Canim.hamileligin basindan beri seninle baya benzer seyler yaşiyoruz. Ben de son ayim kalabalik halde yasiyorum cok yoruluyorum hic keyfim yok eski hayatimi oyle cok ozluyorum ki insallah tekrar eski duzenimize guzel gunlerimize doneriz. Canimiz sağ sevdiklerimiz yanimizda şuanki tesellimiz bu.Dün gece cok agrım oldu belimde sertlesmem oldu sonra gecti , normalde hamileliğimin basından beri sümüksü sarı akıntım hep oluyordu bu sabah ise pembemsi sarı karısık sümüksü akıntım olmus nişanmı bu diye dusundum sonra Bugun kontorle gittim doktor acıklıgıma baktı 1 parmak acıklıgım oldugunu soyledi sanki doğum yakın gibi duruyor dedi 35+5 haftalıgım suan bebek 2700gr , doktora sordum sorun olur mu erken sayılır mı dedim 37 de dogsa erken olmuyor ama 36 dada dogsa sorun olacagını düşünmüyorum dedi ama inşallah en azından 37 haftalık dogar ciğerleride gelişmiş olur doğacaksada inşallah düzenli sancıların olursa ara dedi doktor birde cuma bir daha goreyım acıklıgına bakalım dedicok sukur sayenızde hastane cantam hazır bebek ihtiyaclarım tam Allah sizden bin kere razı olsun sizin hakkınızı nasıl öderim , bebegim için korkuyorum şimdi dogsa bir sorun olur mu diye cok korkuyorum erken mi diye korkuyorum 1 parmak acıklık doguma yakın mıyım demek oluyor kac cm oluyor anlayamadım
Ben çok iri değilim eşimde şimdi değil ama eskiden zayıftıBenimde aynı cnm kilo doktor çok küçük dedi genetik mi bilmiyorum ben iri biriyim eşimde iri bebek minicik İnşallah çabuk toparlar kar
Çok dikkat et canım doktorunu dinle kimse sana muhtaç değil sen kendine bak .Ama içini rahatlatayim inşaallah bir nebze oğlum 35+6 da normal geldi direk yanıma koydular.Hicbir sıkıntı olamdi ertesi günde taburcu olduk inşaallah sağ salim huzurla kucağına alırsın.Ciger geliştirici verdi mi doktorun vermediyse işte çok faydası olduğunu düşünüyorum.Merhabalar,
Ben aksam acile gittim kasilmalar artinca. Dogum sancilarin baslamis dedi doktor mudahale etti gene. 35+0 dayim bugun. Dogarsa kuveze girer dedi. Bugun kendi doktorumla gorusecegim. Acilma yok sukur ama bu sancilar bu sekilde devam ederse acilma birden de olabilir dedi. Oturmak bile yasaklandiKendi doktorum ne diyecek bakalim. 2 hafta daha dursa...
Dun oglumla anlastik 21 martta gelecek dedim 21 subatta geliyordu nerdeyse
Bende hep normal doğum istedim ailemde hiç sezeryan da yokTeşekkür ederim canımevet bnde kıyaslama yaptığımda iki Dr ayrı düşünüyor. Ama bu Dr gayet net bı şekilde açıklamasını yaptı bebek eğer anne karnında iyi gelismiyorsa onu dışarı alıp daha iyi gelişmesini sağlamamız gerekiyor riske atmamak lazim dedi. Gelişim durabilir o daha riskli olur.
Benim Dr da çok az kilo aldığından bı hafta daha takip edelim aynı şekilde az kilo ile devam ederse doğumu baslaticaz dedi.
Ne kadar korksam da normal doğum istiyorum ama Dr doğuma karar verirse mecbur sezeryan olacak. Suni sanciyi da söyledi ama bebek riske girmesin kalp atimlari düşerse zaten anı sezeryanla kısa sürede bebeği almamız gerekir dedi. O yüzden gelişim ilerlemezse sezeryanla olur. Doğum şekli de önemli değil tabi sağlıkla gelsin bana yeterumarım güzel haberler alırız canım
Canım aynı durum mu bilmiyorum da geçen hafta da doktorum bana bebeğin iri bir bebek dedi bende şaşırdım. Mesela sen iri bir bebek olarak olarak doğmuşsan senin doğurduğunda iri olur dedi ya da baba iriyse ondan olur dediGunaydın kızlar dün hamileliğimin başında ki ilk Dr a kontrole gittim. Benim bebeğin karın gelişimi geriden geliyodu diğer Dr hatırlarsanız hep balık ye vs demişti. Bu Dr ise beslenmeyle çok ilgisi yok gelişim geriliği dediğimiz durum bu dedi. Şuan karın 33+5 ile uyumlu bense 36+6, sat a göre de 37+6. Bebek kilosu 2600 Gr çıktı. Şimdiden 3 kilo olması gerekirdi dedi. Pazartesi kontrole gidicem eğer gelişim yoksa doğum olacak.
