2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Evet kiymetlimiz biogaia 🥹🙏😅

Benim kızın da yüzünde var vücuda inmedi ben de mama veriyorum annemler bişey olmaz emzir geçer diyor ama riske atamam hem emziriyorum hem mama takviyesi veriyorum içim rahat ediyor. Gerçi bizimki acikinca uyaniyor agliyor sanirim sarilik olsa hiç uyanmaz alarm bile kurmuyorum ben 1,5-2 saatte uyaniyor emziriyorum ya da mama veriyorum hemen
Canim sut.sariligi bebeklerde oluyor. Gogse inmedikce sikinti yok.Oglum beyaz tenliydi de baya belli.ediyordu Gozlerin kenarindaki sarilik uzun sure gecmiyor. Ben 1 gece sabaha kadar ışiği da acik biraktim yuzune vurusun diye sarilik olanlara isik veriliyor diye biliyorum 😁Ve sabaha kadar uyumamistim sik sik emzirdim. Doktorlar zsten anliyorlar test yapmadan da gogse inip inmedigini

İyi şükür canım 🙏 :) Geçmiş olsuunn..
Valla beni de buradaki enerji korkutmaya başladı 😄 Beklediğimiz, istediğimiz zamanda, sağlıkla gelsin kuzucuklar inşallah :KK68: Hayırlı haberler alırsın inşallah doktorundan da 🙏 Yorgunluk da etkiler tabii.. Elinden geldiğince dinlenmeye çalış..

AH canım yaa.. Hayırlısı ile sağlıkla kavuşursan inşallah .. Bir de başka stresler üstüne binmiş.. Hay Allah.. NEyse ki her şeyin kontrol altında. Buna şükür. Yavruşun da iyi :nazar: İnşallah bundan sonrası daha rahat geçer yaa... Yavruna da tüm ailene de kavuşunca her şey yoluna girer inşallah canım.. Dualarımız seninle 🙏🙏🌺
Beni de burdaki bebeklerin hizla gelme enerjileri.korkuttu😂😂

Sen doğum çantasını son ana bırakmıştın demi 😀
Kapının yanına falan koyun bari valizleri canım, unutmayın aman

Bende de çok 😀 ikimiz bi doğursaydık hayırlısı ile. Dün doktorum akıntı için artması normal dedi, özellikle sabah kalkınca bir anda geliyor. Kanalı bilmem ama dünden beri yatakta sağa sola dönerken vajina alt kemikleri çatı kemiği sanırım sanki yara varmış üstüne basıyormusum gibi acıyor, yere cömelemiyorum acidan.
Aynııı yaaa kızlar bizim tarihlerde yaklaştı artık şaka maka yaklaştı değil heran herşey olabilir kıvamındayız hakkımızda hayırlısı hepimizin 9 ay 1 günde geçti bu hafta 1 yıldır geçmiyor gibi🥲

Ben fazla fazla koydum ya 😒 zira hastaneye gittiğimde hersey elimin altında olsun istiyorum. Şimdiden 2 valiz dolu dolu oldu. Ufak teke şeyler için 3. Valizi kullanacağım. Gören aylık tatile gidiyor sanır🤣🤣
Yaaa ben ikinci olarak bi çanta daha yapmamaya çalıştım 3.çanta dedin içim rahatladı bi tane kabin boy daha yapacağım 😁

Hayirlisi olsun hakkınızda, saglikla gelsin inşallah:) Benim doktorum 39 u bekliyor genel olarak, aslinda plasenta asagida bende, başka doktor olsa beklemezdi. Saglikli olsunlar da tarih cok önemli değil:)

Ben şuraya yazayım bana yorum yapsın lütfen

Bir set hastane çıkışı ( penye battaniyesi var)
Bir set hastane çıkışını da hastane veriyor.
Kendime iki gecelik bir de pijama takımı.
15 tane bez ve pişik kremi.
Göğüs ucu kremi.
İki adet depend ve iki adet giyilir ped.
İç çamaşırları ve çorap
Küçük bir Bakım çantası.
Biberon ve silikon göğüs ucu.

