2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benimde aynı hatta göbek deliğimin çevresi hep çatladı sipsivri. İlk gebeliğimde bu kadar büyük değildi karnım yayvandı. Cinsiyet aynı ama gebeliklerim çok farklı
Benim de öyle cinsiyet aynı ama bu sefer göbeğim daha büyük. Doktorum bunu ikincide karın kaslarının gevşek olmasından kaynaklandığını söyledi.

Benimde aynı hatta göbek deliğimin çevresi hep çatladı sipsivri. İlk gebeliğimde bu kadar büyük değildi karnım yayvandı. Cinsiyet aynı ama gebeliklerim çok farklı
Benim de ilk hamilelelikte hiç çatlak yoktu, bu hafta banyo da baktım yanlarım ve göbek çevremde kırmızı çizgiler oluşmuş

Bende sancı falan yok valla arada acıyor iste karnım o kadar ona da aman aman sancı diyemem😂 Zaten hiç hamile değil gibiyim karnım iyice düştü gece de mışıl mışıl uyuyorum nasıl 9 aylık anlamadim😂
Valla maşallah diyelim sana o zaman 😂😂 benim gündüzümde gecemde ağrılarla geçiyor 🤦‍♀️

Sezeryan falan olursa 20 uzeri tabii... Benimki normal dogum arti sunnet. Zorunlu sezeryan olabilir sonucta. Istege bagli daha yuksek...
Sünnet icin herhangi bir çocuk doktoru ile görusup fikir aldiniz mi biz cok kararsiz kaldik esimle 3 aylikken mi hemen mi yaptirsak diye

Polatlıda 2 doğalgazlı eşyalı ev bulundu yarın gidip bakıcaz ona göre karar verecez. Merkezde ev yok ne yazık ki. Bilkent şehir hastanesine gidicem. Bugün çam sakuraya gittim çok çok iyiydi hem doktorlar hem de hastane. Özel hastaneden bile iyiydi öyle söyleyeyim. Karın çevremiz baya gerilemiş
Canım ben doğumu çam sakurada yapıcam herkes çok memnun oradan seninde memnun kalmana sevindim. 😘😘

Ben depend almadım lohusa pedi de almadım sonrası için de orta yoğunluk için elimde orkid var..
bu işin gerekeni nedir? Beni aydınlatır mısınız🙏🏻😁
Kuzu mesajına şimdi denk geldim depend mutlaka al sezo olursa zaten eğilip kalkmakta zorluk olacağı için depend kolaylık oluyor. İlk günler depend sonra normal pede geçtim ben. Tekrar söylüyorum depend şarttır 😅

Sünnet icin herhangi bir çocuk doktoru ile görusup fikir aldiniz mi biz cok kararsiz kaldik esimle 3 aylikken mi hemen mi yaptirsak diye
Okudum, izledim ve etrafimdakilerin fikrini aldim. Bebek saglikli 7 gun icinde yapilmasini oneriyorlar. Eger bebegi uygun gorurse doktor, ertesi gun Anne taburcu olurken sunneti de yaptirmayi oneriyor cogu. 24 saat icinde bebegin saldigiladigi bi sey varmis ve aci duymuyor ve hizli iyilesiyormus...

Kuzu mesajına şimdi denk geldim depend mutlaka al sezo olursa zaten eğilip kalkmakta zorluk olacağı için depend kolaylık oluyor. İlk günler depend sonra normal pede geçtim ben. Tekrar söylüyorum depend şarttır 😅
Kesinlikle sart. Yoksa o acilar icinde bi de disari cikti mi uzerime gecti mi vs dusuncesi olmuyor. Ben paket bitenedek kullanmistim. Sonra kotex gece gectim. Yaz olunca tabii depend biraz zorluyordu simdi hava soguk daha rahat olur...

Okudum, izledim ve etrafimdakilerin fikrini aldim. Bebek saglikli 7 gun icinde yapilmasini oneriyorlar. Eger bebegi uygun gorurse doktor, ertesi gun Anne taburcu olurken sunneti de yaptirmayi oneriyor cogu. 24 saat icinde bebegin saldigiladigi bi sey varmis ve aci duymuyor ve hizli iyilesiyormus...
Teşekkür ederim. Bizde tekrar bir degerlendirelim herkes farkli birşey söylüyor çünkü

Hastane çantamı hazırladım kızlar gerçi daha eksikler var ama yinede yerleştrdim elimde olanları. 3 takım koydum kendime birde kalın polar sabahlık. İnşallah yeterli olur. Çok kanama oluyormuş 😕
Bu arada kabin boy valizim vardı sığamadım valla bebeğimin battaniyeler dışarda kaldı biraz. Anne bebek çantasınıdıda götürürüm büyük ihtimal. 😁
Benimde sığmadı valla canım anne çantasınada koydum 🤭🤭 battaniyeler dışarda kaldı dediğin gibi yalnız değilsin 😄😂 30. Haftada hazırlamıştım duruyorlar hazır bir şekilde beyfendinin odasında 😌 sağlıkla gelsinler inşallah 🙏🙏😘

