- 22 Mayıs 2021
- 573
- 1.582
Bana 37.haftada ekstra bir rapor almanıza gerek yok. Otomatik izin başlayacak dediler.Kızlar gunaydin. 37.hafta çalışamaz raporuyla ilgili bisey soracağım. 32.hafta çalışabilir raporu sgk sistemi üzerinden yazılmıştı hastane tarafından. Gecen hafta diğer raporu hastane sistemi üzerinden hazırlamışlar açıklama olarak da aşağıdaki şekilde yazmislar. Sirketime ilettim bir sorun varmi diye, henüz dönüş yapmadılar. Sizin rapor nasıl hazırlandı 37.haftada?
"Daha önce göndermiş olduğumuz rapor sgk üzerinden yazmış olduğumuz rapor olduğundan dolayı barkodlu bir şekilde gönderilmiştir. 37 haftadan itibaren yasal olarak izne tabii olmanızdan dolayı sgk sisteminde bir rapor yazılamıyor. Siz direkt olarak izne ayrılmış bulunuyorsunuz. Yazılı olarak belirtmek istemeniz sebebiyle durum bildirir raporu Acıbadem sistemi üzerinden hazırlanmıştır."
ben biraz geç kalmışım mesajı görmemişim ama hayırlı doğumlar olsunKızlar bugün bir türlü girip yazamadım sabah 07.00'de hastaneye yatışım yapılıyor. Saat 10.00 gibi bebeğim doğacak inşallaho kadar stresliyimki uyuyamıyorum sanki ilk defa doğum yapacak gibiyim. Bir de akşam olan deprem yine beni çok fazla gerdi üzdü ne olacak bu insanların hali çok üzülüyorum Allah herkesin yardımcısı olsun
Evet canımm banada aynılarını dedi akşamdan beri evde normal wc pozisynunda dolanıyorum görmeniz lazımHakkınızda hayırlısı olsun canım benim gerçekten yaşadığınız şeyler çok zor Rabbim yardımcınız olsun inşallahama sınav dünyası ve şu anda zor süreçlerden geçiyorsunuz ama şükürler olsun ki ailecek sağlığınız yerinde Rabbim in izniyle minik kuzu bereketiyle gelecek herşey yoluna girecek dualarımız sizinle sağlığına bir an önce kavuşup bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah Rabbim
Canım bende bugün 38+0 da 3300 Gr 51 cm dedi doktorum beni de muayene etti ve hiç açılman yok dedi normal WC kullan pilates topunda hareket önerdi günde 3 kez 15 20 dk zıplama ve s çizme birde hurma ye dedi günlük bebeğin aşağıya inmesi için çok yukarıda henüz dedieşim doğum uzak o zaman hocam deyince hiç belli olmaz o dedi stres yapma canım odaklan ve elinden geleni yap birde korunmasız cinsel ilişki ve yer silme iyi geliyor diye biliyorum umarım çok bekletmeden gelir minikler
Canım ilk hamileliğimde hiç alttan muayene yapmadı doktorum daha zaman var ileride bakarız demişti 37. Haftamda 38+3 de doktorum şehir dışındayken gelmeyi tercih etti kızım ama bunda 2 kez muayene olmak zorunda kaldım
Çok şükür canım bayağı büyümüş bekler annesi 37 yi minik kuzum inşallah stres yapma güzel şeylere odaklan 1 parmak bence 2 cm civarıdır zaten uzun süre 2 cm açıklıkla kaç ay geçiren insanlar var bence kendini çok yorma dinlenAllah senden de razı olsun canım benim yaşadığınız şeyler çok zor ama bu günlerde geçecek sağlığınız yerinde ya bu sınavları da atlatacaksınız bebeğiniz size umut olacak neşe bereket olacak Allah ın izniyle
Çok geçmiş olsun canım umarım bir an önce tansiyon sorunun geçermaşallah miniğe kendini iyice kurtarmış
Hadi bakalım canım güzel haberlerini bekliyoruz
Canım tansiyon kontrolü yap yüksek tansiyon da baş ağrısı yapıyor diye biliyorum ihmal etme kesinlikle
