Önce dahiliye, sonra diyetisyen canım. Dahiliye diğer bölümlerden de görüş alıp ona göre diyetisyene not gönderiyor çünkü. Fakulte gibi araştırma hastanesine gidebilme gibi ihtimalin varsa çok daha iyi olur çünkü dahiliye direk diyabet bölümüne geçiş yaptırıyor onlarda baya ilgileniyorlar genelde hamilelik olunca.Ya ben ne yiyip yememem konusunda kesinlikle bocalamış durumdayım çünkü bu akşam 3/4 yemek kaşığı yeşil fasülye yemeği bir kase cacık çok az yufka ekmek yedim 1 saat sonraki tokluk kan şekerim 170 çıktı ben şoksanırım dahiliyeden önce diyetisyene gitmem gerekiyor deneyimliler yönlendirsin beni lütfen
Benim açlık max90 tokluk max 120 denmişti. Ama cihazdan cihaza değişiyor. Doktorunuz daha iyi bilir tabi isterseniz kontrolde sorun bu durumu size daha net şekilde açıklayacaktirDiğer yandan şeker ölçümüne ilişkin bir şey demek istiyorum.Benim doktorum açlık 120 ti tokluk da 140 geçmesin demişti,bende ölçüm yapıyorum haftalık.Şimdi arkadaşların ölçüm değerlerinde benim doktorumun dediğinin biraz daha altında kalıyor yazlılanlarçünkü benimki açlık 110/115 tokluk 125/135 arası oluyor genelde Neler oluyor
K.doguma değil dahiliyeye bir gidin bence çünkü şeker konusunda ben k.dogumcumdan sorun yaşamıştım kziimda. O konuda çok hakim olamayabiliyorlar malesef.( şekerim yüksekmiş bana gayet normal sorun yok dedi, bebeğin suyu vs fazlalasmis ben başka doktora tesadüfen gittiğimde amniyon sivisinun fazla olduğunu kese capinin orantısız olduğunu ve bebeğe giden kan akiminda sorun yaşandığını öğrendim.megerse hepsinin sebebi sekermis , hemen dahiliyeye gittim ordan diyabet bolumune gonderdiler diyet vs ile tum sorunlar toparlanmisti ) Kaldı ki sizde genetik bir şeker varsa sizin daha sıkı takipte ve daha katı diyette olmanız lazım. Sizi dahiliyeye yonlendirmedi mi? Açlık 110 bence yüksek.Evet kadın doğum doktorum dedi,yani özellikle not almıştım söylediği değerleri ve sürekli gittiğim doktor her defasında soruyor birde değerleri.Acaba ailede genetik şeker sorunu olduğu için mi bu değerleri normal gördü benim için bilmiyorum ama benim değerlerime sorun yok diyor
Bir arkadaşım bu konu ile ilgili şey demişti yılllaaar yıllar önce, şimdi siz öyle deyince aklıma geldi. Çocuğun yapması zevkli , doğurması da büyütmesi de bakmasi da zor diye.Aminn kuzumŞu doğum işini akışına bıraktım diyorum ama zaman yaklaştıkça hem normalden hem sezaryenden de korkuyorum bunu bir an önce yenmem lazım Birinde sancı olayı diğerinde dikiş ağrıları ahhh analık çok zor
Benimde güzel bir masaja çok ihtiyacım varSimdi benim çok ihtiyacım var buna, eşime söylesem yaparmı acaba
Yönlendirmedi doğrusu. Ama sadece bi doktora gitmiyorum kontrol için,iki doktorum var biri devlette biri de özelde.Bebeğin suyu hakkında da konuşmuştuk her iki doktorla kese çapı hesaplamasıyla suyun normal olduğunu her ikisi de söylemişti,kan akımı konusında da aynı şekilde .Tekrardan bu cuma kontrolde bunu konuşayım en iyisi.Diğer yandan elimden geldiğince diyet yapmaya çalışıyorumK.doguma değil dahiliyeye bir gidin bence çünkü şeker konusunda ben k.dogumcumdan sorun yaşamıştım kziimda. O konuda çok hakim olamayabiliyorlar malesef.( şekerim yüksekmiş bana gayet normal sorun yok dedi, bebeğin suyu vs fazlalasmis ben başka doktora tesadüfen gittiğimde amniyon sivisinun fazla olduğunu kese capinin orantısız olduğunu ve bebeğe giden kan akiminda sorun yaşandığını öğrendim.megerse hepsinin sebebi sekermis , hemen dahiliyeye gittim ordan diyabet bolumune gonderdiler diyet vs ile tum sorunlar toparlanmisti ) Kaldı ki sizde genetik bir şeker varsa sizin daha sıkı takipte ve daha katı diyette olmanız lazım. Sizi dahiliyeye yonlendirmedi mi? Açlık 110 bence yüksek.
