2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben de aynı düşünüyorum. Bebiş bana 4 hafta daha versin, 38. hafta bitmiş oluyor, ondan sonra ne zaman isterse gelebilir. 3 hafta minimum lazım ama. Hem ev taşıyacağız hem hazırlıkları yapıcam. Olmazsa da eski usül hiçbir şey olmadan büyütürüz bebeği. 😂😂 Minimalist düzen.

İnsanların etrafında ben de niyeyse gidip uzanmaya çekiniyorum. Çok iyi geçirdim hamileliği, o yüzden herhalde “yorgunum” demek garip geliyor. Sanki naz yapıyorum gibi. Bir de etraftaki kişilerin moralleri bozuk olunca iyice zor oluyordur. Ama dinlenmek önemli. Bugün evden çalışıyorum, bebişim kendine geldi kıpır kıpır sabahtan beri. Kıyamam ben dinlenmeyince o da yoruluyor.

Çok teşekkür ederim. 🥰😍 Ben de almıyorum yastık, koltuk minderiyle falan hallederim bir şekilde çok sıkılırsam ama o bile fazlalık gibi geliyor bana yatakta.
Benim 10. haftada yoğun.kanama yasadim basindan beri sıkıntili gecirdim. Son aylarimi stressiz sikintisiz gecirmeyi cok.istemistim ama nasip olmadi.Ben de cok nazlanip bir köseye cekilmeyi seven biri degilim oyle çekiniyorum da.Bakalim hamilelik sikintili gecti insallah bebegim sakin akilli olur beni yormaz o konuda yuzum guler😔

İnşallah kuzu baya geliyor artık şükür. Ben de mama takviyesine devam ediyorum bugün dr da iyi yapmışsın dedi sariligimiz yok çok şükür süt iyice coşana kadar böyle devam

İyi ki almışım dediklerimden o da. Ben yanımda reflü yatağı ile yatırıyorum çok memnunum kızlar. Şuan sezeryandan dolayi beşiğine uzan al yapmak zor oluyor yanımda çok rahat toparlayinca beşiğine reflü yatağı ile geçireceğim
Eki Görüntüle 3208142

Canim ben bunu kullaniyorum suan bu bile bi tık büyük 🥲 Eki Görüntüle 3208143

Doğum şekli konusunda beyanat veren erkeklere benim de ağzının ortasına yapistirasim geliyor😏
Oyy maşallah kuzucuğa sağol canım bende reflü aldım kullanırım direk 💕💕

Kaldım zaten çıkarmadılar. Şekerim kötü bu akşam insülin başlanacak stresimi azaltamıyorum oda şekeri tetikliyor gibi. 37 de alırız demişti Malatya’daki doktor burada almayacaklar gibi ne kadar ilerleyebilirsek ilerleriz diyorlar ve buna da proflar karar verir biz doktorlar değil diyorlar. Bu süreç uzayacak gibi. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. Ev işimiz ne olacak bilmiyorum. Şimdi polatlıda sığındık bi eve ama en fazla 40 gün kalabiliriz sonrası ne olur bilmiyorum. Rutinlerimiz ne kadar kıymetliymiş eve girebilmek yatağında yatmak sıcak duş almak dolabını açabilmek paha piçilemezmiş. Çok yıpratıcı ve üzücü herşey. Ailemdende uzağım riskli gebelikte var hastanede tekim kendimi çok çaresiz ve yalnız hissediyorum 😔🥺😢 duygularım hormonlardan dolayı tavan modum çok düşük. Oğlum 40 günlükkende depremi yaşadım şimdi de yaşıyorum. Evde bulunmuyor.
Yaşadıkların çok zor ama kontrolünde olmayan şeyler için kendini aşırı strese boğup çıkmaza sokma lütfen 🙏 Allah büyük,herşey bi şekilde hallolacak bu kötü günler geçecek düze çıkıp ferahlayacaksın herşey insanlar için.sen şimdi sağlığına odaklan,olumlamalar yap hatta gerekirse online psikolojik destek al lütfen yardıma hazır bir sürü uzman var tabiri caizse bişeylere tutunursan daha kolay atlacaksın bu günleri.keşke sancılarım olmasaydı ben ziyarete gelirdim seni,oda da başka hamile kadınlar yokmu kafa dengi ?

