2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar alışverişlere ne zaman başlayacaksınız? Tecrübeli annelere sorum mart bebesine yenidoğan ne almak lazım ne kadar almak lazım? Kimi yenidoğan çok alma hemen büyüyor diyor, kimi aldıklarım az geldi daha sonra tekrar aldım diyor. Ben kendimce bi liste yaptım ama yeterli mi yetersiz mi emin olamıyorum isterseniz listeyi sizle de paylaşabilirim.
Canım benim 9 yaşında oğlum var şuan, ama alışveriş meselesi bence 12 haftadan sonra başlamak istiyorum. Çünkü her şeye her hafta zam geliyor.
0.1 ay kıyafet asla alma sadece 1 kere giyebilir, ben alırsam 0.3 hastane çıkışı alacağım bir kaç parca. Gerisi 3.6 ay olarak.
Onun dışında kalın battaniye mutlaka bir kac tane olsun
Bebek arabası , yatak ya da elektrikli beşik alacaksan yılbaşı öncesi al bence ben de öyle yapacağım malum yılbaşı demek zam demek. Liste paylas istersen bize de akıl olur, ha birde mutlaka göğüs ucu kremi al ben lansinoh kullandım gene onu alacağım

Ben ya 7.ayda ya da 8.aya girerken alacağım çok erkenden bir iğne bile almak istemiyorum korkuyorum her an bişi olacak diye annem almış hastane çıkışı şimdiden erkek için. Kadın adı gibi emin erkek olacağından 😁 valla kızlar gönlüm kızdan yana benimde ama erkekte olabilir o kdar çok erkek erkek olacak diye baskı altında kaldım ki erkek olacak gibi geliyor bana da. İnsanlar cinsiyet öğrenince cinsiyet partisi yapıyor balonların içine mavi ya da pembe kağıtlar koyuyorlar çok heveslendim bende böyle yapsam diye. Ama eşimde konuştuk ya düşük olursa o zaman da herkese duyurmuş olmuş olacağız çoktan. Yine hüsran oluruz diye korkuyoruz gerçi bu haftalara kadar hiç gelmemiştik ama bir çok kişi yazmış 16. Haftada düşük oldu 3.ayda düşük oldu 39.haftada ölü doğum yapan arkadaşlar olmuş. İnanın o kadar üzülüyorum ki ya benimde başıma gelirse 6 tane düşükten sonra sağlıklı olacağına çok güç inanıyoruz. Siz yapacak mısınız cinsiyet partisi kızlar. Ne güzel oluyor çok istiyorum aslında. Doya doya sevinemiyorum bile napıyım sağlıklı olsun da doğduktan sonra sevinirim bende
Cinsiyet partisi gibi değil de biz şöyle yapmak istedik eşimle kendi aramızda oğlum ve eşim bilmeyecek cinsiyetini. Ben balon alıp süs falan hazırlayıp küçük bir çekirdek aile partisi yapacağız resim çeker anı kalır. Kalabalık ortam bana gereksiz geliyor

Altın yapıp hüsrana uğrayanlardanız korkuyoz artık altın yapmaya 😄🤣
Canım altın Eylül Ekim gibi fırlıcak
Canım benim 9 yaşında oğlum var şuan, ama alışveriş meselesi bence 12 haftadan sonra başlamak istiyorum. Çünkü her şeye her hafta zam geliyor.
0.1 ay kıyafet asla alma sadece 1 kere giyebilir, ben alırsam 0.3 hastane çıkışı alacağım bir kaç parca. Gerisi 3.6 ay olarak.
Onun dışında kalın battaniye mutlaka bir kac tane olsun
Bebek arabası , yatak ya da elektrikli beşik alacaksan yılbaşı öncesi al bence ben de öyle yapacağım malum yılbaşı demek zam demek. Liste paylas istersen bize de akıl olur, ha birde mutlaka göğüs ucu kremi al ben lansinoh kullandım gene onu alacağım
Evet canım zaten şu zam olayları olmasa 😔 2 3 ay önce yoyko park yataklar 1600 1800 bandındaydı şuan 2500 ün üzerine çıkmış bi indirim gelse de alsam diye gözünün içine bakıyorum😒 elektrikli beşik değil de anakucağı alacağım aslında ilk bu babyjörn muadili mamma yı beğeniyordum daha sonra aklımı joie dreamer çaldı titreşim özelliği var kendi kendini sallayabiliyor bebek aynı babyjörn mantığı bi de katlanınca dümdüz oluyor ilerde dolabın üstüne koy geç 😂 sanırım onu alıcam. Listeyi yarın atıcam canım etiketlerim

