2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Zaten söyledim normalde bu kadarını bile söyleyemem kocası gelmesin diye görümcem gitti ama kızını burda bıraktı. Gitmek istemiyormuş. Vallahi elimden gelse herkesi yollarım şu an.

Bizimkilerde gelmiyor bunun kocası bir tuhaf zaten hayır boş boş konuşuyor. Kayınpederim bile gelmiyor ben rahatsız olurum diye. Bu geliyor görümcem de ona anlatıyor yok memesi şişti kızardı ateş yaptı pompa aldılar vs. Çok sinir oldum ona ne ya. Bugün tek başıma her şeyimi yaptım gerçekten artık kimse olmasa da rahat rahat işimi görürüm korkuyorlar 40 çıkmadan yalnız bırakmam istemiyorlar.

eşim annesine söyledi görümcem gitti kocası gelmesin diye. Kızı kaldı gitmek istemiyormuş onun lafına hareket ediyorlar. Hayır ben bebeklile mi ilgileneyim yoksa ablasıyla mı ilgileneyim bilemedim. Bir yandan da onu dolduramalrına fırsat vermemeye çakışıyorum. Görümcem de kızı gibi oldu. Değişti bi bebek doğunca o da kızı tek kalsın istiyordu sanırım

sonunda görümcem gitti ama kaç gündür her akşam geldi saatlerce oturdu odaya haps oldum resmen.

Kocasını işten zorunlu izne çıkarttılar doğumumda n bugüne kadar hergün suratını gördüm. Hastanede emziriyorum cart diye içeriye giritor üzerimdeki çarşafı çekiyordum kapansın diye memem hayır süit oda ayarladım 2 bölmesi var diper tarafta dur işte illa kocam yanımda diye yanıma giriyor. Benim kendi 3 tane eniştem var girip hayırlı olsun dediler daha da görmedim bu ana kadar. Bu kadar anlayışı kıt mı olur insan .

söyledi eşim annesine o da görümceme söyledi en son görümcem gitti kocası gelmesin diye ama kızını almadı yanına. İnşallah yarın o da gider.

hala az gibi sütüm 2 gündür akşamları yatmadan mama veriyorum 20 ml biraz tok tutsun benimde sütüm dolsun istiyorum.

12 yaşında benim kuzumla yaşıt ama 1 haftalık bebeğimle kıyaslatıyor kendisini. Ona ne geldiyse aynı elbiseden istiyor bende beneğim ben de küçüğüm. Bilmem ne. Benim kızda ister istemez etkileniyor maalesef ki.İlk haftam böyle berbat geçti işte. Artık iyiym bundan sonra herkes gitse de ben bize yeterime yeter ki psikolojim iyi olsun. Seninkiler gerçekten de mecburi gelmiş bak sen bile rahat edememişsin. Benimkiler keyfi ya sırf meraktan geldiler. Çocukları mutlu olsun diye beni mutsuz ettiler

En son etkilendi. Dünden önceki gün bana dediki anne sen beni daha çok öpüyordun eskiden dedi. Ben şok oldum. Kızım saçmalama ben seni hep böyle öpüyordum. Lütfen onun laflarıyla dolma git arkadaşınla konuş. O seni kıskandığı için dolduruyor. Bir daha böyle söuleme annecim yoksa ben çok üzülürüm kardeşin de üzülür o seni hissediyor anlıyor dedim. Uzun uzun konuştum sonra hep kardeşiyle ilgilendi. Hep sevmeye başladı. Zaten kardeşinin olmasını o istiyordu hep. Hastanede bile kardeşini görünce ağlamış hep mutluluktan. Çocuk çocuğu gerçekten etkiliyor. Ben yaşadım siz yaşamayın canım.

Ben 2.günü yıkadım daha göbeği düşmeden çocuğun yüzü gözü açıldı 2 gün önce de yine yıkadım yarın yine yıkayacağım canım. Suyun zararı yok faydası var bebeciklere.
Çıldırmamak Elde değil, lohusa kadını delirtmeye gelmiş gibiler sanki sözleşip.
İnşallah mamadandir 🥲 yok içmiyorum bugün eşime aldirayim bakayım gece gözlemlicem. Gece mama vermeyim bari gündüz vereyim öyle deneyim bi. Bende sab simplex gaz damlası var sen nasıl kullaniyorsun gaz damlasını mamaya mi koyuyorsun yoksa direk ağzina mi veriyorsun
Bir de mamayı karıştırırken calkalamamak lazımmış gaz olmaması için, belki öyle yapıyorsundur ama kaşık ile karıştırmak lazım diye okumustum

