2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben farkettiğimde 25. hafta filandı,giderek artıyor mu bilmiyorum.Fark etmem de yemek sonrası basan ağır yorgunluk ve uyku halleri,hızlı kilo alımı ile farkedilmişti.
şeker ölçümleri yaptığınızda 25 -26-27.haftalar ile şu anki haftan arasında değişiklik var mı şeker ölçümlerinizde

valla bi bize denk gelmedi o kazalar :KK70:

nasip olur mu bee :KK70:

yetişkin başlığı da varmış en kötü kendime kullanırım dedim ben de :KK70:
Ben aldım törpiden canım çok güzel bir sürü başlığı var zaten tırnak makasından daha kolay geldi bana açıkçası dediğin gibi yetişkin başlığını kendimizde kullanırız en kötü 😀

Çikolatamız geldi teyzeleri sağlıkla yemek nasip olsun❤️🙏🏻

Eklentiler

• 1B041482-9A29-4005-A46F-19C17F5D39A9.jpeg
    1B041482-9A29-4005-A46F-19C17F5D39A9.jpeg
    91,4 KB · Görüntüleme: 90
Sabah ölçtüğüm şeker değeri bu,yemekten iki saat sonra ölçtüğüm de 115/125 arası oluyor genelde.dikkat etmekte fayda var doğru ama daha neye dikkat edeceğimi bilemiyorum.Elimden geldiğince sağlıklı besleniyorum,mesela bu sabah 120 çıktı açlık şekerim 🙁 Doktorla görüşeceğim bu cuma,yeniden bir yıl çizmem gerek sanırım
çok uzun saatler aç kalıyormusun canım, bir de su tüketimine dikkat ediyormusun

Yapması zevkli olayına kolay demek istemiştim🙈🙈🙈 sonraki süreç de ben de sizdenim😬 tüp bebek sürecinde iğnelerimi kullanırken bizim kız süprayzzz yaptı anasının iğne yemesini istiyomuş cimcime🤣 bizim bebeler nazlı çıktı kız🤭
Şimdi eşime diyorum ki 3 yıl korumasız rahat rahat hareket ediyoduk doğumdan sonra öyle rahatlık yok ne olur ne olmaz artık diyince morali bozuluyo adamın, bence yine akışına bırakalım diyo🤣🤣
Oğlumu cok.istemistim eşim de varikosel varmis. Neyse cok hasret kalmadan hamile kaldim nasil sevindim nasil anlatamam.halen o gunu hatirladikca icim bir hos oluyor😁Bunda ise korunurken tamamen istemeden oldu nasil ağladim nasil😂Allah hemen vermiyor uzuluyoruz hemen veriyor yine uzuluyoruz😂Kendine mukayet ol ilkinde zorlukla hamile kalanlarun 2. ler cok aceleci hemen genelde hamile kaliveriyorsun😁

Bana teklifleri Aralık ayında çıkışını yapalım tazminatını verelim ocakta tekrar girişini yapalım.. Ben kabul etmedim doğum param yanmasın diye. Danışıklı dövüş gibi bişey oldu yani aralıkta çıkarmayın illa çıkartacaksanız bütün izinlerim bitince çıkartın dedim bende.. Onlarda 2023 tazminatı vermek istemedikleri için ilk başta kabul etmediler düşünüp taşınalım tarzı birşey oldu sonra karşılıklı anlaştık tmm dedim. 2023 te çıkartacaklar toplam hakedişim neyse onu yatıracaklar ben içerisinden 2022 de hakettiğimi alıp kalanını onlara elden vereceğim. izinlerim bittikten sonrada istediğim zaman gelip çalışabilirmişm. (Ama ben birdaha gelmeyi düşünmüyorum). Maksat sadece hakların birikmemesi. Daha önce bunu 5 yılı dolduranlara çok yaptılar..
İşte ülkenin hali sistemin açığı kontrol yok birşey yok olan işçiye oluyor.
Çocuğuma bakacak kimse yok annemde kaynanamda çalışıyorlar ben zaten süreç sonunda güvenilir kimseyi bulamazsam çıkarım diyordum. Bir nevi işimizede geldi eşimle. 60 bin liraya yakın tazminat alacağım birde 8 ay işsizlik alacağım yani en azından 2 yaşa kadar kafam rahat olur.
Ama yinede böyle birşeyle karşılaşmak canımı çok sıktı.
Canım demek istediğim böyle pazarlık yapmaları vs felan hoş değil. Yazmışsınız ya 2023 tazminatı vermek istemediler diye onaydi sitemim aslında hakkınız neyse onu kuruşuna kadar alın mutlaka..
Kendiniz büyütmeniz iyi oluyor. Bende devam edecektim işten çıkarttılar benimde işime geldi (tabi haklarımı tam verseydi) işsizlik vs aldım, 2 yaşında ise dönerim dedim hoooop 2 yaş gelmeden 2. Bebis geldi 😊 şimdi onunla da kızımla ilgilendiğim gibi ilgilenir sonra bakarım iş hayatına ne yapabilirim diye🙄