Kızlar selam. Bugün kontrolüm vardı doktor alttan muayene etti hiç açılmam yok. 40.haftayı beklerse bebek 4 kg olur o zaman sezeryan öneririm dedi. Bebiş 3500 i geçmiş. Tecrübeli annelerim var mı bu saatten sonra hızlıca açılma olur mu

Kaldım zaten çıkarmadılar. Şekerim kötü bu akşam insülin başlanacak stresimi azaltamıyorum oda şekeri tetikliyor gibi. 37 de alırız demişti Malatya’daki doktor burada almayacaklar gibi ne kadar ilerleyebilirsek ilerleriz diyorlar ve buna da proflar karar verir biz doktorlar değil diyorlar. Bu süreç uzayacak gibi. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. Ev işimiz ne olacak bilmiyorum. Şimdi polatlıda sığındık bi eve ama en fazla 40 gün kalabiliriz sonrası ne olur bilmiyorum. Rutinlerimiz ne kadar kıymetliymiş eve girebilmek yatağında yatmak sıcak duş almak dolabını açabilmek paha piçilemezmiş. Çok yıpratıcı ve üzücü herşey. Ailemdende uzağım riskli gebelikte var hastanede tekim kendimi çok çaresiz ve yalnız hissediyorum 😔🥺😢 duygularım hormonlardan dolayı tavan modum çok düşük. Oğlum 40 günlükkende depremi yaşadım şimdi de yaşıyorum. Evde bulunmuyor.

Evet canım bu süreç bize bunu öğretti. Aslında korona döneminde öğrendik zannediyorduk ama insanin evine sığamamasını da tecrübe ediyoruz maalesef.
Yine de sen karnındaki yeni can’a odaklan. Onun her şeyden habersiz geleceği dünya her ne kadar zor olsa da çok şükür annesi babası kardeşi yanında olacak. Sayılı gün çabuk geçer, sıkıldıkça yaz buraya içini dök. Elden bir şey gelmese de dua ederiz inşallah. Allah yardımcın olsun 🌸

Kızlar selam. Bugün kontrolüm vardı doktor alttan muayene etti hiç açılmam yok. 40.haftayı beklerse bebek 4 kg olur o zaman sezeryan öneririm dedi. Bebiş 3500 i geçmiş. Tecrübeli annelerim var mı bu saatten sonra hızlıca açılma olur mu

Sancıların ne durumda peki canım, düzensiz de olsa kasılmaların var mı? Çömelmek gerekiyor; artık çömelerek ne yaparsan. İster yer sil ister squat yap ister çömel otur. Yürüyüşün artık faydası olmaz dedi benim doktor, merdiven in çık, ilişki diyor.

Bunların bir kısmını yapıyorum bir kısmına artık gücüm yetmiyor. Benim doktor açıklık bakmıyor, keşke baksa. Dese ki 2 cm, ben daha çok çalışırım sanki 😅

Sancıların ne durumda peki canım, düzensiz de olsa kasılmaların var mı? Çömelmek gerekiyor; artık çömelerek ne yaparsan. İster yer sil ister squat yap ister çömel otur. Yürüyüşün artık faydası olmaz dedi benim doktor, merdiven in çık, ilişki diyor.

Bunların bir kısmını yapıyorum bir kısmına artık gücüm yetmiyor. Benim doktor açıklık bakmıyor, keşke baksa. Dese ki 2 cm, ben daha çok çalışırım sanki 😅
Aşıklık bakmadan akış içinde normal doğum mu bekleyecek ?

