Kızlar merhaba nasılsınız?
Tüm gün Alyayla yoğun bir şekilde ilgilendiğim için pek vakit bulamıyorum. Floortime eğitim almaya devam ediyoruz. Dün Ergoterapist gördü değerlendirme yaptı. Gelişim geriliği var ama nedenini bilmiyoruz. Atipik otizm var diyemeyiz ama yokta diyemeyiz daha çok küçük. Böyle olup 3 yaşından sonra yaşıtlarını geçen çok bebek var dedi. O yüzden devam edeceğiz dedi eğitimlerine.
Gelişim geriliği için biliyorsunuz Alya bütün motor becerilerini geç yaptı.
Buraya yazıyorum ki belki sizlerin yakınlarında vardır beni bilgilendirirsiniz aynı süreçleri yaşayanlar oldu mu.
Alya sessiz sakin durgun bebek bu aralar açıldı biraz daha eğitimden sonra. Sesi çıkıyor ağlıyor hırçınlaşıyor yapmak istediği bişeyi yapamadığımda. ( buz dolabına Magnet yatıştırıyor çıkartamayınca sinirlenip bağırıyor kızgınca.)
Hala desteksiz yürümüyor koltuk tepelerine çıkıp iniyor ama ve koşarcasına emekliyor. Koltuk kenarlarımda geziyor hatta düz duvara bile tutunarak kalkıyor.
İşaret parmağını kullanmıyor
Bay bay yok
Sadece alkış diyorum yapıyor canı isterse
Tel sarar yapıyorum onu yapmaya çalışıyor beceremese de. Ellerini benim yaptığım gibi yapıyorr. İsmine tepki veriyor dönüp bakıyor. Gel deyince geliyor. Al ver yapmıyor alıyor ama vermiyor. Oyuncaklarının bazılarıyla oynamayı biliyor. Topu atıyor mesela ama araba sürmüyor. Topu at diyorum atıyor git al diyorum bazen gidiyor nadir olsa da.
Yani anlayacağınız bazı şeyleri sonradan yapıyor. Çok erken olduğundan kimse net bişey demiyor. Atipik otizmin bazı bulguları var ama bu yaşta bebeklerin çoğunda bu bulgular olabiliyor denildi. Pazartesi EEG çekilecek genetik bir şey var mı diye.
Benim yoğunluğum tamamen bu kızlar. Hepinizi de çok merak ediyorum bazılarınızın bıcırıkalrını görüyorum instgramdan. Maşallah hepsi birbirinden güzel