2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar selamlar , evde bakıcı ablamız ile etkınlıkler oyunlar oynasın istiyorum ama aklıma etkınlık gelmıyor etkınlık önerileriniz var mı ? (Oyun hamuru, lego ,arabalarla oyun , resim boyama yapmak dışında)

Valla bu konu derya deniz, bizim genellikle yaptığımız evdeki oyuncaklarla farklı oyunlar kurmak oluyor mesela kalın puzzleları var hayvanlı önce onları birleştiriyor sonra yere koyuyoruz ben Aslan diyorum aslanın üstüne zıplıyor, balık diyorum balığın üstüne zıplıyor. Onun haricinde kule yaptığımız kapların içine bir şeyler koyuyoruz diğerlerine boşalt doldur yapıyor, ya da o kaplardan 4 tanesini ters çevirip içine farklı hayvan oyuncakları koyuyorum benim sorduklarımı buluyor, bu ara renklere takık ponponlar aldım renklerine göre ayırıyor, ya da renklerine göre bi şeyin içine atıyor, mesela yeşil ponponu gösterip sonra odada diğer yeşil şeyleri buluyor gibi gibi... Peçete veriyorum onu parçalıyor. Bu ara makas denemelerine başladık, mandallarla oynuyor tak çıkar bi kabın etrafına valla sosyal hayattaki şeyleri dahil ediyoruz yani anlık gelişiyor bizim çoğu zaman. Bebekleri ve arabalar ile oynamayı çok seviyor bu ara kendi kendine onlarla oyun kuruyor bebeği arabaya oturtuyor falan. Oyun kurması için de alan tanıyorum o konuda çok memnunum çok iyi geliştirdi kendini. Onun harici market oyunu oynuyorz eşyaları odanın çeşitli yerlerine koyuyoruz söylediklerimi sepete atıyor kasaya getiriyor para ödemeden kaçıyor aklıma gelenler bunlar şuan, resim lego zaten sürekli oynuyoruz. Legonun hayal gücüne inanılmaz katkısı var kesinlikle mesela geçen şunu yapmış getirdi diyor ki "ağaç"

Eklentiler

• IMG_20241130_204422.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 29
Dış ortamda daha farklı oluyor farklı ortam, daha fazla uyaran öyle çok fazla oyun kurma henüz beklemiyorum açıkçası birbirlerine bi oyuncağı al ver yapsalar bile yeter şuan çok küçükler çok fazla beklentiye girmemek lazım bence

Bende goturdum oyun grubuna 8 kişiydik hicbiri birbiriyle iletisim halinde degil beraber oturup oynama falan yok oyun kurma isi belki ileriki yaslarda olabilir bizimle oyun oynuyor ama yaşıtları gözlemledigime gore hepsi ayri telden caliyor:))

Disari cikiyormusunuz bizimki parki pek sevmiyor habire yuruyoruz:) yada futbol sahasi var topumuzu goturup futbol oynuyoruz

Canım daha birlikte oynama döneminde değiller şuan , sadece birbirlerinin elinden oyuncak çekiyor bu yaş grubu, hiçbirinde oyun kurma görmedim benim sitemde çok akran var hepsi öyleydi , 3 yaş civarı ancak bence birlikte oyun

Aynen cicim ben benimki bitek ole saniyordumda digerlerini gorunce anladim

Sizinkiler de hep oyunlarına sizi dahil etmek istiyor mu? anne karşıma otur diyor, oturuyorum karşılıklı araba yolluyoruz birbirimize zaten hep hareketli oyunlar seviyor öyle oturayım da şu topu şu kutuya koyayım, şu puzzle ı yapayım yok. Top, balon, koltuklardan atlama, bir yerlere tırmanma. Sakin oyun yok bizde, inanılmaz yorucu. Acaba böyle mi gidecek
Aldığım her türlü oyuncak boşa çıkıyor

bir ampul mü bunu bir çocuk hekimi mi önerdi? yetişkinlere bile artık ampul olarak önerilmiyor
Evet cnm çocuk hekimi önerdi tabiki de. Bende yetişkinlere önerilmediğini ilk defa duydum. Özellikle doktorlar tahlil sonrası öneriyor düşükse. Covit zamanında bile d vitaminine çok önem verdiler. Ve çalıştığım yerde doktorların hepsi d vitamini almalarını öneriyordu hastalarına.

