- 12 Kasım 2018
- 851
- 2.883
- 63
Önceden kullanıyor muydun canım ilaçdahiliye daha sonucu görmeden ilaç yazmıştı, daha sonra sonucu görmeden yazmayayım sonuç çıkınca gel dedi ilacı sildi öyle kaldı yani. sonucu sadece kadın doğum doktoru gördü o da sana ben zaten yazıcam dedi şimdilik boşver sana verdiklerimi kullan sadece dedi. yani ikisi de ilaç yazmadı. aynı dahiliye doktorum da izne mi çıkmış ne hastanede doktor yok şansıma bakar mısın. acile gelirse ilaç yazarız demişler şimdi. ama acildeki doktorlar anlar mı bilemedim. gidip gitmemekte kararsızım şuan
önceden ben sadece folik asit kullanıyordum şimdi ek olarak sadece d3 kullanıyorum. haftaya randevum var sanırım o zaman da multivitamin verecek öyle söylemişti, işte o multivitaminde de iyot varmış zatenÖnceden kullanıyor muydun canım ilaç
Ekledim Canımburda olmak istiyorumbeni de listeye ekler misiniz. tekirdağ'dan katılıyorum :) 34 yaşındayım ikinci gebelik. sat 29 mayıs.
Anlıyorum canım olmadı haftaya görüşürsün doktoruna canım sorarsın tsh kaç oldugunu 3 ve üstüyse yüksektir ama 2lerdedir ek iyot multivitaminle düşürür yaniönceden ben sadece folik asit kullanıyordum şimdi ek olarak sadece d3 kullanıyorum. haftaya randevum var sanırım o zaman da multivitamin verecek öyle söylemişti, işte o multivitaminde de iyot varmış zaten
Canım ben zaten 3 yıldır euthyrox diye bir ilaç kullanıyorum 25 mcg en düşük dozu alıyorum. Vücutta yeterli tiroit olmadığı için dışarıdan alıyorsun gibi düşün. Korkutucu bir durum değil kesinlikle çözümü tedavisi basit bişey. O yüzden endişe etme. Benim tsh 5lerden geldi zaten buraya. 3 normalde sağlıklı bir düzey ama dediğim gibi hamilelikte daha düşük seviye isteniyor. O yüzden bir gün 50 bir gün 25 olacak şekilde doz ayarlaması yaptık. Haftaya düşmemiş olursa belki her gün 50ye çıkarlar bana. Her iki doktor da söyledi canım 2.5 altı olması gerekir diye. O yüzden ihmal etme mutlaka dahiliye uzmanı veya kendi doktorun dışında bir kadın doğumludan görüş almanı öneririmsize kadın doğum doktoru mu dedi yoksa dahiliye doktoru mu? siz ne ilaç kullanıyorsunuz bunun düzelmesi için?
Gerçekten 4e normal mi demişti doktorun çok şaşırdım. Benim görüştüklerim ısrarla3 yüksek 2.5 altı olacak dediler bana. Doktor görüşü karmaşası yaşıyoruz şu anÖncelikle şunu söyleyeyim panik yapma canım benim ilk hamilelgimde tsh 4 tü doktor iyi güzel dedi hamilelikte olur yükselir dedi bende bilmiyordum çok üstüne gitmedim şükür kızımda bir durum yok ama böle bir iyot eksikliği varsada takip edilmeli bana doktorun boşver demesi garibime gitti eger dahiliye birşeyde şüphesi varsa sana ilaç yazmışsa bi bildigi vardır diye düşünüyorum benim kadın dogum doktorum tiroitime karışmaz o dahilenin bilecegi iş ama tsh yüksek der sadece ek folik asit iyot takviyesi yazdı o kadar onun dozu farklı o ilacın dozu farklı
yok benim içim rahat etmicek ben bir hazırlanıp burdaki doktorlara da sorup geleyim size de yazarım. kafaya taktım mı tam öğrenmem gerekiyor yoksa asla içim rahat etmez. allahtan evin hemen arkasında hastane size de bilgi veririmAnlıyorum canım olmadı haftaya görüşürsün doktoruna canım sorarsın tsh kaç oldugunu 3 ve üstüyse yüksektir ama 2lerdedir ek iyot multivitaminle düşürür yani
Canın hepsi birbirini kapsayan testler aslında. Ama haftalari farklı birde ne kadar erken yakalanırsa sorun o kadar detaylı inceleme için vakit te olmuş oluyor.bu üçlü dörtlü neden yapılıyor acaba? hepsi ikili testle aynı sonucu öğrenmek için mi yoksa farklı farklı mı? çok sordum ama kusura bakmayın benim ilk gebelik ilk defa duyuyorum bunları. inşallah bu gebelikte hiçbir sıkıntı yaşamazsınız