Sağol canım sende sağlıcakla kavuşursun inşallah bebeğinebilgilendirmen için de teşekkür ederim
Canım benim bebiş de aynı 35 deyim ben de 2300 cıktı dün kilosu cuma günü tekrar kontrole gideceğim bakacak doktorum duruma göre değerlendireceğiz dedi. Beslenmeyle çok alakası yok bence çünkü kaşar peyniri havuç suyu kırmızı et ye dedi doktorum hepsini yaptım. Dün özellikle sordum bir sorun olur mu diye benim için kilosu değil önemli olan büyüyor olması dedi. Yanı kaç gr aldığına bakmayacak az da olsa kilo alması yeterli olacak. Küçük doğan daha çabuk toparlanır zaten stres yapma sağlıkla gelsinler canları içinde olsun yeterGunaydın kızlar dün hamileliğimin başında ki ilk Dr a kontrole gittim. Benim bebeğin karın gelişimi geriden geliyodu diğer Dr hatırlarsanız hep balık ye vs demişti. Bu Dr ise beslenmeyle çok ilgisi yok gelişim geriliği dediğimiz durum bu dedi. Şuan karın 33+5 ile uyumlu bense 36+6, sat a göre de 37+6. Bebek kilosu 2600 Gr çıktı. Şimdiden 3 kilo olması gerekirdi dedi. Pazartesi kontrole gidicem eğer gelişim yoksa doğum olacak.
Geçen hafta eski Dr kilosunu 2370gr olcmus 1 haftada 230 Gr almış. Dr kilo alımı yavaş dedi. Tabi cihazda da sapma payı vardır.
Aklımı kurcalayan bu durum beslenmeyle düzelir mi ? Dr beslenmenin önemi olmadığını söyledi. İnternette bazı Dr siteleri de beslenme kaynaklı olmadığını yazıyor. Diğer Dr bunun farkındaydı ama minyon bı bebek az kilo alıyor vs diyodu. Hatta o da geçen hafta karın gelişimi 33 haftalık bol balık ye demişti. Yani doğru tek değil mi anlamadım. Uykumu kaciriyodu bu durum bı an uyanıp hep bunu düşünüyodum ve bu Dr a gitmeden önce içimde böyle anı doğum kararı alınacak hissi vardı.
Benimde aynı cnm kilo doktor çok küçük dedi genetik mi bilmiyorum ben iri biriyim eşimde iri bebek minicik İnşallah çabuk toparlar karCanım benim bebiş de aynı 35 deyim ben de 2300 cıktı dün kilosu cuma günü tekrar kontrole gideceğim bakacak doktorum duruma göre değerlendireceğiz dedi. Beslenmeyle çok alakası yok bence çünkü kaşar peyniri havuç suyu kırmızı et ye dedi doktorum hepsini yaptım. Dün özellikle sordum bir sorun olur mu diye benim için kilosu değil önemli olan büyüyor olması dedi. Yanı kaç gr aldığına bakmayacak az da olsa kilo alması yeterli olacak. Küçük doğan daha çabuk toparlanır zaten stres yapma sağlıkla gelsinler canları içinde olsun yeter
Ben aldım hamile yastığını ama kullanamadım geçen yine deneyeyim son haftalara geldim belki rahat okur dedim yok olmuyor. konforlu gelmedi açıkçası normal 5 yastıkla uyuyorum. İki yastık kafama, bir tane sert yastık sırtıma, yumuşak yastık göbeğimin altına bir tane de bacağıma koyuyorum daha rahat oldu.Evet hanimlar, evimizin anahtarlarını aldık bu hafta. İçinde duvarları düzeltme, boyama işleri vardı. Burada pek usta çağırma kültürü olmadığı için eşim ve ailesi kendileri boyadılar ben pek bir şey yapmadım tabii ama güzel temiz oldu gerçekten.
2 hafta sonra da taşınacağız, yavaştan kolileri paketlemeye başlamam lazım. İş gözümde çok büyüyor. Fazla eşyamız olmamasına rağmen.Yeni evin de temizlenmesi lazım. Onu da haftaya haftasonu hallebilirim umarım.
