2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sutumu cay kasigina sagip doktorun onerdigi kadar damlatiyordum. Ama her gun verince fayda etti bizim. Bir de bazi gaz damlalari her bebegin gazini kesmeyellbiliyor. Kakasi nasil canim rahat yapiyor mu. Sen hosaf falan cok iciyorsan o da karnina agri yapmis olmasin. Yigenim de olmsutu cunku.oyle bir sey. Simdiden icini karartip kolik deme cunku daha 3 gunluk bagirsaklari yeni yeni alisiyor sirf anne sutune baslayinca daha rahatlar
Kakası sarı yeşile döndü dün gün içinde hiç yapmamıştı gece gaz çıkarıp yaptı canım az önce de masaj yaptım karnina şiddetli gaz çıkarıp yaptı kakasini. Hoşaf kayısı ama çok içmiyorum zaten günde 2 bardak
Geçer umarım. Daha bebek çok küçük, bu uyku konusunu zor olduğundan yeni annelerde çok stres yaratıyor ama benim okuduklarıma göre aslında bebeğin ağlaması, uyku düzeninin olmaması, vs. hep normal. Belki de geçer birkaç güne. 😢
İnşallah düzene girer ne diyelim 🙏🥹
Kolikse cozumu 6aylik olmasi canim :KK43: cok uzgunum.... Kizimda kolikti ve cozumu yok... 6 aylik oldu rahatladik
Kara haber 🥴
Onun tavşanlı battaniyesini yerim ben😍😍😍 bazı markaların reflü yataklarından bebeğin aşağı kaydığını okumuştum. Alayım öyleyse bende kullanırım, hangi marka aldın canım müsait olduğunda gönderirmisin.
Sevi bebe ayak destekli olandan al canim

Ben de artık sırada kendimi görmek istiyorum 🙈 aslında baya sancım var ama düzenli değil. Yürümek, oturmak kalkmak dönmek artık benim için hiç kolay değil. Yarın doktor kontrolüm var bakalım ne durumdayız
Of çok heyecanlanıyorum doğum yapanlara ve bence de sırada sen varsın 🤍 hayırlısıyla yarın kontrolden sonra haber verirsin bize de durumlar nasılmış 🥹
İnşallah kuzu baya geliyor artık şükür. Ben de mama takviyesine devam ediyorum bugün dr da iyi yapmışsın dedi sariligimiz yok çok şükür süt iyice coşana kadar böyle devam

İyi ki almışım dediklerimden o da. Ben yanımda reflü yatağı ile yatırıyorum çok memnunum kızlar. Şuan sezeryandan dolayi beşiğine uzan al yapmak zor oluyor yanımda çok rahat toparlayinca beşiğine reflü yatağı ile geçireceğim
Eki Görüntüle 3208142

Canim ben bunu kullaniyorum suan bu bile bi tık büyük 🥲

Doğum şekli konusunda beyanat veren erkeklere benim de ağzının ortasına yapistirasim geliyor😏
Uyyy saçlara bak yerim bu kuzuyu. 💕 canım tavsiyelerimle yardımcı olamıyorum sana deneyimim olmadığından ama senin gibi deneyimlerini yazanlar mesela bana baya yardımcı oluyorsunuz, hep bişeyler öğreniyorum sorularınıza verilen cevaplarla ve yöntemlerinizle. İyi ki burası var bir teşekkür etmek istedim aktif katılan herkese 💕

İnşallah kuzu baya geliyor artık şükür. Ben de mama takviyesine devam ediyorum bugün dr da iyi yapmışsın dedi sariligimiz yok çok şükür süt iyice coşana kadar böyle devam

İyi ki almışım dediklerimden o da. Ben yanımda reflü yatağı ile yatırıyorum çok memnunum kızlar. Şuan sezeryandan dolayi beşiğine uzan al yapmak zor oluyor yanımda çok rahat toparlayinca beşiğine reflü yatağı ile geçireceğim
Eki Görüntüle 3208142

Canim ben bunu kullaniyorum suan bu bile bi tık büyük 🥲 Eki Görüntüle 3208143

Doğum şekli konusunda beyanat veren erkeklere benim de ağzının ortasına yapistirasim geliyor😏
Oyyyy senin saçlarına ölürü maşallahhhhh💜💜💜🧿🧿

