Kızlar doğumdan sonra bebek direk reflu yatağında mı yatıyor? Siz nerde yatırıyorsunuz
Canım ben almadım ama aldığım beşiğe eğim verilebiliyor diye birde kızımda da almamıştım sonra yatağının altından o eğimi kendim vermiştim doktor mide ile ağız arası çok kısa olduğu için yatırınca süt gelir eğimli yatırırsanız reflü olmaz demişti eğimli yatırmak önemli aslında
Selam kızlar, herkes nasıl?
Sormak istediğim bir kaç şey var, şimdi ben kontrole gittim cumartesi günü bebişko 36. Haftada 3 kilo olmuş bile
hep 2 hafta önden gidiyordu zaten
doktorumuz mart ayının ilk haftası ya da ikinci haftası için sezeryan planlarız dedi. Ama benim dün akşamdan beri kasıklarıma ince ince giren özellikle ayaktayken, regl sancısı gibi batma sancılarım var. Bazen de vajina tarafına ince elektro şok ya da böyle bıçak saplanır gibi oluyor. Dün biraz kendimi yordum ondan olabilir mi? İşe de devam etmek zorunda olduğum için çok dinlenme şansım yok
Tecrübeli anneler ve yeni anne olmuş arkadaşlarım bir bilgilendirse beni
Canım benim 36 da da 3 kg dı maşallah miniğe
yalancı sancı olabilir birde rahim kendini hazırlarken kasılmalar ve sancılar olacak dedi doktorum
sancılarım düzenli ve sıklaşarak ilerlerse özellikle de belden giren sancılar oluyor benim ilkinde öyle olmuştu bu doğumun başladığının belirtisi ama ilk doğumlar uzun sürer benim ilk doğumda akşam 6 7 gibi huzursuzluk başladık sabah 6 da sancılarım 5 dk düşünce gittim doktora 4 cm açılma vardı onun dışında nişanın suyun gelirse kanaman olursa hemen git yoksa ilk doğum hemen hızlıca olabilecek birşey değil
Acaba nst de bebek hareketkeri ile sancilar ayirt edilebilir mi? Baktim ama bununla ilgili bilgi bulamadim ...
Canım bugünkü nst de bebek kasıldıkça dikkat ettim belkide rahimin kasılmasıydı sancım arttı ama ağrı sancı olmadı hatta doktor sordu sancın çıkmış birşey hissettin mi diye bir de bebek toparlanıp şekil değiştirdikçe kalp atışı değişiyor zatrn ama sancılanıp ilk doğumum da doktora gittiğimde nst de sancılar 100 ün üzerindeydi bugünkü en yüksek 60 ı gördüm
Bu iki gündür benim bebiş çok hareketli. Bugünki uygulama açıklamasında da diyor bebeğiniz çok aktif diye. Normal de çok hareket eden bir bebek de değil, bu hareket artışını hisseden var mı başka 38+5
Canım eskisi gibi hareket değil ama sertleşme toparlanma totosunu dayama eliyle yağıyla ittirme şeklinde oluyor bende de sıkça
Ben ekstra bir yastık almadım, salon koltuklarının yastığını kullanıyorum. Kızımda da aynı şekilde yapmıştım. Sert olması daha iyi oluyor benim için.
Aaaa bu ben
ben sonrasında ne yapacağım diye düşünüp almadım kocaman birşey kalabalığı hiç sevmiyorum ama her yerde eşya var 4 yaşında bir kızın varsa sana sıra pek gelmiyor
Kızlar günaydın, bugün 37+1 oldum. Bu hamileligimin başından beri ödem sorunu yaşamamıştım ama son 1 haftada resmen şiştim vücudum ödem toplamaya basladi. Kızımda hamileliğin çok erken haftalarında ödem oluşmuştu ve doğuma resmen hava yastığı gibi şiş girmiştim
Sizde de son haftalarda ödem toplayan var mı normal mı bu durum yoksa hareket azaldığı için mi oluştu bilemedim bir türlü.
Canım ben de çok ödem olmuyor ancak gündüz çok hareketliyim akşam bir yere gidip 2 saat otursam ayakkabıyı giymekte zorlanıyorum şişiyor ayaklarım bence hareket çok etki ediyor birde bol su içmek buna rağmen yine ödem oluyorsa yapacak birşey yok
sabredeceğiz
Kızlar hastane çantamı yeni hazırlıyorum biraz yardımınıza ihtiyacım var, şöyle bir set almıştım hemşireye vereceğim set bu olacak ama iki tane zıbın var, iki alt var biri patikli, bir de tulum var yani fazla şey mi var içinde sanki? Ben böyle hepsini vereyim onlar nasılsa içinden seçerek mi giydirir yoksa ben çıkarayım mı bazı şeyleri? Çıkarırsam hangilerini çıkarayım? Linki de burada :
tinylamb %100 Organik Pamuk Bebek Takımı Hastane Çıkışı Yenidoğan Set 10 Parça - Snow Star Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLEki Görüntüle 3207983
Canım 2-3-4-7-8 birde çorap koyarsan bu iş tamam ilave olarak 9 u da koyabilirsin
Ben de artık sırada kendimi görmek istiyorum
aslında baya sancım var ama düzenli değil. Yürümek, oturmak kalkmak dönmek artık benim için hiç kolay değil. Yarın doktor kontrolüm var bakalım ne durumdayız
Canım bende bugün 38+0 da gittim gelsin artık çok bekletmesin istiyorum nst de sancılar da başlamış ama kafası yukarıda aşağı inmemiş dedi pilates topunda hareket önerdi günde 3 kez 15 er dk zıplama ve s çizme varsa normal WC kullan dedi hurma ye dedi bilgin olsun hadi güzel haberlerle gel inşallah
Hadi insallah acilma vardir belki ... Benim ilkinde 40+0 da biraz sert muayene edelim, gelsin artik dedi. Ustune merdiven in cik ve yuru bolca demisti. Ertesi sabah nisan gelmisti. Hastaneye gittiginde 4cm idi acilmam. Sonra zaten 3,5 saat sonra dogdu kizim
Canım sert muayene derken
bugün alttan muayene etti bebeğim başına bakalım inmiş mi diye bayağı sertti bence ama benim minik yukarılarda hala
Kızlar benim kız sanırım kolik
2 gecedir sabahladik. Aglama krizi geliyor emiyor biraz uyuyor sonra çığlık kiyamet tekrar uyaniyor. Gazını da çıkarıyoruz ama sanırım bagirsaklarinda cikmayan bi gaz var
Bugün dr normal bağırsakları yeni alışıyor dedi ama çok üzülüyorum. Ağlamaktan sesi kısıldı
Gündüzleri de mışıl mışıl uyuyor. Napicam bilemiyorum. Biraz araştırdım az önce kolik masaji yaptım karnına gaz çıkarıp kaka yaptı rahatladı. Ana kucağını kurdurdum eşime onun titreşim modu son umudum...
Tavsiyesi olan varsa dinlerim
Canım hemen kolik diye düşünme bağırsakları henüz alışamadığı içindir hem mama hem süt düzene oturması zaman alır benim kzıımda gaz sancısı çok çektim ama kolik değildi o yüzden bol rezene çayı iç yemeklerine kimyon dök yerken inşallah
geçecek bolca masaj Rabbim şifa versin minik kuzucuğa