• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Iste bende tam öyleydim ne hareket edebiliyorum ne durabiliyorum. Dişlerim değil tüm vücudum titriyordu resmen 🥶🥶🥶
Bu da mı hamilelik ile ilgili acaba
Çünkü daha önce hiç böyle olmadım. İlk doğumda lohusayken olmuştum.

Kızlar bayaaaa bi konuşmuşsunuz yetişemiyorum vallahi 🥴 ya benim bu sol kalçadan bacağa doğru inen ağrı geçmedi kızlar. Sizin ne kadar sürdü. Korkmaya başladım bişey olur diye. ☹️
Kalçadan değil de sol kasıktan bacağıma inen ağrı vardı canım dün ben de.
Ama senin uzun sürdü sanırım.
Doktor kontrolün yakın mı, belki ilaç yazar magnezyum vs

Kizlar bn fetal dna yi yaptırmayacağım ikili yi yaptirabilirim. Bu ikili testi devlete aldigim randevu da yaparlar mi yoksa ayri bir yerden tekrar mi randevu aliniyo ve bilginiz varsa ortalama fiyat fikriniz var mi ? Ikili test en son kacinci hafta yapılır onu da biliyosaniz 😇 tatile gidelim dedik ama o hafta devletten randevum var. Yani su bilgileri kesinlestirsem bi karar verecegim
Canım devlet hastanesi ikili testi normal kadın doğum uzmanı mı yapıyor. Ben henüz çok araştırmadım ama perinatolojiye yönlendiriyormuş sanırım kadın doğum uzmanı. Randevu bulmak da çok zormuş. Daha tam araştırmadım gerçi

Selam kızlar şimdi Dr dan geldim 2 li tarama için kan verdim ense kalınlığı güzel dedi ve minik kuzumun fotosunu paylaşıyorum Dr um net bir tahmin yapmadı 2 li tarama sonucu için gittiğimde söyleyecekmiş cinsiyet organı 14. Haftalarda tam olarak belli olur dedi cinsiyet tahminlerini sizden alayım 🥰😍🧿🐣

Iyi haberlerine çok sevindim bence erkek gibi yani bana öyle geldi ama hissiyat hep ben o teorileri yapamıyorum her ne olursa olsun cocuklarimiz saglikli olsun insallah 🤲🤲🤲🤲

gözün aydın canım benim çok sevindim :nazar:

Teşekkürler canım 🌸

Ben de öyle tahmin ettim 3 tanesini net göremez birisi arkada kalmıştır dedim. Çok şükür inşalalh dağlıkla da doğacaklar canım benim sen gönlünü ferah tut. Rabbim normal yollarla 3 tane veriyorsa bir bildiği vardır mutlaka canımm. Çok ama. Çok sevindim canım. 🧿🧿🧿

Evet ya ayrıntılı ultrason farklı bir şey gerçekten 😊 ama ayrıntılıda bile karından ölçüm yapamadı o bebeğe 😊 inşallah sağlıkla alıriz kucagimiza cok dua ediyorum gercrkten 🤲🤲

ufaklık icin cok sevindim, maşallah canım. dualarımız seninle, inşallah hepsini saglıkla kucagınıza alacaksınız :KK200:

Çok teşekkür ederim canım 🌸 inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza 🥰🤲🤲

Çooook sevindim canım gözünaydın inşallah her şey çok güzel şekilde ilerlemeye devam eder 🌷

Inşallah canım hepimizin bebekleri sağlıkla büyüsün inşallah 🥰😊

Harika inşallah hep güzel haberler alırsın 🌸🤲

Inşallah hep güzel haberler alalım hep beraber sevinelim 🥰

Gözün aydın canım benim. Civcivlerin seninle aferin onlara çok sağlıklı güçlü olacaklar 🐣🐣🐣🧿

Inşallah canım gerçekten tek dileğim güçlü ve sağlıklı bebeklere sahip olmak ben onlara kıyamam çünkü hicbir koşulda ama kendileri de gitsin istemem insallah saglikla gelsinler kuzucuklarimiz dunyaya 🤲🤲🥰