Kızlar merhaba ☺️ 35+4 te perşmbe günü nst ye girdim. Taşikardi 160 üzernde çıktı ve hiç bilmediğim duymadığım bir şeydi. Doktorum grip misin dedi yok dedim. Büyük bir serum takıldı tekrar nst ye gir gel dedi. Nst de maskem takılıydı hemşire maskeni indir bebeğin oksijensiz kalmış dedi buna da şaşırdım 🙄 Sonraki nst de herşey normal çıktı çok şükür 🤲 Doktorum bebek kendine gelmiş su içmedin mi sen dedi günlük 1.5 litre içiyodum en azından 2 iç dedi suyun önemini bir kez daha anladım 😅
Gecmis olsuunn 🙏🏻 Tasikardi sizde çıktı di mi, bebeğin kalp atışı değil.. Benim bir süredir kalbim aniden çok hızlı atmaya başlıyor. 160 değil 120 oluyor mesela ve nefes alamıyor gibi oluyorum. Çok rahatsız oluyorum. Ben de çarşamba gideceğim de doktora, sebebi nedir acaba diye merak etmiştim. Hamilelikte normal diyorlar ama, onda bile 90-100 ideal diyor. Bu yüzden sebebi farklı bir şey midir diye merak ediyordum.
Doktor kontrol etti 1.5 cm açılmam varmış ayağa kalkınca su geliyor biraz ama kontrol etti bebeğin suyu değil dedi. Ben de panik yaptım biraz bakalım hayırlısı
Ne oldu son durum acaba? Her şey yolundadır inşallah 🙏🏻
merhaba sevgili hamiledaşlarım 😇😇

benim bugün kontrolüm vardı. bebeklerin gelişimleri iyi şükürler olsun. ama artık bebeğin birinin kafası yani çık desen çıkacak durumda , diğeri daha dursa 40 ı bulur.
o sebeple pazartesi 1 doz ciğer iğnesi daha olup salı günü (36+0) sezaryene gireceğim hayırlısıyla 🎈🎈 , böyle planladık. hepinizden dualar bekliyorum, hepiniz de dualarımdasınız 🙏🏼🙏🏼

hayırla sağlıkla kavuşmalar nasip olsun hepimize 🧿🧿
Ayy🥰 Hayırlısı olsun inşallah güzel haberler gelsin.. Kolaylıkla gelsinler canım 🙏🏻💛🌸💛 Yarın senden de güzel haberler gelir inşallah ✨🙏🏻

Bana genel anestezi demişlerdi aslında en başında. Ben istemedim doğum sırasında oğlumu görmek istedim. Onlar da spinal yaptılar eğer kanamam olsaydı çocuk doğduktan sonra beni uyutacaklardı tamamen. Ama çok şükür gerek kalmadı ona canım 🙏😊
Aa evet sen söylemiştin galiba genel olacak diye ondan merak ettim. Benim de riski var galiba da.. Genel derse hiç istemiyordum. İyi ya, sevindim istedigin şekilde olmasına 🥰 Ne güzel 🙏🏻 Darısı başımıza 😊 Hadi geçmiş olsun.. Yavrusunla sağlıklı guzel uzunn bir ömür olsun inşallah 💛✨
Bizimkilerde gelmiyor bunun kocası bir tuhaf zaten hayır boş boş konuşuyor. Kayınpederim bile gelmiyor ben rahatsız olurum diye. Bu geliyor görümcem de ona anlatıyor yok memesi şişti kızardı ateş yaptı pompa aldılar vs. Çok sinir oldum ona ne ya. Bugün tek başıma her şeyimi yaptım gerçekten artık kimse olmasa da rahat rahat işimi görürüm korkuyorlar 40 çıkmadan yalnız bırakmam istemiyorlar.

eşim annesine söyledi görümcem gitti kocası gelmesin diye. Kızı kaldı gitmek istemiyormuş onun lafına hareket ediyorlar. Hayır ben bebeklile mi ilgileneyim yoksa ablasıyla mı ilgileneyim bilemedim. Bir yandan da onu dolduramalrına fırsat vermemeye çakışıyorum. Görümcem de kızı gibi oldu. Değişti bi bebek doğunca o da kızı tek kalsın istiyordu sanırım

sonunda görümcem gitti ama kaç gündür her akşam geldi saatlerce oturdu odaya haps oldum resmen.