Masajmı bayılırım, sanırım hepimizin buna çok ihtiyacı var.Benimde güzel bir masaja çok ihtiyacım var
Kuzum çok beğendim afiyetle yiyin@lavenderbrown @dem_dem @missyildiz58masal3487
Kızlar çikolatalar gelmiş tadı kokusu dokusu gayet güzel fazla paralar vermeye hiç gerek yok. Boğazı yakmıyor mis gibi cikolata kokuyor. Tadını da beğendim ben gayet iyi
Beni de sacma bir nedenle bir hafta engellediler. Bosverin canim :) aktif olmak da suc :)Bir derdim var bölümüne yorum yapmıştım ban yemişimengellenmek kötüymüş ya
Derin sularda yüzme boşver milletin dertleriniBir derdim var bölümüne yorum yapmıştım ban yemişimengellenmek kötüymüş ya
Oyy yerim piyanolandi bizim bebelerYazdıklarınızı okudum ve bebek için böyle bir oyun halısından haberim yoktu kızlar.yine sizlere teşekkür ediyorum, iyiki varsınız
Bugun dışarı çıkmıştım hemen aldım, altı üstü sağı solu heryeri oyuncak, çok heyecanlı oluyor yaaa içinde yatıp tatlı tatlı oynayacaklar yavrularımız inşallah
Eki Görüntüle 3192721
Dün babymallda 280 liraya düşmüş aldım hemenKuzucum çok para verme, işini görecek gibi olması yeterli. Soyle bir gerçek var her bebeğin kullanim süresi farklı mesela biz 1.5 yaşına kadar kullandık ama sadece piyanoyuhali şeklinde genel olarak emekleyene kadar. Ve her bebeğin emekleme zamanı farklı kimi 6 Aylık hafif hafif başlıyor kimi daha geç. Mesela benim kziim 9 Aylik emeklemeye başladı tam 10 gün sonra direk ayağa kalkıp yürüdü. Aslında hali kullanımı cocukla ilgili nasıl diyim dönmeyi öğrendiğinde hali üstünde sabit duramiyorlar done done odanın diğer ucuna varabilir kaldı ki 6 aylık gibi oturmaya başlayınca artık yatmak istemiyorlar zaten işte o zaman o çıkan piyano kısmı çok işe yarıyor oturmayı keşfedince yatisa gecmeleri biraz zor oluyor
İnşallah canım çok kipirdak zaten artık neresi nerede takip edemiyorumDöner canım hiç merak etmebenim kziim tam 36.5 ile 38 hafta arası dönüş yapmıştı. İlk dönüşü 36.5 son dönüşü 38 oldu biraz fazla döndü yani
Beni de ekle o listeyeBenimde güzel bir masaja çok ihtiyacım var
Sağol canım aminKuzum çok beğendim afiyetle yiyinBende sipariş vericem 50 adet vermek istiyorum. Bizde çok misafir olmaz. Ama kutu boş durur mu acaba?