Göbeğim artık ağırlaştı iyice, şimdiye kadar yastıksız rahat rahat uyuyabilmeme rağmen yavaştan yastık ihtiyacı hissediyorum. Hamilelik yastığı almak da şimdi gereksiz mi diye düşünmeye başladım. Hiç yastık kullanmadan bitiren var mı hamilelik dönemini?
Rabbim yardımcınız olsun canım bazı insanlar maalesef ki çok acımasız oluyorAmim cok sagolun Hatayda yine deprem olmus ailem perişan halde yarın tahliye olmayı planlıyorlar yasanacak bir hali kalmadı buraların dıyolar zaten arabada yatıyorlar hep buraya gelecekler kalacak yer vb bulmaya calısıyoruz apart tarzı esyalı bir yerde kalırlar dıye dusunuyoruz bu hengame bu stres beni bitiriyor 2 evleri var kayınvalidemlerin 1 ankara 1 kırıkkalede , kayınvalidemlerde annemleri arayıp gelin misafir edelim sizi bir süre demiyorlar veya gelin ev buluruz demek yok 2 kardesim benımle geldi diye kayınvalidem bunu bile hoş karsılamadı zaten bende onun evınde oldugum için rahat değilim esyalarını yiyecekmısım gibi bir tavır içerisinde hayatımızın en buyuk sınavını veriyoruz rabbim hepimize yardım etsin
Canım güzel haberlerini bekliyoruz sağlıcakla gelsin inşallah umarım herşey yolunda giderKızlar bugün bir türlü girip yazamadım sabah 07.00'de hastaneye yatışım yapılıyor. Saat 10.00 gibi bebeğim doğacak inşallaho kadar stresliyimki uyuyamıyorum sanki ilk defa doğum yapacak gibiyim. Bir de akşam olan deprem yine beni çok fazla gerdi üzdü ne olacak bu insanların hali çok üzülüyorum Allah herkesin yardımcısı olsun
@yazosey canım benim bu günler geçecek zor da olsa atlatacaksınız. Ben kaynanamla 5 sene yaşadım evliliğimin en güzel ilk 5 yılıydı bazen çok zordu bazen gerçekten evliliği sorguluyordum ama sonra kaynanam kendi annesine bakmak için yanımızdan ayrıldı. Ancak o zaman evliliğimi anladım. Bu sene 10. Yılımız dolacak Allah her şeyin sabrını veriyor. Sizinki de geçici bir süreç bir kaç aya kendi evinize çıkarsınız inşallah
Valla bende bunu merak ediyorum canım bende sigorta yaptırmıştım doğumu kapsayan umarım bebegin ilk kontrollerini de kapsıyordur soracağım inşallahKızlar internette yenidoğan muayneler ilk 28 gün ücretsiz diye bi yazı okudum. Ben özelde doğum yapacağım sonraki kontrolleri için nasıl sigortası aktifleşiyor? Hastane nasıl ücret talep ediyor bilginiz var mı?
Stres yapma canım ve doktoruna güven çünkü bizim bu konuda fikir sahibi olmamız çok da mümkün değil onların söyledikleri ile hareket etmek durumunda kalıyoruz beslenme bence etkili ama %100 değil geçen hafta suyum azalmıştı kilo az almıştı 2gun balık yedim hergun havuç suyu içtim yumurta yedim bu hafta 130 Gr almış ama suyum düzelmiş az kilo almış gibi dedim doktor ne kadar kilo aldığı çok önemli değil önemli olan kilo almış olması dedi belki de genetiktir inşallah her şey yolunda gider az daha sık dişiniGunaydın kızlar dün hamileliğimin başında ki ilk Dr a kontrole gittim. Benim bebeğin karın gelişimi geriden geliyodu diğer Dr hatırlarsanız hep balık ye vs demişti. Bu Dr ise beslenmeyle çok ilgisi yok gelişim geriliği dediğimiz durum bu dedi. Şuan karın 33+5 ile uyumlu bense 36+6, sat a göre de 37+6. Bebek kilosu 2600 Gr çıktı. Şimdiden 3 kilo olması gerekirdi dedi. Pazartesi kontrole gidicem eğer gelişim yoksa doğum olacak.
Geçen hafta eski Dr kilosunu 2370gr olcmus 1 haftada 230 Gr almış. Dr kilo alımı yavaş dedi. Tabi cihazda da sapma payı vardır.
