2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Aaa bu hayvanları saklama güzel oyunmuş bunu ben de yapayım bakalım hoşuna gidecek mi?

Aynen bizde öyleyiz her şeyin tadına baktı tebeşir bile yedi kuru boyaları ısıırdı ama şimdi azaldı düzene girdi dişler beni en yoran şey oldu arkalar hala kaşınıyor ama dediğim gibi anlatarak eline vererek azalttık canım

Aynen öyle canım her kelimesine katılıyorum
tam bir kuduruk kızım var sürekli hareket halinde hatta dikkattini toplaması bile zamanla oluyor lego seviyor duplo seti aldık güzel oynuyor iki parçalı puzzle yapıyor üçe çalışıyoruz biraz sıkılıyor ama ona da alışır cırt cırtlı kitaplarını çok seviyor baya öğrendi biraz daha büyüsün evin yakınında jimnastik kulübü var oraya vereceğim kesinlikle o paklar bizi

Kızlar nasılsınız? Bebişler nasıl?
Bana yardım edin lütfen
2 yaş sendromumudur nedir bilmiyorum ama Alya her gece 4 gibi uyanıyor ama sanki uykusunu almış bir şekilde uyanıyor 1,5 saat sallıyorum öyle uyuyor bütün gecem bitiyor uykum gelmiyor tam uykuya dalacağım saat 8 olmuş Alya hanım yine uyanmış. Gündüz de 40 dk uyuyor ve saat 1 gibi uyuyor gündüzleri genelde. Öyle 2 saat uyuduğu çok nadir gündüzleri. Resmen enerji patlaması yaşıyor. Yataktan ineğimde ortalığı karıştırayım oyun oynayayım düz duvara tırmanayım derdinde. Uykusuz olsa da gece kalkıyor hatta bazen 2 defa kalkıyor. 2 haftadır böyle. Ha düzeldi ha düzelecek diyorum olmadı bir türlü

Bu donemde ekstra ilac ya da takviye bir seyler kullandiniz mi? Bazen onlarin da etkisiyle gece uyku kacmalari oluyor.Mesela D vitaminini aksam vermeyin uykuyu acar diyorlar.Benim kiz da gecen haftalarda uykuya dalmada sıkınti yasiyordu,hatta dolunay etkisi mi,atak donemimi diye dusunmustum.

Kızlar şükür benim oğlanın da dili çözüldü anne diyor ben nasıl seviniyorum son 2 haftadır dil gelişimi aniden hızlandı, 20 aylığız şuan , günde 15-30 dk arası ekran açıyordum ama son bir kaç haftadır 0 ekran a geçmiştim dil gelişimine üzüldüğüm için kesinlikle açmıyordum tv azda olsa, sanmıyorum o kadar hızlı etki ettiğini ama şuan dili resmen açıldı söylediğimi tekrar ediyor

Çok sevindimmmm ekransızlık önemli cidden dil gelisiminde daha da artarak devam eder umarım

D vitamini doktor 1 ampül ver 6 ay verme dedi öyle yaptım bende vermedim daha zaten Ocak ayında 6 ay dolmuş oluyor. 3 hafta önce hastaydı iburamin zero verdim ve öksürük şurubu daha sa vermedim bir şey. Ama uyutmakta gerçekten artık zorluk çekiyorum. Köpek dişleri mi geliyor acaba bilmiyorum üstten 6.dişleri henüz gelmedi belki onlardır diyeceğim onlarda hiç bu kadar uzun sürmemişti huysuzluğu. Ataktır belki de diye düşündüm 2 yaş sendromu ne zaman bitiyor orası da meçhul inşallah 1 sene sürmez

Maşallah canım bak birden açılmış bizim kız hala mama diyor herşeye babıldıyor tek kelimesi yok. Doktor yürürse konuşmaya da başlar. Bütün kaslar birbirine bağlı dedi. Alya şimdi desteksiz 2/3 adım atıyor ama aşırı temkinli çok korkuyor düşmediği halde parmağımın ucunu tutuyor öyle yürüyor. Bıraksam yürür ama hemen dizlerinin üstüne çömeliyor. Fizyoterapist cesareti geldi gelecek diyor dedim gelsin bir zahmet 2 yaşına geldi neredeyse

inşallah birden yürümesi de konuşması da hızlanır seninkininde canım, doktorun dediğini bende duymuştum yürümeye başlayınca beyinde yürüme hareketinden dolayı daha çabuk gelişirmiş, seninki de bence öyle olacak, zaten Alya da dikkat edersen son aylarda baya açıldı maşallah, inşallah sonra arayı tamamen kapatacak

Canım aslında o 20. ayın kerametıGecen benım oglum da 20 aylık olmaya ıkı gun kala 3 kelımelı konusmaya basladı hatta minseo ya soylemıstım minseo da 20. ayda dil gelısımı ataga gecıyor demsıtı baktım cıdden oyleymıs.

