2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Islak mendil, kalın battaniye, kendin için hırka ya da yelek, atıştırmalık (hurma vs) pijama takımı bir tane daha koyabilirsin, benim bacaklar çok üşür genelde herkes kendim gibi zannediyorum 😃
Ay ıslak mendil koydum onu yazmamışım. Hırla günlük olarak var, ekstra çantaya koymam diyorum 🤷‍♀️

Günaydın kızlar bugünde doğurmayacağım galiba hedef 23.02.2023 tutturamadık gelmeye niyeti yok beyfendinin aksine bayağı bir iyiyim sadece yataktan kalkarken yatakta dönerken zorlanıyorum anlamadım ben bu işi 🙄🥺

Maşallah 🧿 canım çok iyi kilosu sağlıkla gelsin inşallah beklemeye devam 🥰

Maşallah canım gelmiş bak sütün biraz zaman tanımak gerekiyor vücuda çok sevindim 🧿🧿 artık hızlıca toparlar yakışıklı stres yapma zaten doktorun da söylemiş kulak durumunu artık keyfini çıkar sürecinin 🥰😍 miniği de bol bol kokla bizim için 🐣🥰

Canım benimki tekme atmıyor ama geriliyor kasılıyor karnım taş gibi oluyor eğer cildinde hassassa ondan çok ağrı yapıyor olabilir az kaldı yaramazlıklara devam ediyorlar çıksınlar bizde onların totolarını ısırırız😍🐣🧿

Maşallah canım çok iyi bakmışsın 39 u beklerseniz 4 kg olur gibi boyuda çok iyi🧿🐣 neden sezeryan peki özel bir sebebi var mı

Canım benim doktorum 37 ye kadar dönecek yer buluyorlar demişti stres yapma bence sağlıkla gelsin inşallah 🙏 herşey gönlünce olur umarım

Canım depend yetersiz geldi bana bebeğe 1 yedek daha koyabilirsin birde hastaneden çıkarırken kullanmak için kalın battaniye vs eklenebilir

Maşallah canım sağlıkla büyüsün 🐣🧿🥰 müsait zamanında doğum hikayeni de dinlemek isteriz 🥰 burada meraklı anne çok 😅
Bir kaç depend daha koyayım öyleyse
Bebek için puset üstüne bir battaniye alırım 👌🏻

Benim sağa sola dönerken vajinanın kemiklerimde çok acı oluyor

Maşallah canım ne güzel bakmışın

Biogaia mi almıştın canım, ben de alıp koyayım kenara 😀

Hastane çıkışları içinde bir alt üst takım,bir tulum seklindeyse yeterli bence. Ama değilse üstünü kirletebiliyorlar ya da doğarken yikanmadan kıyafet giydikleri için o sekil kirlenebiliyor . Ben 4 tane takım koydum. Depend paket mi 2 tane yoksa adet mi ? değilse yetmez canım
Hastane çıkışları tam set, şapkasından tuluma kadar
Hatta hastane iki adet Zıbın veriyor. O yüzden ekstra kıyafete gerek duymadım.
2 depend 2 de bez kilot koydum ama arttırıyorum öyleyse 👌🏻

Günaydın kızlar bugünde doğurmayacağım galiba hedef 23.02.2023 tutturamadık gelmeye niyeti yok beyfendinin aksine bayağı bir iyiyim sadece yataktan kalkarken yatakta dönerken zorlanıyorum anlamadım ben bu işi 🙄🥺

Maşallah 🧿 canım çok iyi kilosu sağlıkla gelsin inşallah beklemeye devam 🥰

Maşallah canım gelmiş bak sütün biraz zaman tanımak gerekiyor vücuda çok sevindim 🧿🧿 artık hızlıca toparlar yakışıklı stres yapma zaten doktorun da söylemiş kulak durumunu artık keyfini çıkar sürecinin 🥰😍 miniği de bol bol kokla bizim için 🐣🥰