Aklımı kurcalayan bu durum beslenmeyle düzelir mi ? Dr beslenmenin önemi olmadığını söyledi. İnternette bazı Dr siteleri de beslenme kaynaklı olmadığını yazıyor. Diğer Dr bunun farkındaydı ama minyon bı bebek az kilo alıyor vs diyodu. Hatta o da geçen hafta karın gelişimi 33 haftalık bol balık ye demişti. Yani doğru tek değil mi anlamadım. Uykumu kaciriyodu bu durum bı an uyanıp hep bunu düşünüyodum ve bu Dr a gitmeden önce içimde böyle anı doğum kararı alınacak hissi vardı.
Canım bilemiyorum tabiki ama kullanılan cihazlar da ölçümlerde ciddi fark ettiriyor bacak boyu her muayene de ölçülen birşey ozeldeki doktorunun bunu gözden kaciracagini çok da düşünmüyorum bence çok stres yapma kendine ayrıca her kişinin vücut ölçüleri aynı oranda olmuyor ki kiminin bacak boyu uzun kiminin bel boyu kendini yıpratma az bir gün kalmış kontrolüne inşallah herşey yolundadirKizlar bir de ben normalde ozele gidiyorum fakat bulundugum sehirde ozel hastane yok. Olur da doguma yetisemezsem diye arada devlet hastanesine de gidiyorum muayeneye randevu buldukca. 4 subatta en son ozele gittim her sey yolundaydi, sadece minik kalmis protein agirlikli beslen demisti. Ayin 13 unde devlette randevum vardi. Ozele de gittigimi biliyor o doktor, bacak boyuyla ilgili bisey soyledi mi dedi. Hayir dedim her sey normal demisti dedim. Bacak boyu 2-3 hafta geride, en son 25 haftalikken bana gelmissin normalmis, hangi haftada bozuldu bilemiyorum dedi. Eve geldim butun ultrason kagitlarini doktum hic bir haftada uyumsuzluk yok.
Sorum su ki 9 gunde 2-3 hafta bacak boyu geriler mi? Once panikle hemen ozeldeki doktora, perinatologa gideyim dedim ama sonra vazgectim. Bu devletteki doktor her gittigimde beni panikletecek bisey buluyor. Doktor doktor geziyorum bir sey cikmiyor sonra. Hem kosturdugum hem de harcadigim parayla kaliyorum. 27 sine vermisti randevu doktorum, sakince beklemeye calisiyorum.
Canım 32 hafta raporunda hangi tarihe kadar calisabilecegin zaten yazıyor 37 hafta raporu sadece prosedür o yuzden bence yeterlidir diye düşünüyorum hastane sistemi bu şekilde yolluyorsa sıkıntı olmaz sürekli yaptıkları bir işlem sonuçtaKızlar gunaydin. 37.hafta çalışamaz raporuyla ilgili bisey soracağım. 32.hafta çalışabilir raporu sgk sistemi üzerinden yazılmıştı hastane tarafından. Gecen hafta diğer raporu hastane sistemi üzerinden hazırlamışlar açıklama olarak da aşağıdaki şekilde yazmislar. Sirketime ilettim bir sorun varmi diye, henüz dönüş yapmadılar. Sizin rapor nasıl hazırlandı 37.haftada?
"Daha önce göndermiş olduğumuz rapor sgk üzerinden yazmış olduğumuz rapor olduğundan dolayı barkodlu bir şekilde gönderilmiştir. 37 haftadan itibaren yasal olarak izne tabii olmanızdan dolayı sgk sisteminde bir rapor yazılamıyor. Siz direkt olarak izne ayrılmış bulunuyorsunuz. Yazılı olarak belirtmek istemeniz sebebiyle durum bildirir raporu Acıbadem sistemi üzerinden hazırlanmıştır."
