senin gibi if ve protein ağırlıklı beslenen ben günde 3-4 yumurta yerdim yumurta göresim yok ya :( zorluyorum kendimi ama bir yere kadar oluyor, Allahtan burdaki arkadaşları görünce yine dua ediyorum bulantım var ama öyle sürekli çıkarmıyorum, kilo olarak geliyorrrr...sabahlar hiç iştahım yok mesela yıllarda if beslenmeye alışmışım hala kahvaltıyı oturtamadım ben yiyemiyorum :(

kıyafetler bi 4-5 ay idare etseydi bari taytlar bile 200 lira olmuş :sinirli: evde olsamhiç bişi almam doğuma kadar ama çalışırken mecbur :KK43:
Maalesef canım ben kışın hep tayt ve salaş kazak giyiyordum yine aynı şekilde devam edeceğim. Belki oversize kazaklarımı giyebilirim diye umut ediyorum. İki tane siyah tayt alırım LCW’den falan. Onlarla idare ederim diyorum. Döndüre döndüre giyeceğiz aynı şeyleri bikaç ay napalım 😕

ben de kesmek istiyorum ah ah ama gerçekten bulantı hissimden içim almıyor :KK43: aynı senin gibi if ve protein ağırlıklı beslenen ben günde 3-4 yumurta yerdim yumurta göresim yok ya :KK43: zorluyorum kendimi ama bir yere kadar oluyor, Allahtan burdaki arkadaşları görünce yine dua ediyorum bulantım var ama öyle sürekli çıkarmıyorum, kilo olarak geliyorrrr...sabahlar hiç iştahım yok mesela yıllarda if beslenmeye alışmışım hala kahvaltıyı oturtamadım ben yiyemiyorum :KK43:
Aynen ben de senin gibiyim gün boyu bulantı var ama cok şükür çıkarmıyorum, bastırmak için yedigim saçma şeylerden kilo aldım yoksa hicbisey yiyesim yok. En sevdiğim yiyeceklerden tiksiniyorum. Cok da kafana takma sonucta içimiz elverdiği kadar yiyoruz sağlıklı gıdaları, umarım 4.aydan sonra daha iyi olacağız :KK200:

Kızlar bisey soracağım 8 haftalik hamileyim tsh 3 cikti serbest t4 de yüksek doktor endoktrine yolladi o da bana levotiron 25mg yarısını icmemi söyledi benim hiçbir şekilde troid rahatsızlığım yok bu ilac bende feci bas ağrısı yapti 3 hafta sonra kontrole gitcem ilk gebeligimde parol daha icmemistim simdi bole horman hapi kullanmak üzüyor beni acaba doktor normale dönünce biraktitir mi hapi aranızda kullanan var mı bi zarari oldu mu bebeklerinizde?
Merhaba, benimki 3.15 oldugu icin taa basindan bu Yana 25mg kullaniyorum. Onemli mutlaka kullanmalisiniz. Benim de basin agriyor ama ondan mi bilmiyorum. Zaten bu gebelikte yasamadigim semptom kalmadi :confused:

Ve uyku ... Farkinda bile degilim uyudugumun. Is yerinde uyumusum haberim yok, serviste, evde, Masada...:uykucu:

Bu gidisle benim doktora tezi yalan olacak :KK12:Benimki cok yaramaz olacak cok :emir_bebek:

Evet canm şimdi çıktım hastaneden ikili test için renkli ultrasonda baktı herşey yolunda çok şükür kan verdim sata göre bikac gün önde dedi cinsiyet tahmini yapmadı erken dedi Eylül'ün 2 sine tekrar randevu aldım :emir_bebek:hareket edip duruyordu kuzum🤗
ohhh harika çok sevindim :KK73: senin doktor da benimki gibi demek ki cinsiyet hakkında ağzından laf alınmıyor :D 2 hafta sonra bişiler derler artık :cool:

Heheheh :) Yani okuyorum da.. Ne bileyim pek dikkat etmemişim :KK45: Her gün okumuyormuşum demek.
Vallahi biraz arap saçı oldu benim cinsiyet tahminleri 😂😂😂 12 eylülde tekrar ayrıntısına gitcem söylüyormuş 16 haftalıkken belki söyler bana da 😂😂😂
Tabi ya.. 16. haftada artık belli olur:KK68: Hadi hayırlısı :nazar::nazar::nazar:
Hhaha sağol kuzum😍 Şu kontrol günleri gelmek bilmiyor bütün gün geçsin diye bekliyorum 😄😄
Ben sırf o alt yazıları okumak için bile giriyorum foruma çok hoşuma gidiyor 🤪
Benim kıyafetler normal daha haahah çokta kıyafet alasım yok zaten kışa gelicek şiş karın zamanı bol sweatshirtler giyer gezerim diyorum 😂😂
Ay valla ben de işe bile zor konsantre oluyorum. Hep günler geçsin diye bekliyorum 🙈
Ya.. evde olunca çok fark etmez de.. işte olunca mecbur alınacak bir şeyler. Bir arkadaşım bende de var 1-2 dedi. Onunkilere de bakıcam.. olur inşallah.
tam olarak aynı moddayız, sabah akşam yesem simit poğaça yerim....geçen bir oturuşta kaç tane poğaça yedim bilmiyorum :KK43: ama işte ne bebeğe ne bize bir faydası olan bir besin değil :KK43: hiç canım sağlıklı şeyler istemez oldu ben böyle değildim yaaaa
Bende gebelik şekeri çıkmıştı önceli hamileliğimde. O yüzden aslında canım istese de yemiyorum fazla.. yine de vücut çok meyilli almaya.. Dengelemeye çalışacağım artık bir şekilde.. Gebelik şekeri çıktıktan sonra çok dikkat etmiştim. Baya işe yaramıştı kilo konusunda. Her yemekten sonra şeker ölçümü vs. Şimdi de sanki varmış gibi besleneyim diyorum ama.. insan mecbur kalmadıkça yapmakta zorlanıyor 🙈 Yani inşallah çıkmaz bu sefer, Allah mecbur bırakmasın diyet yapmaya ama 🙈 inşallah o aşamaya gelmeden halledebilirim şu yeme işini.

Back