Kızlar, ben de bugün doktora gittim, bebeğimi gördüm çok şükür. Her şey yolunda dedi. 12. haftam bitti, 2’li test bilgilendirmesi yaptı biz istemediğimizi söyledik. Cinsiyetini de epey net bir şekilde KIZ olduğunu söyledi 🥰 inşallah sağlıkla afiyetle rabbim tamamına erdirsin hepimizinkini 🌸

Hayırlı olsun güzel haberlerle gelmişsin ilk defa bu kadar erken net bir kız söylemi duydum hayırlı olsun kız çocuk çok tatlı bir şey 🥰🥰🥰 Allah isteyen herkese tattırsın evladin her turlusu candir eminim ama benim tecrubem kizdan yana 😂😂😂

ay çok şükür ya çok sevindim 🧿🧿🧿 sağlıkla ilerlesinler büyüsünler inşallah 💕

Bende çok sevindim inşallah sağlıkla ilerlesin bebeklerimiz sağlıkla alalım kucağımıza 🤲🤲🤲

Çok sevindim kuzum ya oh ne güzel haberler maşallah 🙏😍

Evet bugün doktordan yana ve duyduklarımdan yana şanslı günümdeydim çok şükür bazı olumsuz söylemler da oldu ama zaten riskleri hep kabul etmiştik 😊 inşallah sağlıkla ilerler sağlıkla kucağımıza alırız bebekleri 😊🌸

Canım dünkü haberlerini de bugün okumuştum. Sana yazacakken şimdi bunu okudum. Çok şükür :KK68: :nazar:🙏 Çok sevindim canım.. Rabbim tüm yavruşlarına sağlıkla kavuşmanı nasip etsin inşallah :dua: Biri, üçü aynı.. insan vazgeçebilir mi hiç..? Allah inşallah sağlıkla kavuşturacak sizi canım :KK68: Hep böyle güzel haberler alman dileğiyle :nazar::KK68:

Gerçekten öyle bir de öyle bir şey ki aslında ben kendi alanımda çok bilgiliyimdir ama bu alan asla anlamadığım bir sürü detay içeriyor ve bilgisizim bana ne deseler endişeleniyorum çok tuhaf bir şey gerçekten anne olmak çok zor bir şey daha karnına düşüyor böyle korkuların başlıyor kucağına alınca da bitmiyor hep endiseli oluyorsun hep korkuyorsun 😔 ama tum korkularimiza ragmen hepimiz cok guclu anneleriz ben de bu gucun fsrkina vardim bugun biraz daha insallah saglikla alacagiz bu bebisleri kucagimiza 🤲🤲

Canım plesanta yapışık olanlar aynı kesede mi

Ben yanlış anlayıp yazmışım bugün doktorum anlattı bana telefonda doğrusunu anladım tek plasenta ama 2 ayrı kese varmis yani tek yumurta ikizi demek oluyormuş bu ki artık ben daha riskli bir gene olmuş oldum bu durumda 3 ayrı kese gibi durdukları için anlaşılmamış ancak ayrintilida bu aydım yapılıyormuş zaten öyle söyledi diğeri de ayrı bir şekilde arka tarafta duruyor 3 ayrı yumurtadan olmamis yani sonucta 2 yumurtadan olmus benim de anladigim bu kadar artik gerisi hep latinceydi 🙈

Güzel haberlerle gelmene çok sevindim canım 😇

Evet çok şükür bir gerilik bir durum yok inşallah bu şekilde devam eder hepimiz sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza 🤲🤲

Maşallah tebrik ederim. Sen bugün kac hafta kaç günlüktun canım. İkili test yapılmış maşallah

12+0 olarak gittim aslında ama onlar 12+1 sanıyor çünkü dün randevu alıp gitmiştim 11+6 bile olmuyor tam 12 olması lazım diye önümdeki kadını yolladıkları için korkumdan 24 mayıs dedim son adet tarihimi sürekli gidemem oraya ben de 2 gün gittim baya bitik durumdayım muayene olmadan çıkamazdım 😂😂 evet 2li test yaptılar mı diye sordu sonra aaa yapamazlar ki dur ben ölçüm yapayım dedi senin 2li testin bu kadar dedi bitince 😂😂😂 sadece ense ve buruna bakılabiliyormus 😊😊

Merhaba hanımlar 11.haftamda BURSA'da olcam hem riskli gebelik diye hem iyi bir perinatolog detaylı muayene olayım diye bildiğiniz onerebilceginiz doktor varmı acaba.