Yok canım stres yapma sapma payida oluyor benim kızımda kilosu hep 2 hafta önden gidiyordu 38+3 de 3600 doğdu bu ufakliktada 10 gün önden gidiyordu şimdi arayı kapattı 2-3 gun önden gidiyor doktorun kilosu sıkıntı yaşayacak olsa uyarır merak etme maşallah minik kuzuyaKızlar selamlar. Dün kontrole gittim 35+4 de. Bebişimin kilosu 3250 çıktı. Suyu falan da herşeyi çok iyi. Dr a çok iyi bakmışım dedim güldük öyleYalnız kilosu biraz fazla değil mi ya. Doktor da baya büyümüş maşallah dedi. Bi sıkıntı görmedi ama haftasına göre sanki biraz büyük geldi. Herhangi bi sıkıntı olur mu ki doğumla alakalı vs.
Ahahah benimde aklımdan sürekli ne yapabilirim diye geçiyorEvet canımm banada aynılarını dedi akşamdan beri evde normal wc pozisynunda dolanıyorum görmeniz lazımşaka maka hayırlısıyla ve sağlıkla gelsin minnaklarımız
Maşallah canım evdeki tüm yastıklari sen kullanıyorsun galibaBen aldım hamile yastığını ama kullanamadım geçen yine deneyeyim son haftalara geldim belki rahat okur dedim yok olmuyor. konforlu gelmedi açıkçası normal 5 yastıkla uyuyorum. İki yastık kafama, bir tane sert yastık sırtıma, yumuşak yastık göbeğimin altına bir tane de bacağıma koyuyorum daha rahat oldu.
Ay sağol canım rahatladım. Rabbim hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin hepimizeRabbim yardımcınız olsun canım bazı insanlar maalesef ki çok acımasız oluyorinsanız hepimizin başına gelebilecek şeyler aslında inşallah bir an önce düzeniniz kurulur da sende bu stresi yaşamaktan kurtulursun ama en önemli şey şu anda senin ve bebeğinin sağlığı görmezden gelmeye calis umarım bir an önce annenlerde sizde kendi duzeninizi kurabilirsiniz dualarımız sizinle Allah im güç kuvvet versin inşallah
Canım güzel haberlerini bekliyoruz sağlıcakla gelsin inşallah umarım herşey yolunda gider
Valla bende bunu merak ediyorum canım bende sigorta yaptırmıştım doğumu kapsayan umarım bebegin ilk kontrollerini de kapsıyordur soracağım inşallah
Stres yapma canım ve doktoruna güven çünkü bizim bu konuda fikir sahibi olmamız çok da mümkün değil onların söyledikleri ile hareket etmek durumunda kalıyoruz beslenme bence etkili ama %100 değil geçen hafta suyum azalmıştı kilo az almıştı 2gun balık yedim hergun havuç suyu içtim yumurta yedim bu hafta 130 Gr almış ama suyum düzelmiş az kilo almış gibi dedim doktor ne kadar kilo aldığı çok önemli değil önemli olan kilo almış olması dedi belki de genetiktir inşallah her şey yolunda gider az daha sık dişini
Canım bilemiyorum tabiki ama kullanılan cihazlar da ölçümlerde ciddi fark ettiriyor bacak boyu her muayene de ölçülen birşey ozeldeki doktorunun bunu gözden kaciracagini çok da düşünmüyorum bence çok stres yapma kendine ayrıca her kişinin vücut ölçüleri aynı oranda olmuyor ki kiminin bacak boyu uzun kiminin bel boyu kendini yıpratma az bir gün kalmış kontrolüne inşallah herşey yolundadir
Canım 32 hafta raporunda hangi tarihe kadar calisabilecegin zaten yazıyor 37 hafta raporu sadece prosedür o yuzden bence yeterlidir diye düşünüyorum hastane sistemi bu şekilde yolluyorsa sıkıntı olmaz sürekli yaptıkları bir işlem sonuçta
Yok canım stres yapma sapma payida oluyor benim kızımda kilosu hep 2 hafta önden gidiyordu 38+3 de 3600 doğdu bu ufakliktada 10 gün önden gidiyordu şimdi arayı kapattı 2-3 gun önden gidiyor doktorun kilosu sıkıntı yaşayacak olsa uyarır merak etme maşallah minik kuzuya
Ahahah benimde aklımdan sürekli ne yapabilirim diye geçiyor
Bir haftada 230 gr alması bana cok iyi geldi canim. Benim de 36+3 ten 37+3 e kilo alımı 300 gr di. Sen nasil 36+6 ve sata göre 37+6 sin o kısmı anlamadim. Hangi haftaya gore 3 kilo olmasi gerekirdi dedi doktor? 37 den sonra 3 olmasi normal olabilir. Kilosu sadece beslenme ile ilgili olmayabilir bebeğe giden damarlarla da ilgisi olabilir farkli faktorler de olabilir. Kilosunu kafana takma sağlıkla gelsin de sonrasında toparlar kilosu merak etme canimGunaydın kızlar dün hamileliğimin başında ki ilk Dr a kontrole gittim. Benim bebeğin karın gelişimi geriden geliyodu diğer Dr hatırlarsanız hep balık ye vs demişti. Bu Dr ise beslenmeyle çok ilgisi yok gelişim geriliği dediğimiz durum bu dedi. Şuan karın 33+5 ile uyumlu bense 36+6, sat a göre de 37+6. Bebek kilosu 2600 Gr çıktı. Şimdiden 3 kilo olması gerekirdi dedi. Pazartesi kontrole gidicem eğer gelişim yoksa doğum olacak.
