- 20 Mart 2011
- 13.796
- 32.338
Aaa bu hayvanları saklama güzel oyunmuş bunu ben de yapayım bakalım hoşuna gidecek mi?İlk aylarda boya kalemlerini hamurları falan götürmeye yelteniyordu ama o mama değil ağzımıza almıyoruz vs dedi oyun grubunu yöneten kişi şimdi bıraktı o davranışı. Zaten iki yasa doğru azalır ağıza götürme davranışı canım. Bence ver yavaştan güzel oyun kuruluyor bu materyallerle. Ben kinetik kum falan da aldım oyuncak hayvanlarını saklayıp buluyoruz falan hem konuşma alıştırması yapmış oluyoruz hayvanlar hakkında sohbet ediyoruz hem de güzel zaman geçiriliyor
Aynen bizde öyleyiz her şeyin tadına baktıNe guzel oyun gruplarina baslamissiniz bir cogunuz.Bir sey soracagim cocuklariniz agzina bir sey goturmuyorlar mi? Ben evde kalem veriyorum boyama yapsin diye bizimki agzina goturuyor.İki yasa kadar normal diye biliyorum ama bu sebeple oyun hamuru falan veremiyorum eline.Hata mi yapiyorum acaba
Aynen öyle canım her kelimesine katılıyorumCanım bak buna çok takılma, her çocuğun mizacı farklı her çocuk oturarak etkinlik yapmayı sevmez Ekin de öyle. Çoğu şeye katılmıyor çünkü ilgisini çekmiyor ama ilgisini çeken bişeyse katılıyor. Defne de hareketli bir bebek. Ben bu durumu bir pedagoga sordum dedi ki hareketi seven bir bebeği kısıtlayıcı etkinlikler yaptırmak yerine hareketini destekleyici etkinlikler yaptırmalısınız örneğin parkur kurma parkurda görev verme işte bu topları topla mesela ya da ne bilim trambolinde 10 a kadar zıplama gibi gibi... Ekin inanılmaz hareketli bir çocuk sadece hareket etmeye endeksli ve sadece benimle verimli bir şekilde oturup bir şeyler yapıyor çünkü ben onu nasıl oturtacağımı nelerin ilgisinin çekeceğini biliyorum. Lego bayılıyor mesela şuan 3 parçalı puzzleları yapıyor, renkleri ayırıyor, sayıları biliyor hepsini oyunla öğrendi ama hareket odaklı şeyler en favorisi. O yüzden kesinlikle bizi spor paklayacak 2 yaş sonrası klübe vericem jimnastiğe bence orada çok mutlu olacak gibi hissediyorum
Ay unutuyorum buraya girmeyi cocukla uğraş dur gün bitiyor ben de öyle
Bu donemde ekstra ilac ya da takviye bir seyler kullandiniz mi? Bazen onlarin da etkisiyle gece uyku kacmalari oluyor.Mesela D vitaminini aksam vermeyin uykuyu acar diyorlar.Benim kiz da gecen haftalarda uykuya dalmada sıkınti yasiyordu,hatta dolunay etkisi mi,atak donemimi diye dusunmustum.Kızlar nasılsınız? Bebişler nasıl?