Bence de büyüdüğünden canım yoksa 1-2 haftada ekran etki etmez heralde zaten gerçekten az veriyordum ama bana da motive oldu cidden gevşetmiyeceğim kendimi evde 2 çocuğu zaptedemem yoksa kız bile tv açılsa kafasını çeviriyor şuan şok oluyorum sen nasıl biliyorsun diyorum

Canım insan her kelimesıne cok seviniyor mutlu oluyor ya özellikle anne kelımesıne. Buyuk oglum 1.5 yasında anne soylemıstı nasıl mutlu olmustu. Babayı da 9 aylık. Kardesı de 7 aylık anne demeye basladıEkran cok vermıyorsun zsten. Gecen dıl terapsıtını dınledım erken konusmada ya da gec konusma da öncelık genetıkmiş. Ben de sevmıyorum ekrana donuk bakıp dursun ama şöyle benım abısı okuldan gelınce gun boyu cızgı fılm ozluyor gelınce bır acıyor.Kardesı Bazılarına bır ıkı bakıyor bazılarına hıc bakmıyor. Abısıne de uzun sure ızın vermıyorum onunda ızleme saatleri var.Kızın kac aylık oldu bebekte olsa donup bakıyorlar ya cok dıkkat cekıcı.

çok şükür cnm maşallah yürümesi konuşması hariç hemen hemen yaşıtlarını yakaladı diyebiliriz. Bütün vücut dilini kullanıyor konuşmadığı için buna da şükür eğitimciler de az kaldı yakında kapatır arayı merak etmeyin dediler. Gerçekten açılır diye çok korkuyordum iyi ki çok küçükken farkedip götürmüşüm.

Oy maşallah senin kuzulara da, genetik muhakkak etkilidir ama ben çok erken konuşmuşum babasına çekmiş demek ki onu bilmiyorum kızçem 2.5 aylık , gündüz uyuyor gece 12 ye kadar ayakta, tam bir çılgın, oğlanı uyutup 12 ye kadar onunla uğraşıyorum gündüz de pamuk gibi uyuyor
İnşallah canım çok şanslı senin gibi bir annesi var emek emek işliyoruz bebeleri böyle uğraşıyoruz işte

Kızlar kızın kakasında toplu iğne başı kadar kan gördüm inşallah alerjik değilizdir ilk görüşüm takip edeceğim , bakalım devam edecek mi

Kızlar kızın kakasında toplu iğne başı kadar kan gördüm inşallah alerjik değilizdir ilk görüşüm takip edeceğim , bakalım devam edecek mi
Canım popo catlagı da olabilir bu aylarda cok oluyor. Takip et olmadı catlak ıcın bak. Kabız olması sart degıl sıvık yaptıklarında da catlıyor. Benım oglumda da olmustu baya gorunuyordu sonra doktor bakmıstı poposu catlamıs hıc kabız olmamasına ragmen

Aynen kabız değil canım ama gazlı bir bebek kaka yaparken ıkınıyor nasıl , inşallah alerji değildir önemsiz birşeydir devamı gelmedi dünden beri takipteyim

Kızlar sizin cocuklarda da çorapsız gezme durumu var mı? Kızım 2 haftadır neredeyse sıfır çorap şeklinde; her odada bir çorabı var, yakaladığımız yerde giydiriyoruz ama yok geri çıkarıyor. Önceleri geçici bir şeydir diye önemsemiyordum, şimdi baya alışkanlık halini aldı. Acaba olumsuz bir duruma sebep olur mu diye de tedirginim. Geçenlerde kilotlu çorap giydirmiştim elbisesinin altına, fena huylandı çekiştirip durdu dışarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…