2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Derin sularda yüzme boşver milletin dertlerini 😂

Oyy yerim piyanolandi bizim bebeler 🤩 üzerinde oynadıkları günleri de görürüz inşallah 🥰

Dün babymallda 280 liraya düşmüş aldım hemen 😂 Fisher price lar manyak pahalı 600-700 liraya daha önemli biseyini alırım dedim 🤭

İnşallah canım çok kipirdak zaten artık neresi nerede takip edemiyorum 🤭

Beni de ekle o listeye 🥴 tenis topunu sırtımda gezdirmekten bi hal oldum 😆

Sağol canım amin 🙏 dik şekilde dizmek istersen 50 adeti dizemezsin ama içine normal şekilde atabilirsin yani boş durmaz canım dursa nolucak sen ihtiyacına göre al gözüne çok boş gelirse içine badem şekeri falan alir atarsin dolar
İnşallah canım Amin 🙏 Hepimizin piyanolu halısı mı olacak 🙈🤣çok komiğiz ya, şu iyiymiş diyorlar hooppp hemen koşa koşa gidip alıyoruz😅 Mart anneleri farkı😍😍
Vallahi burda okumasam ben bunu görsemde anlamazdım, dikkatimi çekmezdi.

off ya zor mu döner diyosun :KK70: ne güzel baş aşağıydı şimdi yan gelmiş yatıyor zilli
benim doktorum 37 ye kadar dönecek yer buluyorlar dedi 32 de gittiğimde canım o yüzden stres yapma daha çok döner önemli olan o son dönüş :halay: :KK70:
Kızlar bizim de isimli takımımız geldi 😍 Giydirmek için sabırsızlanıyorummm🙃
çok tatlış olmuş Rabbim sağlıcakla giydirmeyi nasip etsin canım :KK200:

Merhaba kızlar nasılsınız hepiniz. Bugün doktor kontrolüm vardı 34+0
2445 kg 47cm olmuş bizimki:))
Doktor doğum için dün verdi 16 Şubatta sezaryen olacağım erken gelmezse tabi o zamana kadar. Nstm de öyle doğum olacak bir sancın yok hafif dedi. Zaten bu saatten sonra da korkma dedi gelse de sezaryenle doğumunu yaparız dedi.her gafta nst ye gireceğim artık. Bi tuhaf hissettim 1 ay sonra 4 kişi olacağız artık. O an hala hazır değilmişim gibi hissettim kendimi. Bilmem ki.
minseo minseo sen nasıl oldun kuzum yazamadım hiç.
ay maşallah canım nasılda büyümüş bakalım bende 35 de gideceğim tekrar senin zaman da çok az kalmış Rabbim sağlıcakla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah :dua:
Kızlar benim de bugun kontrolüm vardı 32+4deyim. Kilomuz 2150gr boyumuzda 45cm çok şükür suyumuz artık fazla değil normal seyrinde devam ediyor diyetler işe yaradı😬 kilomda 55 çıktı şuana kadar 9 kilo almışım🥰
Benim inatçı kız başını yine plesantaya dayamış göstermedi kendini😄 sabah akşam horon tepen bebe doktorun odasına girdiğimizde durdu çıktığımız gibi de hareketlendi🤣
Doktorum diyetimi kesinlikle bozmamamı bu şekilde devam etmemi istedi, dün bi hastası diyetine hiç uymadığı için sıkıntılı bi durum yaşamış onu anlattı o yüzden lütfen çok dikkat et özellikle açlık kan şekerini her gün ölç ve 90ı geçmesin dedi.
Son zamanlarda biraz salmıştım ama şimdi sıkı sıkı diyete devam edicem.
Bu haftalarda ilişki kesinlikle önermedi 37.haftaya kadar olmasın dedi bu sıralar olursa kanama yaşayabilirsin dedi. Biz de zaten kanka gibi takılıyoduk🤭🤭

Doğum ücretleride normal 9.500₺ sezeryan 14.000₺ isteğe bağlı 25.900₺😳 normal doğumdan korkuyodum ama o kadar para verip sezeryanda olmak istemiyorum o yüzden akışına bıraktım.
Haftaya nst ye girmeye başlıcam ve artık her hafta kontrole gidicem. Tahmini doğum tarihim 6 mart görünüyor.
Allahın izniyle az kaldı kızlar inşaAllah hepimiz sağlıcakla minnoşlarımıza kavuşuruz🤲🏻🥰❤️
Maşallah canım herşey yolunda ne güzel artık zamanımız az kaldı minik kuş da büyümüş :nazar:
Bir derdim var bölümüne yorum yapmıştım ban yemişim 🤣 engellenmek kötüymüş ya :KK34:
hoşgeldin canım merak ettik seni neyseki uzun süreli olmamış :KK70:

