• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sade sodaya limonu bende yarım içiyorum akşam yarım domates bıkac dilim de karpuz yedim akşamdan beri midemle savaşıyorum resmen kusmamak için gerçekten çok zor kusması tiksinmesi olmayanlar çok şanslı maşallah inşallah bizimkide tez vakitte bıçak gibi kesilir
Karpuz yiyemiyorum ilk zamanlar yiyordum şimdi görmek istemiyorum bile. Peynir de yakıyor midemi zeytin yiyorum ekmekle bşr de sadece domatese biraz maydanoz doğruyorum çyle giyebiliyorum domatesle maydanoz aşırı iyi geliyor kahvaltıda mideme. Doktora da sordun zararı yok dedi koca bir bahçeyi yemiyorum sonuçta 🤣 bş tutam kesiyorum serpiyorum üzerine ohhh mis sabah çekip doktoruma yolladım zaten bişi olmaz kuzum ye dedi 😁vall yiyorum kana kana kokusu bile hoşuma gidiyor midem ferahlıyor sankimmm 🤣🤣🤣

Eklentiler

• 8556F6B0-4B6D-434E-B637-B83B7AC7B1AC.jpeg
    8556F6B0-4B6D-434E-B637-B83B7AC7B1AC.jpeg
    104,2 KB · Görüntüleme: 46
Bursa’da Mehmet Aral Atalay perinatolog olarak çok meşhur. İyi, titiz bir doktor. Kendine ait muayenehanesi var. Biraz da pahalı tabi. Ben Bilge Çetinkaya’ya giderim diye düşünüyorum inşallah.
Fiyatlari nasıl bilginiz varmı? Bilge Çetinkaya da perinatolog mu ?

Canım devlet hastanesi ikili testi normal kadın doğum uzmanı mı yapıyor. Ben henüz çok araştırmadım ama perinatolojiye yönlendiriyormuş sanırım kadın doğum uzmanı. Randevu bulmak da çok zormuş. Daha tam araştırmadım gerçi
Canım benim taramam haftaya, kontrolüm bu cuma günü.
İlk gebeligimdeki tecrübeden soruna cevap vereyim 😄 2li taramayi kendi doktorum yapmıştı( kadın dogum) eğer riskli bir durum görürse, perinatologa gönderebilir ondan görüş almak için. 2liyi illa perinatolog yapcak diye bir kaide yok tabi. İkili taramada doktor sadece ense kalinligina ve burun kemiği ölçüsüne bakıyor. Ordaki değerlere göre kan tahlilinde ek birkaç şeyde isteyebiliyor. Ama ileriki haftalarda 20.hafta gibi detaylı ultrasonu perinatologa yaptırın mutlaka. Çünkü tüm organları tüm uzuvları tırnakları parmak bogumlarina kadar inceliyorlar, kalp beyin böbrek ciğer gelişimi, gözü kulağı dudağı damagi ne varsa işte. Ne bileyim kalpte parlaklık, bobrekte bilmem ne varsa ona gore uygun tedaviye ve yakin takibe basliyorlar. Uzmanin incelemesi daha iyi. Onu iyi bir yerde yaptırmak gerekir. Kontrolunuzde doktorunuza sorun detaylı ultrasonu kaçıncı haftaa yaptıracağını ona göre perinatogdan erkenden randevu ayarlayın ileriki tarihe. Ben ilkinde doktorumun yönlendirmesiyle erken randevu almama rağmen 2 ay sonrasına yer bulabilmistim .

Kızlar bayaaaa bi konuşmuşsunuz yetişemiyorum vallahi 🥴 ya benim bu sol kalçadan bacağa doğru inen ağrı geçmedi kızlar. Sizin ne kadar sürdü. Korkmaya başladım bişey olur diye. ☹️
Canım o ağrının bir çok sebebi olabilir. Rahim büyürken bacağa giden sinire baskı yaptığı için ağrıyor olabilir, vücudunda kalsiyum azalmış ona bağlı kemik agrisi olabilir, bilmeden ters bir hareket yaptın eklemden incitmiş olabilirsin , o ayağından üşütmüs olabilirs vs vs. Ileriki haftalarda bacak kasılmaları ve kramplar için magnezyum veriyorlar ama size etki eder mi bilmiyorum. Doktorunuza danissaniz size daha iyi yönlendirme yapar. 😊

Merhaba kızlar, bugün doktor kontrolüm vardı 11+6günlük haftasıyla uyumlu gidiyormuş çok şükür, yarında ikili tarama yapılacak çok heyecan bastı beni, doktor cinsiyet konusunda bi tahmin yapmadı bende sormadım erken diye, ama kızımı ikili taramada doktor cinsiyeti bilmişti bakalım hayırlısı olur, hep birlikte hayırlı güzel sonuçlar alırız inşallah
20220817_222903.jpg
20220817_223726.jpg

Merhaba kızlar, bugün doktor kontrolüm vardı 11+6günlük haftasıyla uyumlu gidiyormuş çok şükür, yarında ikili tarama yapılacak çok heyecan bastı beni, doktor cinsiyet konusunda bi tahmin yapmadı bende sormadım erken diye, ama kızımı ikili taramada doktor cinsiyeti bilmişti bakalım hayırlısı olur, hep birlikte hayırlı güzel sonuçlar alırız inşallahEki Görüntüle 3115189 Eki Görüntüle 3115193
Çok tatlı masallah 😍🧿

Ben Bursa’da çok doktor gezen biri olarak kendisine güvenebildim ama gene farklı isimler verebilirim size Acıbadem de Özgür bey var.
Jimer de ise Bilge hanım var aklınızda olsun Bursa için bu isimler riskli gebelik için takip yapıyor
Perinatolog olsa daha iyi olcak benim için çok teşekkür ederim 🙏🌼

