- 18 Temmuz 2022
- 3.924
- 6.663
- 88
Senin şu sözler beni benden alıyor yazacağım bir yereKuzum niye aptal diyelim belli ki iyi niyetin hep kullanılmış malesef iyi niyetli insanların kıymeti bilinmiyor. Gün gelir paylaşmak istersen elbet dinleriz
Bir söz var evlilik Avrupa da tango gibidir kadın ve erkek arasında. Bizde halay gibi ne başı belli ne sonu maleseff..
valla zaten hastane eve yürüme mesafesi 5 dk ben yarın gidip bir öğreneyim. sadece idrarda enfeksiyon çıktı ilaç kullandım o kadar. siz d3 vitamini kullanmıyor musunuz? bende de eksiklik yok ama bebeğin kemik gelişimi için verdiBilemiyorum canım degerin iyiyse birşey diyemem ama tiroit önemli gebelikte tshın 1-1.5 seviyelerinde olması lazım ben hem ilacını hem folik asit te iyot takviyeli kullanıyorum benim hamile kalmadan önce tsh 2 ydi onu bile hamile kalınca düşürdüler.bakarsın dinlersin bir doktorunu canım sonuçta onlar daha iyi bilir tabii
Hayırlı olsun bende hemşireyim. Umarım hemen atanırsımBen üniversiteyi evlendikten sonra 4 e tamamladım. Yeni bitti okulum kpssye giricek atanmayı bekleyen taze hemşireyim
Banada vitaminn ve d3 vermedi bende doktorumla konuşucam bu hafta şaşkınım herkes kullanıyor folik asidi bırakmış ben devam halavalla zaten hastane eve yürüme mesafesi 5 dk ben yarın gidip bir öğreneyim. sadece idrarda enfeksiyon çıktı ilaç kullandım o kadar. siz d3 vitamini kullanmıyor musunuz? bende de eksiklik yok ama bebeğin kemik gelişimi için verdi
Canım çok geçmiş olsun benimde daha önce 10w kalp durması olmuştu. Umarım biran önce atlatırsın dualarım seninleKizlar beni listeden siler misiniz. Bebegin kalbi durmus malesef
herkes farklı şeyler kullanıyor ben çok kafaya taktım hazırlanıp hastaneye gidicem valla şimdiBanada vitaminn ve d3 vermedi bende doktorumla konuşucam bu hafta şaşkınım herkes kullanıyor folik asidi bırakmış ben devam hala
bu arada ben de folik asit kullanıyorum hala. doktor 3 ayın sonuna kadar içmen lazım dediherkes farklı şeyler kullanıyor ben çok kafaya taktım hazırlanıp hastaneye gidicem valla şimdi
Benim tsh 3 çıktı canım dahiliye uzmanı da kadın doğum doktorum da 2.5 altı olması gerekiyor dedi doz artışı yaptık. 1-1.5 iner mi benim bilmiyorum. 2.5 olursa orada tutarlar gibi geliyor tahlillerimde tek sorun tsh. Haftaya dahiliye randevum da var bakalım inşallah düşmüştürBilemiyorum canım degerin iyiyse birşey diyemem ama tiroit önemli gebelikte tshın 1-1.5 seviyelerinde olması lazım ben hem ilacını hem folik asit te iyot takviyeli kullanıyorum benim hamile kalmadan önce tsh 2 ydi onu bile hamile kalınca düşürdüler.bakarsın dinlersin bir doktorunu canım sonuçta onlar daha iyi bilir tabii
sizin referans aralığı neydi acaba. benim testte referans aralığı 2-4.4 yazıyor sonucum da 2.77 çıkmış. t4 değerim de 1.36 çıkmış bana normal bir sorun yok dedilerBenim tsh 3 çıktı canım dahiliye uzmanı da kadın doğum doktorum da 2.5 altı olması gerekiyor dedi doz artışı yaptık. 1-1.5 iner mi benim bilmiyorum. 2.5 olursa orada tutarlar gibi geliyor tahlillerimde tek sorun tsh. Haftaya dahiliye randevum da var bakalım inşallah düşmüştür
0.35-4.95 referans aralığı yazıyor tam 3.00 çıkmış benim. Kuzum sen mutlaka dahiliye uzmanıyla görüş. Görüştüğüm tüm doktorlar 2.5 altı olmalı diyor. Normal referans aralığında görünüyor hamile olmasan sorun değil ama hamilelikte düşük tsh isteniyorsizin referans aralığı neydi acaba. benim testte referans aralığı 2-4.4 yazıyor sonucum da 2.77 çıkmış. t4 değerim de 1.36 çıkmış bana normal bir sorun yok dediler