Geçen hafta eski Dr kilosunu 2370gr olcmus 1 haftada 230 Gr almış. Dr kilo alımı yavaş dedi. Tabi cihazda da sapma payı vardır.
Aklımı kurcalayan bu durum beslenmeyle düzelir mi ? Dr beslenmenin önemi olmadığını söyledi. İnternette bazı Dr siteleri de beslenme kaynaklı olmadığını yazıyor. Diğer Dr bunun farkındaydı ama minyon bı bebek az kilo alıyor vs diyodu. Hatta o da geçen hafta karın gelişimi 33 haftalık bol balık ye demişti. Yani doğru tek değil mi anlamadım. Uykumu kaciriyodu bu durum bı an uyanıp hep bunu düşünüyodum ve bu Dr a gitmeden önce içimde böyle anı doğum kararı alınacak hissi vardı.
Seni uzmek istemem ama ilk kizimda bende beslenme ise yaramamistiGunaydın kızlar dün hamileliğimin başında ki ilk Dr a kontrole gittim. Benim bebeğin karın gelişimi geriden geliyodu diğer Dr hatırlarsanız hep balık ye vs demişti. Bu Dr ise beslenmeyle çok ilgisi yok gelişim geriliği dediğimiz durum bu dedi. Şuan karın 33+5 ile uyumlu bense 36+6, sat a göre de 37+6. Bebek kilosu 2600 Gr çıktı. Şimdiden 3 kilo olması gerekirdi dedi. Pazartesi kontrole gidicem eğer gelişim yoksa doğum olacak.
Geçen hafta eski Dr kilosunu 2370gr olcmus 1 haftada 230 Gr almış. Dr kilo alımı yavaş dedi. Tabi cihazda da sapma payı vardır.
Aklımı kurcalayan bu durum beslenmeyle düzelir mi ? Dr beslenmenin önemi olmadığını söyledi. İnternette bazı Dr siteleri de beslenme kaynaklı olmadığını yazıyor. Diğer Dr bunun farkındaydı ama minyon bı bebek az kilo alıyor vs diyodu. Hatta o da geçen hafta karın gelişimi 33 haftalık bol balık ye demişti. Yani doğru tek değil mi anlamadım. Uykumu kaciriyodu bu durum bı an uyanıp hep bunu düşünüyodum ve bu Dr a gitmeden önce içimde böyle anı doğum kararı alınacak hissi vardı.
Baskı hissedyomusun cnm senKızlaaar şimdi dr dan çıktım çok heyecanlıyım,2 cm acıklık var dedi çatı muayenesini yaptı. 37+2 bugün haftaya gelebilir bekliyoruz dedi. Kafada dönmüş tabi 2800 gram 49 cm dedi çok iri bir bebek olmayacak ama sağlıklı dedi Şimdi açıklığa göre konuşursak bu bebek haftaya gelir mi ay elim ayağım gitti
Aman aman beklesin biraz daha içerisi rahat yavrum evladım diye konuş senMerhabalar,
Ben aksam acile gittim kasilmalar artinca. Dogum sancilarin baslamis dedi doktor mudahale etti gene. 35+0 dayim bugun. Dogarsa kuveze girer dedi. Bugun kendi doktorumla gorusecegim. Acilma yok sukur ama bu sancilar bu sekilde devam ederse acilma birden de olabilir dedi. Oturmak bile yasaklandiKendi doktorum ne diyecek bakalim. 2 hafta daha dursa...
