- 18 Aralık 2012
- 1.795
- 1.963
Evde corap giydirmiyorum ben cok sicak oluyor corapli pantolonlar var onlardan giydiriyorum soguk olursa mesela bende disari cikarken bere giydiremiyorum direkt cikartiyor.Kızlar sizin cocuklarda da çorapsız gezme durumu var mı? Kızım 2 haftadır neredeyse sıfır çorap şeklinde; her odada bir çorabı var, yakaladığımız yerde giydiriyoruz ama yok geri çıkarıyor. Önceleri geçici bir şeydir diye önemsemiyordum, şimdi baya alışkanlık halini aldı. Acaba olumsuz bir duruma sebep olur mu diye de tedirginim. Geçenlerde kilotlu çorap giydirmiştim elbisesinin altına, fena huylandı çekiştirip durdu dışarda
Çok normal cocuklar cıplak ayakla dolaşmayı cok severler. Cevremde cok duydum corap istemeyen bebek, cocuk. Benım oglum da içerı ayakkabısı olmadan duramıyor hatta ayagından bır tanesı cıksa gıydırmemız ıcın getırıyor gıydırene kadar da huysuzlanıyor ustelık baska ıcerı ayakkabısı da ıstemıyor ona takmıs durumda. Ara ara bır seye takıyorlar. Kılotlu corap pek rahat olmuyor bence kızın onu sıkan seylerde rahat etmiyor Kılotlu corap cokta onerılmıyor. Ayakları cıplak ustur dıyorsanız da coraplı dar olmayan rahat taytlar var ebebekte falan cok var benım oglum gecen kış corap ıstemıyorken onları bır kış boyu kullandım.Kızlar sizin cocuklarda da çorapsız gezme durumu var mı? Kızım 2 haftadır neredeyse sıfır çorap şeklinde; her odada bir çorabı var, yakaladığımız yerde giydiriyoruz ama yok geri çıkarıyor. Önceleri geçici bir şeydir diye önemsemiyordum, şimdi baya alışkanlık halini aldı. Acaba olumsuz bir duruma sebep olur mu diye de tedirginim. Geçenlerde kilotlu çorap giydirmiştim elbisesinin altına, fena huylandı çekiştirip durdu dışarda
Canım sen oğlanı kestin mi sütten?Çok normal cocuklar cıplak ayakla dolaşmayı cok severler. Cevremde cok duydum corap istemeyen bebek, cocuk. Benım oglum da içerı ayakkabısı olmadan duramıyor hatta ayagından bır tanesı cıksa gıydırmemız ıcın getırıyor gıydırene kadar da huysuzlanıyor ustelık baska ıcerı ayakkabısı da ıstemıyor ona takmıs durumda. Ara ara bır seye takıyorlar. Kılotlu corap pek rahat olmuyor bence kızın onu sıkan seylerde rahat etmiyor Kılotlu corap cokta onerılmıyor. Ayakları cıplak ustur dıyorsanız da coraplı dar olmayan rahat taytlar var ebebekte falan cok var benım oglum gecen kış corap ıstemıyorken onları bır kış boyu kullandım.
Canım benım devam ama şöyle sabah kahvaltı sonrası, öglen uykusu ve aksam uykusu tabı meme de uyutma yok emıp yataga koyuyorum oyle uyuyor. Vermesem hıc ıstemez bazen gelıp acıp meme dıyor oyun oynar gıbı. Gece zaten yok. 2 yasında bitiririm. Eger senın yogunsa azaltmaya baslamalısın. 2 yasına kadar emsın 2 yas dolunca kes. Cunku cıdden 2 yas sonrası cok bagımlı oluyorlar. Zaten emme hakkı en az 2 yas en fazla 2.5 yas sonrası uygun gorulmuyor.Canım sen oğlanı kestin mi sütten?