Bunlar bir bebek çantası tuttu bana yeterli geldi 🎈
Bir kalın battaniye mutlaka eklemelisin. İlk doğumda Adana olmasına rağmen hemen kalın battaniyeye de sardılar. Hastanede verilen takım yıkanmamış olacak büyük ihtimalle. Evde yıkayıp ütülediklerinden eklemek daha iyi olur gibi canım. İlk doğumda diğer gün öğlen çıkardılar iki takım yetmişti. Eve geçince hemen değiştirmiştik yine de 3 takım ve birkaç çıtçıtlı koymakta fayda var. Bir de pamuk ya da ıslak mendil. Kendin için terlik. Ben yine ilk doğumda normal bir terlik alıp koymuştum ama ayaklarım şişince olmadı ayağıma☺️🌸

Bebeğe hiç yedek kıyafet yok mu zıbın çorap şapka mendil ekstra çıkış için kalın battaniye yada kundak. Sana hırka çıkışta giyecegin kıyafet 2 depend yeter mi. Hastanede yemelik süt yapan şeyler falan. Kaçıncı doğumdu tecrübe edinip mi az tuttun. Bn valizle gidicem galiba . Kalın hırka polar sabahlik kalın bebe battaniyesi derken anca valiz alır bunları.
Canım hastane çok sıcak oluyor. Eğer çok ince değilse kendin için aldıkların kalın hırkaya falan gerek olacağını sanmıyorum. Ben hiç giymemiştim. Tabi bulunduğunuz şehir de farkeder çok soğuk bir yer değilse sabahlık da iş görür.
Hastanede yemeklik hiçbir şey götürmemiştim ben tecrübesizlik😀 sonradan meyve suyu bisküvi falan getirdiler. Kahvaltı için de hastane çay ve petibör bisküvi vermişti.

Kızlar emzirme sütyeni cok gerekli bir şey mi? Bir sütyen bir atlet aldım ama şu trendyolun balensiz sütyenlerinden mi alsam bir tane yoksa bir emzirme sütyeni daha mi alsam
Ben emzirme.sutyeni kullanirken cok rahattim baya bir sure.kullandim. Gogsum baskisi rahat acabildim. Bunda da yine uzunca sure kullanirim. 1 tane ise ben 2 tane almistim iyi olmustu

Merhaba kızlar.. Pek bakamıyorum. Doğum oldu mu acaba başka ya, göremedim ama.. Hepimiz sağlıkla kolaylıkla kavuşuruz inşallah 🙏
Sayfaları okuyorum, alıntı yapıcam diye tıklıyorum... ama o kadar uzun sürüyor ki işlerin arasında cevaplamak, bakıyorum bazen ohoo.. Konunun üzerinden 2 gün geçmiş mesela.. Vazgeçiyorum sonra. Son 1,5 haftam iş yerinde. Haftaya da denetim var, stresli ve yorgunum.
Modum çok düşük. Sürekli ağlayasım geliyor.. Hala hastane çantam hazır değil. Güç bulamıyorum kendimde.
Dün doktora gittim. Bebiş haftasıyla uyumlu, hatta 1 hafta ileri görünüyordu kilosu maşallah :nazar: 2.800 olmuş. Boyunda bir hata vardı bence. Doktor boyunu söylemedi ama femur kemiğine göre boyu 52 cm falan görünüyor. Rekor kırmaya gelmiyorsa eğer, bence orada bir ölçüm hatası oldu. 35 haftalığız çünkü daha. Haftaya yine gideceğim. Bundan sonra haftada bir çağırdı. Haftaya anlarız artık..
En çok moralimi bozan, hastane güya pandemi yüzünden fotoğrafçı dışında kimseyi doğuma almıyormuş. Ya pandemi mi kaldı dedim. İşte sizden de test alıcaz, kurallar vs diyor doktor. Bana kalsa isteyen girsin ama hastane öyle uygun görmüş dedi. Heryer mi böyle, sanmıyorum dedim. Öyle deyince belki ameliyathane sorumlusu ile görüşürüz o gün bakarız duruma falan dedi.. Saçmalık yani.. Beni son güne kadar böyle bilmeden bekletmeye ne hakları var!! Zaten adamın suratına fazla bakamadım çünkü ağlamaya başlamıştım. Çıktık odadan. Dışarda ağladım durdum.. Eşim de diyor dur bakalım belki alırlar.. Güya annenin psikolojisi önemli bilmem ne.. Kimse de sallamıyor psikolojiyi falan.. Haftaya bir daha gideceğim. Tekrar soracağım. Hayır yani eşime de covid test yapsınlar.. Fotoğrafçı tutsam onu sokacak ama.. Ne saçmalık yaa!! Keşke başka bir hastane alternatifi olsaydı vallahi de giderdim doğuma başka yere! Böyle annenin mutluluğunu gözetmeyen yerlerden nefret ediyorum!