Kocasını işten zorunlu izne çıkarttılar doğumumda n bugüne kadar hergün suratını gördüm. Hastanede emziriyorum cart diye içeriye giritor üzerimdeki çarşafı çekiyordum kapansın diye memem hayır süit oda ayarladım 2 bölmesi var diper tarafta dur işte illa kocam yanımda diye yanıma giriyor. Benim kendi 3 tane eniştem var girip hayırlı olsun dediler daha da görmedim bu ana kadar. Bu kadar anlayışı kıt mı olur insan .

söyledi eşim annesine o da görümceme söyledi en son görümcem gitti kocası gelmesin diye ama kızını almadı yanına. İnşallah yarın o da gider.

hala az gibi sütüm 2 gündür akşamları yatmadan mama veriyorum 20 ml biraz tok tutsun benimde sütüm dolsun istiyorum.

12 yaşında benim kuzumla yaşıt ama 1 haftalık bebeğimle kıyaslatıyor kendisini. Ona ne geldiyse aynı elbiseden istiyor bende beneğim ben de küçüğüm. Bilmem ne. Benim kızda ister istemez etkileniyor maalesef ki.İlk haftam böyle berbat geçti işte. Artık iyiym bundan sonra herkes gitse de ben bize yeterime yeter ki psikolojim iyi olsun. Seninkiler gerçekten de mecburi gelmiş bak sen bile rahat edememişsin. Benimkiler keyfi ya sırf meraktan geldiler. Çocukları mutlu olsun diye beni mutsuz ettiler

En son etkilendi. Dünden önceki gün bana dediki anne sen beni daha çok öpüyordun eskiden dedi. Ben şok oldum. Kızım saçmalama ben seni hep böyle öpüyordum. Lütfen onun laflarıyla dolma git arkadaşınla konuş. O seni kıskandığı için dolduruyor. Bir daha böyle söuleme annecim yoksa ben çok üzülürüm kardeşin de üzülür o seni hissediyor anlıyor dedim. Uzun uzun konuştum sonra hep kardeşiyle ilgilendi. Hep sevmeye başladı. Zaten kardeşinin olmasını o istiyordu hep. Hastanede bile kardeşini görünce ağlamış hep mutluluktan. Çocuk çocuğu gerçekten etkiliyor. Ben yaşadım siz yaşamayın canım.

Ben 2.günü yıkadım daha göbeği düşmeden çocuğun yüzü gözü açıldı 2 gün önce de yine yıkadım yarın yine yıkayacağım canım. Suyun zararı yok faydası var bebeciklere.
Okudukça bile insanın sınırı bozuluyor 😬 Ne demek doğum yapmış kadının odasında öyle rahat rahat oturan adam yaa🤦🏻‍♀️ Neyse gitmişler şükür 🙏🏻 İnşallah kız da gider artık 😬 Yazık, kızını da etkilemiş.. Yaşı da az değilmiş ya.. Nasıl anlayışsız bir şey Hay Allahiimm🤦🏻‍♀️ Yaoacak bir şey yoksa artık, dediğin gibi, sen kendine bakacaksın. Keşke olmasaymis ama az daha sabır 🙏🏻 Kendini iyi hissediyorsan ve yalnız da rahatsan bence şöyle 40 falan mühim değil. Giderler belki..

Kızlar🌸 herkese merhaba,depremden bu yana doğru dürüst giremedim sayfaya.çok zor bir süreçten geçtik,hala da aşmaya çalışıyoruz :KK43: Diyarbakır da çok sallandı,çok şükür bizde can kaybı olmadıı ama sevdiğimiz tandığımız dostlarımızı kaybettik 😞 kv evi de ağır hasarlı olduğundan yıkılacak binalar arasına girdi.Depremden bu yana yaralarımızı sarmaya ve bir arada yaşamaya çalışıyoruz.Zaten deprem gecesi o soğukta dışarı çıktığımız için çok kötü soğuk aldım,2 gün hastanede yattım bebeğin ritim bozuklukları oluşmuştu nst de. Şimdi iyiyiz toparlandık çok şükür 🙏 Aramızda bazı arkadaşlar doğum yapmış çok sevindim, şükür herkes de iyiymiş.Deprem bölgesinde olan arkadaşlara tekrardan çok geçmiş olsun,inşallah en kısa sürede bu travmayı atlatırız yaa 🤲
Cok geçmiş olsun 🥺 Şükür iyiymissiniz 🙏🏻 Yakınlarınıza Allah rahmet eylesin inşallah :KK43: Bebisiniz de sağlıkla kolaylıkla zamanında gelir inşallah 🙏🏻

