Hastanenin kendi diyetisyenimi yoksa özel bi diyetisyenmi? Ya ben tek tip diyet listesine asla uyamam sürekli canım tatlı istiyor zatenBen varm. Endokrin’e gittim kontrol ediyoruz hergün test yaparak ve diyetisyenin verdiği listeye göre ilerliyoruz.
Aslında tam tahıl yiyorum ama çok stres yapıyorum sanırım onun da etkisi var muhtemelen çünkü yine yüksek çıkacak kafasındayım bide yemeği hep minik bi lokma bile olsa tatlıyla bitirmek istiyorumYeşil fasulye şekeri yükseltmez aslında ama ekmeği tamamen kesmen gerekiyor. Çavdar, buğday ya da tam tahıllı ekmek tüketmelisin hatta mümkünse tam tahıllı
Ben de çavdarla buğday ekmeğide biraz yükseltiyo ama bimden aldığım tam tahıllı ekmek hiç yükseltmiyo ve günde sadece 2 dilim yiyorum.
En az 2-3 saatte bir bişeyler atıştırmalısın kuruyemiş ya da meyve gibi ara öğün yap mutlaka eğer kendini çok aç bırakıp yemek yersen şekerin yüksek çıkar.
Pilav,makarna,tatlı hamurişinden uzak dur. Yemeklerinin yanında mutlaka yoğurt olsun yoğurt gerçekten şekeri dengelemeye yardımcı oluyo. Bu şekilde bi dene bakalım yine yüksek mi çıkacak
Afiyet olsun canım güzel günlerde inşallah çok güzel olmuş
Umarım annesi gibi düzenli bi hayatı olurMasallah seninkinin uyku duzeni guzelmisOyle.olsa ben demek sabahlarim karnimdaki hic durmuyor gece hangi saat kalkmis olursam olayim o da uyanik insallah oyle degildir de
Sen onu bi de bize sor yapma kısmı kolay mı zor muÇok doğru söylemiş çocuk yapmada hiç sıkıntı yokönemli olan sonra ki süreç bi şekil de halledicez artık ilk tecrubeyi atlatınca ikinci daha kolay olur umarım
Ankaradayım ben Kuzum ve araştırma hastanelerinde çok uğraştırıyorlar o yüzden içimden hiç gitmek gelmiyor açlık genelde 70/80/90 civarında çıkıyor sorun yok ama tokluk niye böyle bilmiyorum bide yulaf mı yazmışım yufka ekmek yazmak istemiştim ama az zaten bir el büyüklüğünde parçadır yaniÖnce dahiliye, sonra diyetisyen canım. Dahiliye diğer bölümlerden de görüş alıp ona göre diyetisyene not gönderiyor çünkü. Fakulte gibi araştırma hastanesine gidebilme gibi ihtimalin varsa çok daha iyi olur çünkü dahiliye direk diyabet bölümüne geçiş yaptırıyor onlarda baya ilgileniyorlar genelde hamilelik olunca.