Canım benimki tekme atmıyor ama geriliyor kasılıyor karnım taş gibi oluyor eğer cildinde hassassa ondan çok ağrı yapıyor olabilir az kaldı yaramazlıklara devam ediyorlar çıksınlar bizde onların totolarını ısırırız😍🐣🧿

Maşallah canım çok iyi bakmışsın 39 u beklerseniz 4 kg olur gibi boyuda çok iyi🧿🐣 neden sezeryan peki özel bir sebebi var mı

Canım benim doktorum 37 ye kadar dönecek yer buluyorlar demişti stres yapma bence sağlıkla gelsin inşallah 🙏 herşey gönlünce olur umarım

Canım depend yetersiz geldi bana bebeğe 1 yedek daha koyabilirsin birde hastaneden çıkarırken kullanmak için kalın battaniye vs eklenebilir

Maşallah canım sağlıkla büyüsün 🐣🧿🥰 müsait zamanında doğum hikayeni de dinlemek isteriz 🥰 burada meraklı anne çok 😅

Benim de gönlümden 23.02.2023 geçiyordu, halen geç kaldık sayılmayız bence 😉

Dün yarın gün temizliğe gelen abla geldi, son hazırlıklarımızı bitirdik çok şükür. Ama çok yorgun olduğum için bu gece gelme ve dinlenmeme izin ver diye konuştum bebeğimle 😅 gerçekten de güzelce uyudum ve sabah hiç bir şey olmamış gibi uyandım. Üzerimi değişirken lavabodan yeni çıktığım halde bi ıslaklık hissettim, böyle sarı renkli içinde kırmızılıklar olan yoğun bir akıntı. Afedersiniz yapışkan biraz. Daha önceki doğumlarda nişan denilen şeyi çok göremediğim için bilemedim bu nişan mı? Ya da 2 gün önceki açıklık muayenesinden kalan bir şey mi?
Şimdi biraz yürüyüşe gideceğim, hava çok güzel. Herkes için de güzel bir gün olsun inşallah 🌸

Dün yarın gün temizliğe gelen abla geldi, son hazırlıklarımızı bitirdik çok şükür. Ama çok yorgun olduğum için bu gece gelme ve dinlenmeme izin ver diye konuştum bebeğimle 😅 gerçekten de güzelce uyudum ve sabah hiç bir şey olmamış gibi uyandım. Üzerimi değişirken lavabodan yeni çıktığım halde bi ıslaklık hissettim, böyle sarı renkli içinde kırmızılıklar olan yoğun bir akıntı. Afedersiniz yapışkan biraz. Daha önceki doğumlarda nişan denilen şeyi çok göremediğim için bilemedim bu nişan mı? Ya da 2 gün önceki açıklık muayenesinden kalan bir şey mi?
Şimdi biraz yürüyüşe gideceğim, hava çok güzel. Herkes için de güzel bir gün olsun inşallah 🌸
Hava harika 🎈
Sağlıkla bekliyoruz 🙏🏻

Nişanla kontrolden kalan lekelenme birleşmiş gibi geldi bana 🙄 hadi inşallah bugün gelir belki ✌️🥰

Anlattigin nisana benziyor canım

Benim ilk doğumun hırkaya çok gerek duymadım ama spor bir ceket alırım giderken. Onu giymiş olurum.
2 depend 2 de bez külot bence yeter gibi aksi olursa bir kaç adet koyarım tabi.
Bebeğe de hastane çıkışında o çorap şapka vs oluyor ekstra koymak gerekli değil bence bir de hastane de veriyor bir tam set.
Kundağa gerek yok bence ama puseti bir tane battaniye alacağım onu puset üstüne koyarım çantaya değil
Hastane çıkışı fazla parcaysa iyi tabi benimkiler az parçalı sana da yeterliyse ne güzel. Bnde çantaya yerleştirelim dedim de sığmadı. Çantayı da yeni aldık harap olmasın yollarda 🤤