Kızlar giremedim kusura bakmayın. 7 gibi doğuma girdim. Çok ağrılı oldu. Spinal anestezi oldum. Burdaki anestezist kombine bilmiyormuş. Sağolsun doktorum ben hastaneye gelir gelmez her şeyle ilgilendi. Benim kuzucuklar küvezde. Çok küçüklerdi. Sadece doğumda görebildim. Biraz önce de eşim yoğunbakıma götürdü. Sağolsun hemşire izin verdi. Gün boyu sütle uğraştım ama sütüm yok gelmiyor :KK43: Bebekler emmediği için süt bir türlü inmiyor. Sezeryanım da çok zor geçti göbek bölgemde ödem olduğu için. Doktorum özel bir dikiş attık dedi. İki defa dikmişler göbek fıtığı olmasın diye. En zoru bebekler çıktıktan sonraydı çok acılıydı. Dikiş ağrısı ve bel ağrısı çekiyorum şu an
Gözünüz aydın 🧿🙏🏻 Allah analı babalı darlıkta büyüyeceğini nasip etsin inşallah 🙏🏻💛💛 En yakın zamanda yavrularla kavusacaginiza eminim Allahın izniyle 🙏🏻🥰 Süt de gelecektir, yeter ki stres olma 🌸 En yakın zamanda sen de sağlığına kavuşursun inşallah.. 1 günde bile fark ediyor, iyileşiyor.. Hep olumlu düşün.. geçecek geçecek çok az kaldı de kendi kendine..✨

Kizlar sabah kalktim lavaboya gittim peceteyle silince pecete kirmizi oldu. Acile geldim cok korkuyorum.Daha once bu haftalarda yasayan olmustu degil mi. Enfeksiyondur belki de
Sonuç ne oldu canım? Simdi nasılsın?

Cok geçmiş olsun 🥺 Şükür iyiymissiniz 🙏🏻 Yakınlarınıza Allah rahmet eylesin inşallah :KK43: Bebisiniz de sağlıkla kolaylıkla zamanında gelir inşallah 🙏🏻

Gözünüz aydın 🧿🙏🏻 Allah analı babalı darlıkta büyüyeceğini nasip etsin inşallah 🙏🏻💛💛 En yakın zamanda yavrularla kavusacaginiza eminim Allahın izniyle 🙏🏻🥰 Süt de gelecektir, yeter ki stres olma 🌸 En yakın zamanda sen de sağlığına kavuşursun inşallah.. 1 günde bile fark ediyor, iyileşiyor.. Hep olumlu düşün.. geçecek geçecek çok az kaldı de kendi kendine..✨

Sonuç ne oldu canım? Simdi nasılsın?
Şimdi iyiyim bir daha gelmedi canim. Bu grupta degisik seyler.oluyor😁Ya herkes sancilaniyor, ya erken doguruyor. Bugun kendi valizimi hazirladim. Yarin da bebeginin yerlestiririm gozum korktu.Doktor Yaşanan korku, stresten dolayi da kanama olmus olabilir dedi.Ya da kendini yormak. Persembe yine.kontrolum var bakalim kendi doktorum ne soyleyecek. Nst de de cok ufak sancim cikti. Ev kalabalik uyuyana kadar uzanamiyorum yorgunluktan bence.

Kızlar oğluşum doğdu 😍 3600 gr 51 cm. Güzel bir ameliyat süreci geçirdim şuan hala uyuşuğum ama hafif hafif çözülüyor gibiyim. Anestezi etkisi üşümediğim halde aşırı titredim. Bebeğim de ben de sağlıklıyız şuan şükürler olsun 🙏 İlk sütüm de geldi, emiyor maşallah 🧿 Allah herkesin yardımcısı olsun ara ara girmeye çalışacağım sizleri seviyorum ❤️
Ah canım gözünüz aydın olsun 🥰😍 Sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah 🙏🏻🧿💛 Hayırlı evlat olsun 😍 Maşallah ikinize deee🧿🧿