Benim de karın çevresi ve bacak boyu 2 hafta ileri, kilosu 1 hafta ileri, kafa çevresi haftaya uyumlu. Totalde 1 hafta ileri çıkıyorum ultrasonda. Ben de son 2 haftadır şekerime dikkat edemedim biraz iradem kırılmıştı. Kendimce ona bağladım acaba benim yüzümden mi diye. Doktor ölçümlerin sıkıntılı olmadığını söyledi. O yüzden ona sormamıştım beslenme ile ilişkisini. Sen şimdi söyleyince biraz olsun içime su serpildi. Kendimi suçlamaya başlamıştım birazCanım benimde gelişimi (özellikle karın cevresi) 3 -3.5 hafta ileride. Son kontrolde gelişimini ileri olmasını herhangi bir sebebe baglamadilar. İri bebek -minyon bebek genetik diyorlar genelde. Eğer diğer tüm bulgular normalde. (Suyu normal,plesanta yaşlanması yoksa, kordondaki akım iyi ise vs.vs. ) hatta sormuştum beslenme düzeni etkiler mi diye, hayır dediler. Kilo alması ayrı, gelişimin önde veya geride olması farklı demislerdi.
Aynen canım fazla kullanımda toksik etki yaratıyor zaten bütün bitki çayları aynı etkiye sahip çok tesirli oldukları için bilinçsiz kullanımdan kaçınmalı. Ben hünnap in hazır poşetini aldım en azindan gramaji vs. Belli kendim aktardan alıp rastgele kullanima cesaret edemem günde 1 tane içiyorum
Kayinvaliden halden anlayan bir insan değil belli ki. Allah ona vicdan merhamet size de ferahlık versin. İnşallah en kısa sürede kendi evinize çıkar rahat bir nefes alırsınız canım
Hayırlı sağlıklı doğum diliyorum
Ücretsiz olayını bilmiyorum ama kimlik basvurusunda geçici kimlik belgesi veriliyor onunla işlemler yapılıyor. Biz bugün götürdük kontrole sgk si babası üzerinden işlem yapıldı geçici belge ile girişini yaptirdik
Hayırlı sağlıklı kolay doğumlar diliyorum
Ben kızımı medicanada doğurdum,yenidoğanın ilk haftalık muayenesi ve aşıları ücretsizdi kızımda,şimdi yine aynı hastanede doğum olacak nasipse aynı prosedür geçerli diye biliyorum doğum belgesi zaten hastanede olduğu için sorun olmuyor kimliği çıkınca da zaten tss yaptırıcam inşallah o minnoşa da
Anladım kızlar sağolunKızımda doğumda hastaneden çıkarken çocuk doktoru şu kadar süre sonra kontrole gelin demisti. Kontrol günü veznede işlem yaparken ücret talep edilmedi ilk kontroller doğum paketine dahil demislerdi.
Canim işte aynılarını ben yaşadım. Bebek yavaşta olsa kilo alıyorsa ve karın çevresi geriliği 2 haftadan geriye düşmeye baslamiyorsa dr sorun olmaz ileri haftaları bekleriz dedi bana. Bende de çentik mevzu vardi 36 ya kadar coraspin içtim ama karin geriliği dışında bizim kan akışları vs hep iyiydi dr da önemli olan onlar demişti. Son kontrolde de stabildi durum ama ritm bozukluğu görünce dr artık bebeği içeride tutup strese sokmaya gerek yok diyip o akşam doğuma aldi. Çok şükür bir sorun da yaşamadik. Bunlarin malesef sebebi şu denemiyormus. Sebeb değil gidişat önemli demişti bana dr. Annenin hamileyken geçirdiği bir grip vs bile buna sebep olabilirmiş. Ben ne bebekler dogurttum 4 kilo küvöze aldik 2 kilo annenin kucağına verdik onları hiç düşünme bunun kilo ile ilgili vs bi ilgisi yok demişti o yüzden bebek artık iceride gelismiyorsa bence de dışarıda büyümesi çok daha sağlıklı anne içinde daha stressiz oluyorGunaydın kızlar dün hamileliğimin başında ki ilk Dr a kontrole gittim. Benim bebeğin karın gelişimi geriden geliyodu diğer Dr hatırlarsanız hep balık ye vs demişti. Bu Dr ise beslenmeyle çok ilgisi yok gelişim geriliği dediğimiz durum bu dedi. Şuan karın 33+5 ile uyumlu bense 36+6, sat a göre de 37+6. Bebek kilosu 2600 Gr çıktı. Şimdiden 3 kilo olması gerekirdi dedi. Pazartesi kontrole gidicem eğer gelişim yoksa doğum olacak.
