2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar selamlar. Dün kontrole gittim 35+4 de. Bebişimin kilosu 3250 çıktı. Suyu falan da herşeyi çok iyi. Dr a çok iyi bakmışım dedim güldük öyle Yalnız kilosu biraz fazla değil mi ya. Doktor da baya büyümüş maşallah dedi. Bi sıkıntı görmedi ama haftasına göre sanki biraz büyük geldi. Herhangi bi sıkıntı olur mu ki doğumla alakalı vs.

Bana 37.haftada ekstra bir rapor almanıza gerek yok. Otomatik izin başlayacak dediler.

ben biraz geç kalmışım mesajı görmemişim ama hayırlı doğumlar olsun sağlıkla hayırla kavuşun, güzel haberlerinizi bekliyoruz

Evet canımm banada aynılarını dedi akşamdan beri evde normal wc pozisynunda dolanıyorum görmeniz lazım şaka maka hayırlısıyla ve sağlıkla gelsin minnaklarımız

Canım benim bebiş de aynı 35 deyim ben de 2300 cıktı dün kilosu cuma günü tekrar kontrole gideceğim bakacak doktorum duruma göre değerlendireceğiz dedi. Beslenmeyle çok alakası yok bence çünkü kaşar peyniri havuç suyu kırmızı et ye dedi doktorum hepsini yaptım. Dün özellikle sordum bir sorun olur mu diye benim için kilosu değil önemli olan büyüyor olması dedi. Yanı kaç gr aldığına bakmayacak az da olsa kilo alması yeterli olacak. Küçük doğan daha çabuk toparlanır zaten stres yapma sağlıkla gelsinler canları içinde olsun yeter

Benimde aynı cnm kilo doktor çok küçük dedi genetik mi bilmiyorum ben iri biriyim eşimde iri bebek minicik İnşallah çabuk toparlar kar

Ben aldım hamile yastığını ama kullanamadım geçen yine deneyeyim son haftalara geldim belki rahat okur dedim yok olmuyor. konforlu gelmedi açıkçası normal 5 yastıkla uyuyorum. İki yastık kafama, bir tane sert yastık sırtıma, yumuşak yastık göbeğimin altına bir tane de bacağıma koyuyorum daha rahat oldu.

Rabbim yardımcınız olsun canım bazı insanlar maalesef ki çok acımasız oluyor insanız hepimizin başına gelebilecek şeyler aslında inşallah bir an önce düzeniniz kurulur da sende bu stresi yaşamaktan kurtulursun ama en önemli şey şu anda senin ve bebeğinin sağlığı görmezden gelmeye calis umarım bir an önce annenlerde sizde kendi duzeninizi kurabilirsiniz dualarımız sizinle Allah im güç kuvvet versin inşallah

Canım güzel haberlerini bekliyoruz sağlıcakla gelsin inşallah umarım herşey yolunda gider
Valla bende bunu merak ediyorum canım bende sigorta yaptırmıştım doğumu kapsayan umarım bebegin ilk kontrollerini de kapsıyordur soracağım inşallah
Stres yapma canım ve doktoruna güven çünkü bizim bu konuda fikir sahibi olmamız çok da mümkün değil onların söyledikleri ile hareket etmek durumunda kalıyoruz beslenme bence etkili ama %100 değil geçen hafta suyum azalmıştı kilo az almıştı 2gun balık yedim hergun havuç suyu içtim yumurta yedim bu hafta 130 Gr almış ama suyum düzelmiş az kilo almış gibi dedim doktor ne kadar kilo aldığı çok önemli değil önemli olan kilo almış olması dedi belki de genetiktir inşallah her şey yolunda gider az daha sık dişini
Canım bilemiyorum tabiki ama kullanılan cihazlar da ölçümlerde ciddi fark ettiriyor bacak boyu her muayene de ölçülen birşey ozeldeki doktorunun bunu gözden kaciracagini çok da düşünmüyorum bence çok stres yapma kendine ayrıca her kişinin vücut ölçüleri aynı oranda olmuyor ki kiminin bacak boyu uzun kiminin bel boyu kendini yıpratma az bir gün kalmış kontrolüne inşallah herşey yolundadir
Canım 32 hafta raporunda hangi tarihe kadar calisabilecegin zaten yazıyor 37 hafta raporu sadece prosedür o yuzden bence yeterlidir diye düşünüyorum hastane sistemi bu şekilde yolluyorsa sıkıntı olmaz sürekli yaptıkları bir işlem sonuçta
Yok canım stres yapma sapma payida oluyor benim kızımda kilosu hep 2 hafta önden gidiyordu 38+3 de 3600 doğdu bu ufakliktada 10 gün önden gidiyordu şimdi arayı kapattı 2-3 gun önden gidiyor doktorun kilosu sıkıntı yaşayacak olsa uyarır merak etme maşallah minik kuzuya
Evet canımm banada aynılarını dedi akşamdan beri evde normal wc pozisynunda dolanıyorum görmeniz lazım şaka maka hayırlısıyla ve sağlıkla gelsin minnaklarımız
Ahahah benimde aklımdan sürekli ne yapabilirim diye geçiyor