Evet hanimlar, evimizin anahtarlarını aldık bu hafta. İçinde duvarları düzeltme, boyama işleri vardı. Burada pek usta çağırma kültürü olmadığı için eşim ve ailesi kendileri boyadılar ben pek bir şey yapmadım tabii ama güzel temiz oldu gerçekten. 🥰

2 hafta sonra da taşınacağız, yavaştan kolileri paketlemeye başlamam lazım. İş gözümde çok büyüyor. Fazla eşyamız olmamasına rağmen. 😔 Yeni evin de temizlenmesi lazım. Onu da haftaya haftasonu hallebilirim umarım.

Göbeğim artık ağırlaştı iyice, şimdiye kadar yastıksız rahat rahat uyuyabilmeme rağmen yavaştan yastık ihtiyacı hissediyorum. Hamilelik yastığı almak da şimdi gereksiz mi diye düşünmeye başladım. Hiç yastık kullanmadan bitiren var mı hamilelik dönemini?
Hayırlı olsun eviniz 😊🙏🏻🌸 Allah sağlıkla mutlu mutlu huzurlu oturmak nasip etsin inşallah 🙏🏻 Kolay gelsin hem de..

Ben de çok zor uyuyorum. Baya baya yani.. Oğlumda hiç böyle değildim. Yastık kullanmadan bitirmiştim. Zaten hic gerek duymamıştım. Simdi de geç oldu diye almayacağım. Hamile yastığı olmadan bitireceğim yine😅 Bacak arama falan yastık koymaya başladım yeni yeni.. Zor olsa da böyle bitireceğim ya..

Kızlar doğumdan sonra bebek direk reflu yatağında mı yatıyor? Siz nerde yatırıyorsunuz🙈
Ben oğlumda yan yatma yastığı almıştım sadece. Bir yerlerde duruyordu, bulacağım inşallah.. Yine onu kullanırım. Reflusu yoktu şükür. Gerek duymamıştım hiç reflü yatağı almaya. Normal, besiginde yatıyordu. Simdi de ilk etapta almayacağım.

İyi bari sürdün ve bişey olmadıysa sorun yok, ürün bu bence içeriği hiç temiz değil zaten o yüzden son haftalara bırakmıştım kullanmayı.
Bio Oil Cilt Bakım Yağı 125 ml Çatlak Karşıtı & Nemlendirici Yorumları, Fiyatı - Trendyol

O ıkınma teknikli videoyu bana da atar mısınız lütfen ☺️🙏🏻

Gece dümdüz orta sert yatakta yatıracağım öyle tavsiye ediliyor tüm kaynaklarda omurga gelişimi ve güvenliği için, bebeğin reflü durumuna göre gündüz uykularının bazılarını gözetimim altında reflü yatağında yaptırırım diye düşünüyorum.
Buyur canım

Kızlar oğluşum doğdu 😍 3600 gr 51 cm. Güzel bir ameliyat süreci geçirdim şuan hala uyuşuğum ama hafif hafif çözülüyor gibiyim. Anestezi etkisi üşümediğim halde aşırı titredim. Bebeğim de ben de sağlıklıyız şuan şükürler olsun 🙏 İlk sütüm de geldi, emiyor maşallah 🧿 Allah herkesin yardımcısı olsun ara ara girmeye çalışacağım sizleri seviyorum ❤️
Ayy canım çok sevindim gözün aydın olsun 💕❤️

Kizlar sabah kalktim lavaboya gittim peceteyle silince pecete kirmizi oldu. Acile geldim cok korkuyorum.Daha once bu haftalarda yasayan olmustu degil mi. Enfeksiyondur belki de
Canım 28.haftada yaşamıştım bende korkma inşallah kötü birşey yoktur. Enfeksiyon olabilir evet

Kızlar günaydın, bugün 37+1 oldum. Bu hamileligimin başından beri ödem sorunu yaşamamıştım ama son 1 haftada resmen şiştim vücudum ödem toplamaya basladi. Kızımda hamileliğin çok erken haftalarında ödem oluşmuştu ve doğuma resmen hava yastığı gibi şiş girmiştim 🙈
Sizde de son haftalarda ödem toplayan var mı normal mı bu durum yoksa hareket azaldığı için mi oluştu bilemedim bir türlü.
Ben de son 10günde çok şiştim. Yüzüm gözüm tuhaf oldu. Deprem sonrası yürüyüş falan yapamadım otur otur şiştim sanırım.
İlk hamilelikte de son zamanlarda biraz olmuştu ama hastanede doğum öncesi serum yapmışlardı bana. Serumdan sonra bildiğin balon gibiydi yüzüm inanamamıştım. Bu kez doktora soracağım özellikle bunu. Böyle bir sorun yaşayan da oldu mu acaba?

