Kızımda doğumda hastaneden çıkarken çocuk doktoru şu kadar süre sonra kontrole gelin demisti. Kontrol günü veznede işlem yaparken ücret talep edilmedi ilk kontroller doğum paketine dahil demislerdi.Kızlar internette yenidoğan muayneler ilk 28 gün ücretsiz diye bi yazı okudum. Ben özelde doğum yapacağım sonraki kontrolleri için nasıl sigortası aktifleşiyor? Hastane nasıl ücret talep ediyor bilginiz var mı?
Bana da iyi geldi ama son haftalarda fazla alması bekleniyormus Dr az buldu. Daha önce detaylı da bebeğe giden bı damarda çentik vardı coraspirin kullandirdi. Zaten buna bağladı gelişim geriliği olabilir demişti detayli da.Bir haftada 230 gr alması bana cok iyi geldi canim. Benim de 36+3 ten 37+3 e kilo alımı 300 gr di. Sen nasil 36+6 ve sata göre 37+6 sin o kısmı anlamadim. Hangi haftaya gore 3 kilo olmasi gerekirdi dedi doktor? 37 den sonra 3 olmasi normal olabilir. Kilosu sadece beslenme ile ilgili olmayabilir bebeğe giden damarlarla da ilgisi olabilir farkli faktorler de olabilir. Kilosunu kafana takma sağlıkla gelsin de sonrasında toparlar kilosu merak etme canim
Amin canım hepimiz sağlıkla kucaklayalimCanim 2.5 oldu mu her bebek normaldir. Doktorlar da tuhaf yani ... 37yi de gecmissiniz solunum da olgunlasmistir. Daha ne masallah. Bence takilmayin... Insallah saglik kucaginiza alirsiniz
Canım benimde gelişimi (özellikle karın cevresi) 3 -3.5 hafta ileride. Son kontrolde gelişimini ileri olmasını herhangi bir sebebe baglamadilar. İri bebek -minyon bebek genetik diyorlar genelde. Eğer diğer tüm bulgular normalde. (Suyu normal,plesanta yaşlanması yoksa, kordondaki akım iyi ise vs.vs. ) hatta sormuştum beslenme düzeni etkiler mi diye, hayır dediler. Kilo alması ayrı, gelişimin önde veya geride olması farklı demislerdi.Gunaydın kızlar dün hamileliğimin başında ki ilk Dr a kontrole gittim. Benim bebeğin karın gelişimi geriden geliyodu diğer Dr hatırlarsanız hep balık ye vs demişti. Bu Dr ise beslenmeyle çok ilgisi yok gelişim geriliği dediğimiz durum bu dedi. Şuan karın 33+5 ile uyumlu bense 36+6, sat a göre de 37+6. Bebek kilosu 2600 Gr çıktı. Şimdiden 3 kilo olması gerekirdi dedi. Pazartesi kontrole gidicem eğer gelişim yoksa doğum olacak.
Geçen hafta eski Dr kilosunu 2370gr olcmus 1 haftada 230 Gr almış. Dr kilo alımı yavaş dedi. Tabi cihazda da sapma payı vardır.
Aklımı kurcalayan bu durum beslenmeyle düzelir mi ? Dr beslenmenin önemi olmadığını söyledi. İnternette bazı Dr siteleri de beslenme kaynaklı olmadığını yazıyor. Diğer Dr bunun farkındaydı ama minyon bı bebek az kilo alıyor vs diyodu. Hatta o da geçen hafta karın gelişimi 33 haftalık bol balık ye demişti. Yani doğru tek değil mi anlamadım. Uykumu kaciriyodu bu durum bı an uyanıp hep bunu düşünüyodum ve bu Dr a gitmeden önce içimde böyle anı doğum kararı alınacak hissi vardı.
Buna göre de karın çevresi ölçümüne bakiyolar anladığım kadarıyla aldığı Gr a değil. Üstüne düşündüğümde Gelişim hafta olcumuyle degerlendiriliyo kol bacak gibi. Bu ayrım kafa karistiriyodu cidden.Canım benimde gelişimi (özellikle karın cevresi) 3 -3.5 hafta ileride. Son kontrolde gelişimini ileri olmasını herhangi bir sebebe baglamadilar. İri bebek -minyon bebek genetik diyorlar genelde. Eğer diğer tüm bulgular normalde. (Suyu normal,plesanta yaşlanması yoksa, kordondaki akım iyi ise vs.vs. ) hatta sormuştum beslenme düzeni etkiler mi diye, hayır dediler. Kilo alması ayrı, gelişimin önde veya geride olması farklı demislerdi.