Aaaa yok bizimkiler martta gelmemek için var gücüyle çalışıyorlarMerhabalar,
Tahinli kurabiyeden ziyade tahin helvasi koy canım çok etkili kesinlikle kayısı hoşafı da güzel ben şuan ikisini tüketiyorum maşallah güzel geliyor sütümAn itibariyle hastane(kıyafet) çantam hazır oldu. Şimdi yiyecek kısmına başladım. Kayisidan hoşaf yaptım 2 kavanoz, küçük bir kutuya kuruyemislerimi koydum. Ani doğum olmazsa bir gün öncesinden tahinli kurabiye yapmayı planlıyorum. Süt yapan taşınması tüketilmesi pratik yiyecek önerileriniz var mı?
Çok geçmiş olsun canımHerkese Merhaba 35. Haftada sezeryanla doğum yaptım. Üzerine ikinci kez ameliyat oldum kanamam durmadı çünkü çok zorlu bir süreçti. Ama şükür geride kaldı Rabbim hiç birinize öyle bişey göstermesin
Maşallah canım süt sorununu hallettin artık miniğin hızlı şekilde kilo alır sağlığı yerinde olsun da gerisi hiç önemli değil zatenCanim işte aynılarını ben yaşadım. Bebek yavaşta olsa kilo alıyorsa ve karın çevresi geriliği 2 haftadan geriye düşmeye baslamiyorsa dr sorun olmaz ileri haftaları bekleriz dedi bana. Bende de çentik mevzu vardi 36 ya kadar coraspin içtim ama karin geriliği dışında bizim kan akışları vs hep iyiydi dr da önemli olan onlar demişti. Son kontrolde de stabildi durum ama ritm bozukluğu görünce dr artık bebeği içeride tutup strese sokmaya gerek yok diyip o akşam doğuma aldi. Çok şükür bir sorun da yaşamadik. Bunlarin malesef sebebi şu denemiyormus. Sebeb değil gidişat önemli demişti bana dr. Annenin hamileyken geçirdiği bir grip vs bile buna sebep olabilirmiş. Ben ne bebekler dogurttum 4 kilo küvöze aldik 2 kilo annenin kucağına verdik onları hiç düşünme bunun kilo ile ilgili vs bi ilgisi yok demişti o yüzden bebek artık iceride gelismiyorsa bence de dışarıda büyümesi çok daha sağlıklı anne içinde daha stressiz oluyor
Aaaa yok bizimkiler martta gelmemek için var gücüyle çalışıyorlar
Tahinli kurabiyeden ziyade tahin helvasi koy canım çok etkili kesinlikle kayısı hoşafı da güzel ben şuan ikisini tüketiyorum maşallah güzel geliyor sütüm
Çok teşekkür ederim darısı size inşallahGözün aydın canım. Allah analı babalı büyütsün inşallah
Doğumda alınan iş göremez raporundan mu bahsediyor acabaOzaman bizim insan kaynakları ndaki kız yanlış biliyor, bana asıl önemli olan çalışamaz raporu demisti. Önceki hamileligimde de iki rapor almistim ama bulamıyorum aradan zaman geçti. Demekki 37.haftada rapor almasam da bir sorun olmuyor
Allah sağlıkla buyutmeyi nasip etsin kuzucuklari canimHerkese Merhaba 35. Haftada sezeryanla doğum yaptım. Üzerine ikinci kez ameliyat oldum kanamam durmadı çünkü çok zorlu bir süreçti. Ama şükür geride kaldı Rabbim hiç birinize öyle bişey göstermesin
Haberlerini bekliyoruzKızlar bugün bir türlü girip yazamadım sabah 07.00'de hastaneye yatışım yapılıyor. Saat 10.00 gibi bebeğim doğacak inşallaho kadar stresliyimki uyuyamıyorum sanki ilk defa doğum yapacak gibiyim. Bir de akşam olan deprem yine beni çok fazla gerdi üzdü ne olacak bu insanların hali çok üzülüyorum Allah herkesin yardımcısı olsun
@yazosey canım benim bu günler geçecek zor da olsa atlatacaksınız. Ben kaynanamla 5 sene yaşadım evliliğimin en güzel ilk 5 yılıydı bazen çok zordu bazen gerçekten evliliği sorguluyordum ama sonra kaynanam kendi annesine bakmak için yanımızdan ayrıldı. Ancak o zaman evliliğimi anladım. Bu sene 10. Yılımız dolacak Allah her şeyin sabrını veriyor. Sizinki de geçici bir süreç bir kaç aya kendi evinize çıkarsınız inşallah