Kızlar hastane çantamı yeni hazırlıyorum biraz yardımınıza ihtiyacım var, şöyle bir set almıştım hemşireye vereceğim set bu olacak ama iki tane zıbın var, iki alt var biri patikli, bir de tulum var yani fazla şey mi var içinde sanki? Ben böyle hepsini vereyim onlar nasılsa içinden seçerek mi giydirir yoksa ben çıkarayım mı bazı şeyleri? Çıkarırsam hangilerini çıkarayım? Linki de burada : tinylamb %100 Organik Pamuk Bebek Takımı Hastane Çıkışı Yenidoğan Set 10 Parça - Snow Star Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLEki Görüntüle 3207983
Ben şöyle koydum canım ek olarak çorap koydum ve bez, IMG_20230220_165529.jpg

Kızlar doktoruma yazdım acile gel dedi gittim nst de hafif sancı cıktı o sıkıntı degilmis ama idrar yolu enfeksiyonum varmış megerse. Ondan ağrım var büyük ihtimalle. Serum takıldı hafifledi ağrı. Enfeksiyon icin ilaç verdi şase şeklinde. Bu gece yat istersen dedi doktorum ama yatmadım kağıt imzalattılar :KK43: umarım bir sıkıntı yaşamam
Canım geçen hafta bendede az enfeksiyon çıktı tek kullanımlık şase kullandım. Ağrılar ondan olabilir evet

Kızlar size birşey sorucam. Şimdi ben Ankara Bilkent şehir hastanesinde cumadan beri yatıyorum. Sancı çıktı nstde yatırdılar suyumda fazla karnımız 2-3 hafta geri ve tek arter damarımız var. Şekerim bu aralar yüksek biraz yediklerim diyete uygun hatta daha az tüketiyorum ama yinede yüksek bunuda strese ve doğum haftasının yaklaşmasına bağlıyorum. Adıyaman’dan geldim depremzedeyim ama tek kalmaktan korkuyorum eşim oğlum olmayınca çok tedirginim. Eşimde polatlıda kalıyor. Evde daha sakin ve stressizim onlar yanımda olunca ama buradada çok iyi kontrol ediliyorum ve saati saatine şeker testim yapılıyor nst günde 3 defa yapılıyor tansiyon vs ölçülüyor takip ediliyorum. Ama oğlumda benden ayrılınca çok tedirgin oluyor.
Ne yapsam yarın akşam üstü taburcu olmak mı istesem yoksa burada kalmaya devam mı etsem ??? Kendimi iyi ve güvende hissetmiyorum burada ama çıkarsamda vicdan azabı yaşar mıyım acaba ???? 35+3 haftalığım bu arada
Canım hastanede kalman sanki senin için daha iyi olur. Biraz daha sabret istersen inşallah süreç iyi geçer evine gidersin 😔🤲🏻🙏

Kızlar benim kız sanırım kolik 😓 2 gecedir sabahladik. Aglama krizi geliyor emiyor biraz uyuyor sonra çığlık kiyamet tekrar uyaniyor. Gazını da çıkarıyoruz ama sanırım bagirsaklarinda cikmayan bi gaz var 🥹 Bugün dr normal bağırsakları yeni alışıyor dedi ama çok üzülüyorum. Ağlamaktan sesi kısıldı 🥲 Gündüzleri de mışıl mışıl uyuyor. Napicam bilemiyorum. Biraz araştırdım az önce kolik masaji yaptım karnına gaz çıkarıp kaka yaptı rahatladı. Ana kucağını kurdurdum eşime onun titreşim modu son umudum...🥴 Tavsiyesi olan varsa dinlerim 😶
Benim oğlum kolikti canım, kolik müzikleri sakinlestirir. Beyaz gürültü diye geçiyor. Ben onun oyuncağını aldım beyaz gürültü veriyor budizzz diye. Ama YouTube beyaz gürültü acarsan rahatlar kuzu inşallah

