2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Neden önermiyor acaba
O donem bir aciklama yapmisti ama unuttum 🤔 sadece onermedigi aklimda kalmis.
Kızlar ya 3 gündür akşamları başım ağrıyor beynim zonkluyor gibi 🤦‍♀️ Bu akşamda Bi halsizlik çöktü baştan aşağı heryerim sızlıyor ağrıyor bacaklarım kollarım zor hareket ettiriyorum niye böyle oldu Bi anda 😔😥
Tansiyon olcumu yapiyor musun? Ona bagli da yuksek cikabilir.
Bana da Dr rezene çayı önerdi. Galactago diye bir süt arttırıcı damla da aldım. İkisi etkili oldu şükürler olsun.
Demekki farkli farkli fikirler var rezene konusunda,bana onermeyen diyetisyendi doktor degildi.

O donem bir aciklama yapmisti ama unuttum 🤔 sadece onermedigi aklimda kalmis.

Tansiyon olcumu yapiyor musun? Ona bagli da yuksek cikabilir.

Demekki farkli farkli fikirler var rezene konusunda,bana onermeyen diyetisyendi doktor degildi.
Yok tansiyon sorunum olmadığı için ölçüm yapmıyorum aletimde yok zaten 😔 olmadı yarın Bi ölçtürücem. Çarşamba kontrolüm var zaten söylicem doktora şikayetlerimi😔

Herkese merhaba, sizleri tesadüfen bulup uzaktan grubu takip eden okumaktan keyif alan biriyim. Çok güzel bir aile gibisiniz ne güzel. Kısmetse ben de Mart annesi olacağım. Umarım herkes güzelliklerle bebeğini kucağına alır. Üye olma sebebim son mesajlarda rezene konusundaki paylaşımlardı, kesin olmamakla birlikte okuduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim belki faydası olur. Rezene artık genotoksik yani DNA hasarı yapabilir olarak kabul ediliyor bu nedenle bebeklerde hücre gelişimi hızlı olduğu için önerilmiyor diye biliyorum. Bu konuda literatür okumadım ancak rastgeldiğim bir yazıda okumuştum. Net bir bilgi öğrenirsem yine paylaşırım. Sevgiler.

Yok tansiyon sorunum olmadığı için ölçüm yapmıyorum aletimde yok zaten 😔 olmadı yarın Bi ölçtürücem. Çarşamba kontrolüm var zaten söylicem doktora şikayetlerimi😔
Tansiyon sorunun olmayabilir ama hic bellide olmuyor.Enseden gelen bir agri mi?

