- 5 Mart 2013
- 23.526
- 44.634
Gece mama içiyordu. O da gece beslenmesi oluyor.Hayır işte olmuyor, bir saate yakın aralıksız ağlıyor. Gece vakti herkesi uyandırıyoruz oğlum sağ olsun. Ekin dört aylıkken meme reddiyle bırakmamış mıydı?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gece mama içiyordu. O da gece beslenmesi oluyor.Hayır işte olmuyor, bir saate yakın aralıksız ağlıyor. Gece vakti herkesi uyandırıyoruz oğlum sağ olsun. Ekin dört aylıkken meme reddiyle bırakmamış mıydı?
Ha mama diyorsunGece mama içiyordu. O da gece beslenmesi oluyor.
14 aylıktan beri gidiyor kuzum yazın grupları kapandı 2 ay şimdi yine devam ediyorlar ben çok memnunum grup arkadaşları ve aileleri de iyi denk geldi ailelerle de görüşüyorum oyun grubu dışında parkta da buluşuyorlar büyük harika bir yer değil daha mahalle içinde bir oyun kafe ama daha iyi oldu hepsi aynı mahallede olunca başka zaman da görüşüyorlarOyun grubuna baslayan var mi? Ben istiyorum ama bagisikligi cok dusuk sık hastalanan bir bebek malesef,o sebeple cok cesaret edemiyorum.Havalar hala sicakken bol bol disari cikiyoruz,simdilik disarda gordugu cocuklardan az cok sosyallesiyor bir de ablasi var
Ben yolu şurda buldum ya birlikte oynarlar yada paylaşılmayan oyuncak dolap üstüne kaldırılır. Mecburen birlikte oynamayı öğrendilerEvet O kavgalar bizde de var,kucugu de artik karsilik veriyor ama sonunda dayagi yiyor abladan,cok uzuluyorum kucugu dogdugundan beri kardes kiskanligi yasiyoruz hayatimin en zor donemi,terapiler de aliyoruz,biraz yol katettik ama gunun sonunda kavga kacinilmaz oluyor
Duygularını regule edemiyorlar. Kendini ifade edemediği içinde en içsel dürtü vurmaya ediliyorlar bence. Ben şöyle çözüm buldum büyük kızımın vur eli yok, oğlanın çok mesela. Oğlana kurma diyorum ; kıza da sana vurmaya kalkarsa elini kolunu tut sana vurmasına izin verme. Eğer saçını seçerse sende çek. Genelde hemen gidiyorum ama bazen anında yetişemiyorum. Oğlan vurmamayı, Kız da kendini savunmayı ogreniyorBu vurma işini nasıl çözeceğiz kızlar bende zorlanıyorum anlık pat yapışıyıryor varya sn sürmüyor bir an gözümü ayıramıyorum , pedagog desteği mi alsam diye düşündüm daha 18 ay ama bence vurmaması gerektiğini çok iyi biliyor bilinçli vuruyor
Evet fiziksel gelişimi önde. Boyu kilosu vs. 92 cm 15 kilo oldu oğlan tek başına basamak binme , inme dengesini kaybetmeden kaldırımdan atlama vs hersey tamam. Kızımda öyleydi ama. Sonradan bir kerede açıldı. O yüzden pek endişe etmiyorum. :)Ayy kolay gelsin arkadaşım iyi yapmışsın zor olsa da sana bi mola olur spor. Kaza olayına çok üzüldüm ikiz üstüne ikiz nedir yahu tuvalette ekmeğe mi basmış bu kız
Motor gelişimi önde olan çocukların konuşması gecikiyormuş. Benim kızım da şakır şakır konuşmuyor belli başlı kelimeler ama ayına göre normal. Fakat Ekin'in motor gelişimi çok iyi gitti zaten erken yürüdü, taklalar, zıplamalar diğer becerileri çok hızlı kaptı. Bir şeye yoğunlaşınca diğerinin biraz geriden gelmesi de çok normal bu da çocuğa bağlı bir şey aslında