Kızlar doğumdan sonra bebek direk reflu yatağında mı yatıyor? Siz nerde yatırıyorsunuz🙈
Canım ben almadım ama aldığım beşiğe eğim verilebiliyor diye birde kızımda da almamıştım sonra yatağının altından o eğimi kendim vermiştim doktor mide ile ağız arası çok kısa olduğu için yatırınca süt gelir eğimli yatırırsanız reflü olmaz demişti eğimli yatırmak önemli aslında
Selam kızlar, herkes nasıl?
Sormak istediğim bir kaç şey var, şimdi ben kontrole gittim cumartesi günü bebişko 36. Haftada 3 kilo olmuş bile 🧿🥲 hep 2 hafta önden gidiyordu zaten 🧿 doktorumuz mart ayının ilk haftası ya da ikinci haftası için sezeryan planlarız dedi. Ama benim dün akşamdan beri kasıklarıma ince ince giren özellikle ayaktayken, regl sancısı gibi batma sancılarım var. Bazen de vajina tarafına ince elektro şok ya da böyle bıçak saplanır gibi oluyor. Dün biraz kendimi yordum ondan olabilir mi? İşe de devam etmek zorunda olduğum için çok dinlenme şansım yok ☹️😞
Tecrübeli anneler ve yeni anne olmuş arkadaşlarım bir bilgilendirse beni 🥲
Canım benim 36 da da 3 kg dı maşallah miniğe🧿 yalancı sancı olabilir birde rahim kendini hazırlarken kasılmalar ve sancılar olacak dedi doktorum 👍 sancılarım düzenli ve sıklaşarak ilerlerse özellikle de belden giren sancılar oluyor benim ilkinde öyle olmuştu bu doğumun başladığının belirtisi ama ilk doğumlar uzun sürer benim ilk doğumda akşam 6 7 gibi huzursuzluk başladık sabah 6 da sancılarım 5 dk düşünce gittim doktora 4 cm açılma vardı onun dışında nişanın suyun gelirse kanaman olursa hemen git yoksa ilk doğum hemen hızlıca olabilecek birşey değil
Acaba nst de bebek hareketkeri ile sancilar ayirt edilebilir mi? Baktim ama bununla ilgili bilgi bulamadim ...
Canım bugünkü nst de bebek kasıldıkça dikkat ettim belkide rahimin kasılmasıydı sancım arttı ama ağrı sancı olmadı hatta doktor sordu sancın çıkmış birşey hissettin mi diye bir de bebek toparlanıp şekil değiştirdikçe kalp atışı değişiyor zatrn ama sancılanıp ilk doğumum da doktora gittiğimde nst de sancılar 100 ün üzerindeydi bugünkü en yüksek 60 ı gördüm
Bu iki gündür benim bebiş çok hareketli. Bugünki uygulama açıklamasında da diyor bebeğiniz çok aktif diye. Normal de çok hareket eden bir bebek de değil, bu hareket artışını hisseden var mı başka 38+5
Canım eskisi gibi hareket değil ama sertleşme toparlanma totosunu dayama eliyle yağıyla ittirme şeklinde oluyor bende de sıkça
Ben ekstra bir yastık almadım, salon koltuklarının yastığını kullanıyorum. Kızımda da aynı şekilde yapmıştım. Sert olması daha iyi oluyor benim için.
Aaaa bu ben 🤣 ben sonrasında ne yapacağım diye düşünüp almadım kocaman birşey kalabalığı hiç sevmiyorum ama her yerde eşya var 4 yaşında bir kızın varsa sana sıra pek gelmiyor😅
Kızlar günaydın, bugün 37+1 oldum. Bu hamileligimin başından beri ödem sorunu yaşamamıştım ama son 1 haftada resmen şiştim vücudum ödem toplamaya basladi. Kızımda hamileliğin çok erken haftalarında ödem oluşmuştu ve doğuma resmen hava yastığı gibi şiş girmiştim 🙈
Sizde de son haftalarda ödem toplayan var mı normal mı bu durum yoksa hareket azaldığı için mi oluştu bilemedim bir türlü.