Attığın imzayı doğum öncesinde imzayı atmazsam zorla işten çıkaracaklarını söylediler mecbur kaldım zorla attirildim 🫣 karşı taraf cirkeflesirse yapacak bir şey kalmıyor bazen...
Benimde başımda bu bankaya asgari yatıp kalanını elden vermeleri durumu. Kanıtlamak gerçekten meşakkatli ve uğraştırıcı. Birde şahit isteniyor mesela. Bana ben dahil olmak istemiyorum diyenler artık ne hikmetse patron tarafından şahitlik yaptı ve duruşmada namus ve şeref üzerine yemin edip yalan soylediler en çokta ona yanarım mesela... 😒
Canım eğer 2 seneden fazla çalıştıysan iş yerinde atılan imzaların hiç bir geçerliliği olmuyor. Mahkemelerde her zaman işçiden yana. En yakın arkadaşım bilir kişi ve bu davaları alıyor hep. Hesap uzmanı normalde. Buna benzer sıkıntı yaşamıştı kesinlikle 2 seneden sonra atılan hiç bir imzanın işçi aleyhine etkis olmuyor. İşçinin hakkını aramaya hakkı vardır. Ve gerçekten de mahkemeler hep işçiden yana bunu da patronlar çok çok iyi biliyor.

Kızlar bu anne karnındaki hareketli saatleri doğduktan sonra da o şekilde mi devam ediyor :KK70: Benim kızın artık rutini oluştu sanırım sabah 6 da başlıyor kıpırtılar bi yarım saat sonra kesiliyor 9.00-9,30 a kadar sonra tekrar başlıyor. akşam yemeğinden önce hareketsiz oluyor akşam yemeğinden sonra 11 e kadar baya aktif oluyor sonra duruluyor :KK70:
Valla saat tutmadım ama sabah öğlen akşam sürekli oynuyor çok kuvvetlendi uyumuyor sankş hiç. Gece bazen uyanıyorum o da uyanık göbeğimin şekli şemali bozuldu canımı acıtıyor bazen hafif ama çyle dayak yer gibi değil tabiki de :))) ama 2 gündür inanılmaz kuduruyor eşim diğer koltuktan izliyor resmen yılan gibi sürünüyor diyor 🤣🤣

Dune gore daha iyiyim canim.Gece uyumadan corba falan ictim parol ictim ilk defa uyumusum ama basim beynim degisik yarina anca daha iyi topralanmis olurum.Sagol canim sordugun.icin cok dusuncelisin❤
İyi bari canım kolaylıkla atlat inşallah 🙏 Hamileyken hasta olmak çok zor 🥺
Valla saat tutmadım ama sabah öğlen akşam sürekli oynuyor çok kuvvetlendi uyumuyor sankş hiç. Gece bazen uyanıyorum o da uyanık göbeğimin şekli şemali bozuldu canımı acıtıyor bazen hafif ama çyle dayak yer gibi değil tabiki de :))) ama 2 gündür inanılmaz kuduruyor eşim diğer koltuktan izliyor resmen yılan gibi sürünüyor diyor 🤣🤣
Benimki de aynı komando gibi sürünüyor sanki içerde 😂😂😂 Onlara da yazık ufacık yerde büyümeye çalışıyorlar 😆

Emzirme akleti çok kullanılıyor. Hamile kulodu hiç almadım nasıl bir şeydir bilmiyorum ama sezeryan doğum olacaksa mutlaka ama mutlaka yuksek belli kilot almak çok iyi oluyor. Sezeryan kesisi üzerine baskı olduğunda çok can acıtıyor gerçekten, hatta sezeryandan sonra çok uzun süre herseyim yüksek belliydi eşofman şort tayt ne bileyim pantolon vs.
Evet sezeryan sonrası için düşünmüştüm yorumunuz için çok teşekkürler yüksek bel kilot ve emzirme sütyeni listeye eklendi 👍😉🌺

image.jpg

minseo minseo bayıldım harika çikolatalar da gayet iyi teşekkürler arkadaşım😍😍

İyi bari canım kolaylıkla atlat inşallah 🙏 Hamileyken hasta olmak çok zor 🥺

Benimki de aynı komando gibi sürünüyor sanki içerde 😂😂😂 Onlara da yazık ufacık yerde büyümeye çalışıyorlar 😆
Aynen yazık kıyamam yavrucuklara sığmıyorlar içeriye rahatsız oluyorlar artık:))))😅