Cimenlere_uzansam Cimenlere_uzansam bu arada park yatakta yoyko alıcam canım benim ilk etapta oda yapmayacağım çalışan bi kadınım yanımda uyuması açıkçası hem bebek hem benim için daha rahat olacak 1 2 yıl o yüzden oda için acele etmeyeceğim. Beşikler de bence kullanışsız park yatağı ister salona taşı ister tatile giderken yanına al anne yanı olarak kullan işin bitince de katla koy bazanın altına o özellikleri hoşuma gidiyor o yüzden park yatak tercih edeceğim. Benim için fonksiyonel olması ve uzun süreli kullanım önemli sırf görüntüsü güzel diye boşa para harcamak istemiyorum 2 3 ay kullanacağım ürünlere
Ben de yoyko alacağım canım hem yan tarafı açılıp anne yanı olabiliyor. Cok mantıklı kalkmadan aliverirsin bebeği

Canım altın Eylül Ekim gibi fırlıcak

Evet canım zaten şu zam olayları olmasa 😔 2 3 ay önce yoyko park yataklar 1600 1800 bandındaydı şuan 2500 ün üzerine çıkmış bi indirim gelse de alsam diye gözünün içine bakıyorum😒 elektrikli beşik değil de anakucağı alacağım aslında ilk bu babyjörn muadili mamma yı beğeniyordum daha sonra aklımı joie dreamer çaldı titreşim özelliği var kendi kendini sallayabiliyor bebek aynı babyjörn mantığı bi de katlanınca dümdüz oluyor ilerde dolabın üstüne koy geç 😂 sanırım onu alıcam. Listeyi yarın atıcam canım etiketlerim
Ben de şunları almayı düşünüyorum canım belki fikir olur diğer kızlarada Screenshot_2022-08-07-21-07-16-241_trendyol.com.jpg Screenshot_2022-08-07-21-06-57-161_trendyol.com.jpg

Ben ya 7.ayda ya da 8.aya girerken alacağım çok erkenden bir iğne bile almak istemiyorum korkuyorum her an bişi olacak diye annem almış hastane çıkışı şimdiden erkek için. Kadın adı gibi emin erkek olacağından 😁 valla kızlar gönlüm kızdan yana benimde ama erkekte olabilir o kdar çok erkek erkek olacak diye baskı altında kaldım ki erkek olacak gibi geliyor bana da. İnsanlar cinsiyet öğrenince cinsiyet partisi yapıyor balonların içine mavi ya da pembe kağıtlar koyuyorlar çok heveslendim bende böyle yapsam diye. Ama eşimde konuştuk ya düşük olursa o zaman da herkese duyurmuş olmuş olacağız çoktan. Yine hüsran oluruz diye korkuyoruz gerçi bu haftalara kadar hiç gelmemiştik ama bir çok kişi yazmış 16. Haftada düşük oldu 3.ayda düşük oldu 39.haftada ölü doğum yapan arkadaşlar olmuş. İnanın o kadar üzülüyorum ki ya benimde başıma gelirse 6 tane düşükten sonra sağlıklı olacağına çok güç inanıyoruz. Siz yapacak mısınız cinsiyet partisi kızlar. Ne güzel oluyor çok istiyorum aslında. Doya doya sevinemiyorum bile napıyım sağlıklı olsun da doğduktan sonra sevinirim bende
O günleri görebilirsek ben cinsiyet partisi yapacağım 😊🙏🏽