Dediğin çok doğru canım bu duygu regülasyonu sanırım 3 yaşından önce başarabildikleri bişey değil , daha yolum çokDuygularını regule edemiyorlar. Kendini ifade edemediği içinde en içsel dürtü vurmaya ediliyorlar bence. Ben şöyle çözüm buldum büyük kızımın vur eli yok, oğlanın çok mesela. Oğlana kurma diyorum ; kıza da sana vurmaya kalkarsa elini kolunu tut sana vurmasına izin verme. Eğer saçını seçerse sende çek. Genelde hemen gidiyorum ama bazen anında yetişemiyorum. Oğlan vurmamayı, Kız da kendini savunmayı ogreniyor
Ay maşallah çok iyi kız boyu kilosu basketçi olur belki şu reklamlardaki gibi perdeyi merdivensiz takarEvet fiziksel gelişimi önde. Boyu kilosu vs. 92 cm 15 kilo oldu oğlan tek başına basamak binme , inme dengesini kaybetmeden kaldırımdan atlama vs hersey tamam. Kızımda öyleydi ama. Sonradan bir kerede açıldı. O yüzden pek endişe etmiyorum. :)
Ya aslında şöyle plates güzel bir spor ama kilo verdirmiyor pek daha çok esneklik ve sıkılaşma sağlıyor. Benim 2 çocuktan kalan yaglarimi vermem lazım. Hamilelik öncesi 50 kiloydum şuan 64 ilk Doğumdaki kilolar vs gitmeden 2.ye hamile kaldım çünkü. Ayrıca oğlanı bırakacak kimsem yok , o yuzden en kısa vakit alacak ama en etkili yöntemlerden birini tercih ettim. Ems 'ye başladım diyetle birlikte. 30 dakika da 4 saatlik kardiyo etkisi veriyor coşkuyu veriyor coşkuyu yani. 4. Seans oldu daha ama eşime göre değişim var. Vermem gereken kilo ve yağları verdikten sonra da aletli platesi düşünüyorum. Ama şuan bir süre ems devam. Oglanla birlikte gidiyoruz , spor yaparken o da yanımda oyuncaklarla oynuyor. Simdilik güzel devam ediyor :)Arkadaşın için cidden üzüldüm ya iki ikiz cidden Allah hayırlısını versin. Benim en yakın arkadaşım şu an ikizlere hamile o bile zorlandı en basta bir iki ay nasıl olacak vs düşünmekten. Bu arada spor olayını çok iyi yapmışsın ben de 4 aydır aletli pilatese gidiyorum aşırı iyi geldi bana. İşten sonra alinle ilgilen sonra evden çık spora git falan çok zorlanıyorum ama gittikten sonra iyi ki diyorum hep baya da inceldim sana da çok iyi gelir eminim ki
Evet kızım 4 yaşında onda bile bazen duygularını kontrol edemiyor ki çok normal. Biz yetişkinler de bazen çileden çıkıyoruz anlık. :)) zamanla gelişecek. Ama biliyorum ki her geçen gün gelişim ve değişim oluyor :) biraz daha büyüyünce çok güzel anlaşıp oyun oynayacaklar.Dediğin çok doğru canım bu duygu regülasyonu sanırım 3 yaşından önce başarabildikleri bişey değil , daha yolum çok
Valla öyle genetik. Son doğumda tüpleri baglatmadigima çok pişmanım. Geçen ay" acaba ?" ihtimali vardı valla geceleri uykum kaçtı. 5 gün regl gecikince. Sonra kocaman bir ohhhh çektim. Çocuk güzel şey bende isterim mesela 3. Olursa kızım olsun diye ama ona bakacak maddiyat olsa bile benim sinir sağlık ruhsal ve fiziksel yapım müsait değil. Gerçekten günde o kadar çok bağırmak zorunda kalıyorum ki bazen kendimi tanıyamıyorum. Oğlan kafa üstü koltuk arkasından inmeye çalışıyor, Kız ağzında kalemle koltuktan atlamaya çalışıyor; diğeri oyuncakları yetmezmiş gibi ben mutfakta yoksam sessiz sessiz gidip sandalyeyi tezgaha çekip bıçaklarla oynamaya kalkıyor. Hep zarar verecek şeyler. Yani işin kısa ve özü 3. Çocuk olarak kziim olmasını çok isterim ama ona bakacak ve büyütecek sağlıklı bir bünyeye sahip değilim. Hepsine bağıran mutsuz bir anne olmak istemiyorum. Kızın alerjisi geçti bu