Devletteki cihazlar bildiğim kadarıyla çok iyi değil oyuzden farklı çıkmış olabilir canim, bir haftada gerileyecegini düşünmüyorumKizlar bir de ben normalde ozele gidiyorum fakat bulundugum sehirde ozel hastane yok. Olur da doguma yetisemezsem diye arada devlet hastanesine de gidiyorum muayeneye randevu buldukca. 4 subatta en son ozele gittim her sey yolundaydi, sadece minik kalmis protein agirlikli beslen demisti. Ayin 13 unde devlette randevum vardi. Ozele de gittigimi biliyor o doktor, bacak boyuyla ilgili bisey soyledi mi dedi. Hayir dedim her sey normal demisti dedim. Bacak boyu 2-3 hafta geride, en son 25 haftalikken bana gelmissin normalmis, hangi haftada bozuldu bilemiyorum dedi. Eve geldim butun ultrason kagitlarini doktum hic bir haftada uyumsuzluk yok.
Sorum su ki 9 gunde 2-3 hafta bacak boyu geriler mi? Once panikle hemen ozeldeki doktora, perinatologa gideyim dedim ama sonra vazgectim. Bu devletteki doktor her gittigimde beni panikletecek bisey buluyor. Doktor doktor geziyorum bir sey cikmiyor sonra. Hem kosturdugum hem de harcadigim parayla kaliyorum. 27 sine vermisti randevu doktorum, sakince beklemeye calisiyorum.
Teşekkür ederim canımHayırlı doğumlar dilerim sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Her doktorun tavrı ve önemseme şekli farklı sanırım. Dediğin gibi bilimsel doğru tektir yani kimine göre önemsiz kimine göre önemli görünmesi beni de şaşırtıyor. Sen stres yapma. Bebeğin için en iyi olan neyse ona göre hareket edilsin. Tabiki bebek için en iyi gelişim yeri anne karnıdır ama bazen de doğum daha hayırlı oluyor bebek için. Doktoruna güvenmem lazım bu noktada. Stres yaparsan bebeğin daha olumsuz etkilenecektir eminim ki . İnşallah hayırlı güzel haberlerle gelirsin bir sonraki kontrolünde
Benim Dr da çok az kilo aldığından bı hafta daha takip edelim aynı şekilde az kilo ile devam ederse doğumu baslaticaz dedi.Canım benim bebiş de aynı 35 deyim ben de 2300 cıktı dün kilosu cuma günü tekrar kontrole gideceğim bakacak doktorum duruma göre değerlendireceğiz dedi. Beslenmeyle çok alakası yok bence çünkü kaşar peyniri havuç suyu kırmızı et ye dedi doktorum hepsini yaptım. Dün özellikle sordum bir sorun olur mu diye benim için kilosu değil önemli olan büyüyor olması dedi. Yanı kaç gr aldığına bakmayacak az da olsa kilo alması yeterli olacak. Küçük doğan daha çabuk toparlanır zaten stres yapma sağlıkla gelsinler canları içinde olsun yeter
Ozaman bizim insan kaynakları ndaki kız yanlış biliyor, bana asıl önemli olan çalışamaz raporu demisti. Önceki hamileligimde de iki rapor almistim ama bulamıyorum aradan zaman geçti. Demekki 37.haftada rapor almasam da bir sorun olmuyorBana 37.haftada ekstra bir rapor almanıza gerek yok. Otomatik izin başlayacak dediler.
