2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Evde corap giydirmiyorum ben cok sicak oluyor corapli pantolonlar var onlardan giydiriyorum soguk olursa mesela bende disari cikarken bere giydiremiyorum direkt cikartiyor.

Çok normal cocuklar cıplak ayakla dolaşmayı cok severler. Cevremde cok duydum corap istemeyen bebek, cocuk. Benım oglum da içerı ayakkabısı olmadan duramıyor hatta ayagından bır tanesı cıksa gıydırmemız ıcın getırıyor gıydırene kadar da huysuzlanıyor ustelık baska ıcerı ayakkabısı da ıstemıyor ona takmıs durumda. Ara ara bır seye takıyorlar. Kılotlu corap pek rahat olmuyor bence kızın onu sıkan seylerde rahat etmiyor Kılotlu corap cokta onerılmıyor. Ayakları cıplak ustur dıyorsanız da coraplı dar olmayan rahat taytlar var ebebekte falan cok var benım oglum gecen kış corap ıstemıyorken onları bır kış boyu kullandım.

Canım sen oğlanı kestin mi sütten?

Canım sen oğlanı kestin mi sütten?
Canım benım devam ama şöyle sabah kahvaltı sonrası, öglen uykusu ve aksam uykusu tabı meme de uyutma yok emıp yataga koyuyorum oyle uyuyor. Vermesem hıc ıstemez bazen gelıp acıp meme dıyor oyun oynar gıbı. Gece zaten yok. 2 yasında bitiririm. Eger senın yogunsa azaltmaya baslamalısın. 2 yasına kadar emsın 2 yas dolunca kes. Cunku cıdden 2 yas sonrası cok bagımlı oluyorlar. Zaten emme hakkı en az 2 yas en fazla 2.5 yas sonrası uygun gorulmuyor.

Canım benimki de tam senin tarif ettiğin gibi, ek olarak gece iki defa uyanıp emiyor. Aşırı derecede iştahsız yine, zaten ek gıda konusunda hep sıkıntılıydık çok yorucu bir bebek bu anlamda.
Sütten kessem iştahı açılır mı diye düşündüm, öyle arada kaldım.

Canım cok emmıyormus kı yemek işini etkilesin. Bence diş cıkarıyordur canım ondan şuan asırı ıstahsızdır ılla kı bır sıkıntısı vardır. Benım buyuk oglum mesela dogdu dogalı iştahsızdı işte memeyı 2 yasa kadar bu sekılde isterken 2 yası doldurdu memeye yapıstı ek gıda ıstemedı yatakta gozunu acar acmaz meme meme diye aglardı.Ben yemek yerken o bır taraftan memeyı acar emerdı uzansam memeye kosardı. Benı bunalmıstı ondan 2 yası gecırme dedım. Senın oglun bu sekılde olsa evet ondan yemıyordur memeyı kes derım ama sızın meme ıle alakalı degıl kesınlıkle diş. Dişler cıktıktan sonra akılları tam erınce yemeye baslıyorlar merak etme hep oyle gıtmıyor. Şuan yıne oglum durmdan yemek ısteyen eden bır cocuk degıl ama öğünlerini guzel besleyıcı yer. Kan degerlerıne de bır ara baktırabılırsın düşmüş olabilirler

Yaaa inşallah dediğin gibi olur tüm dişleri aynı anda patladı ondandır o zaman. Çok yorucu bu yemek işleri inan yemek saati gelince geriliyorum

Evde corap giydirmiyorum ben cok sicak oluyor corapli pantolonlar var onlardan giydiriyorum soguk olursa mesela bende disari cikarken bere giydiremiyorum direkt cikartiyor.

Bizim ev çok çok sıcak değil, zemin de hatta bi tık soğuk mevsim itibariyle. Çoraba taktı bizimki de işte

Canım zaten pek giydirmem kilotlü çorap, oturmada elbise giydiğinde giydirmiştim. O kadar da olsun yani, eskiden evin içinde bile eşofman altına giydirilirdi üşümesin diye. Üşütüp karnı ağrımasın da bu şekilde gezsin artık ne yapalım

Oğlum da aksine çorapla yatacak kadar bağımlı, bu da farklı bir model işte

Eskıden oyleydı de şuan ona alternatıf seyler var mesela coraplı sıkmayan taytlar. Evet mısafırlık vs olsa da valla ben de asla oyle sıkan seylere gelemiyorum benı sıkıntı basar Söyledıgım coraplı altlıklardan alırsan cıkarmaz corap cıkaran cocuklarda tek çözum o altlıklar oluyor.