Hastane çıkışı fazla parcaysa iyi tabi benimkiler az parçalı sana da yeterliyse ne güzel. Bnde çantaya yerleştirelim dedim de sığmadı. Çantayı da yeni aldık harap olmasın yollarda 🤤
Ben fazla fazla koydum ya 😒 zira hastaneye gittiğimde hersey elimin altında olsun istiyorum. Şimdiden 2 valiz dolu dolu oldu. Ufak teke şeyler için 3. Valizi kullanacağım. Gören aylık tatile gidiyor sanır🤣🤣

Canım doğumhaneye bez,bitane iç zıbın bitane alt üzerine dış giyim olarak düşün çapraz zıbın,patikli alt ya da nasıl istiyorsan tulum ve şapkasını eldivenlerini veriyorsun bide battaniyesi.yani içine içlik bide dış giyim mantığı bu yani ✌️❤️

Hmm tamam o zaman altına uzun bişey giydirip üstüne yine patikli alt ya da tulum giydiriliyor. Üstü kat kat oluyor da altına da iki kat giydirildiğini düşünemedim 🙈
Ama yine de hala bu sette çok fazla şey var alttan çıtçıtlı bodyden hem uzun kollu hem kısa kollu var mesela iki tane iç zıbın var bunları da eleyip sizin dediğiniz gibi bir set yapayım. Teşekkürler 🤩💗
Üst alt takım olarak giydirildiğinde alt tek giydirilmiyor mu? Onun da mı içine bir şey giydiriliyor? EKim ayında benim oğluma tek giydirmişlerdi diye hatırlıyorum. Tekle üşür mü ki bilemedim.

Teşekkür ederim ☺️ Evet geçen hafta ilk girdğim nst de çıktı. Dediğim gibi hemşirede doktorda grip misin dedi yok değilim dedim 🙄 binlik serum taktılar sonra yine nst ye girdğimde normale dönmüştü 🤔 Netten baktğımda stresten falanda oluyor diye okumuştum 🙈 ben o gün çatı muayenesi olur diye korkuyodum 😅 Doktorum suyu az mı içtin dedi çocuk kendine gelmiş gelmiş dedi. Demek ki sudan dolayı olmuş başka da birşey söylemedi suyu daha fazla tüket dedi ☺️ perşmbe günü kontrolüm var tekrar çıkar mı bilmiyorum da doktorum bu aralar çok fazla taşikardi çıkmaya başladı dedi 🤔 tekrar doktorunuza sorun isterseniz ama 2 saatte düzeldi benim ki
Dün doktora gittim ama kafa mı kaldı ki, onlarca düşünce geçerken kafadan, bunu sormayı unuttum. Artık haftada 1 gideceğim. Haftaya sorayım bakalım ben de.. Bazen bayılacak gibi oluyorum oturduğum yerden kalkınca, aniden kalbim başlıyor pıtpıtpıt...
Ben kızımı ekimde doğurdum. Herkes göbeği düşmeden çıtçıtlı giydirilmiyor falan dediği için çantama bile koymamıştım ama hemşireler istedi. İki tane takımı üst üste giydirdiler. Bu sefer bulduğumu koydum 🤣 eksik olmasın da fazla olsun bişey olmaz
Altı da mı 2 kat oalcak? Benim altı tek kattı, aynı Ekim ayında.
Kaldım zaten çıkarmadılar. Şekerim kötü bu akşam insülin başlanacak stresimi azaltamıyorum oda şekeri tetikliyor gibi. 37 de alırız demişti Malatya’daki doktor burada almayacaklar gibi ne kadar ilerleyebilirsek ilerleriz diyorlar ve buna da proflar karar verir biz doktorlar değil diyorlar. Bu süreç uzayacak gibi. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. Ev işimiz ne olacak bilmiyorum. Şimdi polatlıda sığındık bi eve ama en fazla 40 gün kalabiliriz sonrası ne olur bilmiyorum. Rutinlerimiz ne kadar kıymetliymiş eve girebilmek yatağında yatmak sıcak duş almak dolabını açabilmek paha piçilemezmiş. Çok yıpratıcı ve üzücü herşey. Ailemdende uzağım riskli gebelikte var hastanede tekim kendimi çok çaresiz ve yalnız hissediyorum 😔🥺😢 duygularım hormonlardan dolayı tavan modum çok düşük. Oğlum 40 günlükkende depremi yaşadım şimdi de yaşıyorum. Evde bulunmuyor.
Azıcık bir plan dışı bir şey olsa şu halde ben bile strese girip ağlamaya falan başlıyorum :KK43: Seni düşünemiyorum... Allah yardımcınız olsun inşallah 🙏🙏 Bir an önce ailenle kavuşursun inşallah :KK61:

