• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın arkadaşlar sabah oğlumu kursa bıraktım dönüşte markete gittim belki gözüme bişey çarparsa alıp yerim diye aksine bı tiksindimki 🤢 dışarı nasıl çıktım bilmiyorum açım yaaa acimmm 😭😭😭 Allah'ım isyan etmiyorum ama gerçekten yemek yemek istiyorum oğluma bı çorba bile yapamıyorum dünden beri de canm bahçe domatesi çekiyor ekşi ekşi bol tuzlu aklımdan çıkmıyor 😋
Benim de kraker tek dostum tuzlu kraker bir nebze iyi geliyor

Aslında şöyle bir durumum var iyi mi kötü mü bilmiyorum. Bunu paylaşmam lazım 🙂 Annem ebe olduğu için benim bütün çocukluğum doğumevi koridorlarında geçti. Kreşe giderdim hastanenin karşısında. Sonra annemin mesaisi bitene kadar beklemem gerekirdi. Hep hastaneye götürürdü beni. Eskiden insanlar daha tahammüllüydü. Kimse de hemşirelerin çocukları niye buraya geliyor demezdi. Doğum yapanlar çikolata lokum verirdi. Bebekleri severdim. Doktorculuk falan oynardık 🤣 Ama bir de istemeden de olsa doğumhaneyi de görürdüm. Bazen aynı anda onlarca hasta doğuma gelirdi. Ebeler koşturmaca içinde bizi görmezdi bile. Çocuklarla içeriyi izlediğimiz çok olurdu kimseye yakalanmadan. Biri yakalarsa baya fırça yerdik tabi🤣Neredeyse her gün kapıdan kafamı uzatıp içeriye bakardım. Korktuğumu hatırlamıyorum sadece çok garip geliyordu bağırıp duran kadınlar her yerde 🤣 Annemin evde doğum kitapları vardı. İzinsiz onları alıp fotoğraflara bakardım 🤣 Çocukluğumdan beri doğumun içindeyim aslında. Öyle travmatik korkularım yok hatta dediğim gibi belki de iyi bişeydir. Çünkü çok doğal ve normal bişey olduğunu da hissediyorum ☺️ Doğum hikayelerine kulak tıkamam mümkün değil artık beynimin içinde onlar 🤣 Şimdi ister istemez kendim hamile olunca biraz korkutucu geliyor ama çok büyük bir korku da değil. O gün gelince burada destek oluruz birbirimize yine ☺️💕
Ozaman çok şanslısın :) yani dogumu kafanda normalleştirmişsin. aynen hepimiz birbirimize destek olacagız tabiki :KK19:

Günaydın arkadaşlar sabah oğlumu kursa bıraktım dönüşte markete gittim belki gözüme bişey çarparsa alıp yerim diye aksine bı tiksindimki 🤢 dışarı nasıl çıktım bilmiyorum açım yaaa acimmm 😭😭😭 Allah'ım isyan etmiyorum ama gerçekten yemek yemek istiyorum oğluma bı çorba bile yapamıyorum dünden beri de canm bahçe domatesi çekiyor ekşi ekşi bol tuzlu aklımdan çıkmıyor 😋
Yemin ediyorum aynı sıkıntıları yaşıyoruz açım yemekle alakam yok sürekli peynir zeytin domates. Gerçekten kızıma da yararım yok kendine tost yaptı kahvaltı hazırlayamıyorum yumurtadır menemendir leş gibi geliyor kokuları bana canım

Rapor yoksa bitane yazar.gidin sorun en sağlıklısı ama rapor varsa kactane alma hakkınız varsa o ay yazabilir. Üç kutuya mi 120, ödediniz siz 😑
Aslında 15 kutu ama 6000in içinde 2 tane var 4000lik gibi değil. Yani 4000liğin 3 kutusu ile 6000liğin 15kutusu eşit oluyor

Şimdi rapor da gebelik durumu yazdığı için fark alınıyor oraya sacma ama malesef devlet bu şekilde ödüyor.Venöz yetmezliği ibaresini de ekledikten sonra fark odemeden alınıyor daha doğrusu kutu basi 10 TL felan odeniyor yine yani noemalde 27 tl kutu başı farkı bu dediğim sekille düşüyor.04 olsaydi ücretsiz olcakti sanırım ecZacim yeni getirldi artik fark bu sekildede aliniyor ama daha düşük alınıyor belki işinize yarar diye soylemek istedim 🙏🌸 anlatabildim umarım 😊
Evet anladım teşekkür ederim bana eczacı söylemişti bunu ama dozu yükseldiği için ödediğim fark da arttı malesef 🙏

Cevap verildi mi bilmiyorum canım girunce yazayım dedim ben hep sağlık ocağına yazdiriyorum hatta bazen hafta sonuna denk geliyir tanıdık eczacı var ondan aliyorum pazartesi yazdırıp reçete ile gidiyorum istediğin kadar yaiyorlar ama biz 3 kutu yazdiriyoruz
Teşekkürler canım ben de ordan yazdırıyım madem

Ya siz çok az odemissiniz özel sağlık sigortasından dolayı mı acaba biz 3 kutu alıyoruz 190 TL ödüyoruz fark
Yani benim özel sağlık sigortam ilaç vs karşılıyor mu tam bilmiyorum canım sen de baya ödemişsin niye böyle fark var acaba

Yani benim özel sağlık sigortam ilaç vs karşılıyor mu tam bilmiyorum canım sen de baya ödemişsin niye böyle fark var acaba
Ben de bilemedim doktora gittiğimde soracağım bir arkadaş açıklamış biraz farklı bir hastalık durumunda sanırım daha fazlasını ödüyormus devlet

Ya ne güzel oluyor tecrübelerinizi paylaşmanız. Çok teşekkür ederim 🥰 Ben de geceliği mantıklı buldum zaten hastane için. Şu an biraz ürkütücü geliyor doğum meselesi🙈 bebeğe odaklanmak daha hoşuma gidiyor. Doğumla ilgili şeyleri sonraya bırakıyorum 🤣

daha doğuma çok var şimdilik sadece sağlıklı bir hamilelik geçirmeyi dileyelim zamanla her şey olacak :)

günaydın kızlar benim kontrolüm bugün öğle arasında 11+2 yiz bakalım cinsiyet tahmini falan yapacak mı birde 2'li tarama olacak sonuç kaç günde çıkar sizce ?

benim de bugün saat 13.00'te aslında akşam üstüydü doktor çıkacakmış öne çektiler iyice heyecan yaptım :) bizimde bugün ikili tarama var. Bir kaç gün içinde çıkıyor normalde ama hastaneye göre de değişiklik gösteriyor.

Back