arada. Bulduğum probiyotikle tamamen geçti. biliyorsunuz o kadar çok şeye alerjisi vardı ki evden dışarı bir yere gitmemiz mümkün değildi. Alerjisi geçince küçük küçük gezilere başladık ve gerçekten çok iyi geliyor. Yavaş yavaş rahatlığa alışmışken yeniden eve dönmek, ruhsal olarak beni bitirir. Hem Kız da okula başladı. Onu okula bırakıp alırken oglanla başka etkinlikler yapıyoruz. :) Allah isteyene versin. Asla olmaz demiyorum ; olmaması için tüm önlemleri aliyorum :) büyük konuşunca başına geliyor.Anam ikiz üstü ikiz mi bende olmaz diye düşünüp 2. Maceramdan sonra olacağına inandım 3. ye çok dikkat edeceğim
Oğlan 20 aylik oldu , Kız 4 yaşında boyu 112 cm 17 kola. Ablaya yetişti. Boy konusunda anasına değil babasına benzemelerine çok seviniyorum ben 164 boyundayim eşim 189.Ay maşallah çok iyi kız boyu kilosu basketçi olur belki şu reklamlardaki gibi perdeyi merdivensiz takar
Amaa kız iyi ki kafalarına indirmemişler yaOğlan 20 aylik oldu , Kız 4 yaşında boyu 112 cm 17 kola. Ablaya yetişti. Boy konusunda anasına değil babasına benzemelerine çok seviniyorum ben 164 boyundayim eşim 189.
Perde demişken dün ikisi de perdeye tutunup kendilerini yukariya çekmeye çalışmışlar. Sonuç perde artık şu şekilde
Ay daha lohusalığım bitmedi 2 kere rüyamda 3. Ye hamile olduğumu gördüm ve birinde şey diyorum Allahım tekrar nasıl doğum yapacam hazır değilim çocuk çok güzel birşey ama desteksiz apartman dairelerinde çocuk büyütmek çok zor, Güvenli olsa eskisi gibi avlu olsa sokak olsa sokakta oynasalar eve gelseler yeseler içseler büyürler ama akşama kadar oğlana ne etkinlik yapacağımızı şaşırıyoruz parka götürmediğiniz gün sıkılıyorlar çok haklılar ama bu zamanda 3-4-5 yapanı alnından öperim net canım tam rahata ermişin tadını çıkar tedbir bizden takdir AllahtanValla öyle genetik. Son doğumda tüpleri baglatmadigima çok pişmanım. Geçen ay" acaba ?" ihtimali vardı valla geceleri uykum kaçtı. 5 gün regl gecikince. Sonra kocaman bir ohhhh çektim. Çocuk güzel şey bende isterim mesela 3. Olursa kızım olsun diye ama ona bakacak maddiyat olsa bile benim sinir sağlık ruhsal ve fiziksel yapım müsait değil. Gerçekten günde o kadar çok bağırmak zorunda kalıyorum ki bazen kendimi tanıyamıyorum. Oğlan kafa üstü koltuk arkasından inmeye çalışıyor, Kız ağzında kalemle koltuktan atlamaya çalışıyor; diğeri oyuncakları yetmezmiş gibi ben mutfakta yoksam sessiz sessiz gidip sandalyeyi tezgaha çekip bıçaklarla oynamaya kalkıyor. Hep zarar verecek şeyler. Yani işin kısa ve özü 3. Çocuk olarak kziim olmasını çok isterim ama ona bakacak ve büyütecek sağlıklı bir bünyeye sahip değilim. Hepsine bağıran mutsuz bir anne olmak istemiyorum. Kızın alerjisi geçti bu arada. Bulduğum probiyotikle tamamen geçti. biliyorsunuz o kadar çok şeye alerjisi vardı ki evden dışarı bir yere gitmemiz mümkün değildi. Alerjisi geçince küçük küçük gezilere başladık ve gerçekten çok iyi geliyor. Yavaş yavaş rahatlığa alışmışken yeniden eve dönmek, ruhsal olarak beni bitirir. Hem Kız da okula başladı. Onu okula bırakıp alırken oglanla başka etkinlikler yapıyoruz. :) Allah isteyene versin. Asla olmaz demiyorum ; olmaması için tüm önlemleri aliyorum :) büyük konuşunca başına geliyor.
