2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Her doktorun işini layıkıyla yapmadığını anbean görüyoruz, duyuyoruz. Her hekimin ayrı bir tedavi yönetimi olduğunu iyi biliyorsunuzdur diye düşünüyorum hekimsiniz ya. Kimse kafasına göre vitamin dayamıyor çocuğuna, tabiki de uzman doktora danışarak veriyoruz. Kafama göre bile vermiş olsam sizin yaptığınız yargılama olur. Keza sizin ilgi alanınıza girmediği de aşikar. Bu yüzden sizin doğrularınız size kalsın. Uslübünüz için hiçbir şey yazmak istemiyorum zaten. Görünen köy klavuz istemezmiş nihayetinde. Saygılarla demek isterdim ama saygı, saygı gösterene duyulur…

Aynı dertten muzdaribim canım. 3.hafta oldu hala devam ediyoruz. Gece bir de uyandığı zaman da 1,5 saat uyumuyor. Zaten akşam yatırırken 1,5 saat uykuya geçmesini bekliyorum. Sallıyorum artık çabuk uyusun diye atıyor kendisini yastıktan aklı fikri oturma odasında kalıyor oraya gitmek istiyor inşallah uzun sürmez dediğin gibi bizde rahatlarız

Aynı durumdayız canım 20. aya gırdık olanlar oldu. Dun aksam ve bugun 5 dakıka da uyudu eskı halıne donuyordur umarım yoksa 1 saat beklemek sınır bozucu
Herkeste uykusuzluk 10 dk uyusa bile saatlerce uyumuş gibi uykusunu almış vaziyette uyanıyorlar

Kızlar lavaboda oyuncak yıkıyordu benim ki öyle oyun yaptık, yeter dedim 10 dk olmuştu, indirdim vay sen misin bunu yapan böyle bir ağlamak yok dakikalarca ağladı
, tekrar beni oraya koy diye, direndim pes edecektim ama şimdi pes edersem bida laf dinletemem dedim, kolun ıslandı üşüdün süren doldu vs herşeyi denedim ama varya 10 dk da yaşlandım, sonuç sustu ve hiçbişey olmamış gibi hayatına devam etti ben ise bitik siz böyle durumda nasıl davranıyorsunuz böyle aşırı ısrarlı ağlaması neden

Valla cnm enerjim olursa baska birseyle oyaliyorum dikkatini dagitiyorum yada cok sevdigi örtüsü var onu koklamaya bayiliyor onu veriyorum yada yemeyi sevdigi bisey var sa onu verebilirsin bazen hicbisi yapmadan ağlamasının sonlanmasini bekliyorum izin verirse sariliyorum öpüyorum yada daha once hic yapmadığı birsey mesela dun aglarken ilkkez camdan disari baktirdim soguk hava yuzune carpinca afalladi:)) yaratici olmaya zorlaniyorsun illaki.

Cam fikri iyiymiş bunu deneyeyim kriz anlarında

Kızlar son 2 haftadır gece uyanmalarımız çok arttı, dün gece 20 kez kalktı, baba artık pes edip beni uyandırdı, 6 ayından beri bezine kaka yapmıyor hep lazımlığa yapıyordu son aylarda artık ben kendim anlayıp götürmüyorum kendi kakası gelince gösteriyordu, son haftalarda altına da yapmaya başladı, asla söylemiyor yapıyor hadi değiştirelim diyorum ,asla kızmıyorum travma olmasın diye hemde soğumasın tamamen lazımlığa yapmaktan diye ama gene de istemiyor bezini de değiştirtmiyor direniyor sonra bi şekilde kandırıp değiştiriyorum bi gün yapıyor bi gün yapmıyor ama şuan çoğunlukla ben götürmezsem göstermeyi bıraktı kakasının geldiğini, uykular zaten bol bölünmeli ve direnmeli, gece bide suya taktı kafayı her kalktığında su istiyor resmen onu da oyun yaptı sonra bezi taşıyor kız deseniz gazlı ağlayıp duruyor Bu kışı atlatsaydım bi

Cnm okuduklarima gore tuvalet eğitimi erkenden ogretilen durumlarda bu tur seyler yasanabiliyormus ama bilemiyorum tabi sen mutlaka arastirmissindir sadece paylasayim dedim belki bilgin vardir