Bana yardım edin lütfen
2 yaş sendromumudur nedir bilmiyorum ama Alya her gece 4 gibi uyanıyor ama sanki uykusunu almış bir şekilde uyanıyor 1,5 saat sallıyorum öyle uyuyor bütün gecem bitiyor uykum gelmiyor tam uykuya dalacağım saat 8 olmuş Alya hanım yine uyanmış. Gündüz de 40 dk uyuyor ve saat 1 gibi uyuyor gündüzleri genelde. Öyle 2 saat uyuduğu çok nadir gündüzleri. Resmen enerji patlaması yaşıyor. Yataktan ineğimde ortalığı karıştırayım oyun oynayayım düz duvara tırmanayım derdinde. Uykusuz olsa da gece kalkıyor hatta bazen 2 defa kalkıyor. 2 haftadır böyle. Ha düzeldi ha düzelecek diyorum olmadı bir türlü
Çok sevindimmmmKızlar şükür benim oğlanın da dili çözüldü anne diyor ben nasıl seviniyorumson 2 haftadır dil gelişimi aniden hızlandı, 20 aylığız şuan , günde 15-30 dk arası ekran açıyordum ama son bir kaç haftadır 0 ekran a geçmiştim dil gelişimine üzüldüğüm için kesinlikle açmıyordum tv azda olsa, sanmıyorum o kadar hızlı etki ettiğini ama şuan dili resmen açıldı söylediğimi tekrar ediyor
D vitamini doktor 1 ampül ver 6 ay verme dedi öyle yaptım bende vermedim daha zaten Ocak ayında 6 ay dolmuş oluyor. 3 hafta önce hastaydı iburamin zero verdim ve öksürük şurubu daha sa vermedim bir şey. Ama uyutmakta gerçekten artık zorluk çekiyorum. Köpek dişleri mi geliyor acaba bilmiyorum üstten 6.dişleri henüz gelmedi belki onlardır diyeceğim onlarda hiç bu kadar uzun sürmemişti huysuzluğu. Ataktır belki de diye düşündüm 2 yaş sendromu ne zaman bitiyor orası da meçhul inşallah 1 sene sürmezBu donemde ekstra ilac ya da takviye bir seyler kullandiniz mi? Bazen onlarin da etkisiyle gece uyku kacmalari oluyor.Mesela D vitaminini aksam vermeyin uykuyu acar diyorlar.Benim kiz da gecen haftalarda uykuya dalmada sıkınti yasiyordu,hatta dolunay etkisi mi,atak donemimi diye dusunmustum.
Maşallah canım bak birden açılmışKızlar şükür benim oğlanın da dili çözüldü anne diyor ben nasıl seviniyorumson 2 haftadır dil gelişimi aniden hızlandı, 20 aylığız şuan , günde 15-30 dk arası ekran açıyordum ama son bir kaç haftadır 0 ekran a geçmiştim dil gelişimine üzüldüğüm için kesinlikle açmıyordum tv azda olsa, sanmıyorum o kadar hızlı etki ettiğini ama şuan dili resmen açıldı söylediğimi tekrar ediyor
inşallah birden yürümesi de konuşması da hızlanır seninkininde canım, doktorun dediğini bende duymuştum yürümeye başlayınca beyinde yürüme hareketinden dolayı daha çabuk gelişirmiş, seninki de bence öyle olacak, zaten Alya da dikkat edersen son aylarda baya açıldı maşallah, inşallah sonra arayı tamamen kapatacakMaşallah canım bak birden açılmışbizim kız hala mama diyor herşeye babıldıyor tek kelimesi yok. Doktor yürürse konuşmaya da başlar. Bütün kaslar birbirine bağlı dedi. Alya şimdi desteksiz 2/3 adım atıyor ama aşırı temkinli çok korkuyor düşmediği halde parmağımın ucunu tutuyor öyle yürüyor. Bıraksam yürür ama hemen dizlerinin üstüne çömeliyor. Fizyoterapist cesareti geldi gelecek diyor dedim gelsin bir zahmet 2 yaşına geldi neredeyse
Canım aslında o 20. ayın kerametıKızlar şükür benim oğlanın da dili çözüldü anne diyor ben nasıl seviniyorumson 2 haftadır dil gelişimi aniden hızlandı, 20 aylığız şuan , günde 15-30 dk arası ekran açıyordum ama son bir kaç haftadır 0 ekran a geçmiştim dil gelişimine üzüldüğüm için kesinlikle açmıyordum tv azda olsa, sanmıyorum o kadar hızlı etki ettiğini ama şuan dili resmen açıldı söylediğimi tekrar ediyor
Bence de büyüdüğünden canım yoksa 1-2 haftada ekran etki etmez heralde zaten gerçekten az veriyordum ama bana da motive oldu cidden gevşetmiyeceğim kendimi evde 2 çocuğu zaptedemem yoksa kız bile tv açılsa kafasını çeviriyor şuan şok oluyorum sen nasıl biliyorsun diyorumCanım aslında o 20. ayın kerametıGecen benım oglum da 20 aylık olmaya ıkı gun kala 3 kelımelı konusmaya basladı hatta minseo ya soylemıstım minseo da 20. ayda dil gelısımı ataga gecıyor demsıtı baktım cıdden oyleymıs.