Benimde öyle tatlı hiç ağzıma sürmüyorum meyve tuzlu şeyler bir de sodanın içine limon sıkıyorum çok rahatlıyor midem sonra başlıyor yine. Ama limonlu Sodayı tercih etmiyorum çok tatlı oluyor limonata gibi. Ama limon sıkınca muhteşem oluyor. Tabi kısa sürüyor onun rahatlığı kaynayan mideye artık yapacak bişeyim yok. İştahım yok yesem olmuyor yemesem olmuyor gerçekten bezdim. 😏
Sade sodaya limonu bende yarım içiyorum akşam yarım domates bıkac dilim de karpuz yedim akşamdan beri midemle savaşıyorum resmen kusmamak için gerçekten çok zor kusması tiksinmesi olmayanlar çok şanslı maşallah inşallah bizimkide tez vakitte bıçak gibi kesilir

Ben herşeyi yediğim için ayırt edemiyorum zaman geçtikçe bulantılarım azaldı onu farkettim biraz araştırıp baktım 16 haftaya kadar aşerme oluyormuş son 6 haftam 😁
Maşallah canm ne güzel inşallah bulantilardan bende kurtulurum iki aydır eve kapandım ne misafir aldım nede gittim arayanlar yaşıyor musun ne sesin çıkıyor nede görünüyorsun diyor yaz bitti nerdeyse hiç bişey anlamadim

Selam kızlar şimdi Dr dan geldim 2 li tarama için kan verdim ense kalınlığı güzel dedi ve minik kuzumun fotosunu paylaşıyorum Dr um net bir tahmin yapmadı 2 li tarama sonucu için gittiğimde söyleyecekmiş cinsiyet organı 14. Haftalarda tam olarak belli olur dedi cinsiyet tahminlerini sizden alayım 🥰😍🧿🐣
Bana erkek gibi geldi sanki görünen testis kordonu degilse

Sağlıklı olsunlarda yeter canım valla ben oksapar iğneye razıyım hergün doğuma kadar yeter ki bulantılarım tamamen kaybolsun insan içine çıkabileyim normal insanlar gibi😬 henüz karnım çok belirginleşmeden çıkmak istiyorum. 😁 iş yapamıyorum kayınvalidem yemek yapmıştı onu zor ısıttım. Bulaşıkları makinaya koymaya üşeniyorum. Sürekli uykum var halsizlik var. Zaten ben Hamile değilde hep hasta gibiydim hala da öyle. Arkadaşlarım çağırıyor hep bi bahane buluyorum. İş için dışarıdan destek veriyorum 4.aydan sonra toparlanırsam belki 15 günde bi geçerim işimin başına. Gerçekten çok yoruldum ben herşey üst üste geliyor psikolojim bozuldu moralim çok bozuk off offf sonunun güzel olacağına inanıyorum yine de. Allah büyük ne yapalım canım. Vardır rabbimin bir bildiği elbette 🙄
Canım eskilerin bir sözü var halinden şikayet etme diye 😄 şu anki belirtilerden şikayet ediyoruz ya, onlar gecer yerine bambaşka birsey gelir aman nolur bu gitsin de eskisi gelsin diye duaya başlarız 🤭🤭🤭 gelen gideni aratırmsi hesabı 😁

Canım devlet hastanesi ikili testi normal kadın doğum uzmanı mı yapıyor. Ben henüz çok araştırmadım ama perinatolojiye yönlendiriyormuş sanırım kadın doğum uzmanı. Randevu bulmak da çok zormuş. Daha tam araştırmadım gerçi
Ya bnimde hic bilgim yok bn devlete giderim ne oluyorsa artik olmadi zaman grcmeden özelde olurum testi diye planladim. Ozelde direkt gidinc3 yapiyolardir heralde. Haftaya gidinc3 yazarim buraya

Bildigim kadari ile bi tarz agrilar magnezyum gibi elementlerin eksikliginden oluyor. Doktora soyleyin bence.
İki hafta sonra kontrolüm var canım. D vitamini ve folik asit kullanıyorum bi tek. Geçmezse acile mi gitsem bilemedim. Çok şiddetli değil ama arada bi yokluyor beni. Bugün mesaj attım sordum hastanedeki ebe hemşireye. Normal bu ağrılar, şiddetlenir yada kanama olursa mutlaka hastaneye git dedi. Ama içim rahat etmiyor nedense 🙁 hep bi tedirginim bişey olacak gibi...