Kaldım zaten çıkarmadılar. Şekerim kötü bu akşam insülin başlanacak stresimi azaltamıyorum oda şekeri tetikliyor gibi. 37 de alırız demişti Malatya’daki doktor burada almayacaklar gibi ne kadar ilerleyebilirsek ilerleriz diyorlar ve buna da proflar karar verir biz doktorlar değil diyorlar. Bu süreç uzayacak gibi. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. Ev işimiz ne olacak bilmiyorum. Şimdi polatlıda sığındık bi eve ama en fazla 40 gün kalabiliriz sonrası ne olur bilmiyorum. Rutinlerimiz ne kadar kıymetliymiş eve girebilmek yatağında yatmak sıcak duş almak dolabını açabilmek paha piçilemezmiş. Çok yıpratıcı ve üzücü herşey. Ailemdende uzağım riskli gebelikte var hastanede tekim kendimi çok çaresiz ve yalnız hissediyorum 😔🥺😢 duygularım hormonlardan dolayı tavan modum çok düşük. Oğlum 40 günlükkende depremi yaşadım şimdi de yaşıyorum. Evde bulunmuyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun canım benim gerçekten yaşadığınız şeyler çok zor Rabbim yardımcınız olsun inşallah 🙏 ama sınav dünyası ve şu anda zor süreçlerden geçiyorsunuz ama şükürler olsun ki ailecek sağlığınız yerinde 🙏 Rabbim in izniyle minik kuzu bereketiyle gelecek herşey yoluna girecek dualarımız sizinle 🙏 sağlığına bir an önce kavuşup bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah Rabbim 🙏
Kızlar selam. Bugün kontrolüm vardı doktor alttan muayene etti hiç açılmam yok. 40.haftayı beklerse bebek 4 kg olur o zaman sezeryan öneririm dedi. Bebiş 3500 i geçmiş. Tecrübeli annelerim var mı bu saatten sonra hızlıca açılma olur mu
Canım bende bugün 38+0 da 3300 Gr 51 cm dedi doktorum beni de muayene etti ve hiç açılman yok dedi normal WC kullan pilates topunda hareket önerdi günde 3 kez 15 20 dk zıplama ve s çizme birde hurma ye dedi günlük bebeğin aşağıya inmesi için çok yukarıda henüz dedi 😊 eşim doğum uzak o zaman hocam deyince hiç belli olmaz o dedi stres yapma canım odaklan ve elinden geleni yap birde korunmasız cinsel ilişki ve yer silme iyi geliyor diye biliyorum umarım çok bekletmeden gelir minikler 🥰🐣
Evet, sıfır müdahale şeklinde ilerliyor. Kendi kendine başlayacak bekleyeceğiz diyor.
Canım ilk hamileliğimde hiç alttan muayene yapmadı doktorum daha zaman var ileride bakarız demişti 37. Haftamda 38+3 de doktorum şehir dışındayken gelmeyi tercih etti kızım ama bunda 2 kez muayene olmak zorunda kaldım 🙄
Dün gece cok agrım oldu belimde sertlesmem oldu sonra gecti , normalde hamileliğimin basından beri sümüksü sarı akıntım hep oluyordu bu sabah ise pembemsi sarı karısık sümüksü akıntım olmus nişanmı bu diye dusundum sonra Bugun kontorle gittim doktor acıklıgıma baktı 1 parmak acıklıgım oldugunu soyledi sanki doğum yakın gibi duruyor dedi 35+5 haftalıgım suan bebek 2700gr , doktora sordum sorun olur mu erken sayılır mı dedim 37 de dogsa erken olmuyor ama 36 dada dogsa sorun olacagını düşünmüyorum dedi ama inşallah en azından 37 haftalık dogar ciğerleride gelişmiş olur doğacaksada inşallah düzenli sancıların olursa ara dedi doktor birde cuma bir daha goreyım acıklıgına bakalım dedi 😞 cok sukur sayenızde hastane cantam hazır bebek ihtiyaclarım tam Allah sizden bin kere razı olsun sizin hakkınızı nasıl öderim , bebegim için korkuyorum şimdi dogsa bir sorun olur mu diye cok korkuyorum erken mi diye korkuyorum 1 parmak acıklık doguma yakın mıyım demek oluyor kac cm oluyor anlayamadım 🥺
Çok şükür canım bayağı büyümüş bekler annesi 37 yi minik kuzum inşallah stres yapma güzel şeylere odaklan 1 parmak bence 2 cm civarıdır zaten uzun süre 2 cm açıklıkla kaç ay geçiren insanlar var bence kendini çok yorma dinlen 🐣 Allah senden de razı olsun canım benim yaşadığınız şeyler çok zor ama bu günlerde geçecek sağlığınız yerinde ya bu sınavları da atlatacaksınız bebeğiniz size umut olacak neşe bereket olacak Allah ın izniyle 🙏
Bugün kontrolümüz vardı 52 cm 3500 kg olmuşuz sanci hic yok ama malesef dunku tansiyon yüksekliği devam ediyor malesef 13/8 di hastanede suan evde 14/7 doktor 14/ 9 u gecerse alırız dedi
Çok geçmiş olsun canım umarım bir an önce tansiyon sorunun geçer 🙏 maşallah miniğe kendini iyice kurtarmış 🧿
Yarın 1 buçukta randevum, inşallah güzel haberlerle dönebilirim 🤲🏻 belki de girmiştir kanala
Hadi bakalım canım güzel haberlerini bekliyoruz 🙏
Kızlar ya 3 gündür akşamları başım ağrıyor beynim zonkluyor gibi 🤦‍♀️ Bu akşamda Bi halsizlik çöktü baştan aşağı heryerim sızlıyor ağrıyor bacaklarım kollarım zor hareket ettiriyorum niye böyle oldu Bi anda 😔😥
Canım tansiyon kontrolü yap yüksek tansiyon da baş ağrısı yapıyor diye biliyorum ihmal etme kesinlikle
Herkese merhaba, sizleri tesadüfen bulup uzaktan grubu takip eden okumaktan keyif alan biriyim. Çok güzel bir aile gibisiniz ne güzel. Kısmetse ben de Mart annesi olacağım. Umarım herkes güzelliklerle bebeğini kucağına alır. Üye olma sebebim son mesajlarda rezene konusundaki paylaşımlardı, kesin olmamakla birlikte okuduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim belki faydası olur. Rezene artık genotoksik yani DNA hasarı yapabilir olarak kabul ediliyor bu nedenle bebeklerde hücre gelişimi hızlı olduğu için önerilmiyor diye biliyorum. Bu konuda literatür okumadım ancak rastgeldiğim bir yazıda okumuştum. Net bir bilgi öğrenirsem yine paylaşırım. Sevgiler.
Sağol canım sende sağlıcakla kavuşursun inşallah bebeğine 🙏 bilgilendirmen için de teşekkür ederim 😊