Biz de annemde yiyoruz, dün biraz ayakta fazla durdum bugün belim kopuyor sankiGelince kapatiyorum acigio esnada esim de yemek yapiyor :)
Is yerinde surekli uyku modundayim. Insanlarla iletisim halinde oldugum bir meslek benimki. Zor dinliyorum. Ayakta uyudugum oluyor
Eeen güzeli politik olmak haklısın annecim, evet annecim diyip kendi bildiğini okumakKeşke olabilsem senin gibi. Ben de kadına evlendiğimiz zamandan beri biraz kırgınım tavır koyayım diyordum olmadı hiç yapamadım. Nasıl pamuk gibi seninki gibi. Hiç kötü olamıyor insan onunla. Ama uzakta olmamız çok iyi. Süt içmeyi pek sevmiyorum ama içtim diyorum aferin kızıma diyor inanıyor napsın. Ne dese yapıyor musun diye yapıyorum diyorum sorun kalmıyor
Çok boğucu bugünİzmir’in sıcağından kıskançlık dolu selamlar
size kadın doğum doktoru mu dedi yoksa dahiliye doktoru mu? siz ne ilaç kullanıyorsunuz bunun düzelmesi için?0.35-4.95 referans aralığı yazıyor tam 3.00 çıkmış benim. Kuzum sen mutlaka dahiliye uzmanıyla görüş. Görüştüğüm tüm doktorlar 2.5 altı olmalı diyor. Normal referans aralığında görünüyor hamile olmasan sorun değil ama hamilelikte düşük tsh isteniyor
canım d3 zaten ölçmeden verilmesi dogru degil bana kalırsa, ama tr de insanların yuzde 75inde düşük cıktıgı icin sanırım standart veriyorlar, aslında yaz mevsimindeyiz suan d3 alıyoruz, her gün güneşli saatlerde dısarı cıkma rutininiz varsa yani. d3 alacaksanız d3k2 formunda olanlar daha faydalı aklınızda olsun.Banada vitaminn ve d3 vermedi bende doktorumla konuşucam bu hafta şaşkınım herkes kullanıyor folik asidi bırakmış ben devam hala
Öncelikle şunu söyleyeyim panik yapma canım benim ilk hamilelgimde tsh 4 tü doktor iyi güzel dedi hamilelikte olur yükselir dedi bende bilmiyordum çok üstüne gitmedim şükür kızımda bir durum yok ama böle bir iyot eksikliği varsada takip edilmeli bana doktorun boşver demesi garibime gitti eger dahiliye birşeyde şüphesi varsa sana ilaç yazmışsa bi bildigi vardır diye düşünüyorum benim kadın dogum doktorum tiroitime karışmaz o dahilenin bilecegi iş ama tsh yüksek der sadece ek folik asit iyot takviyesi yazdı o kadar onun dozu farklı o ilacın dozu farklıherkes farklı şeyler kullanıyor ben çok kafaya taktım hazırlanıp hastaneye gidicem valla şimdi
aradım hastaneyi benim de şansıma uzman doktor yokmuş şuan. ama acile gidebilirmişim. acaba acildeki doktorlar anlar mı bu tarz şeylerden sizce gideyim mi? kafam iyice çorba oldu0.35-4.95 referans aralığı yazıyor tam 3.00 çıkmış benim. Kuzum sen mutlaka dahiliye uzmanıyla görüş. Görüştüğüm tüm doktorlar 2.5 altı olmalı diyor. Normal referans aralığında görünüyor hamile olmasan sorun değil ama hamilelikte düşük tsh isteniyor
