2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar tecrübeli annelere sorum var. Sterilize edilecek ürünleri hastane çantasına nasıl koydunuz daha önce ? Göğüs pompası, emzik, biberon vs. ? Şimdiden kaynatıp koysak sorun olur mu son hafta mı yapmalı?🤔
Ben kizimda kumastan canta tarzi bir seyler dikmistim agiz kismi buzgulu,onlara koymustum iyi olmustu

Bı arkadaş daha vardı burda onada yazmistim karpal tünel sendromu çok kötü oluyor ve dediğiniz gibi bilek parmak el hatta gece uyurken kol uyuşuyor parmaklarınıza kan gitmiyor resmen bende de oldu bişey tutmak çok zor ve bunun ilaç ve krem tedavisi başarılı değil sadece kolluklar var eczanede içinde demir oluyor onlar agiryi alıyor ama çıkardığı iz an aynı agrilar ben sıcak kuma gömerek fayda buldum sıcak tutun
O kollukları temin etmem lazım sanırım evet geceleri işkence resmen.dogumdan sonra geçici mi peki 😔

Yani bu kişiden kişiye değişecek bir şey aslında. Daha yeni almaya başlayan arkadaşlar da var hazırlığını bitirenler de var. Benim bitti mesela ekonomi yüzünden yeni yıla bırakmak istemedim. Bir de çalıştığım için son haftalar benim için zor olacaktı. Bugün yikanacaklari ayırdım hafta içi yikayacagim haftasonuna da ütüler çantamı hazır ederim nasipse. Ne alacağın ile ilgili ilk sayfada bi listemiz var onu örnek alabilirsin yol gösterici olur. Şimdiden kolay gelsin.🙏
Canım bende yeni yıla bırakmak istemedim o yüzden herşeyini almıştım. Bugün de kıyafetleri yıkayıp ütüledik koyduk eşimle hastane çantasına. Fazlamı aldım acaba çantaya anlamadım ki daha bezi ıslak mendili koymadan valiz doldu 😂😂 organizerlere koydum daha düzenli olsun valizin içinde diye.

Kızlar göğüs ucu kremini hangi marka aldınız yada almayı düşünüyorsunuz araştıranlar vardır kesin. Lansinoh ve incia arasında kararsız kaldım.
Lansinoh iyi diyorlar genelde bende ondan almayı düşünüyorum canım

O kollukları temin etmem lazım sanırım evet geceleri işkence resmen.dogumdan sonra geçici mi peki 😔
Derecesine bağlı açıkçası cnm orta düzey var hafif düzey var bide ağır düzey var inşallah en agirda değildir onu direk küçük bı operasyonla sinirleri hallediyolar ameliyatı çok kolay ama bebekle olduğumuz için zor dontor yapamadı bana bebeğin küçük diye kolllugu kullan bı sure o iyi gelecektir sonrasında sıcak uygulamalar yap mutlaka taşı ısıtıp tuğla koyabilirsin sıcak kum dediğim gibi çok iyi geliyor

Ay inşallah canım. Çok zorlanıyorum ve bazen kaçırıyorum.sinirimi bozan açlık sabah yuksek çıkması 😐
İnşallah hepimizin düzene girer ne diyelim canım. Uzun lafın kısası anne olmak zormuş gerçekten 😊 Rabbim hepimizin yardımcısı olsun 🌸

Kızlar az önce uzanırken bebeğimin hareketinden dolayı nefesim tamamen kesildi, gözüm karardı, hareket edemedim, eşim de hemen doğrultup ayağa kaldırdı o da çok korktu.
İki göğsümün arası şişti taş kesildi bi an da ilk kez bu kadar baskı hissettim.
Normal bi durum mudur bu acaba şuan hafifledi ama orda ki baskıyı hala hissediyorum😕
Yine olur diye korku içinde bekliyorum şuan. Riskli bişey değilse de böyle bi durumda ne yapılması lazım acaba başına gelen var mı😣