Hakkınızda hayırlısı olsun canım benim gerçekten yaşadığınız şeyler çok zor Rabbim yardımcınız olsun inşallah 🙏 ama sınav dünyası ve şu anda zor süreçlerden geçiyorsunuz ama şükürler olsun ki ailecek sağlığınız yerinde 🙏 Rabbim in izniyle minik kuzu bereketiyle gelecek herşey yoluna girecek dualarımız sizinle 🙏 sağlığına bir an önce kavuşup bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah Rabbim 🙏

Canım bende bugün 38+0 da 3300 Gr 51 cm dedi doktorum beni de muayene etti ve hiç açılman yok dedi normal WC kullan pilates topunda hareket önerdi günde 3 kez 15 20 dk zıplama ve s çizme birde hurma ye dedi günlük bebeğin aşağıya inmesi için çok yukarıda henüz dedi 😊 eşim doğum uzak o zaman hocam deyince hiç belli olmaz o dedi stres yapma canım odaklan ve elinden geleni yap birde korunmasız cinsel ilişki ve yer silme iyi geliyor diye biliyorum umarım çok bekletmeden gelir minikler 🥰🐣

Canım ilk hamileliğimde hiç alttan muayene yapmadı doktorum daha zaman var ileride bakarız demişti 37. Haftamda 38+3 de doktorum şehir dışındayken gelmeyi tercih etti kızım ama bunda 2 kez muayene olmak zorunda kaldım 🙄

Çok şükür canım bayağı büyümüş bekler annesi 37 yi minik kuzum inşallah stres yapma güzel şeylere odaklan 1 parmak bence 2 cm civarıdır zaten uzun süre 2 cm açıklıkla kaç ay geçiren insanlar var bence kendini çok yorma dinlen 🐣 Allah senden de razı olsun canım benim yaşadığınız şeyler çok zor ama bu günlerde geçecek sağlığınız yerinde ya bu sınavları da atlatacaksınız bebeğiniz size umut olacak neşe bereket olacak Allah ın izniyle 🙏

Çok geçmiş olsun canım umarım bir an önce tansiyon sorunun geçer 🙏 maşallah miniğe kendini iyice kurtarmış 🧿

Canım tansiyon kontrolü yap yüksek tansiyon da baş ağrısı yapıyor diye biliyorum ihmal etme kesinlikle

Sağol canım sende sağlıcakla kavuşursun inşallah bebeğine 🙏 bilgilendirmen için de teşekkür ederim 😊
Amim cok sagolun Hatayda yine deprem olmus ailem perişan halde yarın tahliye olmayı planlıyorlar yasanacak bir hali kalmadı buraların dıyolar zaten arabada yatıyorlar hep buraya gelecekler kalacak yer vb bulmaya calısıyoruz apart tarzı esyalı bir yerde kalırlar dıye dusunuyoruz bu hengame bu stres beni bitiriyor 2 evleri var kayınvalidemlerin 1 ankara 1 kırıkkalede , kayınvalidemlerde annemleri arayıp gelin misafir edelim sizi bir süre demiyorlar veya gelin ev buluruz demek yok 2 kardesim benımle geldi diye kayınvalidem bunu bile hoş karsılamadı zaten bende onun evınde oldugum için rahat değilim esyalarını yiyecekmısım gibi bir tavır içerisinde hayatımızın en buyuk sınavını veriyoruz rabbim hepimize yardım etsin🥹

Epidural in de yan etkileri var canim, hatta dün bir arkadaşım 1 sene bel ağrısı cektim dedi. Ablasi da aynı şekilde yaşamış. Bende de soru işareti oluşturdu açıkçası. Umarım hiçbirimiz yan etkilerini yaşamayız
Benim de aynı şekilde ağrım oldu. Sırt üstü yatarken epidural için yapılan iğne girişinin yerini hissediyordum hep. Doğum yapalı 2 yıl oldu bazen hala bile hissettiğim olur.