Kızlar bugün 38+0 da kontrolüm vardı 3300 Gr 51 cm olmuş benim adamım suyum düzelmiş havuç suları işe yaradı🧿 nst de sancılar 50 60 bandındaydı ama hissetmedim doktor sordu ne hissettin diye sadece kasılma dedim 👍bir hevesle muayene oldum inşallah aşağı inmiştir diye ama malesef bizim ufaklık hala inmemiş o yüzden biraz ağrılı oldu muayene🥺 günde 3 kez pilates topunda hareket önerdi zıplama ve s çizme normal WC varsa ona git dedi birde hurma yiyebilirsin dedi haftaya tekrar çağırdı umarım o kadar bekletmez 🙏 birde 2. Doğumlar daha kolay olur dedi umarım öyle olur ikinciler de kesi atmıyoruz dedi bakalım neler olacak 🙄😅
Ne güzel demiş o doktor öyle ❤️

Canım geçti mi peki? Bugun ara ara yine giriyor sancı :KK43: zamanla mi geçecek acaba? Bol bol su içiyorum
Bu hafta tekrar idrar verip öğreneceğim bakalım geçmişimi canım. Ara ara vajinada sızlanmalar oluyor ama bilemiyorum 😔 bende bol bol su içip wc ye gidiyorum. İnşallah geçer bir an önce. 🤦‍♀️

Şimdi iyiyim bir daha gelmedi canim. Bu grupta degisik seyler.oluyor😁Ya herkes sancilaniyor, ya erken doguruyor. Bugun kendi valizimi hazirladim. Yarin da bebeginin yerlestiririm gozum korktu.Doktor Yaşanan korku, stresten dolayi da kanama olmus olabilir dedi.Ya da kendini yormak. Persembe yine.kontrolum var bakalim kendi doktorum ne soyleyecek. Nst de de cok ufak sancim cikti. Ev kalabalik uyuyana kadar uzanamiyorum yorgunluktan bence.
Doktor erken gelecek dese de benim oglum 21 martta dogacak. Biz anlastik oglumla :KK70: :KK70: bakalim evrene gonderdigim pozitif enerji mi yoksa bilim mi kazanacak :KK70:

2440 kg doğdu kuzum. Aaa ciddi mi bu bebeklerin acelesi ne yahu 😐
Evet biraz aceleci çıktılar 🙈 gündem vs baya etkiledi bence ona bağlıyorum ben
Kızlar bugün 38+0 da kontrolüm vardı 3300 Gr 51 cm olmuş benim adamım suyum düzelmiş havuç suları işe yaradı🧿 nst de sancılar 50 60 bandındaydı ama hissetmedim doktor sordu ne hissettin diye sadece kasılma dedim 👍bir hevesle muayene oldum inşallah aşağı inmiştir diye ama malesef bizim ufaklık hala inmemiş o yüzden biraz ağrılı oldu muayene🥺 günde 3 kez pilates topunda hareket önerdi zıplama ve s çizme normal WC varsa ona git dedi birde hurma yiyebilirsin dedi haftaya tekrar çağırdı umarım o kadar bekletmez 🙏 birde 2. Doğumlar daha kolay olur dedi umarım öyle olur ikinciler de kesi atmıyoruz dedi bakalım neler olacak 🙄😅
İlk gebeliklerde doğum ortalama 12 saat ikinci gebeliklerde ortalama 8 saat de tamamlanıyor demişti bi ebe.YouTube da bebeğin kanala inmesi için bazı hareketler var onları da yapabilirsin gelmesini istiyorsan artık ✌️sağlıkla kavuşun inşallah 🙏 ❤️