Cimenlere_uzansam Cimenlere_uzansam bu arada park yatakta yoyko alıcam canım benim ilk etapta oda yapmayacağım çalışan bi kadınım yanımda uyuması açıkçası hem bebek hem benim için daha rahat olacak 1 2 yıl o yüzden oda için acele etmeyeceğim. Beşikler de bence kullanışsız park yatağı ister salona taşı ister tatile giderken yanına al anne yanı olarak kullan işin bitince de katla koy bazanın altına o özellikleri hoşuma gidiyor o yüzden park yatak tercih edeceğim. Benim için fonksiyonel olması ve uzun süreli kullanım önemli sırf görüntüsü güzel diye boşa para harcamak istemiyorum 2 3 ay kullanacağım ürünlere
Park yatak konusunda çok haklısın ben de yoyko nun şu 8 özellikli olanını almayı düşünüyorum kısmet olursa hem anne yanı hem daha bir çok özelliği mevcut ve çocuk 3,4 yaşına kadar yatabiliyor gördüğüm kadarı ile ,oğlumda özel marangoza beşik yaptırdık ,daha sonra büyüyen beşik vs. Neler aldık boşuna masraf hiç biri kalıcı olmadı üstelik şuan İKEA’nın yavrulu yatağında yatıyor en çok ondan memnun kaldık .

Park yatak konusunda çok haklısın ben de yoyko nun şu 8 özellikli olanını almayı düşünüyorum kısmet olursa hem anne yanı hem daha bir çok özelliği mevcut ve çocuk 3,4 yaşına kadar yatabiliyor gördüğüm kadarı ile ,oğlumda özel marangoza beşik yaptırdık ,daha sonra büyüyen beşik vs. Neler aldık boşuna masraf hiç biri kalıcı olmadı üstelik şuan İKEA’nın yavrulu yatağında yatıyor en çok ondan memnun kaldık .
Evet canım tecrübeli annelerden de hep öyle duydum heyecana gerek yok o yüzden 🙈 zaten bi noktadan sonra insanın gözü ahşapmış hasırmış görmüyo bi an önce emzirip uyuyalım diye bakıcaz😅

Selam kızlar ya aklıma birşey takıldı sizinlede paylaşmak istedim bu haftalarda 10 ve 11 haftalarda yüzüstü yatmanın zararı var mıdır? Ben bazen yüzüstü yatıyorum uyku esnasında
Bu aylarda sıkıntı olmuyor canim ancak karnin buyudukten sonra sola yatmak bebeğe giden kan akışı için daha uygunmus, sirt ustu yatmak da aynı sebepten zararliymis.
Kızlar 9 haftam bitti 10. Haftamdan gün alıyorum iki gündür adet olucakmış gibi hafif bir ağrı ve ara ara kasıklarda batma var sizdede bu durum oluyor mu😟
Bazen bana da oluyor cok normal canim endişelenme
Bu arada senden sonra bende bugün gidip tartıldım 2kg almışım nasıl oldu bilmiyorum. Hiç bişey yemiyorum halbuki 😒 59 olmuşum bende
Belli bir aydan sonra hamilelikte metabolizma yavaşlıyor canim cok yemesen de hizli kilo alıyorsun vücut yağ depoluyor oyuzden dikkatli gitmeye calis, doktorun izin veriyorsa yürüyüş yapabilirsin
Kızlar alışverişlere ne zaman başlayacaksınız? Tecrübeli annelere sorum mart bebesine yenidoğan ne almak lazım ne kadar almak lazım? Kimi yenidoğan çok alma hemen büyüyor diyor, kimi aldıklarım az geldi daha sonra tekrar aldım diyor. Ben kendimce bi liste yaptım ama yeterli mi yetersiz mi emin olamıyorum isterseniz listeyi sizle de paylaşabilirim.
Aslinda moderatorumuz belki ilk sayfaya ekleyebilirse ilk çocuğu olacaklar için yönlendirme olabilir. Ben de doğum yaklaşınca yenidogan için 0-3 ay zibin ve birkaç parça kiyafet almayı düşünüyorum oglumdan kalanlar da var, sonrasinda zamanla ihtiyaç oldukça alirim diye düşündüm