Merhaba kızlar, bugün doktor kontrolüm vardı 11+6günlük haftasıyla uyumlu gidiyormuş çok şükür, yarında ikili tarama yapılacak çok heyecan bastı beni, doktor cinsiyet konusunda bi tahmin yapmadı bende sormadım erken diye, ama kızımı ikili taramada doktor cinsiyeti bilmişti bakalım hayırlısı olur, hep birlikte hayırlı güzel sonuçlar alırız inşallahEki Görüntüle 3115189 Eki Görüntüle 3115193
Maşallah 🥰🥰🥰

Al bnden bi örnek grbelikle ilgili degil tabi. Alerjik rinit var ilac kullaniyorum ve o atak geldiginde cok fena çeken bilir🥴 bi gun arkadasla konusuyoruz dedim bu nasil birsey hayattan soğutuyor vucutta kaşıntı alerjisi olsa daha iyi dedim. Veee bi kac gun sonra parmagimda ve avuc ic8nde egzama bol kasimali 😅 o gun bugun dersimi aldim. Gerci su alerjik rinit hala beter allah kimseye vermesin bugun grip miyim alerji mi tetikledi cok kötüyüm neyse yarina duzeliriz😃
Ya canım ya çok geçmiş olsun ... İnsan dua ederken tam etmeli işte. Eksik bırakınca boyle şeyler oluyor resmen. Alakasız bir örnekte ben vereyim arkadaşım çok sıkıldım burdan yurt dışına çıkmak istiyorum biraz heyecan yasarim diyordu, suriye gorevlendirmesi çıktı catisma bolgesinde kendisi 🙄

Maşallah🥰🥰

Oh senin ne güzel var benim hiç yok hepsi dar bolda ver ama beli dar 🤣 tişörtlerim boldur benimde çoğunlukla ama emzirmede giyinecek gibi değil düğmeli şeyler almam lazım. Bende uzun kollu sevmem giymem de evde ev zaten sıcak oluyor kara kışta bile uzun kollu giyemiyorum evde beni hararet basıyor hemen. Ama hemen hemen herşeyi almam lazım. Tabi senin de dediğin gibi 2/3 aylık değilde uzun zaman giyebileyim bol elbiseler alabilirim hem doğumdan sonra da giyerim gebelik kıyafeti değilde bol kıyafetler almaktan yanayım. Tabi önce fiziken ve ruhen iyi olmam lazım. Ben böyle evde bile ayakta uzun süre duramıyorum canım… 🙄
Canım zaten evde biliyorsun dugmeliye pek ihtiyaç yok 😂😂 ilk zamanlar emzir sağ emzir sağ memeye masaj modunda memeler özgür takılıyor yada sadece emzirme atletiyle duruluyor. Yani sadece hastane pijamasi onden düğmeli olsa yeter. Ben şu lcw ve ebebekte hamile tişörtleri var ya onlarla çok rahat ettim. Hopp disarda sokuyorum çocuğu tshirt icine orda emzirdim hep. Dana kadar oldu bu yaz da öyle emzirdim 🙄illa kendini düğmeli diye sartlama yani. Yeterli bollukta olsun yeter.
Canım elbise mi? Bence bir kez daha düşün 😁 elbiseyle kar topu oynamaya cikamiycaz sonuçta 😂 doğumdan sonra da önümüz bahar çok çok kalın almaya gerek var mı hesap etmek gerek. Ve dogum sonrası elbise hiç mantıklı değil bence. cocugu emzirirken baştan aşağı soyunman lazım 🙃 hiç bana göre değil valla.

Son düzenleme:
Maşallah ya bugün ne güzel haberler var grubumuzda yarın bende gideceğim dahada heyecanlandım

İnşallah sen de yarın güzel haberlerle gelirsin canım, teşekkür ederim 💐
Fiyatlari nasıl bilginiz varmı? Bilge Çetinkaya da perinatolog mu ?

Bilge hanım perinatolog, doçent kendisi. Üniversite hastanesi ile jimer hastanesinde dönüşümlü çalışıyor diye biliyorum. Bir kez muayene oldum kendisine, ılımlı hoş bir enerjisi var.

Karpuz yiyemiyorum ilk zamanlar yiyordum şimdi görmek istemiyorum bile. Peynir de yakıyor midemi zeytin yiyorum ekmekle bşr de sadece domatese biraz maydanoz doğruyorum çyle giyebiliyorum domatesle maydanoz aşırı iyi geliyor kahvaltıda mideme. Doktora da sordun zararı yok dedi koca bir bahçeyi yemiyorum sonuçta 🤣 bş tutam kesiyorum serpiyorum üzerine ohhh mis sabah çekip doktoruma yolladım zaten bişi olmaz kuzum ye dedi 😁vall yiyorum kana kana kokusu bile hoşuma gidiyor midem ferahlıyor sankimmm 🤣🤣🤣
Ye bacım yiyebildigini ye yemek yemek ne büyük nimetmis anladım ben😄

Canım o ağrının bir çok sebebi olabilir. Rahim büyürken bacağa giden sinire baskı yaptığı için ağrıyor olabilir, vücudunda kalsiyum azalmış ona bağlı kemik agrisi olabilir, bilmeden ters bir hareket yaptın eklemden incitmiş olabilirsin , o ayağından üşütmüs olabilirs vs vs. Ileriki haftalarda bacak kasılmaları ve kramplar için magnezyum veriyorlar ama size etki eder mi bilmiyorum. Doktorunuza danissaniz size daha iyi yönlendirme yapar. 😊
Yarın olmazsa bi gidip öğreneyim aile hekiminden. Çok teşekkür ederim canım 🌸 🥰

Back