Doktorun 'bebek ne kadar ilerlerse iyi' yaklaşımı güzel ama bence. Yavrucuğun iyice gelişir inşallah 🙏 Sağlıklı kavuşmalar olsun 💕

İki parmağıyla yapıyor canım, diğer eliyle de nedense karnıma üstten bastırdı. Çoğu doktor yapıyor 5-10 saniyelik bir acı

Gece o batmadan uyuyamadım ben. Sağa sola donerken ve ayağa kalkinca vajina en alt kısmında kemiklerimde ağrı oluyor. Bide dünden beri ishal gibiyim karnım ağrıdı bayağı gece

Açılma kontrolü yapmadı mı canım, beni son 2 kontrolde hep alttan bakiyo

Benim de nedense canım çok yandı anlık bı acı ama bu kadar beklemiyordum, bide canım sıkıdır benim. Kontolden beri vajina alt kemiklerimde ağrı arttı
Evrttt bende de 2 gündür ishall varr 🥺 ya kızlar çok komiğim o kadar doğurmak istiyorum ki artık herşeye doğurucam mı acaba modundayım😀

Evet kuzum gaz gerçekten zor bir sabır testi gibi 😓 benim minnak bu gece sakin damla işe yaradı şükür pıtır pıtır çıkardı gazlarını kendi kendine yavrum uyuyor mışıl mışıl. Yüzdeki sarılığı kafana takma bizde de var normalmiş o ben de mama takviyesi verdim bugün iki kere gündüz çok huzursuzdu yeterli emmedi gibi hissettim bence mama kurtarıcı takma ver gitsin toparlar onlar güçlü yeterki besin girsin vücutlarına bi şekilde. Çiş olayı nasıl takip ediyor musun ?

Yaa kıyamam geliyor tabi sen üzme kendini lohusa kafasi çok başka en ufak şeye takiyoruz. Gida takviyelerine devam et daha da artacak bebişin emdikçe. Mama takviyesini de ihmal etme iyice düzene girene kadar hedefimiz sarılık olmamak ilk 2 haftayı atlattik mi tamamdir 🥹 işitme testini çoğu bebek ilk testte geçemiyor üzülme ikincide hallolur dedikleri gibi kulağına sıvı kaçmıştır
İnşallah canım 🥺🌸 Sarılık değerimiz 8-9 arası çıkmıştı doktorumuz şimdilik sıkıntı görmedi ama yakın takip istedi. Umarım şu kulak testini de geçeriz haftaya🙏🏻 Doğum öncesi dertlerimiz ne kadar basitmiş meğer onu anladım😅

Ayy anlattığın nişan gibi canım hadi hayırlısı olsun sağlıkla gelsin miniğin inşallah su gibi çok kolay doğumlarımız olsun 🙏🐣🧿 benim hiç umudum kalmadı bugün için nedense fazla iyi hissediyorum kendimi 😅🤣😅
Evrttt bende de 2 gündür ishall varr 🥺 ya kızlar çok komiğim o kadar doğurmak istiyorum ki artık herşeye doğurucam mı acaba modundayım😀
Ahahah bu ben nasıl hızlı doğururum diye uğraşıp duruyorum 🤣😅🐣

Ben fazla fazla koydum ya 😒 zira hastaneye gittiğimde hersey elimin altında olsun istiyorum. Şimdiden 2 valiz dolu dolu oldu. Ufak teke şeyler için 3. Valizi kullanacağım. Gören aylık tatile gidiyor sanır🤣🤣
Ben tek valizle bile onu dusunuyorum tatile gidiyorum sanki diye 😂 snn 3 valiz kesin tatilliksin 🤤