dahiliye daha sonucu görmeden ilaç yazmıştı, daha sonra sonucu görmeden yazmayayım sonuç çıkınca gel dedi ilacı sildi öyle kaldı yani. sonucu sadece kadın doğum doktoru gördü o da sana ben zaten yazıcam dedi şimdilik boşver sana verdiklerimi kullan sadece dedi. yani ikisi de ilaç yazmadı. aynı dahiliye doktorum da izne mi çıkmış ne hastanede doktor yok şansıma bakar mısın. acile gelirse ilaç yazarız demişler şimdi. ama acildeki doktorlar anlar mı bilemedim. gidip gitmemekte kararsızım şuanÖncelikle şunu söyleyeyim panik yapma canım benim ilk hamilelgimde tsh 4 tü doktor iyi güzel dedi hamilelikte olur yükselir dedi bende bilmiyordum çok üstüne gitmedim şükür kızımda bir durum yok ama böle bir iyot eksikliği varsada takip edilmeli bana doktorun boşver demesi garibime gitti eger dahiliye birşeyde şüphesi varsa sana ilaç yazmışsa bi bildigi vardır diye düşünüyorum benim kadın dogum doktorum tiroitime karışmaz o dahilenin bilecegi iş ama tsh yüksek der sadece ek folik asit iyot takviyesi yazdı o kadar onun dozu farklı o ilacın dozu farklı
Aynen canım haklısın gittigimde konuşucam bir doktorla elbet bir bildigi vardırcanım d3 zaten ölçmeden verilmesi dogru degil bana kalırsa, ama tr de insanların yuzde 75inde düşük cıktıgı icin sanırım standart veriyorlar, aslında yaz mevsimindeyiz suan d3 alıyoruz, her gün güneşli saatlerde dısarı cıkma rutininiz varsa yani. d3 alacaksanız d3k2 formunda olanlar daha faydalı aklınızda olsun.
ben 10 haftalıkken gittim en son, ek olarak magnezyum onerdi. aklınıza takılanları sorun tabi, her doktorun calısma sekli farklı oyuzden burda kafamız karısıyor normal olarak
Canım merhaba, çok zorlu yollardan ve yıllardan geçmişsiniz , zorlu mücadelenizi de kazanmışsınız. Tahminen gebeliginiz geç döllenme diye tahmin ediyorum sat ile ultrason farki yuksek oluncaMerhaba kızlar haftalardır takip ediyorum sizleri ama sohbete katılmamıştım. Gebelik hikayemi olabildiğince kısa anlatıp düşüncelerinizi almak isterim.40 yaşındayım.10 yıl önce troid kanserine yakalandım, ikinci bebeği düşünürken ( 1 kızım var 12 yaşında, kızımdan önceki gebeliğimde oğlum olmuştu 1 ay yaşadı rahmetli oldu)tabi kansere yakalınca bebek fikri rafa kalktı tedavi oldum zorlu bir süreçti benim için , sonrasında 4-5 sene beklemen lazım dediler bebek için, beklerken yaş 35 oldu. 6 ay 1 sene bebek için uğraştık sonra olmayınca doktora gittik tahliller yapıldı, çok kötü değil ama vakit kaybetmeyelim tüp bebek yapalım dediler kabul etmedik kaderimize razı olduk. 1 tane kızımız var Rabbim hiç olmayana nasip etsin dedik o defteri kapattık. Hikayenin sonunda bu yıl 15 temmuzda hamile olduğumu öğrendim( menapoza girdim diye düşünüp doktora gittim) 10 gün sonra kontrole çağırdılar, tekrar 3 Ağustos'da gittim 7+2 günlük dediler sata göre. yolk sac var bebek ve kalp atışı yok sağlıksız gebelik olabilir 10 gün sonra tekrar gel dediler. Bugün sabah süre doldu kontrole gittim ben şok ikiz gebelik dediler tek kese içinde.Birinin kalp atışı var ama yavaş atıyormuş diğerinin henüz kalp atışı bile yok. Sata göre bugün 9+0 günlük gebeyim ama bebeklerin biri 5+6 günlük, kalbi hiç atmayan 5+5 günlük dediler.Sata göre neredeyse 3 hafta fark var. Bebeklerin birini hatta ikisinide kaybedebilirisin dediler.Böyle bir durumda ne hissedebilirim ne düşünebilirim bilmiyorum. Rabbim hakkımda hayırlı olanı nasip etsin diyebiliyorum sadece
Ay hava boğucu puslu ama hiç yağacak gibi gelmiyor. Bize yağmurun nemi geliyor sadeceÇok boğucu bugünburaya da yağacak galiba puslu bi hava var
Ay hava boğucu puslu ama hiç yağacak gibi gelmiyor. Bize yağmurun nemi geliyor sadeceÇok boğucu bugünburaya da yağacak galiba puslu bi hava var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?