Kızlar bu anne karnındaki hareketli saatleri doğduktan sonra da o şekilde mi devam ediyor :KK70: Benim kızın artık rutini oluştu sanırım sabah 6 da başlıyor kıpırtılar bi yarım saat sonra kesiliyor 9.00-9,30 a kadar sonra tekrar başlıyor. akşam yemeğinden önce hareketsiz oluyor akşam yemeğinden sonra 11 e kadar baya aktif oluyor sonra duruluyor :KK70:
Masallah seninkinin uyku duzeni guzelmis😁Oyle.olsa ben demek sabahlarim karnimdaki hic durmuyor gece hangi saat kalkmis olursam olayim o da uyanik insallah oyle degildir de

Benim garip bir sekilde birinci saatim iyi ama ikinci saatim yukseliyor dikkat etmedigim zaman😒 senin kac cikiyor?
benim de açlık genelde 90 altı çıkıyodu ama birkaç gündür 95-100 çıktığı oldu
tok karnına 1.saat de 100-120 arası idi.o da bikaç gündür 130-140 arası çıkıyo:KK43:

Kızlar şekeri sınırda çıkıp diyet yapan varmı aramızda ? Uzmandan destekmi alıyorsunuz nasıl yol alıyorsunuz ?
evet canım.ben varım.benim de şeker yüklemesinde şekerim yüksek çıktı.diyetisyen liste verdi.ona uyuyorum ve yürüyüş , bol su. sabah akşam aç ve tok günde 4 kez ölçüyorum.15 günde bir gidip kontrole gidiyorum

Kadin dogum doktorunuz mu diyor? Aclik 110/115 gebeler icin fazla degil mi🤔 dahiliye doktorlari daha iyi bilir sanki.Benim kadin dogum doktorum ikinci saat tokluk 120 nin altinda olsun istiyor,fakat 130'a kadar xikiyor malesef😒
siz neler yapıyosunuz şekerinizi düşürmek için. neler yiyorsunuz.neler yemiyorsunuz

Masallah seninkinin uyku duzeni guzelmis😁Oyle.olsa ben demek sabahlarim karnimdaki hic durmuyor gece hangi saat kalkmis olursam olayim o da uyanik insallah oyle degildir de
benim de öyle gece hep hareketli, gündüz de belirli bir rutini yok :) bakalım doğunca nasıl olacak

Doğum tarihi alanlar olmuş 🥺 heyecanlandım valla,daha dün başladık burda yazmaya yok şekerdi,yok elbiseydi,hazırlıklardı derken yavaş yavaş doğuma yaklaşıyoruz ☺️ Allah herkese sağlıkla bebeğini/bebeklerini kucağa almayı nasip etsin bu arada 🙏
Diğer yandan şeker ölçümüne ilişkin bir şey demek istiyorum.Benim doktorum açlık 120 ti tokluk da 140 geçmesin demişti,bende ölçüm yapıyorum haftalık.Şimdi arkadaşların ölçüm değerlerinde benim doktorumun dediğinin biraz daha altında kalıyor yazlılanlar 😄 çünkü benimki açlık 110/115 tokluk 125/135 arası oluyor genelde 🥲Neler oluyor 😂😂
kaçıncı haftada şekeriniz çıkmıştı sizin. hafta ilerledikçe daha mı yükseliyo şeker acaba

Önce dahiliye, sonra diyetisyen canım. Dahiliye diğer bölümlerden de görüş alıp ona göre diyetisyene not gönderiyor çünkü. Fakulte gibi araştırma hastanesine gidebilme gibi ihtimalin varsa çok daha iyi olur çünkü dahiliye direk diyabet bölümüne geçiş yaptırıyor onlarda baya ilgileniyorlar genelde hamilelik olunca.
Tokluk 170 yüksek ama açlık kan sekeri kac cikmisti o da yüksek çıkmış ise yemekten sonra 170 görmeniz normal. Fakat normalde y.faslye cacık ve az yulaf o kadar yükseltmez gibi geliyor bilemedim
yulaf yükseltmez diye biliyodum ben de. farklı haftalarda 1 er öğün de yedim.şekerim 168 çıktı

Bir arkadaşım bu konu ile ilgili şey demişti yılllaaar yıllar önce, şimdi siz öyle deyince aklıma geldi. Çocuğun yapması zevkli , doğurması da büyütmesi de bakmasi da zor diye. 🙈 analık zor her türlü....
Çok doğru söylemiş çocuk yapmada hiç sıkıntı yok🤣🤣🤣 önemli olan sonra ki süreç🤭 bi şekil de halledicez artık ilk tecrubeyi atlatınca ikinci daha kolay olur umarım🥰

X