Eklentiler

• IMG_20230215_154621.jpg
    IMG_20230215_154621.jpg
    85,2 KB · Görüntüleme: 106
4.cocugum canım erkekte takdiginin farklı modelini yurtdışından getirtmistim aşırı memnun kalmıştım çok benziyor bu ona.Klasik baglamali olanda ablm kullanmıştı cok rahattı hem bebek huzurlu hemde ağırlığı eşit dağıttığı için seni yormuyor bu sefer 2 tane de bundan aldım .Yani şuan kullandiklarimi gönderdim.İnsaallah işine yaryarar
Çok çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için🙏🏼🙏🏼

İyi geceler kizlar,bugun canim cok sıkkın. Sanki kimse beni anlamiyormus gibi,sizinle paylasip dertlesmek istedim.Malum depremden dolayi kayinvalide,gorumce cocuklariyla bende,kalabaligiz,annem de istanbulda bugun doguma gelemeyecegini soyledi😔 Ev kalabalik kizim ben de, onlar da rahat edemezler dedi.İlk dogumum aklima geldi,lohusalik cok fenaydi,ayni seyleri yasamaktan korkuyorum😔

Bende 40 gününü doldurmadan yaptırmıştım ilk oğlumu çok memnun kalmıştım 2. Oğlum 3 yaşını yeni doldurdu fırsatımız olmadı hiç iyi olmadı artık büyümesini bekleyecegiz,nasip olmadı vardır bunda da bir hayr.

İyi geceler kizlar,bugun canim cok sıkkın. Sanki kimse beni anlamiyormus gibi,sizinle paylasip dertlesmek istedim.Malum depremden dolayi kayinvalide,gorumce cocuklariyla bende,kalabaligiz,annem de istanbulda bugun doguma gelemeyecegini soyledi😔 Ev kalabalik kizim ben de, onlar da rahat edemezler dedi.İlk dogumum aklima geldi,lohusalik cok fenaydi,ayni seyleri yasamaktan korkuyorum😔
Çok üzüldüm Rabbim en kısa zamanda hayırlı bı çözüm versin.Eger evde yer varsa bu kadar kalabalık içinde iyi geleceğini düşünüyorsan annene ısrar et sonuçta birkaç ay kalmayacak veya bu durum biden fazla kes olmayacak birkez yaşayacaksın kendini iyi hissetmen gerekiyor.

🥰🥰🥰
Aldım bugün, hatta tek kullanımlık regl külodu da aldım 🤨😁

Kızlar bir şey danışmak istiyorum size. Benim bulunduğum şehirde bir tane özel hastane var ocaktan önce 10 bin tl civarı olan sezaryen doğum ücreti su an 21 bin tl olmuş. Sağlıkçı indirimiyle 18 bin tlye geliyor. Bana aşırı cok geldi bu ücret. Buradaki devlet hastanesinde dogursam istediğim doktorda dogurma ve özel oda imkanım var sizce ne yapmalıyım? Tabi ki özel hastane daha konforlu doktorumdan memnunum vs vs. Ama bu ücret aşırı ucuk geldi bana ya bilemiyorum. Siz olsanız napardınız?
Canım fiyat çok yüksek o paraya bebişe birikim yapsan daha mantıklı gibi. Eğer devlette bu imkanlar varsa orda yapman senin için daha avantajlı olur. Biraz düşün derim canım 😘

Canım benim bir arkadaşım 2 normal doğumun üstüne 3. Sü makat geliş olunca sezaryen olmak zorunda kaldı. Son ana kadar özele gitti ki belki döner ya da dönmesine yardım edilir diye. Sancıları başlayınca Bursa şehir hastanesine gidiyor, ameliyat orada oluyor. Normalde 1-2 gün kalınması normalken 3 günden fazla kaldı hastanede. Özel oda, banyo.. emzirme hemşiresi, bebek bakım desteği.. eve gidersem perişan olurum diye çıkmadı hastaneden. Bana buarada dağa iyi bakıyorlar demişti
Benim doğum yapacağım şehir hastanesinde böyle özel tek kişilik odada doğum yapılıyor banyosu emzirmesi herşeyi var dediğin gibi çevremde memnun kalanda çok. Ablamda orda yapmıştı doğumu gayet iyiydi 👍👍

Kalabalık ayrı bir stres olur zaten sana 😔 Annen gelse biraz kalsa doğumda sanada iyi gelir bence canım. Üzüldüm şimdi inşallah herşey güzel geçer gönlünce olur canım iyi düşünelim iyi şeyler olsun 🙏💕

X