Ben de oyle dusunuyorum ama o kadar emin ki ozeldekinin hatali olcum yaptigindan oyle diyor bir de. Ertesi gun saglik ocaginda kontrolum vardi ebeye anlattim epikrize bakayim dedi. Acti bakti oraya da her sey normal 2 hafta sonra kontrole cagirildi yazmis. Madem eminsin bacak boyu kisa sorun var neden not almiyorsun ki? Kasten strese sokmaya calisiyor insani sanki. Yakinimda ozel hastane olsaydi adim atmazdim gercekten bu devlet hastanesine. Hangi doktora gitsek felaket tellali zaten burdakiler. Sonra yine kostur kostur ozele gidiyoruz hic bir sorun cikmiyor. Neden boyle yapiyorlar anlayamiyorum. Yalan yok su ekonomik krizde 13 bin vermeyelim doguma diye dusunuyordum ama su son kontrolden sonra hic istemiyorum burda dogum yapmak. Kim bilir neler deyip gerecekler yine bizi. Gebeligin basindan beri hep bi sorun. Ilk hamileligimi ev testinde ogrenip gittigimde de embriyo var ama bos kurtaj demislerdi. 1 hafta bekledik Allah’tan, gittik ki kalp atisini duyduk. Ikili testte sorun var dedi. Perinatologa git sivi aldir dna testi yaptir falan dedi. Sonra ozelde Iki kere ikili test bi kere dortlu test haptirdik. iki perinatolog kontrolu yaptirdik o panikle. Hepsi de normaldi. Cekmedigim stres kalmadi o doktor yuzunden.Rabbim yardımcınız olsun canım bazı insanlar maalesef ki çok acımasız oluyorinsanız hepimizin başına gelebilecek şeyler aslında inşallah bir an önce düzeniniz kurulur da sende bu stresi yaşamaktan kurtulursun ama en önemli şey şu anda senin ve bebeğinin sağlığı görmezden gelmeye calis umarım bir an önce annenlerde sizde kendi duzeninizi kurabilirsiniz dualarımız sizinle Allah im güç kuvvet versin inşallah
Canım güzel haberlerini bekliyoruz sağlıcakla gelsin inşallah umarım herşey yolunda gider
Valla bende bunu merak ediyorum canım bende sigorta yaptırmıştım doğumu kapsayan umarım bebegin ilk kontrollerini de kapsıyordur soracağım inşallah
Stres yapma canım ve doktoruna güven çünkü bizim bu konuda fikir sahibi olmamız çok da mümkün değil onların söyledikleri ile hareket etmek durumunda kalıyoruz beslenme bence etkili ama %100 değil geçen hafta suyum azalmıştı kilo az almıştı 2gun balık yedim hergun havuç suyu içtim yumurta yedim bu hafta 130 Gr almış ama suyum düzelmiş az kilo almış gibi dedim doktor ne kadar kilo aldığı çok önemli değil önemli olan kilo almış olması dedi belki de genetiktir inşallah her şey yolunda gider az daha sık dişini
Canım bilemiyorum tabiki ama kullanılan cihazlar da ölçümlerde ciddi fark ettiriyor bacak boyu her muayene de ölçülen birşey ozeldeki doktorunun bunu gözden kaciracagini çok da düşünmüyorum bence çok stres yapma kendine ayrıca her kişinin vücut ölçüleri aynı oranda olmuyor ki kiminin bacak boyu uzun kiminin bel boyu kendini yıpratma az bir gün kalmış kontrolüne inşallah herşey yolundadir
Canım 32 hafta raporunda hangi tarihe kadar calisabilecegin zaten yazıyor 37 hafta raporu sadece prosedür o yuzden bence yeterlidir diye düşünüyorum hastane sistemi bu şekilde yolluyorsa sıkıntı olmaz sürekli yaptıkları bir işlem sonuçta
Yok canım stres yapma sapma payida oluyor benim kızımda kilosu hep 2 hafta önden gidiyordu 38+3 de 3600 doğdu bu ufakliktada 10 gün önden gidiyordu şimdi arayı kapattı 2-3 gun önden gidiyor doktorun kilosu sıkıntı yaşayacak olsa uyarır merak etme maşallah minik kuzuya
Ahahah benimde aklımdan sürekli ne yapabilirim diye geçiyor
Ben de 36. Haftadayım 3 kilonun üstünde benimki de. Ayakta çok durunca bana da oluyor geçen gün acile gitmişkiğim bile var sanırım normal. Sancı sıklığın 5 dakikaya düşünce doğum başladığını gösteriyor. Onun dışında suyun vs gelmezse, çocuk hareketlerinde azalma olmazsa normal karşılıyorlar.Selam kızlar, herkes nasıl?