Canım insan her kelimesıne cok seviniyor mutlu oluyor ya özellikle anne kelımesıne. Buyuk oglum 1.5 yasında anne soylemıstı nasıl mutlu olmustu. Babayı da 9 aylık. Kardesı de 7 aylık anne demeye basladıBence de büyüdüğünden canım yoksa 1-2 haftada ekran etki etmez heralde zaten gerçekten az veriyordum ama bana da motive oldu cidden gevşetmiyeceğim kendimi evde 2 çocuğu zaptedemem yoksa kız bile tv açılsa kafasını çeviriyor şuan şok oluyorum sen nasıl biliyorsun diyorum
çok şükür cnm maşallah yürümesi konuşması hariç hemen hemen yaşıtlarını yakaladı diyebiliriz. Bütün vücut dilini kullanıyor konuşmadığı içininşallah birden yürümesi de konuşması da hızlanır seninkininde canım, doktorun dediğini bende duymuştum yürümeye başlayınca beyinde yürüme hareketinden dolayı daha çabuk gelişirmiş, seninki de bence öyle olacak, zaten Alya da dikkat edersen son aylarda baya açıldı maşallah, inşallah sonra arayı tamamen kapatacak
Oy maşallah senin kuzulara da, genetik muhakkak etkilidir ama ben çok erken konuşmuşum babasına çekmiş demek ki onu bilmiyorumCanım insan her kelimesıne cok seviniyor mutlu oluyor ya özellikle anne kelımesıne. Buyuk oglum 1.5 yasında anne soylemıstı nasıl mutlu olmustu. Babayı da 9 aylık. Kardesı de 7 aylık anne demeye basladıEkran cok vermıyorsun zsten. Gecen dıl terapsıtını dınledım erken konusmada ya da gec konusma da öncelık genetıkmiş. Ben de sevmıyorum ekrana donuk bakıp dursun ama şöyle benım abısı okuldan gelınce gun boyu cızgı fılm ozluyor gelınce bır acıyor.Kardesı Bazılarına bır ıkı bakıyor bazılarına hıc bakmıyor. Abısıne de uzun sure ızın vermıyorum onunda ızleme saatleri var.Kızın kac aylık oldu bebekte olsa donup bakıyorlar ya cok dıkkat cekıcı.
İnşallah canım çok şanslı senin gibi bir annesi var emek emek işliyoruz bebeleri böyle uğraşıyoruz işteçok şükür cnm maşallah yürümesi konuşması hariç hemen hemen yaşıtlarını yakaladı diyebiliriz. Bütün vücut dilini kullanıyor konuşmadığı içinbuna da şükür eğitimciler de az kaldı yakında kapatır arayı merak etmeyin dediler. Gerçekten açılır diye çok korkuyordum iyi ki çok küçükken farkedip götürmüşüm.
Canım popo catlagı da olabilir bu aylarda cok oluyor. Takip et olmadı catlak ıcın bak. Kabız olması sart degıl sıvık yaptıklarında da catlıyor. Benım oglumda da olmustu baya gorunuyordu sonra doktor bakmıstı poposu catlamıs hıc kabız olmamasına ragmenKızlar kızın kakasında toplu iğne başı kadar kan gördüminşallah alerjik değilizdir ilk görüşüm takip edeceğim , bakalım devam edecek mi
Aynen kabız değil canım ama gazlı bir bebek kaka yaparken ıkınıyor nasıl , inşallah alerji değildir önemsiz birşeydir devamı gelmedi dünden beri takipteyimCanım popo catlagı da olabilir bu aylarda cok oluyor. Takip et olmadı catlak ıcın bak. Kabız olması sart degıl sıvık yaptıklarında da catlıyor. Benım oglumda da olmustu baya gorunuyordu sonra doktor bakmıstı poposu catlamıs hıc kabız olmamasına ragmen