Aynen canım biz de önce büyük parçaları alalım dedik kıyafet kolay iş 1 haftada tamamlanır ama beşik, araba falan para tutacak şeyleri yılbaşından önce alalım dedik biz de. @Random3 ben travel hiç bakmadım çünkü bana çok ağır ve zor geliyor. O yüzden kabin tip baktım çokta para vermek istemedim arabaya açıkçası. Özellik ve kalite olarak Joie E litetrax en çok kafama yatan oldu benim. Pusette takılıyor yenidoğan için, bir de kapatınca küçücük oluyor taşıması çok rahat
➡️Kabin boy
➡️Puset takılıyor
➡️9 kilo ağırlık
➡️50 faktör koruma tente
➡️Tam yatma özelliği
➡️3 kademeli yatış
➡️Tek tuşla kapanması
Canım dışarıdaydım şimdi okuyorum yazdıklarınızı. Öncelikle güle güle kullan bol bol gezip dolaş bebeğinle inşallah 🙏🏻🥰 Benim de aklıma yatan chicco trolleyme sanırım. Hafiflik ve pratiklik en önemli kriterlerim. Hafta içi ebebekte hepsine bakacağım. İnternetten baktım ama şöyle bi elimde de hissetmem lazım🙂 PiaLeon PiaLeon sen de joey almıştın. Zahmet olmazsa tekrar model yazabilir misin. Sizin aldıklarınıza da bakayım inceleyeceğim hepsini 🙏🏻🌸

Ben de oda yapmayacağım aynı fikirdeyim. Park yatak 2 yaşa kadar rahat rahat yeter. Beşikte de yatmıyor zaten bebekler park yatakta rahat ediyorlar. Yoyko tercih etme sebebin ne

Kızlar bir şey soracağım. Sık idrara çıkma durumu olmayan var mı? Çok su içtiğim halde sık idrara çıkmıyorum. Acaba yaz ayı ve hava çok sıcak terliyorum diye mi? Hepiniz sık idrara çıkıyo musunuz acaba 🙄

Bizde araba ve yatak beşik öyle büyük şeyleri araştırıyoruz bugün Bi kaç biyer gezdik hatta eşimle fikir edinmek için bakalım daha erken mi acaba diyede içimden düşünüyorum sonra diyorumki malum fiyatlar günden güne artıyor 🤦‍♀️
Bence almaktan bir zarar gelmez canım koyacak yerin varsa. Gerçekten marta kadar en iyi ihtimalle fiyatlar iki katına çıkacak. Belki daha bile fazla artar. Herkesin kendi düşüncesi bütçesi farklıdır tabi ama ben açıkçası yavaş yavaş almayı daha doğru buluyorum. 7. Aydan sonra alayım desem bi anda o kadar şeyi toplu almak daha zor. Hem parça parça almak daha keyifli 🙂

Canım dışarıdaydım şimdi okuyorum yazdıklarınızı. Öncelikle güle güle kullan bol bol gezip dolaş bebeğinle inşallah 🙏🏻🥰 Benim de aklıma yatan chicco trolleyme sanırım. Hafiflik ve pratiklik en önemli kriterlerim. Hafta içi ebebekte hepsine bakacağım. İnternetten baktım ama şöyle bi elimde de hissetmem lazım🙂 PiaLeon PiaLeon sen de joey almıştın. Zahmet olmazsa tekrar model yazabilir misin. Sizin aldıklarınıza da bakayım inceleyeceğim hepsini 🙏🏻🌸
Canım bende ki joie brisk lx,baston arabalarda en ağır taşıyan kasası çok sağlam. Tama yatar özelliği var tentesi 50 koruma faktörlü ve uzunca, tek elle açılıp kapanıyor. Ağır ve hantal değil. Üzerine kendi markası ile uyumlu pusette takılıyor.
Daha önce Kanz travel.kullandim o da güzeldi ama bu arabayı tek geçerim.

X