2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızımda doğumda hastaneden çıkarken çocuk doktoru şu kadar süre sonra kontrole gelin demisti. Kontrol günü veznede işlem yaparken ücret talep edilmedi ilk kontroller doğum paketine dahil demislerdi.

Merhabalar,

Ben aksam acile gittim kasilmalar artinca. Dogum sancilarin baslamis dedi doktor mudahale etti gene. 35+0 dayim bugun. Dogarsa kuveze girer dedi. Bugun kendi doktorumla gorusecegim. Acilma yok sukur ama bu sancilar bu sekilde devam ederse acilma birden de olabilir dedi. Oturmak bile yasaklandi Kendi doktorum ne diyecek bakalim. 2 hafta daha dursa...

Dun oglumla anlastik 21 martta gelecek dedim 21 subatta geliyordu nerdeyse

Bana da iyi geldi ama son haftalarda fazla alması bekleniyormus Dr az buldu. Daha önce detaylı da bebeğe giden bı damarda çentik vardı coraspirin kullandirdi. Zaten buna bağladı gelişim geriliği olabilir demişti detayli da.
Benim sat 31 Mayıs ama 1 hafta geç yumurtladim o yüzden ultrason ölçümleri 36+6 . Kiloyu buna göre söyledi sanırım. Aslında amacım bu hafta kilo aldırıp Dr a kilosunun normal düzeyde artış olduğunu gösterip normal doğumu beklettirmek . Bakalım ne olcak

Canim 2.5 oldu mu her bebek normaldir. Doktorlar da tuhaf yani ... 37yi de gecmissiniz solunum da olgunlasmistir. Daha ne masallah. Bence takilmayin... Insallah saglik kucaginiza alirsiniz
Amin canım hepimiz sağlıkla kucaklayalim aynen karın gelişimi dışında şükür sorun yok ayak kol bacak baş tüm ölçümler iyi. Ciğer geliştiriciye gerek yok dedi. İnşallah kilo alımını hızlandırırım da normali bekleriz

Canım benimde gelişimi (özellikle karın cevresi) 3 -3.5 hafta ileride. Son kontrolde gelişimini ileri olmasını herhangi bir sebebe baglamadilar. İri bebek -minyon bebek genetik diyorlar genelde. Eğer diğer tüm bulgular normalde. (Suyu normal,plesanta yaşlanması yoksa, kordondaki akım iyi ise vs.vs. ) hatta sormuştum beslenme düzeni etkiler mi diye, hayır dediler. Kilo alması ayrı, gelişimin önde veya geride olması farklı demislerdi.

Buna göre de karın çevresi ölçümüne bakiyolar anladığım kadarıyla aldığı Gr a değil. Üstüne düşündüğümde Gelişim hafta olcumuyle degerlendiriliyo kol bacak gibi. Bu ayrım kafa karistiriyodu cidden.

Mart bebişleri çok aceleci çıktılar gerçekten

Evet canım, gelişimine kafa çevresi, karın cevresi, kol -bacak kemik olçümüne göre gelisimi haftasına göre önde veya geride diyorlar. Birde sanırım haftasına göre ortalama kilosuna bakıyorlar ona göre de besinlerle kilo takviyesi yapın diye söylüyorlar.

Arkadaslar kiloyu cidden bosuna dert etmeyin. Her bebek farkli fazlaymis eksikmis.... 2.5-4 arasi normal diye geciyor. Benimkini aksamki doktor 2.500 gr olctu. Bir haftada 90 gr almis buna gore. Kendi doktorum kac olcecek bakalim bugun. Ben sukur 2.5 olmus diye sevindim

Ben de bitki caylarini su kaynadiktan sonra ekliyorum kaynatmiyorum. Yani ibrahim Saracoglu falan onermiyor kaynatmayi.

2.500 olanda buyuyor 4 kilo dogan da canim. Tek derdimiz kilo olsun. O hic onemli degil yeter ki sagligini etkileyen bir zayiflik olmasin

Bende aynı durumdayım cuma 2 doktor 2300 dedi ve karın çevresi 2 hafta geri dedi dün de doktor 2 kilo dedi karın çevresine de 3.5 hafta geri dedi kafası çok önde dedi yani vücudu arasında orantısızlık var. Her doktor birşey diyor. Kafam almak bullak

Bende az önce kontrolden geldim benim de gece boyu kasılmalarım sancılarım oluyor nst de yine çıktı sancılar ama düzenli olması önemliymiş(benimkiler düzensiz)doktorum yine rahim kısalığına/açılmasına baktı hiç bişey yok şimdi sana suni sancı bile versem doğurmazsın muhtemelen dedi rahatlattı beni.bu sancılar olacak rahmi doğuma hazırlıyor dedi.senin doktorlar neye göre doğum sancısı dediler merak ettim

Bu hafta kilo orantisi her yerde bambaska yaziyor. Her doktor farkli bisey soyluyor. 33+5 te bana 2.300 kusur bisey demisti doktor ve minyon kalmis dedi. Bol proteinli beslen demisti ama internete baktigimda cogu yerde normal hatta bazi kaynaklara gore yuksek bile gorunuyor. Pazartesi gunu 37+0 da kontrolum var bakalim ne diyecek. Perinatolog da 3000 gr dogmasi ideal bizim icin demisti. Vallahi hamile kalmak ayri dert sonrasi ayri dert :) hayirlisiyla hepimiz sag salim alsak kucaklarimiza bebislerimizi.

Drlarda çok farklı gerçekten. Tek doğru yok asla. Benim çocukta çok az kilo alıyor suyum çok fazla ve şekerim haftalar ilerledikçe artıyor ama yine de doğumu uzatıyorlar. Çocuğa şeker etki edecek diye ödüm kopuyor hiç umurlarında değil. 39 za kadar bekleyebiliriz diyorlar.

Maalesef oyle oluyor hepsi farkli bir sey diyor. En iyisi hic kafaya takmamak galiba. Hayirlisi neyse o olsun. Ne olursa olsun canimiz kanimiz. Bunlari dusunup stres yapmamaliyiz bence. Bana da neler neler dediler hala diyolar. oyle de boyle de doguracagim bebegimi. Zaten sonuna geldik artik. Mudahale de edilebilecek seyler degil bunlar. Kesin tani da degil tahminden ibaret cogu zaten.

Aa canim.şasirdim bu bebekler ne boyle vallahi sasirdim. O hic belli.olmaz arkadasimin daha.kucuktu haftasi dogdu kuveze ihtiyac hic duyulmadi.

Ayy canım geçmiş olsun heyecan yaşatmış sana benim de ufak sancılar var ama nst de çıkmıyor senin sancılar düzenli mi çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…