Gecmis olsuunn 🙏🏻 Tasikardi sizde çıktı di mi, bebeğin kalp atışı değil.. Benim bir süredir kalbim aniden çok hızlı atmaya başlıyor. 160 değil 120 oluyor mesela ve nefes alamıyor gibi oluyorum. Çok rahatsız oluyorum. Ben de çarşamba gideceğim de doktora, sebebi nedir acaba diye merak etmiştim. Hamilelikte normal diyorlar ama, onda bile 90-100 ideal diyor. Bu yüzden sebebi farklı bir şey midir diye merak ediyordum
Teşekkür ederim ☺️ Evet geçen hafta ilk girdğim nst de çıktı. Dediğim gibi hemşirede doktorda grip misin dedi yok değilim dedim 🙄 binlik serum taktılar sonra yine nst ye girdğimde normale dönmüştü 🤔 Netten baktğımda stresten falanda oluyor diye okumuştum 🙈 ben o gün çatı muayenesi olur diye korkuyodum 😅 Doktorum suyu az mı içtin dedi çocuk kendine gelmiş gelmiş dedi. Demek ki sudan dolayı olmuş başka da birşey söylemedi suyu daha fazla tüket dedi ☺️ perşmbe günü kontrolüm var tekrar çıkar mı bilmiyorum da doktorum bu aralar çok fazla taşikardi çıkmaya başladı dedi 🤔 tekrar doktorunuza sorun isterseniz ama 2 saatte düzeldi benim ki

Bu hafta tekrar idrar verip öğreneceğim bakalım geçmişimi canım. Ara ara vajinada sızlanmalar oluyor ama bilemiyorum 😔 bende bol bol su içip wc ye gidiyorum. İnşallah geçer bir an önce. 🤦‍♀️
İnsallah canım az bir zamanımız kaldı bu sancılar da strese sokuyor eğer bulabilirsen kızılcık kaynat cok iyi geliyor akşam eve gidince yapıcam ben ❤️

İnsallah canım az bir zamanımız kaldı bu sancılar da strese sokuyor eğer bulabilirsen kızılcık kaynat cok iyi geliyor akşam eve gidince yapıcam ben ❤️
Aynen canım sanki bu ara doğuracak hissi var bende hayırlısı olsun bakalım ağrılarım kasılmalarım arttı çünkü 💁‍♀️ kızılcık zararı yoksa alır yaparım canım net bilgimi?? Malum herşeye güvenilmiyor gebelikte 😔

Türkiye'de olduğunu bilseler acaba bu kadar aceleci olurlar mıydı 😅😁😁😁 ne zaman gelirlerse gelsinler sorunsuz gelsinler de bana farketmez 50. hafta da olur 🤣🤣
Ben de aynı düşünüyorum. Bebiş bana 4 hafta daha versin, 38. hafta bitmiş oluyor, ondan sonra ne zaman isterse gelebilir. 3 hafta minimum lazım ama. Hem ev taşıyacağız hem hazırlıkları yapıcam. Olmazsa da eski usül hiçbir şey olmadan büyütürüz bebeği. 😂😂 Minimalist düzen.
Şimdi iyiyim bir daha gelmedi canim. Bu grupta degisik seyler.oluyor😁Ya herkes sancilaniyor, ya erken doguruyor. Bugun kendi valizimi hazirladim. Yarin da bebeginin yerlestiririm gozum korktu.Doktor Yaşanan korku, stresten dolayi da kanama olmus olabilir dedi.Ya da kendini yormak. Persembe yine.kontrolum var bakalim kendi doktorum ne soyleyecek. Nst de de cok ufak sancim cikti. Ev kalabalik uyuyana kadar uzanamiyorum yorgunluktan bence.
İnsanların etrafında ben de niyeyse gidip uzanmaya çekiniyorum. Çok iyi geçirdim hamileliği, o yüzden herhalde “yorgunum” demek garip geliyor. Sanki naz yapıyorum gibi. Bir de etraftaki kişilerin moralleri bozuk olunca iyice zor oluyordur. Ama dinlenmek önemli. Bugün evden çalışıyorum, bebişim kendine geldi kıpır kıpır sabahtan beri. Kıyamam ben dinlenmeyince o da yoruluyor.
Hayırlı olsun eviniz 😊🙏🏻🌸 Allah sağlıkla mutlu mutlu huzurlu oturmak nasip etsin inşallah 🙏🏻 Kolay gelsin hem de..

Ben de çok zor uyuyorum. Baya baya yani.. Oğlumda hiç böyle değildim. Yastık kullanmadan bitirmiştim. Zaten hic gerek duymamıştım. Simdi de geç oldu diye almayacağım. Hamile yastığı olmadan bitireceğim yine😅 Bacak arama falan yastık koymaya başladım yeni yeni.. Zor olsa da böyle bitireceğim ya..
Çok teşekkür ederim. 🥰😍 Ben de almıyorum yastık, koltuk minderiyle falan hallederim bir şekilde çok sıkılırsam ama o bile fazlalık gibi geliyor bana yatakta.