Canım benimki de tam senin tarif ettiğin gibi, ek olarak gece iki defa uyanıp emiyor. Aşırı derecede iştahsız yine, zaten ek gıda konusunda hep sıkıntılıydık çok yorucu bir bebek bu anlamda.Canım benım devam ama şöyle sabah kahvaltı sonrası, öglen uykusu ve aksam uykusu tabı meme de uyutma yok emıp yataga koyuyorum oyle uyuyor. Vermesem hıc ıstemez bazen gelıp acıp meme dıyor oyun oynar gıbı. Gece zaten yok. 2 yasında bitiririm. Eger senın yogunsa azaltmaya baslamalısın. 2 yasına kadar emsın 2 yas dolunca kes. Cunku cıdden 2 yas sonrası cok bagımlı oluyorlar. Zaten emme hakkı en az 2 yas en fazla 2.5 yas sonrası uygun gorulmuyor.
Canım cok emmıyormus kı yemek işini etkilesin. Bence diş cıkarıyordur canım ondan şuan asırı ıstahsızdır ılla kı bır sıkıntısı vardır. Benım buyuk oglum mesela dogdu dogalı iştahsızdı işte memeyı 2 yasa kadar bu sekılde isterken 2 yası doldurdu memeye yapıstı ek gıda ıstemedı yatakta gozunu acar acmaz meme meme diye aglardı.Ben yemek yerken o bır taraftan memeyı acar emerdı uzansam memeye kosardı. Benı bunalmıstı ondan 2 yası gecırme dedım. Senın oglun bu sekılde olsa evet ondan yemıyordur memeyı kes derım ama sızın meme ıle alakalı degıl kesınlıkle diş. Dişler cıktıktan sonra akılları tam erınce yemeye baslıyorlar merak etme hep oyle gıtmıyor. Şuan yıne oglum durmdan yemek ısteyen eden bır cocuk degıl ama öğünlerini guzel besleyıcı yer. Kan degerlerıne de bır ara baktırabılırsın düşmüş olabilirlerCanım benimki de tam senin tarif ettiğin gibi, ek olarak gece iki defa uyanıp emiyor. Aşırı derecede iştahsız yine, zaten ek gıda konusunda hep sıkıntılıydık çok yorucu bir bebek bu anlamda.
Sütten kessem iştahı açılır mı diye düşündüm, öyle arada kaldım.
Yaaa inşallah dediğin gibi olurCanım cok emmıyormus kı yemek işini etkilesin. Bence diş cıkarıyordur canım ondan şuan asırı ıstahsızdır ılla kı bır sıkıntısı vardır. Benım buyuk oglum mesela dogdu dogalı iştahsızdı işte memeyı 2 yasa kadar bu sekılde isterken 2 yası doldurdu memeye yapıstı ek gıda ıstemedı yatakta gozunu acar acmaz meme meme diye aglardı.Ben yemek yerken o bır taraftan memeyı acar emerdı uzansam memeye kosardı. Benı bunalmıstı ondan 2 yası gecırme dedım. Senın oglun bu sekılde olsa evet ondan yemıyordur memeyı kes derım ama sızın meme ıle alakalı degıl kesınlıkle diş. Dişler cıktıktan sonra akılları tam erınce yemeye baslıyorlar merak etme hep oyle gıtmıyor. Şuan yıne oglum durmdan yemek ısteyen eden bır cocuk degıl ama öğünlerini guzel besleyıcı yer. Kan degerlerıne de bır ara baktırabılırsın düşmüş olabilirler
Evde corap giydirmiyorum ben cok sicak oluyor corapli pantolonlar var onlardan giydiriyorum soguk olursa mesela bende disari cikarken bere giydiremiyorum direkt cikartiyor.
Çok normal cocuklar cıplak ayakla dolaşmayı cok severler. Cevremde cok duydum corap istemeyen bebek, cocuk. Benım oglum da içerı ayakkabısı olmadan duramıyor hatta ayagından bır tanesı cıksa gıydırmemız ıcın getırıyor gıydırene kadar da huysuzlanıyor ustelık baska ıcerı ayakkabısı da ıstemıyor ona takmıs durumda. Ara ara bır seye takıyorlar. Kılotlu corap pek rahat olmuyor bence kızın onu sıkan seylerde rahat etmiyor Kılotlu corap cokta onerılmıyor. Ayakları cıplak ustur dıyorsanız da coraplı dar olmayan rahat taytlar var ebebekte falan cok var benım oglum gecen kış corap ıstemıyorken onları bır kış boyu kullandım.