Kızlar az önce uzanırken bebeğimin hareketinden dolayı nefesim tamamen kesildi, gözüm karardı, hareket edemedim, eşim de hemen doğrultup ayağa kaldırdı o da çok korktu.
Normal bi durum mudur bu acaba şuan hafifledi ama orda ki baskıyı hala hissediyorum😕
Yine olur diye korku içinde bekliyorum şuan. Riskli bişey değilse de böyle bi durumda ne yapılması lazım acaba başına gelen var mı😣
Benimde alt tarafa baskı yaptığında nefesimi kesiyor bazen öylece kalıyorum ahhh deyip ürküyorum resmen. İnşallah önemli bir şey değildir canım bazen yapıyorlar ani hareketler bebişler can acıtabiliyorlar 😔🙏

Normaldir inşallah canım. Bebek büyüyüp ağırlaştıkça bizi daha çok yoruyor yaramazlar 🤭 ben şuan bile zorlanıyorum, karnım büyüdükçe nasıl olacak bakalım. Bende alt karın da kasıklar da falan ağrı hissediyorum. Enfeksiyon da geçirdiğim için aşırı korkuyorum yine olursa diye. ☹️ Rabbim şifalar ve kolaylık versin hepimize inşallah 🤲🏻

Kaburgana sert baskı mı yaptı acaba? Umarım önemli bişey değildir, cok geçmiş olsun

ah ah canım bunu özel hastanelere söyle bakalım ne dicekler :KK70: %90 ı ayrıca ücret alıyor almayan çok azdır yani. O zaman kan testlerine de almamaları lazım ama alıyorlar
Aynen hatta bununla ilgili yine bu forumda(yanlış hatirlamiyorsam) bir yerde biri ama kim olduğunu hatırlamıyorum kendisi avukatmis bunun ile ilgili bir olayını paylasmisti. Ondan da istemişler tahlil ücretlerini ama vermeyi reddedip kanunda maddesi mi yokmuş tabi onlar daha iyi bilirler 🙄 o tarzda birseyler olmuş tahlil ücreti vermemiş hiçbirine. Tabi ben bunu okuduğumda daha kızıma hamileydim şimdi ara ki bulasın 🤔 ozeller her türlü istiyor canım çoğu kişi de haklarını bilmediği için hiç ardına bakmadan ödemesini yapıyor, bende dahil, o zaman okudygumda eee yani ben boşuna mı para verdim demiştim 😅

Benimde alt tarafa baskı yaptığında nefesimi kesiyor bazen öylece kalıyorum ahhh deyip ürküyorum resmen. İnşallah önemli bir şey değildir canım bazen yapıyorlar ani hareketler bebişler can acıtabiliyorlar 😔🙏
Aynen öyle canım şu sıralar büyüdükleri için herhalde daha can acıtıcı oluyolar. Tekmeler çok sertleşti. İlk kez böyle nefesimi kesti napıcamı şaşırdım. Bi daha bu kadar şiddetli olmaz umarım😔
Normaldir inşallah canım. Bebek büyüyüp ağırlaştıkça bizi daha çok yoruyor yaramazlar 🤭 ben şuan bile zorlanıyorum, karnım büyüdükçe nasıl olacak bakalım. Bende alt karın da kasıklar da falan ağrı hissediyorum. Enfeksiyon da geçirdiğim için aşırı korkuyorum yine olursa diye. ☹️ Rabbim şifalar ve kolaylık versin hepimize inşallah 🤲🏻
İnşaAllah canım😔 Daha önümüzde 8-10 hafta varken böyleysek ilerisini ben de düşünemiyorum🤦🏻‍♀️ Yatakta dönerken, yttığım yerden kalkarken bile eşimden yardım almaya başladım artık. Dediğin gibi Allah yardımcımız olsun canım🤲🏻 Yeter ki iyi olsunlarda herşeylerine razıyız💕
Kaburgana sert baskı mı yaptı acaba? Umarım önemli bişey değildir, cok geçmiş olsun
Sağol canım önemli bi durum değildir umaırm kontrole gittiğimde doktoruma bahsedicem.
Pozisyon mu değiştirdi diye düşündüm şuan ayaklar aşağıda, kafa yukarıda olunca mı bu kadar şiddetli baskı oldu acaba😕 eşim o an rahatlamam için üstümü tamamen çıkardı o bile o şişliği görünce şok oldu. Bi kaç adım atmaya başlayınca rahatlama geldi, bebek saldı kendini. Benim ki içeriye sığamıyo galiba😄 umarım bi daha böyle şeyler yapmaz annesine💕