Inşallah hep güzel haberler alalım hep beraber
Hayırlı olsun güzel haberlerle gelmişsin ilk defa bu kadar erken net bir kız söylemi duydum hayırlı olsun kız çocuk çok tatlı bir şey 🥰🥰🥰 Allah isteyen herkese tattırsın evladin her turlusu candir eminim ama benim tecrubem kizdan yana 😂😂😂

Çok teşekkürler canım, senin de güzel haberlerini duyduk mutlu olduk🥰
Valla gayet emindi, pozisyonu da uygundu. Bak şurası apış arası diyerek gösterdi 🙈

Benim 1 oğlum 1 kızım var Allah bağışlarsa, sağlıklı hayırlı salihlerden olsun hepsi aynı. Mide bulantımın yoğunluğundan ben de kızımın hamileliğine benzetmiş ve kız olabilir diye düşünmüştüm.

Kalçadan değil de sol kasıktan bacağıma inen ağrı vardı canım dün ben de.
Ama senin uzun sürdü sanırım.
Doktor kontrolün yakın mı, belki ilaç yazar magnezyum vs
2-3 gündür var canım. Korkuyorum valla. Normal deniyor ama yinede tedirgin oluyor insan. 2 hafta sonra kontrolüm.

Bu da mı hamilelik ile ilgili acaba
Çünkü daha önce hiç böyle olmadım. İlk doğumda lohusayken olmuştum.
Doğumdan sonrada olmuştum ben siz söyleyince hatırladım şimdi hayta 3-4 kere olmustu 🥶 akşam da oldu ay umarım tekrar olmaz. Dediğiniz gibi normal sıtma gibi değil 😒

Merhaba hanımlar 11.haftamda BURSA'da olcam hem riskli gebelik diye hem iyi bir perinatolog detaylı muayene olayım diye bildiğiniz onerebilceginiz doktor varmı acaba.

Bursa’da Mehmet Aral Atalay perinatolog olarak çok meşhur. İyi, titiz bir doktor. Kendine ait muayenehanesi var. Biraz da pahalı tabi. Ben Bilge Çetinkaya’ya giderim diye düşünüyorum inşallah.

Kuzum devlet hastanesi 1 buçuk dedi 2 buçukta girdim ama ilgileri çok iyi olduğu için kızmıyorum beğendim capayı genel olarak 🙈

Perinatolog gerilik yok çocukların ikisi 12+3 bir tanesi 12+1 gözüküyor dedi ama plasentasi yapışık olanlar var onları almak istediler ben istemedim aynı plasentasi kullanıyor erken doğum durumuna kesin gözüyle bakıyorum şuan dedi ikna olmadım 😂 sonuçta seni uyardık bundan sonra 16. Haftada gel sonra Haftada bir kontrol dedi tatlı kadındı şimdi prosedürleri gerçekleştirdi kesinlikle kibar bir dille bende kabul etmedim durum çözüldü 👍🙈

Sabah mesajlarınızı okudum ama yazamadım her birinize çok teşekkür ederim desteğiniz ve dualarınız için bebislerim şuan ici sağlıklı inşallah bu şekilde devam edeceğiz 👍

Bu arada arkada olan çocuk karından olculmuyormus mecburen alttan baktı dedi bu kadar arkada olmaz normalde ama gelişimi gayet iyi hatta bu bebeği tutmayı tavsiye ediyorum diğer ikisi daha riskli geldi bana 🤦‍♀️ ama dediği risk erken doğum riski ben onu göze aldım ense kalınlıkları iyi burunları oluşmuş dedi 2li test de yaptı arada bizim 2li test bu kadar oluyo kan alınmıyormuş 👍 sonuçta ben güzel haberlerle geldim umarım herkes güzel haberlerle döner bugün 🌸🌸🌸 dualarım sizinle 🤲🤲
Gözün aydın canım çok sevindim inşallah sağlıkla ucunude kucağına alırsın 🥰