Maşallah canım evdeki tüm yastıklari sen kullanıyorsun galiba

Ay sağol canım rahatladım. Rabbim hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin hepimize

Bir haftada 230 gr alması bana cok iyi geldi canim. Benim de 36+3 ten 37+3 e kilo alımı 300 gr di. Sen nasil 36+6 ve sata göre 37+6 sin o kısmı anlamadim. Hangi haftaya gore 3 kilo olmasi gerekirdi dedi doktor? 37 den sonra 3 olmasi normal olabilir. Kilosu sadece beslenme ile ilgili olmayabilir bebeğe giden damarlarla da ilgisi olabilir farkli faktorler de olabilir. Kilosunu kafana takma sağlıkla gelsin de sonrasında toparlar kilosu merak etme canim

Devletteki cihazlar bildiğim kadarıyla çok iyi değil oyuzden farklı çıkmış olabilir canim, bir haftada gerileyecegini düşünmüyorum

Teşekkür ederim canım evet bnde kıyaslama yaptığımda iki Dr ayrı düşünüyor. Ama bu Dr gayet net bı şekilde açıklamasını yaptı bebek eğer anne karnında iyi gelismiyorsa onu dışarı alıp daha iyi gelişmesini sağlamamız gerekiyor riske atmamak lazim dedi. Gelişim durabilir o daha riskli olur.
Benim Dr da çok az kilo aldığından bı hafta daha takip edelim aynı şekilde az kilo ile devam ederse doğumu baslaticaz dedi.
Ne kadar korksam da normal doğum istiyorum ama Dr doğuma karar verirse mecbur sezeryan olacak. Suni sanciyi da söyledi ama bebek riske girmesin kalp atimlari düşerse zaten anı sezeryanla kısa sürede bebeği almamız gerekir dedi. O yüzden gelişim ilerlemezse sezeryanla olur. Doğum şekli de önemli değil tabi sağlıkla gelsin bana yeter umarım güzel haberler alırız canım

Bana 37.haftada ekstra bir rapor almanıza gerek yok. Otomatik izin başlayacak dediler.
Ozaman bizim insan kaynakları ndaki kız yanlış biliyor, bana asıl önemli olan çalışamaz raporu demisti. Önceki hamileligimde de iki rapor almistim ama bulamıyorum aradan zaman geçti. Demekki 37.haftada rapor almasam da bir sorun olmuyor

Ben de oyle dusunuyorum ama o kadar emin ki ozeldekinin hatali olcum yaptigindan oyle diyor bir de. Ertesi gun saglik ocaginda kontrolum vardi ebeye anlattim epikrize bakayim dedi. Acti bakti oraya da her sey normal 2 hafta sonra kontrole cagirildi yazmis. Madem eminsin bacak boyu kisa sorun var neden not almiyorsun ki? Kasten strese sokmaya calisiyor insani sanki. Yakinimda ozel hastane olsaydi adim atmazdim gercekten bu devlet hastanesine. Hangi doktora gitsek felaket tellali zaten burdakiler. Sonra yine kostur kostur ozele gidiyoruz hic bir sorun cikmiyor. Neden boyle yapiyorlar anlayamiyorum. Yalan yok su ekonomik krizde 13 bin vermeyelim doguma diye dusunuyordum ama su son kontrolden sonra hic istemiyorum burda dogum yapmak. Kim bilir neler deyip gerecekler yine bizi. Gebeligin basindan beri hep bi sorun. Ilk hamileligimi ev testinde ogrenip gittigimde de embriyo var ama bos kurtaj demislerdi. 1 hafta bekledik Allah’tan, gittik ki kalp atisini duyduk. Ikili testte sorun var dedi. Perinatologa git sivi aldir dna testi yaptir falan dedi. Sonra ozelde Iki kere ikili test bi kere dortlu test haptirdik. iki perinatolog kontrolu yaptirdik o panikle. Hepsi de normaldi. Cekmedigim stres kalmadi o doktor yuzunden.

Ben de 36. Haftadayım 3 kilonun üstünde benimki de. Ayakta çok durunca bana da oluyor geçen gün acile gitmişkiğim bile var sanırım normal. Sancı sıklığın 5 dakikaya düşünce doğum başladığını gösteriyor. Onun dışında suyun vs gelmezse, çocuk hareketlerinde azalma olmazsa normal karşılıyorlar.

Ayni ben. Kocam yatakta yastiklardan kendine yer bulamiyor :) salonda yatiyor garibim.

Canim 2.5 oldu mu her bebek normaldir. Doktorlar da tuhaf yani ... 37yi de gecmissiniz solunum da olgunlasmistir. Daha ne masallah. Bence takilmayin... Insallah saglik kucaginiza alirsiniz

Dr bakış açısı farklı olduğu için doğum seklimize etki ediyor ama çok Dr üzerine dusunmicem zaten hafta boyu Dr seçimiyle yeterince stres yaptım . Dr a guvenmekten başka çaremiz yok zaten. Hayırlısı diyip bebisi bekleyeceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…