Mart bebişleri çok aceleci çıktılar gerçektenMerhabalar,
Ben aksam acile gittim kasilmalar artinca. Dogum sancilarin baslamis dedi doktor mudahale etti gene. 35+0 dayim bugun. Dogarsa kuveze girer dedi. Bugun kendi doktorumla gorusecegim. Acilma yok sukur ama bu sancilar bu sekilde devam ederse acilma birden de olabilir dedi. Oturmak bile yasaklandiKendi doktorum ne diyecek bakalim. 2 hafta daha dursa...
Dun oglumla anlastik 21 martta gelecek dedim 21 subatta geliyordu nerdeyse
Evet canım, gelişimine kafa çevresi, karın cevresi, kol -bacak kemik olçümüne göre gelisimi haftasına göre önde veya geride diyorlar. Birde sanırım haftasına göre ortalama kilosuna bakıyorlar ona göre de besinlerle kilo takviyesi yapın diye söylüyorlar.Buna göre de karın çevresi ölçümüne bakiyolar anladığım kadarıyla aldığı Gr a değil. Üstüne düşündüğümde Gelişim hafta olcumuyle degerlendiriliyo kol bacak gibi. Bu ayrım kafa karistiriyodu cidden.
Canim tadi Kotu degil aylarca ictim ben. Seker vs eklenmiyor.Teşekkür ederim kızlar, buna hepimizin ihtiyacı olacaktır. Bu çayın tadı tahminimce çok kötüdür. Şeker v.s eklenebiliyormudur?
Ben de bitki caylarini su kaynadiktan sonra ekliyorum kaynatmiyorum. Yani ibrahim Saracoglu falan onermiyor kaynatmayi.Tozunu bilmiyorum. Tane kimyon dedi gebe okulundaki bayan. Kaynatarak yapan da varmis, uzerine kaynar su ekleyip 5-6 dk demleyerek tuketen de varmis. Ben bu tarz bitki caylarini kaynar su dokup bekleterek demlemeyi seviyorum. Kaynatmayi pek tercih etmiyorum.
2.500 olanda buyuyor 4 kilo dogan da canim. Tek derdimiz kilo olsun. O hic onemli degil yeter ki sagligini etkileyen bir zayiflik olmasinArkadaslar kiloyu cidden bosuna dert etmeyin. Her bebek farkli fazlaymis eksikmis.... 2.5-4 arasi normal diye geciyor. Benimkini aksamki doktor 2.500 gr olctu. Bir haftada 90 gr almis buna gore. Kendi doktorum kac olcecek bakalim bugun. Ben sukur 2.5 olmus diye sevindim
Hadi ya bu güzel oldu, kötü olmamasına sevindimCanim tadi Kotu degil aylarca ictim ben. Seker vs eklenmiyor.
Bende aynı durumdayım cuma 2 doktor 2300 dedi ve karın çevresi 2 hafta geri dedi dün de doktor 2 kilo dedi karın çevresine de 3.5 hafta geri dedi kafası çok önde dedi yani vücudu arasında orantısızlık var. Her doktor birşey diyor. Kafam almak bullakGunaydın kızlar dün hamileliğimin başında ki ilk Dr a kontrole gittim. Benim bebeğin karın gelişimi geriden geliyodu diğer Dr hatırlarsanız hep balık ye vs demişti. Bu Dr ise beslenmeyle çok ilgisi yok gelişim geriliği dediğimiz durum bu dedi. Şuan karın 33+5 ile uyumlu bense 36+6, sat a göre de 37+6. Bebek kilosu 2600 Gr çıktı. Şimdiden 3 kilo olması gerekirdi dedi. Pazartesi kontrole gidicem eğer gelişim yoksa doğum olacak.
Geçen hafta eski Dr kilosunu 2370gr olcmus 1 haftada 230 Gr almış. Dr kilo alımı yavaş dedi. Tabi cihazda da sapma payı vardır.
