Aynen bebek doğunca alınan bir rapor daha varmış, hastane doğumdan sonra onu duzenleyince sanirim sistemdeki de düzelecek. Isyerimdeki görevli ben şuan onaylamadigim için sorun olmaz, doğumdan sonra konuşuruz tekrar dedi. Bir sorun olacağını düşünmüyorum hallederiz dedilerDoğumda alınan iş göremez raporundan mu bahsediyor acaba
Canim gorseniz o kadar ritmik ki .. 10 dk icinde 4 defa 100 uzeri 45 saniye uzeri suren ritmik kasilmalar ... Bugunki de foto cekeyim size...Bende az önce kontrolden geldim benim de gece boyu kasılmalarım sancılarım oluyor nst de yine çıktı sancılar ama düzenli olması önemliymiş(benimkiler düzensiz)doktorum yine rahim kısalığına/açılmasına baktı hiç bişey yok şimdi sana suni sancı bile versem doğurmazsın muhtemelen dedi rahatlattı beni.bu sancılar olacak rahmi doğuma hazırlıyor dedi.senin doktorlar neye göre doğum sancısı dediler merak ettim
Tesekkur ederimÇok dikkat et canım doktorunu dinle kimse sana muhtaç değil sen kendine bak .Ama içini rahatlatayim inşaallah bir nebze oğlum 35+6 da normal geldi direk yanıma koydular.Hicbir sıkıntı olamdi ertesi günde taburcu olduk inşaallah sağ salim huzurla kucağına alırsın.Ciger geliştirici verdi mi doktorun vermediyse işte çok faydası olduğunu düşünüyorum.
Çok şükür bir sorun yok kuzum doğum kilosunu yakalamış şuan tek sorunumuz gece ağlamalarıMaşallah canım süt sorununu hallettin artık miniğin hızlı şekilde kilo alır sağlığı yerinde olsun da gerisi hiç önemli değil zatendoktor kontrolü nasıl geçti herşey yolunda mı?
Canım ben activating labor hareketleri yapıyorum. Benim oğlumda kilo olarak 3 ü geçmiş doktor her seferinde şaşırıp kalıyor, 40dan sonra suni sancı deneyip olmadı sezeryan olur heralde. Ama ben sürekli egzersiz, hurma, merdivenleri iki iki cikiyorm daha da olmazsa ne yapalımKızlar selam. Bugün kontrolüm vardı doktor alttan muayene etti hiç açılmam yok. 40.haftayı beklerse bebek 4 kg olur o zaman sezeryan öneririm dedi. Bebiş 3500 i geçmiş. Tecrübeli annelerim var mı bu saatten sonra hızlıca açılma olur mu
Benim doktorumda öyle bakalım yarın gene kontrol ne diyecek. 40 a kadar beklerim, ama 40ı 1 gün geçmem kafasındaEvet, sıfır müdahale şeklinde ilerliyor. Kendi kendine başlayacak bekleyeceğiz diyor.
Şu saatten sonra doğsa hiç bir sorun olmaz canım. 1 parmak açıklık ha deyince doğmaz, 37 yi bile geçer seninkiDün gece cok agrım oldu belimde sertlesmem oldu sonra gecti , normalde hamileliğimin basından beri sümüksü sarı akıntım hep oluyordu bu sabah ise pembemsi sarı karısık sümüksü akıntım olmus nişanmı bu diye dusundum sonra Bugun kontorle gittim doktor acıklıgıma baktı 1 parmak acıklıgım oldugunu soyledi sanki doğum yakın gibi duruyor dedi 35+5 haftalıgım suan bebek 2700gr , doktora sordum sorun olur mu erken sayılır mı dedim 37 de dogsa erken olmuyor ama 36 dada dogsa sorun olacagını düşünmüyorum dedi ama inşallah en azından 37 haftalık dogar ciğerleride gelişmiş olur doğacaksada inşallah düzenli sancıların olursa ara dedi doktor birde cuma bir daha goreyım acıklıgına bakalım dedicok sukur sayenızde hastane cantam hazır bebek ihtiyaclarım tam Allah sizden bin kere razı olsun sizin hakkınızı nasıl öderim , bebegim için korkuyorum şimdi dogsa bir sorun olur mu diye cok korkuyorum erken mi diye korkuyorum 1 parmak acıklık doguma yakın mıyım demek oluyor kac cm oluyor anlayamadım
Annenin sutunden bebeğe geçiyor canım. Ben rezene ve kimyon tohumu karıştırıp içmiştim , şimdi gene alacağım inşallahBu rezene çayını ilk defa duyuyorum. Bebeğin gazına mı iyi geliyormuş? Anneme söyleyeyim bana da getirsin madem belki lazım olur.