Cnm okuduklarima gore tuvalet eğitimi erkenden ogretilen durumlarda bu tur seyler yasanabiliyormus ama bilemiyorum tabi sen mutlaka arastirmissindir sadece paylasayim dedim belki bilgin vardir
Canım tuvalet eğitimi değil de iletişimi diyorlar buna kitap okudum araştırdım bi zararı olmayacağını düşündüm şimdiye kadar da gerçekten güzel gitti sadece kaka için yapıyoruz zaten altı bezli ama nerdeyse çişini de öğrenir artık diyordum çünkü gerçekten hiç yapmıyordu kakayı çişi de gösterdiği oluyordu şimdi başa sardık gibi ya dönem ya kardeşi kıskanıyor bilemiyorum

O da kardeşi gibi henüz bebek tamamen babaya bırakırsan asıl travma bu olmaz mı? Kız bende oğlan babada diyordun yanlış hatırlamıyorsam, o nedenle söylüyorum.
Tuvalet iletişimi ile ilgili ben olumsuz mesajlar okumuştum. Cesaretini takdir ediyorum ama şu durumda zaten bez takıyor, kakasını da beze yapsın madem Ben de bez açarken çok zorlanıyorum, inanılmaz direniyor. Uyku gerilemesini kızlar da yazmıştı birçoğumuz yaşıyoruz bu gibi durumları. Kızın gazı bir aya geçer diye umuyorum en azından, bizimki öyle olmuştu.

Canım tüm gün beraberiz zaten eşim işe gidiyor ,öğlen uyutma yada günlük hep ben ve bakıcı ablayla abla hiç uyutmuyor hatta öğlenleri, temel bakımı vermek istemedim ben evdeyken başkası yapmasın dedim , gece uyanmaları ve gece kalkması tamamen babada kızında bende çünkü kızda sürekli kalkıyor bazen oğlana gitmem gerekirse kız uyanıyor yada tam tersi oluyor kız uyanınca oğlanın yanından kalksam o kalkıyor o sebeple onun gece uyanmalarına babası gidiyor sabrının tükendiği yerde beni çağırdı bugün zaten oğlum babayla çok şükür çok güzel bir iletişimi var çok düşkün yani babası varken anne diye ağlamıyor çünkü gece düzenimiz uzun süredir böyle hamileliğin sonraların dada eşim kalkıyordu ona.(zaten son haftalar hariç gece uyanmaları sütten kestikten sonra gece boyu 1-2 ydi)
ocak ayında işten ayrılalı 2 sene olacak izinlerimle ve bu ay yeniden ücretsiz iznimi başlattım evde tam gün yardımcıda var ben diyorum bi anne olarak ikisini de ihmal etmemek için elimden gelen herşeyi yapıyorum herhangi bir travma olmasın diye haftada bir gün oyun grubuna götürüyorum baş başa vaktimiz olsun oğlanla diye, bazen kızı bırakıp ablaya ,arkadaşına gidiyoruz oğlumun gibi beraber gene birlikte başbaşa da vaktimiz olsun diye, daha ne yapılır bilmiyorum açıkçası ama içim rahat olsun ikisine de yetebileyim diye maddi manevi tüm şartları zorluyorum,

Bezde ben o kadar alışmışım ki kakalı bez değiştirmek çok zor geliyor hatta nasıl yapıyorlar falan diyorum sorma, saldım zaten asla zorlamak istemiyorum çünkü tamamen direnç oluşturmasın istiyorum arada hatırlatıyorum varsa gidelim diye

Uyku da gazda İnşallah geçici bir süreçtir bakalım zamanla büyüyecekler kolaylaşacak biliyorum

Yani sizin dişler tamamlanmıştır diye düşünüyorum yoksa dişe bağlardım uyanmalarını. Kızlar uyku gerilemesi dedi ama özellikle uykuya geçişte direnme diye düşündüm. Gece 20 kez kalmak normal değil
Kızı da hayırlısı ile oyun oynayacak döneme bi getirsen rahatlayacaksın sanki. Allah kolaylık versin.