Eskıden oyleydı de şuan ona alternatıf seyler var mesela coraplı sıkmayan taytlar. Evet mısafırlık vs olsa da valla ben de asla oyle sıkan seylere gelemiyorum benı sıkıntı basarBizim ev çok çok sıcak değil, zemin de hatta bi tık soğuk mevsim itibariyle. Çoraba taktı bizimki de işte
Canım zaten pek giydirmem kilotlü çorap, oturmada elbise giydiğinde giydirmiştim. O kadar da olsun yani, eskiden evin içinde bile eşofman altına giydirilirdi üşümesin diye. Üşütüp karnı ağrımasın da bu şekilde gezsin artık ne yapalım
Oğlum da aksine çorapla yatacak kadar bağımlı, bu da farklı bir model işte
Ebebekte corapli esofmanlar var tavsiye ederim ben hep onlardan alirim corap cok az kullaniyorum ama onlarida cekip cikarabilirmi bilmiyorum:)) benimki arada onlarida çıkarıyorBizim ev çok çok sıcak değil, zemin de hatta bi tık soğuk mevsim itibariyle. Çoraba taktı bizimki de işte
Canım zaten pek giydirmem kilotlü çorap, oturmada elbise giydiğinde giydirmiştim. O kadar da olsun yani, eskiden evin içinde bile eşofman altına giydirilirdi üşümesin diye. Üşütüp karnı ağrımasın da bu şekilde gezsin artık ne yapalım
Bizde bi dönem yaşadık canım, çorabı hep çıkarıyordu ama sonra geçti şuan getir çorabını diyorum getirince giydiriyorum hatta kendi seçiyor favori çorapları var bide nasıl oluyor bilmiyorum ama günde 5 kez çorap değişiyor o çorap altları bi şekilde ıslanıyorBizim ev çok çok sıcak değil, zemin de hatta bi tık soğuk mevsim itibariyle. Çoraba taktı bizimki de işte
D vitamini doktor 1 ampül ver 6 ay verme dedi öyle yaptım bende vermedim daha zaten Ocak ayında 6 ay dolmuş oluyor. 3 hafta önce hastaydı iburamin zero verdim ve öksürük şurubu daha sa vermedim bir şey. Ama uyutmakta gerçekten artık zorluk çekiyorum. Köpek dişleri mi geliyor acaba bilmiyorum üstten 6.dişleri henüz gelmedi belki onlardır diyeceğim onlarda hiç bu kadar uzun sürmemişti huysuzluğu. Ataktır belki de diye düşündüm 2 yaş sendromu ne zaman bitiyor orası da meçhul inşallah 1 sene sürmez
Canım iyiyim teşekkür ederim sorduğun için bn sık olmasa da giriyorum bı bakıp hemen bırakıyorum evde iş bebe derken çok fırsat olmuyo. Emzircez diye neler çektik ben yaklaşık 1,5 aydır mamayı kestim çok şükür zorlanmadik da . Her dönemin ayrı güzelliği sorunlariyla uğraş içindeyiz
Gördüm de yazayım dedim canımBizim ev çok çok sıcak değil, zemin de hatta bi tık soğuk mevsim itibariyle. Çoraba taktı bizimki de işte
Anlattıklarının aynısı Ekin işte canım tek durduğu zaman dilimi uyku onda bile tepiniyor. Bahsettiğin oyuncakları çok seviyor aynı şekilde. Ben Ekin normal sanıyordum ta ki akranlarını görene kadarAynen öyle canım her kelimesine katılıyorum
tam bir kuduruk kızım var sürekli hareket halinde hatta dikkattini toplaması bile zamanla oluyor lego seviyor duplo seti aldık güzel oynuyor iki parçalı puzzle yapıyor üçe çalışıyoruz biraz sıkılıyor ama ona da alışır cırt cırtlı kitaplarını çok seviyor baya öğrendi biraz daha büyüsün evin yakınında jimnastik kulübü var oraya vereceğim kesinlikle o paklar bizi
