- 18 Temmuz 2022
- 3.924
- 6.663
- 88
Ne güzel açıklamışsın yine çok sağol canımCanım benim taramam haftaya, kontrolüm bu cuma günü.
İlk gebeligimdeki tecrübeden soruna cevap vereyim2li taramayi kendi doktorum yapmıştı( kadın dogum) eğer riskli bir durum görürse, perinatologa gönderebilir ondan görüş almak için. 2liyi illa perinatolog yapcak diye bir kaide yok tabi. İkili taramada doktor sadece ense kalinligina ve burun kemiği ölçüsüne bakıyor. Ordaki değerlere göre kan tahlilinde ek birkaç şeyde isteyebiliyor. Ama ileriki haftalarda 20.hafta gibi detaylı ultrasonu perinatologa yaptırın mutlaka. Çünkü tüm organları tüm uzuvları tırnakları parmak bogumlarina kadar inceliyorlar, kalp beyin böbrek ciğer gelişimi, gözü kulağı dudağı damagi ne varsa işte. Ne bileyim kalpte parlaklık, bobrekte bilmem ne varsa ona gore uygun tedaviye ve yakin takibe basliyorlar. Uzmanin incelemesi daha iyi. Onu iyi bir yerde yaptırmak gerekir. Kontrolunuzde doktorunuza sorun detaylı ultrasonu kaçıncı haftaa yaptıracağını ona göre perinatogdan erkenden randevu ayarlayın ileriki tarihe. Ben ilkinde doktorumun yönlendirmesiyle erken randevu almama rağmen 2 ay sonrasına yer bulabilmistim .
Canm bı on gün önce bende aynısını oldum acayip biseydi vücudum kaskatı kesildi uyandım ama konuşamıyorum el bileklerimdeki damarlar mosmor olmuştu nöbet geçiriyordum sandım acayip bı usumeydiDoğumdan sonrada olmuştum ben siz söyleyince hatırladım şimdi hayta 3-4 kere olmustuakşam da oldu ay umarım tekrar olmaz. Dediğiniz gibi normal sıtma gibi değil
MaşallahMerhaba kızlar, bugün doktor kontrolüm vardı 11+6günlük haftasıyla uyumlu gidiyormuş çok şükür, yarında ikili tarama yapılacak çok heyecan bastı beni, doktor cinsiyet konusunda bi tahmin yapmadı bende sormadım erken diye, ama kızımı ikili taramada doktor cinsiyeti bilmişti bakalım hayırlısı olur, hep birlikte hayırlı güzel sonuçlar alırız inşallahEki Görüntüle 3115189 Eki Görüntüle 3115193
Maşallah canım ya herkesinki küçük insan olmuş artık. İçimizde küçük insan var bunlar olmuş bildiğin yaaa çok güzeller doktor bende böyle renkli açti. Dedim hocam siyah beyaz iyiydi öyle daha çok net oluyor:)) cinsiyet tahmini yapamıyorum ama canım beceremiyorum pek sallıyorum sadece erkek dedim sana da bariMerhaba kızlar, bugün doktor kontrolüm vardı 11+6günlük haftasıyla uyumlu gidiyormuş çok şükür, yarında ikili tarama yapılacak çok heyecan bastı beni, doktor cinsiyet konusunda bi tahmin yapmadı bende sormadım erken diye, ama kızımı ikili taramada doktor cinsiyeti bilmişti bakalım hayırlısı olur, hep birlikte hayırlı güzel sonuçlar alırız inşallahEki Görüntüle 3115189 Eki Görüntüle 3115193
Valla evde gelen giden olacağı için Özgür bırakamayacağım memişleri. Yinede güzel bi düşmeli kısa kollu pijama takımı şart. Bol tişörtlerim var zaten. Ben kızımda da kışın yanıyordum hiç üşümüyordum hormonlar tavan yapmıştı. Yine de donmam ama elbise giyerim kışın da bol durur hamilelik pantolonu alırım aklımda o var tişörtleri giyerim üzerine tamam işte oldu bittiCanım zaten evde biliyorsun dugmeliye pek ihtiyaç yokilk zamanlar emzir sağ emzir sağ memeye masaj modunda memeler özgür takılıyor yada sadece emzirme atletiyle duruluyor. Yani sadece hastane pijamasi onden düğmeli olsa yeter. Ben şu lcw ve ebebekte hamile tişörtleri var ya onlarla çok rahat ettim. Hopp disarda sokuyorum çocuğu tshirt icine orda emzirdim hep. Dana kadar oldu bu yaz da öyle emzirdim illa kendini düğmeli diye sartlama yani. Yeterli bollukta olsun yeter.