Ebebekte corapli esofmanlar var tavsiye ederim ben hep onlardan alirim corap cok az kullaniyorum ama onlarida cekip cikarabilirmi bilmiyorum:)) benimki arada onlarida çıkarıyor

Bizde bi dönem yaşadık canım, çorabı hep çıkarıyordu ama sonra geçti şuan getir çorabını diyorum getirince giydiriyorum hatta kendi seçiyor favori çorapları var bide nasıl oluyor bilmiyorum ama günde 5 kez çorap değişiyor o çorap altları bi şekilde ıslanıyor

bir ampul mü bunu bir çocuk hekimi mi önerdi? yetişkinlere bile artık ampul olarak önerilmiyor

@Fh2512, Sunrseee , @Bllossom @Aycoregi1 @beyzosh kızlar nasılsınız hıc yazmadınız?
Canım iyiyim teşekkür ederim sorduğun için bn sık olmasa da giriyorum bı bakıp hemen bırakıyorum evde iş bebe derken çok fırsat olmuyo. Emzircez diye neler çektik ben yaklaşık 1,5 aydır mamayı kestim çok şükür zorlanmadik da . Her dönemin ayrı güzelliği sorunlariyla uğraş içindeyiz Sen nasılsın neler yapıyorsunuz Yiğit beyle

Gördüm de yazayım dedim canım
Çıtçıtlı patikler var bn onu giydiriyorum bı bak istersen. Tabi çıkarttığı da oluyo ama sürekli çıkartma ayağın üşür hasta olursun falan diyorum ama anladığı kadar işte alıştı biraz. Bizim ev de soğuk valla bn terliksiz duramam ona da giydirmeden olmaz yani

Anlattıklarının aynısı Ekin işte canım tek durduğu zaman dilimi uyku onda bile tepiniyor. Bahsettiğin oyuncakları çok seviyor aynı şekilde. Ben Ekin normal sanıyordum ta ki akranlarını görene kadar Bir avuç kurtla yaşıyor ben de 2 yaşı bekliyorum direk jimnastiğe vericem

Var Asla istemiyor uykusunda giydirsem anlayıp çıkarıyor çıplak ayak sürekli ben de saldım sadece ev ayakkabısını giyiyor onu giyerse çıkarmıyor mesela ama çorabı istemiyor çok enteresan, kuzenimin oğlu da bu aylarda çorap giymek istiyormuş sürekli çıkarsan kıyamet koparıyormuş bi şeye takınca takıyorlar işte

Mamayi nasi bıraktınız acaba?

Evet bır ara senınle oyle bır derdimiz vardıZaman işte gelıp gecıyor. Bız de cok sukur ıyıyız artık 2 yaş sendromuna kesinlikle gırdıkSu ıstıyor verıyorum almıyor yerıne koyuyorum tepiniyor su su dıye tekrar verıyorum verdım dıye hatalı oluyorum her seyı bıre bır 2. ye yasıyorum ıste. Abısın de de yasadığım ıcın ne zaman basıma gelecek dıye beklıyordumUykuya geçıs suresı uzadı. Mesela uyku saati odasında kucagıma alıp otururdum boynuma sarılıp 5 10 dakıka da uyurdu. Artık kucakta durmak ıstemıyor yatagına atıyorum kendı kendıne uyuyor ama baya tepınıyor, konusuyor falan yarım saati buluyor bazen hemen hemen 1 saatı. Sızın nasıl uykuya gecıs. Bızım bu durum 20. Ayına gırınce basladı.

Ay Nisan annelerine yazmıştım aynısını canım 20 aya girdik oğluma bişe oldu, her zaman rutinimiz var kitap okuyup ardından 5-10 dk ayakta sallama uyuma, şimdi odaya girmek istemiyor sanki işkence ediyormuşum gibi bağırıyor, öğlen 1 saatte uyuttum akşam da babayı delirtiyor, kakaları WC ye yapıyorduk kakam var diyor gidelim diyorum hayır diyor, bezini değiştirelim hadi diyorum hayır diyor, bazen anlamadığım şeylere sinirleniyor ay çok kötü başladı 20. Ay

Oyun grubuna başlattım yaşıtlarını göreyim diye ordada büyükler var pek verimli olduğunu düşünmüyorum çünkü masada pek oturmuyor hep kum havuzuna gidiyor aslında evde oynuyor oturunca ama ben arkadaşlarıyla oyun kursun istiyorum işte birilerine anlatınca küçük daha alışması lazım falan diyorlar kafam biraz karışık bu konuda o yüzden doktoruna randevu aldım ona soracağım bazı şeyleri yani en azından 21 aylık çocuğun neler yapması gerektiğini ondan öğrenmek istiyorum çünkü burada da herkesin çocuğu farklı şekilde gelişim gösteriyor bakalım öğrenince buraları güncellerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…