Günaydınlarrrr🌸 Aramızda oks 4 ya da 6 kullanan arkadaşlardan doğum yapan oldu mu? Doğum yapmamış olanların doktoru ne zamana kdar kullanın dedi kan sulandırııcıyı?Benimkisi devam et dedi ama ne zamana kadar,hatta doğum sonrası da hemen kesmeyecek mişiz aniden pıhtı atma durumu oluşmasın diye 🙄 Bi de normal doğuma engel olmaz kan sulandırıcı dedi,sanki burda bi arkadaş sezeryan daha iyi bizler için demişti diye hatırlıyorum ..Yine sabah sabah tonla soru 😅

Merhaba kızlar.. Pek bakamıyorum. Doğum oldu mu acaba başka ya, göremedim ama.. Hepimiz sağlıkla kolaylıkla kavuşuruz inşallah 🙏
Sayfaları okuyorum, alıntı yapıcam diye tıklıyorum... ama o kadar uzun sürüyor ki işlerin arasında cevaplamak, bakıyorum bazen ohoo.. Konunun üzerinden 2 gün geçmiş mesela.. Vazgeçiyorum sonra. Son 1,5 haftam iş yerinde. Haftaya da denetim var, stresli ve yorgunum.
Modum çok düşük. Sürekli ağlayasım geliyor.. Hala hastane çantam hazır değil. Güç bulamıyorum kendimde.
Dün doktora gittim. Bebiş haftasıyla uyumlu, hatta 1 hafta ileri görünüyordu kilosu maşallah :nazar: 2.800 olmuş. Boyunda bir hata vardı bence. Doktor boyunu söylemedi ama femur kemiğine göre boyu 52 cm falan görünüyor. Rekor kırmaya gelmiyorsa eğer, bence orada bir ölçüm hatası oldu. 35 haftalığız çünkü daha. Haftaya yine gideceğim. Bundan sonra haftada bir çağırdı. Haftaya anlarız artık..
En çok moralimi bozan, hastane güya pandemi yüzünden fotoğrafçı dışında kimseyi doğuma almıyormuş. Ya pandemi mi kaldı dedim. İşte sizden de test alıcaz, kurallar vs diyor doktor. Bana kalsa isteyen girsin ama hastane öyle uygun görmüş dedi. Heryer mi böyle, sanmıyorum dedim. Öyle deyince belki ameliyathane sorumlusu ile görüşürüz o gün bakarız duruma falan dedi.. Saçmalık yani.. Beni son güne kadar böyle bilmeden bekletmeye ne hakları var!! Zaten adamın suratına fazla bakamadım çünkü ağlamaya başlamıştım. Çıktık odadan. Dışarda ağladım durdum.. Eşim de diyor dur bakalım belki alırlar.. Güya annenin psikolojisi önemli bilmem ne.. Kimse de sallamıyor psikolojiyi falan.. Haftaya bir daha gideceğim. Tekrar soracağım. Hayır yani eşime de covid test yapsınlar.. Fotoğrafçı tutsam onu sokacak ama.. Ne saçmalık yaa!! Keşke başka bir hastane alternatifi olsaydı vallahi de giderdim doğuma başka yere! Böyle annenin mutluluğunu gözetmeyen yerlerden nefret ediyorum!

Bu arada haftaya gün veririm isterseniz dedi. Bakalım.. Çok stresliyim ben :KK43: Ev hala çok dağınık. Hiçbir şey hazır değil. Süsler alıcam daha, çikolata alıcam.. başka neler vardı ya.. off.. Moralim bozuukk :KK43:

Ben de 1 kabin boy valiz, 1 el çantası ama büyük boy, 1 tane de İKEA’nın yemek taşıma çantası var 😅 zor kapattık ağızlarını. Ama bunda kışlık kıyafetler olmasının payı büyük.
Aa bi de kapı süsü çikolata vs paketimiz ve çocuklar için yedek kıyafet çantamız, oyuncak vs vs 🙈

X