- 23 Haziran 2022
- 3.811
- 6.634
- 37
Hemen hemen aynı şeyler bizimkisi de 12 aylıkken sürünerek emekledi. 13 aylık olduğundan beri koltuk kenarlarında yürüyor koltuk tepelerine çıkıyor. Tutunmasa yine kendisi yürür ama korkuyor bir de emekleyerek çok hızlı gittiği için yürüme pozisyonundan hemen yere iniyor emeklemek için. Anlıyor beni taklit ediyor.ama gelişimde gerilik var. 3 yaşından önce bu gibi geri gelen bebeklerde tanı koymuyorlar. Sadece atipik otizm bulgusu var deyip eğitime yönlendiriyorlar. 2 aydır alıyoruz. Şimdi Ergoterapi ye başlıyoruz. Hemen hemen 6/7 yere gittik uzmanlık alanı olan bu alanlarda kendi yakın çevremde hep sağlıklı doktor onlarla da görüşüyorum. Kesinlikle yok sadece geriden geliyor zamanla kapatır çok var böyle diyorlar. Yine de ileride keşke yapsaydım dememek için götürüyorum eğitime. Ben mi çok evham yapıyorum diyeceğim ama yok. Bariz görünüyor geri geldiği. İnanın o kadar çok ilgileniyorum ki büyük kızımla asla bu kadar ilgilenmedim.şimdi o da kardeşiyle oynuyor ilgileniyor sürekli aktivite içindeyiz sabah öğlen akşam yatana kadarBizimki hep geriden geliyordu 6 aylikken saga sola yuvarlanmaya basladi 10 aylikken desteksiz oturmaya basladi 14 aylikken emeklemeye basladi suan biz elinden tutarak yurutuyoruz yeni yeni koltuklara tirmaniyor bi yere tutunarak yurumeye calisiyor. Alkis bay bay yok ver diyorum vermiyor mesela. Isaret ettigim yere bakmiyor. Ama adini biliyor beni taniyor yabanci ortama girince kimseye gitmiyor beni istiyor. Ne bilim goz temasimiz var kendi kendine oyun oynuyor araba suruyor. Puturlu yeme yok bizde mesela hala pure yiyor. Yani bilemiyorum ben suan gozlemliyorum bazi seylerde geri evet ama hemende otizm yada benzeri seyleri dusunmek istemiyorum. Bide dedigim gibi her doktor 18. Ay diyor sanirim o tarih bebeklerin gelisimi icin onemli bir tarih