1 tane dişimiz var canım hala gelmeyen son o kaldı
Yok kesinlikle normal değil de 2 haftadır uykuya direnme var gece uyanması da bu kadar çok bu gece oldu yoksa her gün bu kadar değil tabi ki
Aynen öyle ama bakmaya başladı bile oyuncaklara çok şükür
Zorluğu da çok güzelliğide bambaşka ama elimden geldiğince tadını çıkarmaya kendime bu anları özleyeceğimi hatırlatmaya çalışıyorum

Canım benım oglum 1 yasından berı ayrı uyuyor. 20.aya gırınce gece uyanıyordu yastıgını kucagına koyup anne al dıyordu yanımızda ortamıza alıyordum ıyıce dalıp uyuyunca sabaha dogru yatagına tekarar goturuyorduk uyanınca da cın gıbıydı bır benım uzerıme bır babasının uzerıne atılıyordu. Normalde sabaha kadar uyurdu korktum oyle mı gıdecek dıye ama cok sukur 2 hafta surdu gectı. Oglumun o sıra kopek dişi de cıktı. Senın oglunun da dışlerı tamamlandı mı dişten de olabilir ya da bu ayda boyle bır sey olabılır. Oglunun baba da kızının sen de olması gayet normal ıkı cocuklu olunca bızım de oyle oldu eşim oglumun bakımları ıle ilgilendi aksamları ben de kardesının. Aksam da mecbur etkınlık ve kitap okuma da mecbur paylasım yapıyoruz. Şuan inatlasmalar cogu bebekte baslamıs bızım de baska turlu ınatlasmalar var zamanla gecscek canım.Bu ara da cok su ıctıgını soylemıssın benım oglum ne zaman cok su ıcse ya bogazı kurumus oluyor ya da dıs cıkarıyor.

Son düzenleme:
Bir dişi kaldı canım alt sırada , bu ara salyalı da belki de ondan , öyle canım zaten 2 çocukta en çok zorlayan 2 sine de yetememek eş desteği olmadan mümkün değil başıma gelmeden anlamazdım, az önce eşim kızı salladı ben oğlanla lego oynadım şimdi o oğlanı uyutuyor kız yeniden uyandı başına geldim mesela 20. Ay ama gündür gümbür geldi herşeyi anlıyor ama düzene oturdu dediğim Herşey de de yeni sorunlar çıkıyor

Tam 2 yaş davranışları Valla canım ilgisini ne çekiyorsa hemen onu yapıyorum müzik açıp dans ediyorum mesela hemen katılıyor kafası dağılıyor ya da aaaa bu oyuncakla oynayalım diye sevdiği bir oyuncağı döküyorum yere, bazen yalandan bağırıyor mesela ben de şakacıktan onun gibi bağırıp komiklik yapıyorum hemen gülmeye başlıyor gibi gibi çocuğun ilgi alanına göre şekilleniyor aslında olay o an ilgisini dağıtmak tamamen.
Allah kolaylık versin canım uyku gerilemesi yaşadığı bir dönem malesef kimi uykuya zor geçiyor kimi öğle uykusunu bırakıyor kimi uyuduktan sonra çok uyanıyor bu ara bunlara hazırlıklıyız hemen geçer gider inşallah bizimki de uyuyana kadar 11 i ediyor yüz kere kalkıyor aklına bişey geliyor kalkıyor bi sarılıyor bi yatıyor bi yatakta zıplıyor deli evi gibi ufaklık için de gaz sancısı gelince tuvalet tutma pozisyonu deniyor musun canım kaç aylık oldu bizim 4.5 aylık falan bitmişti gaz olayları

Aynı kuzu bizim de inşallah normal rutinlerine dönerler

Bugün uyusun diye telefondan ninni açtım bende normalde hiç yapmadığım birşey ve öyle uyudu, gerçekten 2 yaş çok fena yaklaşıyor
İlgisini dağıtmak için herşeyi yapıyorum bazen ilgisi dağılıp sonra o ağladığı şey için tekrar ağlıyor
Canım 3 aylık olduk, tuvalet pozisyonu da yapıyorum gerçekten bazen fayda ediyor bazen etmiyor, kakasında kan gördüm bi kaç sefer doktora da götürdüm olabilir turşu falan bu ara çok yedin mi dedi bende çok yerim turşuyu kestim gene var muhtemelen dokunan birşey var ve oda gaz yada karın ağrısı yapıyor
Günlerim o kadar hızlı geçiyor ki anlatamam
Her ikisinin de ayrı ayrı derdi var
Bu arada kızımda kaynanama benziyor, hikmetinden sual olunmaz Rabbim ama bari biri bana benzesin isterdim oğlumda aynı baba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…