Teşekkürler kızlar aslında oyun kurmak değil de oyun grubunda ne yapılır şu aylarda ne yapması gerekir gibi şeyleri merak ediyorum ama hepsinin gelişimi farklı biz de aynı şeyleri yapıyoruz doldur boşalt üst üste kule yapma iki üç parçalı puzzle falan yapıyoruz bol bol
Bir de uykuya direnmesi var o biraz zorluyor aşırı memeye düşkünlük başladı bunları sormak istiyorum

Uzman hekimim ve d vitaminin önemini takdir edersiniz ki biliyor ve hastalarıma kullanıyorum. Ancak bilimsel olarak nerdeyse son 7-8 yıldır ampul olarak d vitamini kullanımı doğru bulunmuyor (endokrin hocası arkadaşımdan teyitli bilgi) Ki bahsettiğiniz şekilde bir bebeğe tek seferde 300.000 ünite veriyorsunuz bu ayrı bir konu (günlük 600 ünite alıyorlar normalde). Burası bilimsel bir platform değil ancak okuyunca yorum yapmadan duramadım. Canım diye hitap etmezseniz de sevinirim zira tanışmıyoruz. Saygılar

Kızım yaklaşık 10 aydır oyun grubuna gidiyor 6 kişiler ve hepsi hemen hemen aynı zamanlarda doğmuş 2 ay büyük en fazla haftada 2 gün gidiyor her hafta farklı bir konsept oluyor bir hafta pankek bir hafta muhallebi yaptılar bir hafta itfaiye haftasıydı küçük ateş söndürdüler şeklinde 1.5 saat toplam 40 dk etkinlik yapıyorlar uzun süredir arkadaşları aynı o yüzden beraber oynuyorlar artık boş zamanda
Meme konusunda aynı şeyleri yaşıyorum meme meme sürekli sadece evde emdiğimizi biliyor o yüzden başka bir yerdeysek eve gidelim diyor sürekli uykuya direnme yok çok şükür babası uyutuyor belki o yüzden memede uyumuyor

Aynı durumdayız gece uyanma sayısı da arttı bizim , uykuya direnme var , herşeye itiraz var

Bizde uykuya direnme bayadir var ama cabucak uyuyor sabah ben ondan once uyaniyorum onuda kaldırıyorum zorla gec kalkinca bu sefer uyku duzeni gece gec saatlere kadar kayiyor

Sendromdalar Ay hem benım kucagımda artık uyumak istemiyor yatagında da uykuya gecısı uzuyor. Bugun yıne kucagıma aldım uyutmak ıcın degısık degısık sırıtıyor benı besıge koy dıye gosterıyor koydum 5 dakıka da uyudu Allah a sukurHayır abısının okul hazırlıgı olmasa beklerim de. Neyse bıraz daha buyusun aslan sevıyor onu kucagına koyarım kapıyı kapatır cıkarırım. Buyuk oglum ayıcık severdı 2. 5 yasında o sekılde yaptım ayıcıga sarılıp uyurdu.

Aynı durumdayız canım 20. aya gırdık olanlar oldu. Dun aksam ve bugun 5 dakıka da uyudu eskı halıne donuyordur umarım yoksa 1 saat beklemek sınır bozucu

kesinlikle 2 yaş tripleri başladı artık bebek değil çocuk oluyorlar, Allah yardımcımız olsun

Aa ne güzelmiş sevindim bir düzen olmasına, bizim de düzene girer umarım
Ben okulda olduğumdan gündüz uykusunu annem yaptırıyor geldiğimde hemen saldırıyor gündüz ama bu ara sürekli istiyor ben gece uyuturken memesiz asla uyumuyor bakalım sonumuz ne olacak

Reactions: Cmz
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…