Sabah ölçtüğüm şeker değeri bu,yemekten iki saat sonra ölçtüğüm de 115/125 arası oluyor genelde.dikkat etmekte fayda var doğru ama daha neye dikkat edeceğimi bilemiyorum.Elimden geldiğince sağlıklı besleniyorum,mesela bu sabah 120 çıktı açlık şekerim 🙁 Doktorla görüşeceğim bu cuma,yeniden bir yıl çizmem gerek sanırım
Tokluk sekerin iyi aslinda ama aclik yuksek gibi,mutlaka bir uzman destegi almalisin,eminim duzene girecektir,stres yapma yoksa daha cok yukselir.

Canım eğer 2 seneden fazla çalıştıysan iş yerinde atılan imzaların hiç bir geçerliliği olmuyor. Mahkemelerde her zaman işçiden yana. En yakın arkadaşım bilir kişi ve bu davaları alıyor hep. Hesap uzmanı normalde. Buna benzer sıkıntı yaşamıştı kesinlikle 2 seneden sonra atılan hiç bir imzanın işçi aleyhine etkis olmuyor. İşçinin hakkını aramaya hakkı vardır. Ve gerçekten de mahkemeler hep işçiden yana bunu da patronlar çok çok iyi biliyor.
Valla bakalım canım 😁 bizde de durum şuan bilirkişide zaten. Dün bilir kişi kendi hesaplaması yapmış ama ona da itiraz edeceğiz şimdi 🤣çünkü benim eli bol patron (!) Dediğim gibi asgari yatırıp, geri kalan maaşı elden verdi yıllarca. Pandemi sürecinde evden çalıştık bir iki ay o zaman o ara farkı bankadan yatirmisti onları sunduk bakalım itiraz ise yarayacak mı.. canım işveren de çoğu şeyi çok güzel çeviriyor ya yalancı tanıklarla vs. Beni 2021 ağustosta işten çıkarttı mesela. Tazminati vericem dedi yarısını yatırdı (kac ay sonra ) gerisini yatirmadi. Kçödenegi aldınız onlara say dedi resmen. Bende mahkemeye verdim. 1 yıl oluyor süreç. Adam ne yapmis 🤣 tüm çalışanlardan imza toplamış ben ise gelmemisim o yüzden çıkartmış bunu sundu belge olarak. Ama öyle bir şey yok. Gerçeği doğumdan sonra ücretsiz izin aldım, (dilekce verdim isleme koymamis) ağustos başında ise başlayacaktım, ise baslamama 1 hafta kalmış eşimi arıyor biz işten çıkartıyoruz deyip aynı gün işten çıkartıyor. Sanki çalışan eşim, ne ihbar var ne birsey kaç yıl çalıştım 1 defa yıllık izin kullanmadım, birde onları kullandım diye göstermiş 🤭yani işlerine nasılsın geliyorsa öyle davranıyorlar. Bakalım bizim son durum ne olacak gerçekten işçiden mi yana göreceğiz 😁

yulaf yükseltmez diye biliyodum ben de. farklı haftalarda 1 er öğün de yedim.şekerim 168 çıktı
Açlık kaç çıktı?
Birde canım yulaf pek yukseltmez ama z.fasulye yükseltebilir. İçine koyduğun yağ miktarı ve soğanları kavurdugun için o çok etkiliyor. Bir dahakine tencereye 2 y.k zeytinyağı ile soğanları kavurmadan yemeği yapıp aynı menuyu tekrar dene, daha düşük çıkacağını düşünüyorum şahsen

Midem çok yanıyor uyku uyuyamıyorum gün içinde bile hic rahat değilim baharatli falan da yemiyorum rennie çiğneme tableti işe yarıyor ama belli bir süre sadece soda falan da 1 tane içiyorum günde asla rahatlamiyor cozumu bulan var mi