Kesinlikle canım biz elimizden geleni yaptık yeriz yapcak bişey yokCanım ben activating labor hareketleri yapıyorum. Benim oğlumda kilo olarak 3 ü geçmiş doktor her seferinde şaşırıp kalıyor, 40dan sonra suni sancı deneyip olmadı sezeryan olur heralde. Ama ben sürekli egzersiz, hurma, merdivenleri iki iki cikiyorm daha da olmazsa ne yapalım
Benim doktorumda öyle bakalım yarın gene kontrol ne diyecek. 40 a kadar beklerim, ama 40ı 1 gün geçmem kafasında
Şu saatten sonra doğsa hiç bir sorun olmaz canım. 1 parmak açıklık ha deyince doğmaz, 37 yi bile geçer seninki
Annenin sutunden bebeğe geçiyor canım. Ben rezene ve kimyon tohumu karıştırıp içmiştim , şimdi gene alacağım inşallah
Evet canımcok kötü haldeyim dualarınıza ihtiyacım var sanki hiç gecmeyecek gibi gelıyor cook zor rabbim sabır versin güç versin bizeCanim.hamileligin basindan beri seninle baya benzer seyler yaşiyoruz. Ben de son ayim kalabalik halde yasiyorum cok yoruluyorum hic keyfim yok eski hayatimi oyle cok ozluyorum ki insallah tekrar eski duzenimize guzel gunlerimize doneriz. Canimiz sağ sevdiklerimiz yanimizda şuanki tesellimiz bu.
Ben her ikisini de yaptım. Tane olmadığı zaman tozu. Sıcak suyun içine 1 cay kaşığı attım.5 dakika kaynatın ilitip içtim, bu kadarBende etrafımdan hep kimyon çayını duyuyorum. Tane kimyon çayı tam olarak nasıl yapılıyor canım tarifi de varmı? Bu arada tane değilde toz olanla da yapılıyor mu?
Hani sen benimle en son.burada takilacaktinCanim gorseniz o kadar ritmik ki .. 10 dk icinde 4 defa 100 uzeri 45 saniye uzeri suren ritmik kasilmalar ... Bugunki de foto cekeyim size...
Canim olmadi mamayi sonra degistir. Kakaya sik sik cikiyor degil miÇok şükür bir sorun yok kuzum doğum kilosunu yakalamış şuan tek sorunumuz gece ağlamalarıbi yeri kesilmiş gibi ağlıyor zor sakinlestiriyoruz sabah 7 den sonra uyuyor sakince. Doktor da normal bağırsakları yeni adapte oluyor süte diyor işte bağırsak gazı çıkarmaya çalışıyorum sürekli rahatlasin diye
Dogum yapanlar bize dua etsinler onlarin dualari kabul olur feraha kavusalim valla bu sayfa da olmasa ben daha kotu olurdum. Bu sayfa yakinlarimdan daha cok morel bana.Evet canımcok kötü haldeyim dualarınıza ihtiyacım var sanki hiç gecmeyecek gibi gelıyor cook zor rabbim sabır versin güç versin bize
Herkese merhaba, sizleri tesadüfen bulup uzaktan grubu takip eden okumaktan keyif alan biriyim. Çok güzel bir aile gibisiniz ne güzel. Kısmetse ben de Mart annesi olacağım. Umarım herkes güzelliklerle bebeğini kucağına alır. Üye olma sebebim son mesajlarda rezene konusundaki paylaşımlardı, kesin olmamakla birlikte okuduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim belki faydası olur. Rezene artık genotoksik yani DNA hasarı yapabilir olarak kabul ediliyor bu nedenle bebeklerde hücre gelişimi hızlı olduğu için önerilmiyor diye biliyorum. Bu konuda literatür okumadım ancak rastgeldiğim bir yazıda okumuştum. Net bir bilgi öğrenirsem yine paylaşırım. Sevgiler.
Amim cok sagolun Hatayda yine deprem olmus ailem perişan halde yarın tahliye olmayı planlıyorlar yasanacak bir hali kalmadı buraların dıyolar zaten arabada yatıyorlar hep buraya gelecekler kalacak yer vb bulmaya calısıyoruz apart tarzı esyalı bir yerde kalırlar dıye dusunuyoruz bu hengame bu stres beni bitiriyor 2 evleri var kayınvalidemlerin 1 ankara 1 kırıkkalede , kayınvalidemlerde annemleri arayıp gelin misafir edelim sizi bir süre demiyorlar veya gelin ev buluruz demek yok 2 kardesim benımle geldi diye kayınvalidem bunu bile hoş karsılamadı zaten bende onun evınde oldugum için rahat değilim esyalarını yiyecekmısım gibi bir tavır içerisinde hayatımızın en buyuk sınavını veriyoruz rabbim hepimize yardım etsin
Çok zor bir durum, peki ne kadar daha kv de kalmayı planlıyorsunuz canım, keşke elimizden bir şey gelse. Rabbim kimseye muhtaç etmesin.Gecen bunaldıgım için eşimle dısarı cıktık mesela yürüyüş yaparız iyi gelır dıye dusunduk kardeslerimide aldık onlarında psikolojileri iyi değil depremden kaynaklı kayınvalidem arayıp durdu eşimi nerdesınız kız hamile napıyosunuz dıye kayınbabamıda aratıyor bir yandan donduk 21.00 da kardeslerimin onunde bana sokkaklarda napıyorsun hamile hamile bu saatte dedi bir nefes almamı bile fazla buluyor psikolojik olarak hiç iyi değilim rabbim hepimize yardım etsin
Sık sık derken günde maksimum 3 canım işte onu da ben masaj yapıyorum öyle yapıyor bence rahatlayıpCanim olmadi mamayi sonra degistir. Kakaya sik sik cikiyor degil mi
Ben de ayni durumdayim,gorumcemlerde bizde kizi iki gun once ateslendi hastalandi,dun gece de benim kiz ateslendi,sabaha kadar atesi dusmediDogum yapanlar bize dua etsinler onlarin dualari kabul olur feraha kavusalim valla bu sayfa da olmasa ben daha kotu olurdum. Bu sayfa yakinlarimdan daha cok morel bana.