Doğum, riskli gebelik başlı başına herkesi zorluyor. Sizinki iyice zor oldu. Yine de ne olursa olsun hayatta ölüm dışında her şeyin çaresi var. Bebek kısmetiyle gelir inşallah.
Deprem sonrası ve ilk 10 gün inanılmaz bir koordinasyon eksikliği oldu ve bütün odak enkaz çalışmalarına ve temel ihtiyaçlara verildi. Bundan sonra da odağın konaklama ihtiyacına yöneleceğini tahmin ediyorum.

Kontrol altında tutmaları güzel bence bu sıkıntılı zamanda, bir sorun olursa anında müdahale edebilirler en azından.

Gerçekten çok sabır diliyorum. İnşallah bu sıkıntıların da sonu aydınlık olur. Yakında yeni bir yuvaya kavuşursunuz hep beraber.

Allah yardımcın olsun canım. Hiç moralini bozma canım. Her şey daha güzel olacak inşallah. Sağlıcakla bebeğini kucağına alacaksın inşallah. Evet çok zor seni çok iyi anlıyorum. Bizim de artık bir evimiz yok. Hayata üç çocukla sıfırdan başlayacağız. Ne hayallerimiz, ne planlarımız çok güzel bir hayatımız vardı. Ama her şeyden önemlisi canımız sağ çok şükür. Mal yerine gelir yavaş yavaş ama can gelmiyor maalesef. Sevdiklerimiz yanımızda olsun hayatta olsun önemli olan o. Her şey gelip geçiyor

Benim genelde yurtdışı videolarında izlediğim kadarıyla göbek bağı düşene kadar yıkanmıyor bir çok ülkede ama göbek bağı hızlı düşsün diye bir krem kullanıyorlar burdaki kadar uzun sürmüyor o süreç. Sorarsan sevinirim 🙏🏻🤍 Eksiklerinden acil olan bebek yatağı olabilir istersen onu al ki için rahat etsin diğerleri zamanla da hallolur elbet.
Bu arada ağrılarından ve hamile yastığından bahsetmişsin benim kendime yaptığım en iyi yatırımdır hamile yastığı 😁 Onun sayesinde bu zamana kadar ağrısız geçirdim tabi bir de pilates sayesinde. Yastıkları her dönmede düzeltmek uykuyu açıyor yorgan altında yerleştirmek de zor, bu modelden ben çook memnun kaldım sağa sola çok rahat dönüyorum hiç yastık düzeltmeden ve dizler hep kalçayla aynı seviyede kalıyor yük binmiyor ve ağrı olmadı hiç. Eki Görüntüle 3208023
Ben de bunu kullanıyorum inanılmaz rahat uyuyorum

Açılmayı doktor dahil kimse bilemiyor ama doğumu tetiklemek için Rande Rande de yazmış bi çok şeyi,ekstra olarak bebeği kanala yönlendirme hareketleri var YouTube’dan bulabilirsiniz bebek kanala inince açılmayın tetikliyor tabi onlar yapılabilir
Evet, sıfır müdahale şeklinde ilerliyor. Kendi kendine başlayacak bekleyeceğiz diyor.
Üstte yazdım ama tekrar senin için de yazmak istedim bebeği kanala yönlendirme hareketleride yapsan işe yaramaz mı acaba senin zamanın geldi sen dene bi tutarsa zaman gelince bizde yaparız 🙈❤️

Nasıl oldun Y yazosey ? Her şey yolunda mı?
Dün gece cok agrım oldu belimde sertlesmem oldu sonra gecti , normalde hamileliğimin basından beri sümüksü sarı akıntım hep oluyordu bu sabah ise pembemsi sarı karısık sümüksü akıntım olmus nişanmı bu diye dusundum sonra Bugun kontorle gittim doktor acıklıgıma baktı 1 parmak acıklıgım oldugunu soyledi sanki doğum yakın gibi duruyor dedi 35+5 haftalıgım suan bebek 2700gr , doktora sordum sorun olur mu erken sayılır mı dedim 37 de dogsa erken olmuyor ama 36 dada dogsa sorun olacagını düşünmüyorum dedi ama inşallah en azından 37 haftalık dogar ciğerleride gelişmiş olur doğacaksada inşallah düzenli sancıların olursa ara dedi doktor birde cuma bir daha goreyım acıklıgına bakalım dedi 😞 cok sukur sayenızde hastane cantam hazır bebek ihtiyaclarım tam Allah sizden bin kere razı olsun sizin hakkınızı nasıl öderim , bebegim için korkuyorum şimdi dogsa bir sorun olur mu diye cok korkuyorum erken mi diye korkuyorum 1 parmak acıklık doguma yakın mıyım demek oluyor kac cm oluyor anlayamadım 🥺