Çok doğru söylemiş çocuk yapmada hiç sıkıntı yok🤣🤣🤣 önemli olan sonra ki süreç🤭 bi şekil de halledicez artık ilk tecrubeyi atlatınca ikinci daha kolay olur umarım🥰
Daha kolay ??? Sizi 1 gün bize davet edelim 😄🤣🤣 kolaylığı izleyelim 🤣🤣🤣
Yalnız bizim apartmanda genelde yaşlı teyzeler vs var. Torunları evlenecek yastalar öyle diyim. Genç olarak 5 kişiyiz 😁 5 hanenin 3 tanesinin 2 tane çocuğu var, 1 i Tek çocuk bende 1.5 diyelim 😄daha doğmadı malum.. 2 çocuk olan ailelerin hepsi psikolojik destek alıp ilaç kullanıyor 🤣🤣🤣🤣

çok uzun saatler aç kalıyormusun canım, bir de su tüketimine dikkat ediyormusun
Şahsen benden daha fazla su içen biri olduğuna inanmıyorum 🥲 su ile yaşayan biriyim ben günde 3 litre kesinlikle içiyorum,yaz aylarında bu daha da artıyor.sadece sabah uyandığım zaman uzun süre aç kalmış oluyorum,çünkü bi önceki öğünle sabah kahvaltısı arası 12 saat filan oluyor o da en az.Çok yoğun bir açlık da hissetmiyorum uyandığımda,hamile kalmadan önce alıştırmıştım kendimi aralıklı oruca faydasını hala görüyorum,bünyemi alıştırdım.Sık sık az beslenme olayına çok inanan biri değilim ama kendimi öyle aç bırakayım kafasında hiç değilim hele hamilelikte ☺️

Hastanenin kendi diyetisyenimi yoksa özel bi diyetisyenmi? Ya ben tek tip diyet listesine asla uyamam sürekli canım tatlı istiyor zaten 🙈😞😞😞

Aslında tam tahıl yiyorum ama çok stres yapıyorum sanırım onun da etkisi var muhtemelen çünkü yine yüksek çıkacak kafasındayım bide yemeği hep minik bi lokma bile olsa tatlıyla bitirmek istiyorum😞😞
Canın çok tatlı istiyorsa sebebi şeker 😒 ben çok zor durdum, şekeri komple hayatımdan çıkartmak zorunda kalmıştım kziimda ssdcee şeker de değil mesela limon, mesela yemeklerde yağ kaşık hesabı, pirinç, cips ,kızartma şeker oranı yüksek meyveler....
Ne kadar çok kaçamak yaparsanız bünye o kadar daha fazla şeker tatlı ister.

Ankaradayım ben Kuzum ve araştırma hastanelerinde çok uğraştırıyorlar o yüzden içimden hiç gitmek gelmiyor açlık genelde 70/80/90 civarında çıkıyor sorun yok ama tokluk niye böyle bilmiyorum bide yulaf mı yazmışım yufka ekmek yazmak istemiştim ama az zaten bir el büyüklüğünde parçadır yani 😞😞
Kız yufka çok yükseltir... isterse 1 yudum küçücük olsun hiç farketmez.

Şimdi eşime diyorum ki 3 yıl korumasız rahat rahat hareket ediyoduk doğumdan sonra öyle rahatlık yok ne olur ne olmaz artık diyince morali bozuluyo adamın, bence yine akışına bırakalım diyo🤣🤣
Hadi sizi şimdi biraz korkutayım küçük bir hikaye anlatayım.. 🤣🤣 bizim daha doğrusu annemelrin mahallede bir gün gezerken annemler yaşında (annem o zamanlar 53 yaşında felandi) bir kadın yanında 5 tane cocuk var. Biri 2iz diğeri 3uz araları da pek yok. Annemde ayak üstü laf attı ayy dedi ne güzel torunları gezdiriyorsunuz. Kadın demesin mi onlar benim çocuklarım 🙈🙈 bir utandık bir utandık. Meğerse kadının yıllarca çocuğu olmamış. Tüp bebekler aşılamalar vs hiç tutmamış. Sonra son kez tüp bebek deniyorlar tutuyor 2iz. Neyse tabi bunlar rahat doktor demiş tedavisiz olmaz vs diye. Tabı 39-40 li yaşlarında ikizleri olmuş kadının. Tabi bunlar rahat nasıl olsa olmuyor diye Sonra kadının bir gün karın ağrıları vs çok oluyor doğru doktora, demiş menopoza girdim o yüzden bu ağrı zaten çocukta olmuyor ya ihtimal dahilinde değil 🤭🤭 bir ultrason kontrol hooop 4 aylik 3 lere hamile teyzemiz 😄😄😄🤣 ben kendimi menepozlu sanırken megerse hamileymis kadın. Sonuç yıllardır tedavi oldu olmadı sonrasında 40 li yaşlarında 5 cocuga bir anda sahip oldu 🤗o yüzden işi şansa bırakma bence canım, eğer düşünmüyorsan başka cocuk tabi...

X