çok geçmiş olsunn, benim daha önce hiç böyle bir sorunum olmamıştı. hiç ilaç kullanmamıştım. umarım sizin düşmüştür ben de şimdi gidip sorucam hastaneyeCanım ben zaten 3 yıldır euthyrox diye bir ilaç kullanıyorum 25 mcg en düşük dozu alıyorum. Vücutta yeterli tiroit olmadığı için dışarıdan alıyorsun gibi düşün. Korkutucu bir durum değil kesinlikle çözümü tedavisi basit bişey. O yüzden endişe etme. Benim tsh 5lerden geldi zaten buraya. 3 normalde sağlıklı bir düzey ama dediğim gibi hamilelikte daha düşük seviye isteniyor. O yüzden bir gün 50 bir gün 25 olacak şekilde doz ayarlaması yaptık. Haftaya düşmemiş olursa belki her gün 50ye çıkarlar bana. Her iki doktor da söyledi canım 2.5 altı olması gerekir diye. O yüzden ihmal etme mutlaka dahiliye uzmanı veya kendi doktorun dışında bir kadın doğumludan görüş almanı öneririm
Aynen canım 4 normal dedi benimde ilk gebelikte bilmiyordum öle devam ettim ama şimdi tsh 0.85 ve 1 lerde yaniGerçekten 4e normal mi demişti doktorun çok şaşırdım. Benim görüştüklerim ısrarla3 yüksek 2.5 altı olacak dediler bana. Doktor görüşü karmaşası yaşıyoruz şu an
Kız acillik bişey yok sakin olaradım hastaneyi benim de şansıma uzman doktor yokmuş şuan. ama acile gidebilirmişim. acaba acildeki doktorlar anlar mı bu tarz şeylerden sizce gideyim mi? kafam iyice çorba oldu
İlaç yazmak için çağırdılarsa git canım tabi bilmez mi acildekiler tabiki bilir. Çok çok basit bişey bu vitamin takviyesi alıyor gibi tiroit takviyesi alıyorsun. Bi git görüş muhtemelen euthyrox verirler sana. İçine sinmezse dahiliyeye gidersin sonradahiliye daha sonucu görmeden ilaç yazmıştı, daha sonra sonucu görmeden yazmayayım sonuç çıkınca gel dedi ilacı sildi öyle kaldı yani. sonucu sadece kadın doğum doktoru gördü o da sana ben zaten yazıcam dedi şimdilik boşver sana verdiklerimi kullan sadece dedi. yani ikisi de ilaç yazmadı. aynı dahiliye doktorum da izne mi çıkmış ne hastanede doktor yok şansıma bakar mısın. acile gelirse ilaç yazarız demişler şimdi. ama acildeki doktorlar anlar mı bilemedim. gidip gitmemekte kararsızım şuan
Canım bu günler geçici ve geçtiğinde fit bir anne olacaksın, ben iseKızlar gebeliğin basından beri üç buçuk kilo vermişimböyle ne olacak bilmiyorum sabah yedigim şeftaliyi bile kustum
Benim de şu an evimin yakınında kadın doğum uzmanı var ona gidesim geliyor. Kendimi zor tutuyorum. Evhamlar basıyor arada sana da ne desek kar etmeyecek zatenyok benim içim rahat etmicek ben bir hazırlanıp burdaki doktorlara da sorup geleyim size de yazarım. kafaya taktım mı tam öğrenmem gerekiyor yoksa asla içim rahat etmez. allahtan evin hemen arkasında hastane size de bilgi veririm
Ay ne güzel düşmüş. İnşallah benim de düşmüş olur haftayaAynen canım 4 normal dedi benimde ilk gebelikte bilmiyordum öle devam ettim ama şimdi tsh 0.85 ve 1 lerde yani
Ay yok keske caliismak zorunda olmasam ben kendime mesguliyet bulurumCevap verenlere cok tesekkur ederim. Cogunluk calismiyor anladigim. Mesguliyet gebeligi kolaylastiriyor diye dusunuyorum :)
Sen bilirsin canım ama acil birşey yapmaz dahiliye ye yönlendiriryok benim içim rahat etmicek ben bir hazırlanıp burdaki doktorlara da sorup geleyim size de yazarım. kafaya taktım mı tam öğrenmem gerekiyor yoksa asla içim rahat etmez. allahtan evin hemen arkasında hastane size de bilgi veririm
Valla kuzum doğruya doğru benimde milasta mis gibi evim 1.kopegim olsa bende gelmezdim herhaldeBenimki biraz farklı bir kadın. Milas’ta mis gibi yazlıkta iki köpeğiyle süper bi hayatı var, eşinden boşandı şimdi sevgili yaptı kendine ikinci baharını yaşıyor onunla. Her gün mangal rakı balık eş dost valla güzel hayat. Bu hayatı bırakıp çocuk bakmaya gelmez. O kadar düşkün keyfine. Bizimkiler de 5 vakit namazında emekli iki memurtipik Anadolu tipi aile kendi ailemi kimseciklere değişmem valla
ya benim tsh de 1,01 ben sanırım çok abartıyorum sakin kalıcam eşim de beraber gideriz dedi. sağlık ocağı da her şey normal dedi kadın doğum da normal dedi. tek sıkıntı yaptığım iyot hapı o kadar. yarın da alırım olmadı onuSen bilirsin canım ama acil birşey yapmaz dahiliye ye yönlendirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?