Bu arada haftaya gün veririm isterseniz dedi. Bakalım.. Çok stresliyim ben :KK43: Ev hala çok dağınık. Hiçbir şey hazır değil. Süsler alıcam daha, çikolata alıcam.. başka neler vardı ya.. off.. Moralim bozuukk :KK43:

Canım kendini bu kadar strese sokma benim doğuma 1 haftam var ve ev darmadagin bir doğum cantam hazır çocuğun yatakları kurulmadi hala temizliği bekliyor. Hastaneye gelince de benim hastanemde fotoğrafçı dışında almıyor oandemi değil suan çok bulaşıcı hastalik var diye malesef fotoğrafçı da sadece kendilerininkini aliyorlar onun disinda almıyorlar

Bir kalın battaniye mutlaka eklemelisin. İlk doğumda Adana olmasına rağmen hemen kalın battaniyeye de sardılar. Hastanede verilen takım yıkanmamış olacak büyük ihtimalle. Evde yıkayıp ütülediklerinden eklemek daha iyi olur gibi canım. İlk doğumda diğer gün öğlen çıkardılar iki takım yetmişti. Eve geçince hemen değiştirmiştik yine de 3 takım ve birkaç çıtçıtlı koymakta fayda var. Bir de pamuk ya da ıslak mendil. Kendin için terlik. Ben yine ilk doğumda normal bir terlik alıp koymuştum ama ayaklarım şişince olmadı ayağıma☺️🌸

Canım hastane çok sıcak oluyor. Eğer çok ince değilse kendin için aldıkların kalın hırkaya falan gerek olacağını sanmıyorum. Ben hiç giymemiştim. Tabi bulunduğunuz şehir de farkeder çok soğuk bir yer değilse sabahlık da iş görür.
Hastanede yemeklik hiçbir şey götürmemiştim ben tecrübesizlik😀 sonradan meyve suyu bisküvi falan getirdiler. Kahvaltı için de hastane çay ve petibör bisküvi vermişti.
Hastane yıkıyormuş özellikle sordum 🤷‍♀️
Terlik aklımda ama hastane tipi olanlar fa var diye emin olamadım🥴😁

Cok sağol canim teşekkür ederim, hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah ❤️ 9 aylik uzun yolculuk bitiyor simdi baska maraton zamanı 😊
İnşallah canım benim 😌 evet asıl şimdi başlıyor maraton 🤭 Ben şimdiden geceleri uykusuz geçiriyorum bakalım Allah yardımcımız olsun canım 😌☺️😊❤️

İki parmağıyla yapıyor canım, diğer eliyle de nedense karnıma üstten bastırdı. Çoğu doktor yapıyor 5-10 saniyelik bir acı

Gece o batmadan uyuyamadım ben. Sağa sola donerken ve ayağa kalkinca vajina en alt kısmında kemiklerimde ağrı oluyor. Bide dünden beri ishal gibiyim karnım ağrıdı bayağı gece

Açılma kontrolü yapmadı mı canım, beni son 2 kontrolde hep alttan bakiyo

Benim de nedense canım çok yandı anlık bı acı ama bu kadar beklemiyordum, bide canım sıkıdır benim. Kontolden beri vajina alt kemiklerimde ağrı arttı
Bakmadı valla canım bende hazırlıklı gittim alttan bakar diye ama bakmadı 🤔

X