Sormak istediğim bir kaç şey var, şimdi ben kontrole gittim cumartesi günü bebişko 36. Haftada 3 kilo olmuş bilehep 2 hafta önden gidiyordu zaten doktorumuz mart ayının ilk haftası ya da ikinci haftası için sezeryan planlarız dedi. Ama benim dün akşamdan beri kasıklarıma ince ince giren özellikle ayaktayken, regl sancısı gibi batma sancılarım var. Bazen de vajina tarafına ince elektro şok ya da böyle bıçak saplanır gibi oluyor. Dün biraz kendimi yordum ondan olabilir mi? İşe de devam etmek zorunda olduğum için çok dinlenme şansım yok
Tecrübeli anneler ve yeni anne olmuş arkadaşlarım bir bilgilendirse beni
Ayni ben. Kocam yatakta yastiklardan kendine yer bulamiyor :) salonda yatiyor garibim.Ben aldım hamile yastığını ama kullanamadım geçen yine deneyeyim son haftalara geldim belki rahat okur dedim yok olmuyor. konforlu gelmedi açıkçası normal 5 yastıkla uyuyorum. İki yastık kafama, bir tane sert yastık sırtıma, yumuşak yastık göbeğimin altına bir tane de bacağıma koyuyorum daha rahat oldu.
Bana rapor almalısın dedi 37. Haftada. Anlamadım.Ozaman bizim insan kaynakları ndaki kız yanlış biliyor, bana asıl önemli olan çalışamaz raporu demisti. Önceki hamileligimde de iki rapor almistim ama bulamıyorum aradan zaman geçti. Demekki 37.haftada rapor almasam da bir sorun olmuyor
Canim 2.5 oldu mu her bebek normaldir. Doktorlar da tuhaf yani ... 37yi de gecmissiniz solunum da olgunlasmistir. Daha ne masallah. Bence takilmayin... Insallah saglik kucaginiza alirsinizGunaydın kızlar dün hamileliğimin başında ki ilk Dr a kontrole gittim. Benim bebeğin karın gelişimi geriden geliyodu diğer Dr hatırlarsanız hep balık ye vs demişti. Bu Dr ise beslenmeyle çok ilgisi yok gelişim geriliği dediğimiz durum bu dedi. Şuan karın 33+5 ile uyumlu bense 36+6, sat a göre de 37+6. Bebek kilosu 2600 Gr çıktı. Şimdiden 3 kilo olması gerekirdi dedi. Pazartesi kontrole gidicem eğer gelişim yoksa doğum olacak.
Dr bakış açısı farklı olduğu için doğum seklimize etki ediyor ama çok Dr üzerine dusunmicem zaten hafta boyu Dr seçimiyle yeterince stres yaptım . Dr a guvenmekten başka çaremiz yok zaten. Hayırlısı diyip bebisi bekleyeceğizStres yapma canım ve doktoruna güven çünkü bizim bu konuda fikir sahibi olmamız çok da mümkün değil onların söyledikleri ile hareket etmek durumunda kalıyoruz beslenme bence etkili ama %100 değil geçen hafta suyum azalmıştı kilo az almıştı 2gun balık yedim hergun havuç suyu içtim yumurta yedim bu hafta 130 Gr almış ama suyum düzelmiş az kilo almış gibi dedim doktor ne kadar kilo aldığı çok önemli değil önemli olan kilo almış olması dedi belki de genetiktir inşallah her şey yolunda gider az daha sık dişini