Canım eskilerin bir sözü var halinden şikayet etme diye 😄 şu anki belirtilerden şikayet ediyoruz ya, onlar gecer yerine bambaşka birsey gelir aman nolur bu gitsin de eskisi gelsin diye duaya başlarız 🤭🤭🤭 gelen gideni aratırmsi hesabı 😁
Al bnden bi örnek grbelikle ilgili degil tabi. Alerjik rinit var ilac kullaniyorum ve o atak geldiginde cok fena çeken bilir🥴 bi gun arkadasla konusuyoruz dedim bu nasil birsey hayattan soğutuyor vucutta kaşıntı alerjisi olsa daha iyi dedim. Veee bi kac gun sonra parmagimda ve avuc ic8nde egzama bol kasimali 😅 o gun bugun dersimi aldim. Gerci su alerjik rinit hala beter allah kimseye vermesin bugun grip miyim alerji mi tetikledi cok kötüyüm neyse yarina duzeliriz😃

Ben şuan için ek bir şey almayın düşünmüyorum. Havalar malum sıcak ve geçen doğumdan kalan hamile tshrt şortlarını kullanıyorum. Ev zaten sicak evde de ben kisin sort tshirtle geciriyorum Birde o zaman kziimda yani kış için işe giderken kalın hamile pantolonu felan almıştım. Tabi pandemiye gelince kurum kapandı evden çalışıyorduk hiç kullanmadım. Zaten genel olarak bol ve rahat giyinen biriyim zorluk çekmem diye tahmin ediyorum. Birde birkaç ayda değiştirecek şeyler almayın tahminen 9.aya kadar kullanabileceğiniz şeyler almaya önem verin. Beni zorlayacak tek şey ayakkabı olacaktır. Yenisine ihtiyaç doğar kesin, kızımda yaza gelince tüm bahar ve yazı terlikle geçirmiştim şimdi mecbur bot almam lazım. 🤣🤣 o zaman ayak numaram 36 dan 38.5 a çıkmıştı bakalım şimdi kaç olacak 😓 belki bir iki tane sweet bakarım kış için ihtiyaç durumuna göre ama çok birsey almam çünkü sonradan giyilmiyor. Çok sıkışırcam kocamın dolabına dadanırim 🤣🤣😂
Oh senin ne güzel var benim hiç yok hepsi dar bolda ver ama beli dar 🤣 tişörtlerim boldur benimde çoğunlukla ama emzirmede giyinecek gibi değil düğmeli şeyler almam lazım. Bende uzun kollu sevmem giymem de evde ev zaten sıcak oluyor kara kışta bile uzun kollu giyemiyorum evde beni hararet basıyor hemen. Ama hemen hemen herşeyi almam lazım. Tabi senin de dediğin gibi 2/3 aylık değilde uzun zaman giyebileyim bol elbiseler alabilirim hem doğumdan sonra da giyerim gebelik kıyafeti değilde bol kıyafetler almaktan yanayım. Tabi önce fiziken ve ruhen iyi olmam lazım. Ben böyle evde bile ayakta uzun süre duramıyorum canım… 🙄

Kızlar, ben de bugün doktora gittim, bebeğimi gördüm çok şükür. Her şey yolunda dedi. 12. haftam bitti, 2’li test bilgilendirmesi yaptı biz istemediğimizi söyledik. Cinsiyetini de epey net bir şekilde KIZ olduğunu söyledi 🥰 inşallah sağlıkla afiyetle rabbim tamamına erdirsin hepimizinkini 🌸
Maşallah ya bugün ne güzel haberler var grubumuzda yarın bende gideceğim dahada heyecanlandım

Ya bnimde hic bilgim yok bn devlete giderim ne oluyorsa artik olmadi zaman grcmeden özelde olurum testi diye planladim. Ozelde direkt gidinc3 yapiyolardir heralde. Haftaya gidinc3 yazarim buraya
Ben de öyle düşündüm canım randevu bulmaya çalışırım bulamazsam özele giderim diyorum. Benimle de paylaş mutlaka nasıl olduğunu 🙏🏻☺️

Back