Canım hemen kolik diye düşünme bağırsakları henüz alışamadığı içindir hem mama hem süt düzene oturması zaman alır benim kzıımda gaz sancısı çok çektim ama kolik değildi o yüzden bol rezene çayı iç yemeklerine kimyon dök yerken inşallah🙏 geçecek bolca masaj Rabbim şifa versin minik kuzucuğa🥰
İnşallah canım bugün 3 kere masaj yaptim 3 kere pirtladi kaka yapti desteksiz cikaramiyor kiyamam. Rezene aldırdım bugün icicem onu da
Bir de mamayı karıştırırken calkalamamak lazımmış gaz olmaması için, belki öyle yapıyorsundur ama kaşık ile karıştırmak lazım diye okumustum
Evet canım onu görmüştüm ben de calkalamiyorum

Dün gece cok agrım oldu belimde sertlesmem oldu sonra gecti , normalde hamileliğimin basından beri sümüksü sarı akıntım hep oluyordu bu sabah ise pembemsi sarı karısık sümüksü akıntım olmus nişanmı bu diye dusundum sonra Bugun kontorle gittim doktor acıklıgıma baktı 1 parmak acıklıgım oldugunu soyledi sanki doğum yakın gibi duruyor dedi 35+5 haftalıgım suan bebek 2700gr , doktora sordum sorun olur mu erken sayılır mı dedim 37 de dogsa erken olmuyor ama 36 dada dogsa sorun olacagını düşünmüyorum dedi ama inşallah en azından 37 haftalık dogar ciğerleride gelişmiş olur doğacaksada inşallah düzenli sancıların olursa ara dedi doktor birde cuma bir daha goreyım acıklıgına bakalım dedi 😞 cok sukur sayenızde hastane cantam hazır bebek ihtiyaclarım tam Allah sizden bin kere razı olsun sizin hakkınızı nasıl öderim , bebegim için korkuyorum şimdi dogsa bir sorun olur mu diye cok korkuyorum erken mi diye korkuyorum 1 parmak acıklık doguma yakın mıyım demek oluyor kac cm oluyor anlayamadım 🥺
Ben de ilk defa duydum parmak açıklık ölçüsünü, cm söylüyorlar genelde. Doğmaz daha içini rahat tutmaya çalış. Kısmetiyle gelecek inşallah. Bu deprem çok anneleri etkiledi, bu grupta bile ne çok anne var. Bebek güçlü ki sapasağlam atlattı felaketi.

Erken doğanlar bile sorun yaşamıyor artık. Doktor kontrolünde olduktan sonra bir sıkıntı olmaz. Bebeğe masal okuyorum ben içim sıkılınca. Bebeğe odaklanmak iyi geliyor. Belki sana da iyi gelir.

Herşey sen ve bebeğin için canım sağlık için biraz daha sabretmelisin biliyorum aklın diğer çocuğunda ve yaşadıkların kolay şeyler değil. 😔😔 Yazdıkların o kadar üzüldüm ki rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah. Sağ salim yavruna kavuşursun inşallah canım benim üzülme lütfen Allah ın izniyle herşey düzelicek inşallah 🤲🏻🤲🏻❤️

İnşallah canım bugün 3 kere masaj yaptim 3 kere pirtladi kaka yapti desteksiz cikaramiyor kiyamam. Rezene aldırdım bugün icicem onu da
Bu rezene çayını ilk defa duyuyorum. Bebeğin gazına mı iyi geliyormuş? Anneme söyleyeyim bana da getirsin madem belki lazım olur.

X