Hmm tamam o zaman altına uzun bişey giydirip üstüne yine patikli alt ya da tulum giydiriliyor. Üstü kat kat oluyor da altına da iki kat giydirildiğini düşünemedim 🙈
Ama yine de hala bu sette çok fazla şey var alttan çıtçıtlı bodyden hem uzun kollu hem kısa kollu var mesela iki tane iç zıbın var bunları da eleyip sizin dediğiniz gibi bir set yapayım. Teşekkürler 🤩💗
Ben kızımı ekimde doğurdum. Herkes göbeği düşmeden çıtçıtlı giydirilmiyor falan dediği için çantama bile koymamıştım ama hemşireler istedi. İki tane takımı üst üste giydirdiler. Bu sefer bulduğumu koydum 🤣 eksik olmasın da fazla olsun bişey olmaz

Ne güzel demiş o doktor öyle ❤️
Hafi inşallah canım yaşayıp göreceğiz 🙏😊🐣
Evet biraz aceleci çıktılar 🙈 gündem vs baya etkiledi bence ona bağlıyorum ben

İlk gebeliklerde doğum ortalama 12 saat ikinci gebeliklerde ortalama 8 saat de tamamlanıyor demişti bi ebe.YouTube da bebeğin kanala inmesi için bazı hareketler var onları da yapabilirsin gelmesini istiyorsan artık ✌️sağlıkla kavuşun inşallah 🙏 ❤️
Onlara da bakayım canım elimden ne geliyorsa yapayım da sağlıkla çok da gecikmeden gelsin inşallah 🙏
Bi ben degilmisim :KK70: :KK70: bakalim insallah tutar... 🙃
Valla bende ablası gibi 38+3 de gelsin istiyorum ama zaman da çok az kaldı emin değilim neler olacak 23.02.23 güzel doğum tarihi 😍🥰 ama kararı kendisi veriyor miniklerin 😅 patron onlar netice de 🙄

Hafi inşallah canım yaşayıp göreceğiz 🙏😊🐣

Onlara da bakayım canım elimden ne geliyorsa yapayım da sağlıkla çok da gecikmeden gelsin inşallah 🙏

Valla bende ablası gibi 38+3 de gelsin istiyorum ama zaman da çok az kaldı emin değilim neler olacak 23.02.23 güzel doğum tarihi 😍🥰 ama kararı kendisi veriyor miniklerin 😅 patron onlar netice de 🙄
Dimi patron onlar ... Hele bi dogsunlar evi ele gecirecekler 🤭🤗

Aynen canım sanki bu ara doğuracak hissi var bende hayırlısı olsun bakalım ağrılarım kasılmalarım arttı çünkü 💁‍♀️ kızılcık zararı yoksa alır yaparım canım net bilgimi?? Malum herşeye güvenilmiyor gebelikte 😔
Valla ben bayadır tüketiyorum gebelikte de cok tükettim canım 🙈😍

Eklentiler

• EF138FF1-AA37-4DDE-8E38-CDFC3BCACEE4.png
    EF138FF1-AA37-4DDE-8E38-CDFC3BCACEE4.png
    309,5 KB · Görüntüleme: 34
Canım hastanede kalman sanki senin için daha iyi olur. Biraz daha sabret istersen inşallah süreç iyi geçer evine gidersin 😔🤲🏻🙏
Kaldım zaten çıkarmadılar. Şekerim kötü bu akşam insülin başlanacak stresimi azaltamıyorum oda şekeri tetikliyor gibi. 37 de alırız demişti Malatya’daki doktor burada almayacaklar gibi ne kadar ilerleyebilirsek ilerleriz diyorlar ve buna da proflar karar verir biz doktorlar değil diyorlar. Bu süreç uzayacak gibi. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. Ev işimiz ne olacak bilmiyorum. Şimdi polatlıda sığındık bi eve ama en fazla 40 gün kalabiliriz sonrası ne olur bilmiyorum. Rutinlerimiz ne kadar kıymetliymiş eve girebilmek yatağında yatmak sıcak duş almak dolabını açabilmek paha piçilemezmiş. Çok yıpratıcı ve üzücü herşey. Ailemdende uzağım riskli gebelikte var hastanede tekim kendimi çok çaresiz ve yalnız hissediyorum 😔🥺😢 duygularım hormonlardan dolayı tavan modum çok düşük. Oğlum 40 günlükkende depremi yaşadım şimdi de yaşıyorum. Evde bulunmuyor.

X