VarKızlar sizin cocuklarda da çorapsız gezme durumu var mı? Kızım 2 haftadır neredeyse sıfır çorap şeklinde; her odada bir çorabı var, yakaladığımız yerde giydiriyoruz ama yok geri çıkarıyor. Önceleri geçici bir şeydir diye önemsemiyordum, şimdi baya alışkanlık halini aldı. Acaba olumsuz bir duruma sebep olur mu diye de tedirginim. Geçenlerde kilotlu çorap giydirmiştim elbisesinin altına, fena huylandı çekiştirip durdu dışarda
Mamayi nasi bıraktınız acaba?Canım iyiyim teşekkür ederim sorduğun için bn sık olmasa da giriyorum bı bakıp hemen bırakıyorum evde iş bebe derken çok fırsat olmuyo. Emzircez diye neler çektik ben yaklaşık 1,5 aydır mamayı kestim çok şükür zorlanmadik da . Her dönemin ayrı güzelliği sorunlariyla uğraş içindeyizSen nasılsın neler yapıyorsunuz Yiğit beyle
Evet bır ara senınle oyle bır derdimiz vardıCanım iyiyim teşekkür ederim sorduğun için bn sık olmasa da giriyorum bı bakıp hemen bırakıyorum evde iş bebe derken çok fırsat olmuyo. Emzircez diye neler çektik ben yaklaşık 1,5 aydır mamayı kestim çok şükür zorlanmadik da . Her dönemin ayrı güzelliği sorunlariyla uğraş içindeyizSen nasılsın neler yapıyorsunuz Yiğit beyle
Ay Nisan annelerine yazmıştım aynısını canım 20 aya girdik oğluma bişe oldu, her zaman rutinimiz var kitap okuyup ardından 5-10 dk ayakta sallama uyuma, şimdi odaya girmek istemiyor sanki işkence ediyormuşum gibi bağırıyor, öğlen 1 saatte uyuttum akşam da babayı delirtiyor, kakaları WC ye yapıyorduk kakam var diyor gidelim diyorum hayır diyor, bezini değiştirelim hadi diyorum hayır diyor, bazen anlamadığım şeylere sinirleniyor ay çok kötü başladı 20. AyEvet bır ara senınle oyle bır derdimiz vardıZaman işte gelıp gecıyor. Bız de cok sukur ıyıyız artık 2 yaş sendromuna kesinlikle gırdık Su ıstıyor verıyorum almıyor yerıne koyuyorum tepiniyor su su dıye tekrar verıyorum verdım dıye hatalı oluyorum her seyı bıre bır 2. ye yasıyorum ıste. Abısın de de yasadığım ıcın ne zaman basıma gelecek dıye beklıyordum Uykuya geçıs suresı uzadı. Mesela uyku saati odasında kucagıma alıp otururdum boynuma sarılıp 5 10 dakıka da uyurdu. Artık kucakta durmak ıstemıyor yatagına atıyorum kendı kendıne uyuyor ama baya tepınıyor, konusuyor falan yarım saati buluyor bazen hemen hemen 1 saatı. Sızın nasıl uykuya gecıs. Bızım bu durum 20. Ayına gırınce basladı.
Oyun grubuna başlattım yaşıtlarını göreyim diye ordada büyükler var pek verimli olduğunu düşünmüyorum çünkü masada pek oturmuyor hep kum havuzuna gidiyorAnlattıklarının aynısı Ekin işte canım tek durduğu zaman dilimi uyku onda bile tepiniyor. Bahsettiğin oyuncakları çok seviyor aynı şekilde. Ben Ekin normal sanıyordum ta ki akranlarını görene kadarBir avuç kurtla yaşıyor ben de 2 yaşı bekliyorum direk jimnastiğe vericem