Tokluk 170 yüksek ama açlık kan sekeri kac cikmisti o da yüksek çıkmış ise yemekten sonra 170 görmeniz normal. Fakat normalde y.faslye cacık ve az yulaf o kadar yükseltmez gibi geliyor bilemedim
Cok aman aman yuksek degil ama sinirda takip etmekte fayda var.Bugun seker olcum cihazini okula goturecegim,ozellikle ikinci saatleri sıkı takip edecegim.Benim doktorum ikinci saat konusunda cok takintili demekki daha onemlibenim de açlık genelde 90 altı çıkıyodu ama birkaç gündür 95-100 çıktığı oldu
tok karnına 1.saat de 100-120 arası idi.o da bikaç gündür 130-140 arası çıkıyo
Yapması zevkli olayına kolay demek istemiştimAfiyet olsun canım güzel günlerde inşallah çok güzel olmuş
Umarım annesi gibi düzenli bi hayatı olurYoksa tık
Sen onu bi de bize sor yapma kısmı kolay mı zor muAyseee1987 di mi
Tamam canım sağolDerin sularda yüzme boşver milletin dertlerini
Oyy yerim piyanolandi bizim bebelerüzerinde oynadıkları günleri de görürüz inşallah
Dün babymallda 280 liraya düşmüş aldım hemenFisher price lar manyak pahalı 600-700 liraya daha önemli biseyini alırım dedim
İnşallah canım çok kipirdak zaten artık neresi nerede takip edemiyorum
Beni de ekle o listeyetenis topunu sırtımda gezdirmekten bi hal oldum
Sağol canım amindik şekilde dizmek istersen 50 adeti dizemezsin ama içine normal şekilde atabilirsin yani boş durmaz canım dursa nolucak sen ihtiyacına göre al gözüne çok boş gelirse içine badem şekeri falan alir atarsin dolar
Evet hastanenin diyetisyeni. İlk hafta zorluyor ama sonra alışıyorsun hiç zorlamıyor sadece acaba bebek kilo alıyor mudur vs sitresi oluyor o kadar.Hastanenin kendi diyetisyenimi yoksa özel bi diyetisyenmi? Ya ben tek tip diyet listesine asla uyamam sürekli canım tatlı istiyor zaten
Aslında tam tahıl yiyorum ama çok stres yapıyorum sanırım onun da etkisi var muhtemelen çünkü yine yüksek çıkacak kafasındayım bide yemeği hep minik bi lokma bile olsa tatlıyla bitirmek istiyorum
İnşallah korunurken 2. Ye hamile kalırız bu duyguyu çok merak ediyorumYapması zevkli olayına kolay demek istemiştimsonraki süreç de ben de sizdenim tüp bebek sürecinde iğnelerimi kullanırken bizim kız süprayzzz yaptı anasının iğne yemesini istiyomuş cimcime bizim bebeler nazlı çıktı kız
Şimdi eşime diyorum ki 3 yıl korumasız rahat rahat hareket ediyoduk doğumdan sonra öyle rahatlık yok ne olur ne olmaz artık diyince morali bozuluyo adamın, bence yine akışına bırakalım diyo
Diyetisyene gidiyorum ben,bire bir listeye uyunca seker cok iyi cikiyor ama arada kacamak yapinca yukseliyor hemen.Dusurmek icin bir sey yemekten cok yukselmemesi icin yemediklerim var,siz neler yapıyosunuz şekerinizi düşürmek için. neler yiyorsunuz.neler yemiyorsunuz
Dimi yaa ben de çok merak ediyorum. Hiç beklemiyoduk kazara oldu diyenleri şaşkınlıkla izliyorumİnşallah korunurken 2. Ye hamile kalırız bu duyguyu çok merak ediyorum
Akisina birakmakYapması zevkli olayına kolay demek istemiştimsonraki süreç de ben de sizdenim tüp bebek sürecinde iğnelerimi kullanırken bizim kız süprayzzz yaptı anasının iğne yemesini istiyomuş cimcime bizim bebeler nazlı çıktı kız
Şimdi eşime diyorum ki 3 yıl korumasız rahat rahat hareket ediyoduk doğumdan sonra öyle rahatlık yok ne olur ne olmaz artık diyince morali bozuluyo adamın, bence yine akışına bırakalım diyo
ben de hep bu şekildeyim.Hastanenin kendi diyetisyenimi yoksa özel bi diyetisyenmi? Ya ben tek tip diyet listesine asla uyamam sürekli canım tatlı istiyor zaten
Aslında tam tahıl yiyorum ama çok stres yapıyorum sanırım onun da etkisi var muhtemelen çünkü yine yüksek çıkacak kafasındayım bide yemeği hep minik bi lokma bile olsa tatlıyla bitirmek istiyorum
İnşallah teşekkürlerHayırlı doğumlarımız olsun inşallah :)
Benim de 2.sezaryen olacak canim aynı durumdayız 32 de gittim 34 te çağırdi, bundan sonra 2 haftada bir muayene dedi. Normal bence, daha geç çağırsa tedirgin olurdum ben pimpirikli olabilirim belki de :)
Ben de geçen gün denk geldim bu torpulere ama bir yorumda bebeğin tenine değince tahriş ettiğini yazmislardi emin olamadım.Kızlar şu törpülerden almayı düşünen varsa indirime girmiş bi ara çok uçmuştu fiyatları haberiniz ola
Bugün iş yeri hemsiresiyle konuştuk 2 hafta sonra gel dediyse git bence her türlü şey olabilir pişman olma dedi. Korkuttu beni o yüzden cumartesi günü için randevu aldım.Canım 34.haftadan sonra özellikle her hafta çağırıyorlar bebek artık büyümüş oluyor hareketli oluyor o zamanlarda dönebiliyor doğum pozisyonuna bunun için de nst ye bağlıyorlar bebeğin ölçüsü için çağırmıyorlar. Kordon takibi yapıyorlar her hafta o da usg den görünmüyor kalp atışından belli oluyor o sebepten de 34.haftadan sonra her hafta nst takibi yapmak istiyor doktorlar. Hiç aksatma git
Bence.