Canım elbise mi? Bence bir kez daha düşünelbiseyle kar topu oynamaya cikamiycaz sonuçta doğumdan sonra da önümüz bahar çok çok kalın almaya gerek var mı hesap etmek gerek. Ve dogum sonrası elbise hiç mantıklı değil bence. cocugu emzirirken baştan aşağı soyunman lazım hiç bana göre değil valla.
Ben zaten yemeğin kıymetini bilenlerdenim biraz pis boğazım ağzım hiç boş durmazdı ahahah hatta iş yerinde dalga geçerlerdi benimle senin yediğinin 3/1 ini yesek kapılardan geçemezsin diye. Gerçekten ben çok yiyorum günde 1 ekmek bitiyorum. Ve inanılmaz abur cubur seviyorum çocuk gibiyim çikolata kola cips dondurmaYe bacım yiyebildigini ye yemek yemek ne büyük nimetmis anladım ben
Hangi ilçe cnm mutlu oldumBen ben
Tabi canim paylasicamBen de öyle düşündüm canım randevu bulmaya çalışırım bulamazsam özele giderim diyorum. Benimle de paylaş mutlaka nasıl olduğunu
Detay önemliYa canım ya çok geçmiş olsun ... İnsan dua ederken tam etmeli işte. Eksik bırakınca boyle şeyler oluyor resmen. Alakasız bir örnekte ben vereyim arkadaşım çok sıkıldım burdan yurt dışına çıkmak istiyorum biraz heyecan yasarim diyordu, suriye gorevlendirmesi çıktı catisma bolgesinde kendisi
Yaşayan bilir canım benim. Bana prilam da işlemeyince doktor bu sefer zofer verdi onunda faydasını görmedim ne ilaç aldıysam bir faydası olmadı maalesef. Kusa kusa bu haftama geldim. İnşallah tez zamanda atlatırız. Benim ablam kötü olmuştı sürekli kusuyordu ben de hamileydim aramızda 4 ay vardı ama ben çalışıyordum ve hiç bulantım yoktu hatta ablama demiştim ki senin zatwn ota bka miden bulanıyordu hamileliği bahane etme ahahaha şimdi bana ditor ki nasıl oluyormuş bulantılarla yaşamakAyy bugün kahroldum başa sardım tüm gün yediğim nektari ve bir armut kuru ekmekprilam aldırmaya yolladım eşimi.çok sabır annecim
İnşallah yavaş yavaş sende düzelirsin bebeğim benimde ara ara vuruyor ama genel olarak iyiyimMaşallah canm ne güzel inşallah bulantilardan bende kurtulurum iki aydır eve kapandım ne misafir aldım nede gittim arayanlar yaşıyor musun ne sesin çıkıyor nede görünüyorsun diyor yaz bitti nerdeyse hiç bişey anlamadim
Aynen öyle canım ya 1 hafta da bile inanılmaz değişiyorlar, sağlıkla doğsunlar inşallahMaşallah canım ya herkesinki küçük insan olmuş artık. İçimizde küçük insan var bunlar olmuş bildiğin yaaa çok güzeller doktor bende böyle renkli açti. Dedim hocam siyah beyaz iyiydi öyle daha çok net oluyor:)) cinsiyet tahmini yapamıyorum ama canım beceremiyorum pek sallıyorum sadece erkek dedim sana da bari
Hoşgeldin aramıza Rabbim sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.Merhabalar ben de mart annesi olacağım ALLAH nasip ederse hepinizin guzel saglikli huzurlu gebelik geçirmenizi temenni ediyorum. Gruba alınıyorsa beni de alir misiniz? :)
İnşallah canm ya inan çok yıprandımİnşallah yavaş yavaş sende düzelirsin bebeğim benimde ara ara vuruyor ama genel olarak iyiyim
Ben de yarın yaptıracağım tam 12 haftalık oluyor, kızıma da 12+1 de yaptırmıştım.Kizlar ben ikili tarama için 11+2 ye randevu aldım erken mi biraz daha mi gec almaliydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?