Kızlar saka maka 30 lu haftalara geldik ya... 😎
Çok şükür 🙏inşallah hepimiz için vakti geldiğinde bebislerin doğum hikâyelerimiz olacak burada 😀 cinsiyet di yok nub yok ramiz teorisi derken hareketlerin hissedilmesi şimdi büyüyen bebiş baskıları aslında zaman çok da hızlı geçti sağlıcakla kucaklarimiza alalım hepimiz tüm hamileler inşallah 😍

Aynen öyle canım şu sıralar büyüdükleri için herhalde daha can acıtıcı oluyolar. Tekmeler çok sertleşti. İlk kez böyle nefesimi kesti napıcamı şaşırdım. Bi daha bu kadar şiddetli olmaz umarım😔

İnşaAllah canım😔 Daha önümüzde 8-10 hafta varken böyleysek ilerisini ben de düşünemiyorum🤦🏻‍♀️ Yatakta dönerken, yttığım yerden kalkarken bile eşimden yardım almaya başladım artık. Dediğin gibi Allah yardımcımız olsun canım🤲🏻 Yeter ki iyi olsunlarda herşeylerine razıyız💕

Sağol canım önemli bi durum değildir umaırm kontrole gittiğimde doktoruma bahsedicem.
Pozisyon mu değiştirdi diye düşündüm şuan ayaklar aşağıda, kafa yukarıda olunca mı bu kadar şiddetli baskı oldu acaba😕 eşim o an rahatlamam için üstümü tamamen çıkardı o bile o şişliği görünce şok oldu. Bi kaç adım atmaya başlayınca rahatlama geldi, bebek saldı kendini. Benim ki içeriye sığamıyo galiba😄 umarım bi daha böyle şeyler yapmaz annesine💕
Canım evet büyüyorlar ve pozisyon değiştirirken dönerken falan can acıtıcı oluyor. Sığmıyorlar sıpalar artık 😂🤭 Bende sağa sola dönerken eşimden destek alıyorum. Zaten bu aralar pek doğru düzgün uyuyamıyorum dön o yana dön bu yana pek uykumu alamıyorum tuvalete gitmekte cabası geceleri. Az kaldı inşallah yavrularımıza kavuşmaya 🤭🙏🌸

Canım bende yeni yıla bırakmak istemedim o yüzden herşeyini almıştım. Bugün de kıyafetleri yıkayıp ütüledik koyduk eşimle hastane çantasına. Fazlamı aldım acaba çantaya anlamadım ki daha bezi ıslak mendili koymadan valiz doldu 😂😂 organizerlere koydum daha düzenli olsun valizin içinde diye.
İyi yapmışsın canım neler koydun valizin küçük müydü?
Kızlar saka maka 30 lu haftalara geldik ya... 😎
Geldik valla. İyi ki kışa denk gelmiş şuan bile zorluyor yaz sıcağını düşünemiyorum 🙄
Benim bebiş maşallah bugün pek hareketliydi🙈🧿 ama midem için aynı şeyi söyleyemicem.. şuan yanmadan uyuyamıyorum şurupta fayda etmiyor. 😵‍💫😵‍💫
Dün gece hiç uyumadım desem yeridir sert ve seri hareketler artık iyice belli etmeye başladı kendini

X