Benimde aynı saatlerde çok hareketleniyorKızlar bu anne karnındaki hareketli saatleri doğduktan sonra da o şekilde mi devam ediyorBenim kızın artık rutini oluştu sanırım sabah 6 da başlıyor kıpırtılar bi yarım saat sonra kesiliyor 9.00-9,30 a kadar sonra tekrar başlıyor. akşam yemeğinden önce hareketsiz oluyor akşam yemeğinden sonra 11 e kadar baya aktif oluyor sonra duruluyor
Bebeğin kilosununevet merak ediyorum ama çok kilolu doğmasını istemiyorum açıkçası doğum daha kolay oluyor çünkü kızım 3150 kg normal doğum oldu doğum anı kolaydı ben kiloluluyum zaten bebek de kilolu olmasın nasılsa doğduktan sonra gak meme guk meme kilo aldırırım ben onaEvet hastanenin diyetisyeni. İlk hafta zorluyor ama sonra alışıyorsun hiç zorlamıyor sadece acaba bebek kilo alıyor mudur vs sitresi oluyor o kadar.
İnşallah korunurken 2. Ye hamile kalırız bu duyguyu çok merak ediyorum
valla bi bize denk gelmedi o kazalarDimi yaa ben de çok merak ediyorum. Hiç beklemiyoduk kazara oldu diyenleri şaşkınlıkla izliyorum
Bu sene arkadaş ve akraba çevremde hamile kim varsa hepsi kazara oldu diyo hayır bu kaza nasıl oluyo anlam veremiyorum
nasip olur mu beeAkisina birakmakBenim ilk kizim tup bebekle oldu diye ikinci de hic korunmadik olursa olur diye,kizim 22 aylikken hamile kaldim,hatta fark ettigimde 9/10 haftalik olmustu bile
yetişkin başlığı da varmış en kötü kendime kullanırım dedim ben deBen de geçen gün denk geldim bu torpulere ama bir yorumda bebeğin tenine değince tahriş ettiğini yazmislardi emin olamadım.
hiç sanmam ama bakalım görücez ileri yıllardaaynen ikisinde de uğrastım, inşallah ikinci sana güzel bir süpriz olur canım :)
Ben farkettiğimde 25. hafta filandı,giderek artıyor mu bilmiyorum.Fark etmem de yemek sonrası basan ağır yorgunluk ve uyku halleri,hızlı kilo alımı ile farkedilmişti.kaçıncı haftada şekeriniz çıkmıştı sizin. hafta ilerledikçe daha mı yükseliyo şeker acaba
Sabah ölçtüğüm şeker değeri bu,yemekten iki saat sonra ölçtüğüm de 115/125 arası oluyor genelde.dikkat etmekte fayda var doğru ama daha neye dikkat edeceğimi bilemiyorum.Elimden geldiğince sağlıklı besleniyorum,mesela bu sabah 120 çıktı açlık şekerimSabah olctugunuz aclik sekeriniz mi 110/115 cikiyor,yoksa ogunlerden once olctugunuz mu? Eger aclik sekerini 8-10 saat acliktan sonra olcuyorsaniz ve bu deger bu araliktaysa yuksek.Bazen ultrason bulgusunda bebekte,kese de su da sikinti olmayabilir bu sekerin olmadigi anlamina gelmiyor,dikkat etmekte fayda var