Aaa bildirimi farketmemişim , ben de yarın Lara Anadolu hastanesinden güncel fiyatı öğreneceğim. Doktorum yılbaşında Vitaleye geçti, 36 da yanıma gelebilirsin dedi. Vitale doğum ücreti 8.500 tl :) kararsızım çok, sizin de bilginiz olsun diye yazayım dedim.Merhaba,ben memoriala gidiyorum. Dogum ucretini yilbasindan once sorduğumda 9250 demislersi ki dr una göre fiyat değişiyor zaten. Yilbasindan snra sormadim sonraki randevuda soracağım. 13-14bin olmustr diye tahmin ediyorum
Canım 34.haftadan sonra özellikle her hafta çağırıyorlar bebek artık büyümüş oluyor hareketli oluyor o zamanlarda dönebiliyor doğum pozisyonuna bunun için de nst ye bağlıyorlar bebeğin ölçüsü için çağırmıyorlar. Kordon takibi yapıyorlar her hafta o da usg den görünmüyor kalp atışından belli oluyor o sebepten de 34.haftadan sonra her hafta nst takibi yapmak istiyor doktorlar. Hiç aksatma gitAyy hadi hayırlısısağlıkla gelsin inşallah. Ben de geçen hafta muayene olmuştum 2 hafta sonra gel dedi 34 haftalık olacak yani ben 35'te mi muayeneye gitsem diye düşünüyorum. Zaten mecburi sezaryen olacak çok erken erken çağırıyor fazla pimpirikli. Ben de ikinci olduğundan sanırım fazla rahatım işe de gidiyorum biraz ondan erken çağırıyor galiba ama aksi hiç bir durumum yok ki. Her şey çok yolunda ve normal.
Sabah olctugunuz aclik sekeriniz mi 110/115 cikiyor,yoksa ogunlerden once olctugunuz mu? Eger aclik sekerini 8-10 saat acliktan sonra olcuyorsaniz ve bu deger bu araliktaysa yuksek.Bazen ultrason bulgusunda bebekte,kese de su da sikinti olmayabilir bu sekerin olmadigi anlamina gelmiyor,dikkat etmekte fayda varYönlendirmedi doğrusu. Ama sadece bi doktora gitmiyorum kontrol için,iki doktorum var biri devlette biri de özelde.Bebeğin suyu hakkında da konuşmuştuk her iki doktorla kese çapı hesaplamasıyla suyun normal olduğunu her ikisi de söylemişti,kan akımı konusında da aynı şekilde .Tekrardan bu cuma kontrolde bunu konuşayım en iyisi.Diğer yandan elimden geldiğince diyet yapmaya çalışıyorum
Benim hapis 24 saat sürdü o da kocamın izin gününe denk geldi :) :)Beni de sacma bir nedenle bir hafta engellediler. Bosverin canim :) aktif olmak da suc :)
Bana teklifleri Aralık ayında çıkışını yapalım tazminatını verelim ocakta tekrar girişini yapalım.. Ben kabul etmedim doğum param yanmasın diye. Danışıklı dövüş gibi bişey oldu yani aralıkta çıkarmayın illa çıkartacaksanız bütün izinlerim bitince çıkartın dedim bende.. Onlarda 2023 tazminatı vermek istemedikleri için ilk başta kabul etmediler düşünüp taşınalım tarzı birşey oldu sonra karşılıklı anlaştık tmm dedim. 2023 te çıkartacaklar toplam hakedişim neyse onu yatıracaklar ben içerisinden 2022 de hakettiğimi alıp kalanını onlara elden vereceğim. izinlerim bittikten sonrada istediğim zaman gelip çalışabilirmişm. (Ama ben birdaha gelmeyi düşünmüyorum). Maksat sadece hakların birikmemesi. Daha önce bunu 5 yılı dolduranlara çok yaptılar..6 yıl emek veriyorsunuz sonra hooop siz çok uzun süre kaldınız bir girdi çıktı yapalım bakalım modu. Bu kadarda olmaz ya. Valla çok sinir oluyorum. Benim patron şey yapmıştıbenim doğum yaptığım zaman pandemi çok yoğundu kurumu kapatmıştı bakanlık, bizde kısa çalışma ödeneği alıyorduk sonra demesin mi kçö den aldıklarını tazminata say dediler kabul etmedim tabikide bakalım şubat ayında yeni duruşma sabırsızlıkla bekliyorum bende
Keşke herkes işini hakkıyla yapsa, çalışana hakkını verse ama nerdeee.... ama şeyi anlamadım izinler bittikten sonra ayrilqcaksiniz ama 2022 yılını nasıl baz alarak hesaplayabilirler ki öyle birsey yapabiliyorlar mi sonuçta doğum iznine çıkana kadar olan kısmı hesaplamak zorunda.
Benimki sınırdaydı canım ben diyetisyenle devam ediyorumKızlar şekeri sınırda çıkıp diyet yapan varmı aramızda ? Uzmandan destekmi alıyorsunuz nasıl yol alıyorsunuz ?