Canım ben de çok ödem olmuyor ancak gündüz çok hareketliyim akşam bir yere gidip 2 saat otursam ayakkabıyı giymekte zorlanıyorum şişiyor ayaklarım bence hareket çok etki ediyor birde bol su içmek buna rağmen yine ödem oluyorsa yapacak birşey yok 🙄 sabredeceğiz
Kızlar hastane çantamı yeni hazırlıyorum biraz yardımınıza ihtiyacım var, şöyle bir set almıştım hemşireye vereceğim set bu olacak ama iki tane zıbın var, iki alt var biri patikli, bir de tulum var yani fazla şey mi var içinde sanki? Ben böyle hepsini vereyim onlar nasılsa içinden seçerek mi giydirir yoksa ben çıkarayım mı bazı şeyleri? Çıkarırsam hangilerini çıkarayım? Linki de burada : tinylamb %100 Organik Pamuk Bebek Takımı Hastane Çıkışı Yenidoğan Set 10 Parça - Snow Star Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLEki Görüntüle 3207983
Canım 2-3-4-7-8 birde çorap koyarsan bu iş tamam ilave olarak 9 u da koyabilirsin
Ben de artık sırada kendimi görmek istiyorum 🙈 aslında baya sancım var ama düzenli değil. Yürümek, oturmak kalkmak dönmek artık benim için hiç kolay değil. Yarın doktor kontrolüm var bakalım ne durumdayız
Canım bende bugün 38+0 da gittim gelsin artık çok bekletmesin istiyorum nst de sancılar da başlamış ama kafası yukarıda aşağı inmemiş dedi pilates topunda hareket önerdi günde 3 kez 15 er dk zıplama ve s çizme varsa normal WC kullan dedi hurma ye dedi bilgin olsun hadi güzel haberlerle gel inşallah 🙏
Hadi insallah acilma vardir belki ... Benim ilkinde 40+0 da biraz sert muayene edelim, gelsin artik dedi. Ustune merdiven in cik ve yuru bolca demisti. Ertesi sabah nisan gelmisti. Hastaneye gittiginde 4cm idi acilmam. Sonra zaten 3,5 saat sonra dogdu kizim 🤗
Canım sert muayene derken 🙄bugün alttan muayene etti bebeğim başına bakalım inmiş mi diye bayağı sertti bence ama benim minik yukarılarda hala 😅
Kızlar benim kız sanırım kolik 😓 2 gecedir sabahladik. Aglama krizi geliyor emiyor biraz uyuyor sonra çığlık kiyamet tekrar uyaniyor. Gazını da çıkarıyoruz ama sanırım bagirsaklarinda cikmayan bi gaz var 🥹 Bugün dr normal bağırsakları yeni alışıyor dedi ama çok üzülüyorum. Ağlamaktan sesi kısıldı 🥲 Gündüzleri de mışıl mışıl uyuyor. Napicam bilemiyorum. Biraz araştırdım az önce kolik masaji yaptım karnına gaz çıkarıp kaka yaptı rahatladı. Ana kucağını kurdurdum eşime onun titreşim modu son umudum...🥴 Tavsiyesi olan varsa dinlerim 😶
Canım hemen kolik diye düşünme bağırsakları henüz alışamadığı içindir hem mama hem süt düzene oturması zaman alır benim kzıımda gaz sancısı çok çektim ama kolik değildi o yüzden bol rezene çayı iç yemeklerine kimyon dök yerken inşallah🙏 geçecek bolca masaj Rabbim şifa versin minik kuzucuğa🥰

Kızlar bugün 38+0 da kontrolüm vardı 3300 Gr 51 cm olmuş benim adamım suyum düzelmiş havuç suları işe yaradı🧿 nst de sancılar 50 60 bandındaydı ama hissetmedim doktor sordu ne hissettin diye sadece kasılma dedim 👍bir hevesle muayene oldum inşallah aşağı inmiştir diye ama malesef bizim ufaklık hala inmemiş o yüzden biraz ağrılı oldu muayene🥺 günde 3 kez pilates topunda hareket önerdi zıplama ve s çizme normal WC varsa ona git dedi birde hurma yiyebilirsin dedi haftaya tekrar çağırdı umarım o kadar bekletmez 🙏 birde 2. Doğumlar daha kolay olur dedi umarım öyle olur ikinciler de kesi atmıyoruz dedi bakalım neler olacak 🙄😅

X