Aklımı kurcalayan bu durum beslenmeyle düzelir mi ? Dr beslenmenin önemi olmadığını söyledi. İnternette bazı Dr siteleri de beslenme kaynaklı olmadığını yazıyor. Diğer Dr bunun farkındaydı ama minyon bı bebek az kilo alıyor vs diyodu. Hatta o da geçen hafta karın gelişimi 33 haftalık bol balık ye demişti. Yani doğru tek değil mi anlamadım. Uykumu kaciriyodu bu durum bı an uyanıp hep bunu düşünüyodum ve bu Dr a gitmeden önce içimde böyle anı doğum kararı alınacak hissi vardı.
Bende az önce kontrolden geldim benim de gece boyu kasılmalarım sancılarım oluyor nst de yine çıktı sancılar ama düzenli olması önemliymiş(benimkiler düzensiz)doktorum yine rahim kısalığına/açılmasına baktı hiç bişey yok şimdi sana suni sancı bile versem doğurmazsın muhtemelen dedi rahatlattı beni.bu sancılar olacak rahmi doğuma hazırlıyor dedi.senin doktorlar neye göre doğum sancısı dediler merak ettimMerhabalar,
Ben aksam acile gittim kasilmalar artinca. Dogum sancilarin baslamis dedi doktor mudahale etti gene. 35+0 dayim bugun. Dogarsa kuveze girer dedi. Bugun kendi doktorumla gorusecegim. Acilma yok sukur ama bu sancilar bu sekilde devam ederse acilma birden de olabilir dedi. Oturmak bile yasaklandiKendi doktorum ne diyecek bakalim. 2 hafta daha dursa...
Drlarda çok farklı gerçekten. Tek doğru yok asla. Benim çocukta çok az kilo alıyor suyum çok fazla ve şekerim haftalar ilerledikçe artıyor ama yine de doğumu uzatıyorlar. Çocuğa şeker etki edecek diye ödüm kopuyor hiç umurlarında değil. 39 za kadar bekleyebiliriz diyorlar.Teşekkür ederim canımevet bnde kıyaslama yaptığımda iki Dr ayrı düşünüyor. Ama bu Dr gayet net bı şekilde açıklamasını yaptı bebek eğer anne karnında iyi gelismiyorsa onu dışarı alıp daha iyi gelişmesini sağlamamız gerekiyor riske atmamak lazim dedi. Gelişim durabilir o daha riskli olur.
Benim Dr da çok az kilo aldığından bı hafta daha takip edelim aynı şekilde az kilo ile devam ederse doğumu baslaticaz dedi.
Ne kadar korksam da normal doğum istiyorum ama Dr doğuma karar verirse mecbur sezeryan olacak. Suni sanciyi da söyledi ama bebek riske girmesin kalp atimlari düşerse zaten anı sezeryanla kısa sürede bebeği almamız gerekir dedi. O yüzden gelişim ilerlemezse sezeryanla olur. Doğum şekli de önemli değil tabi sağlıkla gelsin bana yeterumarım güzel haberler alırız canım
Maalesef oyle oluyor hepsi farkli bir sey diyor. En iyisi hic kafaya takmamak galiba. Hayirlisi neyse o olsun. Ne olursa olsun canimiz kanimiz. Bunlari dusunup stres yapmamaliyiz bence. Bana da neler neler dediler hala diyolar. oyle de boyle de doguracagim bebegimi. Zaten sonuna geldik artik. Mudahale de edilebilecek seyler degil bunlar. Kesin tani da degil tahminden ibaret cogu zaten.Bende aynı durumdayım cuma 2 doktor 2300 dedi ve karın çevresi 2 hafta geri dedi dün de doktor 2 kilo dedi karın çevresine de 3.5 hafta geri dedi kafası çok önde dedi yani vücudu arasında orantısızlık var. Her doktor birşey diyor. Kafam almak bullak
Aa canim.şasirdim bu bebekler ne boyle vallahi sasirdim. O hic belli.olmaz arkadasimin daha.kucuktu haftasi dogdu kuveze ihtiyac hic duyulmadi.Merhabalar,
Ayy canım geçmiş olsun heyecan yaşatmış sana benim de ufak sancılar var ama nst de çıkmıyor senin sancılar düzenli mi çıktıMerhabalar,