Amim cok sagolun Hatayda yine deprem olmus ailem perişan halde yarın tahliye olmayı planlıyorlar yasanacak bir hali kalmadı buraların dıyolar zaten arabada yatıyorlar hep buraya gelecekler kalacak yer vb bulmaya calısıyoruz apart tarzı esyalı bir yerde kalırlar dıye dusunuyoruz bu hengame bu stres beni bitiriyor 2 evleri var kayınvalidemlerin 1 ankara 1 kırıkkalede , kayınvalidemlerde annemleri arayıp gelin misafir edelim sizi bir süre demiyorlar veya gelin ev buluruz demek yok 2 kardesim benımle geldi diye kayınvalidem bunu bile hoş karsılamadı zaten bende onun evınde oldugum için rahat değilim esyalarını yiyecekmısım gibi bir tavır içerisinde hayatımızın en buyuk sınavını veriyoruz rabbim hepimize yardım etsin🥹
Gecen bunaldıgım için eşimle dısarı cıktık mesela yürüyüş yaparız iyi gelır dıye dusunduk kardeslerimide aldık onlarında psikolojileri iyi değil depremden kaynaklı kayınvalidem arayıp durdu eşimi nerdesınız kız hamile napıyosunuz dıye kayınbabamıda aratıyor bir yandan donduk 21.00 da kardeslerimin onunde bana sokkaklarda napıyorsun hamile hamile bu saatte dedi bir nefes almamı bile fazla buluyor psikolojik olarak hiç iyi değilim rabbim hepimize yardım etsin

Toz olanla da yapilir ama ben tane kimyon çayi iciyordum. Ve her yemegime kimyon ekliyordum
Tozunu bilmiyorum. Tane kimyon dedi gebe okulundaki bayan. Kaynatarak yapan da varmis, uzerine kaynar su ekleyip 5-6 dk demleyerek tuketen de varmis. Ben bu tarz bitki caylarini kaynar su dokup bekleterek demlemeyi seviyorum. Kaynatmayi pek tercih etmiyorum.
Teşekkür ederim kızlar, buna hepimizin ihtiyacı olacaktır. Bu çayın tadı tahminimce çok kötüdür. Şeker v.s eklenebiliyormudur?

Gecen bunaldıgım için eşimle dısarı cıktık mesela yürüyüş yaparız iyi gelır dıye dusunduk kardeslerimide aldık onlarında psikolojileri iyi değil depremden kaynaklı kayınvalidem arayıp durdu eşimi nerdesınız kız hamile napıyosunuz dıye kayınbabamıda aratıyor bir yandan donduk 21.00 da kardeslerimin onunde bana sokkaklarda napıyorsun hamile hamile bu saatte dedi bir nefes almamı bile fazla buluyor psikolojik olarak hiç iyi değilim rabbim hepimize yardım etsin
Canım senin için çok üzgünüm, belkide hayatının en zor günleri bunlar ama bir gün bunların tümü bitecek yerini güzel günler alacak. Zor olsada o güzel günleri hayal ederek devam et hayatına, ne kadar az strese girersen kendine o kadar iyilik etmiş olacaksın.
Allahım gönlüne ferahlık versin🙏🌸

Ben kızımı ekimde doğurdum. Herkes göbeği düşmeden çıtçıtlı giydirilmiyor falan dediği için çantama bile koymamıştım ama hemşireler istedi. İki tane takımı üst üste giydirdiler. Bu sefer bulduğumu koydum 🤣 eksik olmasın da fazla olsun bişey olmaz
Hadi ya ,iyice karıştı işler, ben de fazladan koyayım o zaman çıtçıtlı giydirmezler gerekmezse. 🙈

Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler, Neden başından beridir bizlere katılmadınız 😊 siz kaç haftalıksınız?

Merhaba,inşallah sende bebeğini sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın 😇
35 haftalık gittim doktor ,49.500 boy dedi ve kilo olarak tam 3 kilo dedi sizce normal mi
Normal gayet hatta maşallahı var diyebilirim 😁
Canım azıcık sabır😞 biliyoruz çok zor senin için her şey,demesi kolay diyeceksin belki ama inan stresin sıkıntının sana hiçbir faydası yok aksine zararı var.. insan bazen belki en kötü günlerini geçiriyorken başkasına neşe umut mutluluk olmak zorunda. şimdi sen tam o zamandasın evladın ve kardeşlerin için güçlü olup ayakta durmak zorundasın. Allah sana güç kuvvet versin inşallah 🙏🏻

Yarın ölçtürücem inşallah canım

X