Güç diliyorumEvet canımcok kötü haldeyim dualarınıza ihtiyacım var sanki hiç gecmeyecek gibi gelıyor cook zor rabbim sabır versin güç versin bize
Sen ve eşin yapısal olarak nasılsınız onunla ilgili olabilir. Pazartesiye kadar protein ağırlıklı beslenip bir gitsen inşallah artmıştır. Kaşar peyniri yağlı, muz, kuruyemiş, tahin, tahin helvası yumurta bunları yoğun tuketsen canımGunaydın kızlar dün hamileliğimin başında ki ilk Dr a kontrole gittim. Benim bebeğin karın gelişimi geriden geliyodu diğer Dr hatırlarsanız hep balık ye vs demişti. Bu Dr ise beslenmeyle çok ilgisi yok gelişim geriliği dediğimiz durum bu dedi. Şuan karın 33+5 ile uyumlu bense 36+6, sat a göre de 37+6. Bebek kilosu 2600 Gr çıktı. Şimdiden 3 kilo olması gerekirdi dedi. Pazartesi kontrole gidicem eğer gelişim yoksa doğum olacak.
Geçen hafta eski Dr kilosunu 2370gr olcmus 1 haftada 230 Gr almış. Dr kilo alımı yavaş dedi. Tabi cihazda da sapma payı vardır.
Aklımı kurcalayan bu durum beslenmeyle düzelir mi ? Dr beslenmenin önemi olmadığını söyledi. İnternette bazı Dr siteleri de beslenme kaynaklı olmadığını yazıyor. Diğer Dr bunun farkındaydı ama minyon bı bebek az kilo alıyor vs diyodu. Hatta o da geçen hafta karın gelişimi 33 haftalık bol balık ye demişti. Yani doğru tek değil mi anlamadım. Uykumu kaciriyodu bu durum bı an uyanıp hep bunu düşünüyodum ve bu Dr a gitmeden önce içimde böyle anı doğum kararı alınacak hissi vardı.
Çok şükür iyiyiz biz canımÇok geçmiş olsun canımbebeğin nasıl sen nasılsın şimdi umarım bir an önce toparlanırsın
Bence senin bebeğin kilo alımı çok iyi, benimki 3 haftada 500 gram almış mesela. Bunu senin doktor gorse ne der acaba. Bence sen hiç takılma canımBana da iyi geldi ama son haftalarda fazla alması bekleniyormus Dr az buldu. Daha önce detaylı da bebeğe giden bı damarda çentik vardı coraspirin kullandirdi. Zaten buna bağladı gelişim geriliği olabilir demişti detayli da.
Benim sat 31 Mayıs ama 1 hafta geç yumurtladim o yüzden ultrason ölçümleri 36+6 . Kiloyu buna göre söyledi sanırım. Aslında amacım bu hafta kilo aldırıp Dr a kilosunun normal düzeyde artış olduğunu gösterip normal doğumu beklettirmek . Bakalım ne olcak
Csnim masajla yapiyorsa bence mama rahatsiz ediyor. tamamen Anne sutune gecerse rahatlar. Normalde masajsiz rahat cikmasi lazim.Sık sık derken günde maksimum 3 canım işte onu da ben masaj yapıyorum öyle yapıyor bence rahatlayıp
Eşim yurtdısında doktora yapıyor eşimle ayrı yasıyordum ben o yurtdısındaydı ben hataydaydım orada hatayda evimiz yıkılınca mecbur kv geldık kv zaten cok zor bencil bir insandı iletişimimde yoktur pek,en son muhtac olmak zorunda kalmak istedipim insan, doğumdan sonra cocugun pasaportu cıkar cıkmaz hemen gidecegız inşallahÇok zor bir durum, peki ne kadar daha kv de kalmayı planlıyorsunuz canım, keşke elimizden bir şey gelse. Rabbim kimseye muhtaç etmesin.