Kız okula başlayınca ikisinin odalarını da aynı anda ayırdım. Artık gece uykularım da o kadar çok bölünmüyor , oglan gece beslenmesini kesti :) yavaş yavaş rahata ererken 0 a dönmek çok yorar cidden.
Yakında o da olur her an her şey olabilirAmaa kız iyi ki kafalarına indirmemişler ya
Yazıyorum yazıyorum donuyor sayfa sonra da siliniyor bu kaçıncı oldu. Bir hiç yerde sıkıntı yok Wi-Fi güzel çekiyor. Bu aralar böyle oluyor bu formda. Sadece buradan yazarken oluyor sizde de oluyor mu. Buradaki admin kim ona da soralım. Kaç defa silindi az önceNe zaman başlayacaksın ise? Ben de aynı durumdaydım senle kilo gitmişti ama yağ oranım fazlaydı benim ve göbek kalmıştı egzersiz yapmadan gitmiyor maalesef. İşe başlayınca düzen oturur canım iş saatlerine göre ayarlarsın güzel olur
Dün de yazacaktım kaç defa dondu sildi yazamadım. Öyle olunca da bırakıyorum yazmayı. İşlerim oluyor çünkü canım.Ne zaman başlayacaksın ise? Ben de aynı durumdaydım senle kilo gitmişti ama yağ oranım fazlaydı benim ve göbek kalmıştı egzersiz yapmadan gitmiyor maalesef. İşe başlayınca düzen oturur canım iş saatlerine göre ayarlarsın güzel olur
Operadan giriyorum cnm bi dene istersen bende bi sorun olmuyorDün de yazacaktım kaç defa dondu sildi yazamadım. Öyle olunca da bırakıyorum yazmayı. İşlerim oluyor çünkü canım.
Valla ben mart Nisan gibi başlamayı düşünüyorum Alya fizyoterapiue başladı yürüme için sadece cesareti yokmuşuz korkmuyormuşuz düşmedi bile ama bilemedim.
Elinden tutunca yürüyor tek elimi tutup ama tutunmadan asla. Fizyoterapist çabuk yürür destekle cesaretlendirirz biraz. Az kalmış dedi. Biraz annem bakacak sonra kreşe vereceğim önce yarım gün 3 yaşından sonra tam gün. Benimde psikolojim bozuldu evde durmaktanx bana göre değil çalışmamak. Ondan sonra da spora başlarım diye düşünüyorum. Çok ihtiyacım var çünkü. Bende zayıf olduğum halde yağ oranın yüksek çıkmıştı.
Spora başlamak gerçekten insana kendisini iyi hissettiriyor çocuğu yanıma alıp gidiyorum. Bir yerden başlamak lazım. Yanıma oyuncaklarını alıyorum hem beni izliyor hemde kendi oynuyor.Dün de yazacaktım kaç defa dondu sildi yazamadım. Öyle olunca da bırakıyorum yazmayı. İşlerim oluyor çünkü canım.
Valla ben mart Nisan gibi başlamayı düşünüyorum Alya fizyoterapiue başladı yürüme için sadece cesareti yokmuşuz korkmuyormuşuz düşmedi bile ama bilemedim.
Elinden tutunca yürüyor tek elimi tutup ama tutunmadan asla. Fizyoterapist çabuk yürür destekle cesaretlendirirz biraz. Az kalmış dedi. Biraz annem bakacak sonra kreşe vereceğim önce yarım gün 3 yaşından sonra tam gün. Benimde psikolojim bozuldu evde durmaktanx bana göre değil çalışmamak. Ondan sonra da spora başlarım diye düşünüyorum. Çok ihtiyacım var çünkü. Bende zayıf olduğum halde yağ oranın yüksek çıkmıştı.