2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bir şey soracağım; 32 de hem rapor hem nst için doktora gideceğim fakat dün doktorum neyse nst dışında zaten başka testlerin kalmamış dedi. Özel hastaneler acaba nst için ekstra ödeme alıyorlar mı? Yoksa muayene parası yeterli oluyor mu? Ya da her yalancı kasılmada gidildiğinde ücretsiz nst ye bağlanabiliyor muyuz? Deneyimli annelerin muhakkak bilgisi vardır :-)
İlk gebeligimde gittigim ozel hastane nst icin ayrica ucret aliyordu.

Kızlar arkadaşım sağolsun bana bu anne bebek çantasını almış bayıldım ya içi çok geniş birsürü bölmesi var önünde biberon icin ayrı gözü var ve arkada da bebek arabasına asma aparatı var hala almayan varsa anne bebek çantası şimdi indirimdeymiş bir bakın bence 😍❤️

Kızlar arkadaşım sağolsun bana bu anne bebek çantasını almış bayıldım ya içi çok geniş birsürü bölmesi var önünde biberon icin ayrı gözü var ve arkada da bebek arabasına asma aparatı var hala almayan varsa anne bebek çantası şimdi indirimdeymiş bir bakın bence 😍❤️
Çok güzel canım güle güle kullan benimki de aynı bu model bana da çok kullanışlı geldi içi kocaman :KK71:

Benim karnım epeyce küçük bu görsellere göre ama 30 dan sonra büyüyeceğini düşünürsek sorun yok bence 🎈🎈
Bende küçük diye endişe ediyordum ama kişiden kişiye bayağı değişiyor, bebeğin küçük kalamdığınında bir örneğini vereyim, geçenlerde teyzeme sordum karnım niye küçük sence diye, ben doğuma giderken karnım nerdeyse senin kadardı dedi🤣 kızı şu an kocaman genç kız oldu, üniversitesini bitirdi işini eline aldı fakat bir sorun var boyu 1.80 sevgili bulamıyor :KK70: :KK70:

Çok güzel kullanışlı duruyor, bende buna benzer birşey aldım canım. Umarım kollarıda göründüğü gibi sağlamdır.

Kızlar hamile çekimi yaptırcak olan var mı? 😅 Benim aklımda var bir daha hamile kalmazsam anı olarak kalsın diye 🙈
Ben de giyinir süslenir birine çektiririm diyorum.. eş dost :)

Bizim cadı geçen gittiğimizde göstermedi yüzünü :KK12: İnşallah gösterir foto at bize de :KK70: geçmiştir canım bence 1 kiloyu :)

Evet aceleci bebişler var o_O Amin inşallah vaktiyle gelsinler :KK36:

Valla akşam yorgunluk çıkıyo, sanki biri fişimi çekiyor ben iptal :KK70: Artık işler de yetiştiği kadar napalım :sus:
Valla göstersin diye baya çaba harcadık :KK48: Ben sola doğru yattım falan.. Gömmüş çünkü kafayı minnoş. Ama yandan da olsa görebildik şükür 😍🥰
Yeni seri ellerine 10 tane varmis yeni yollamislar. Ben de soyledim bu dogum esnasinda sikinti olmasin diye mi evet ama bebegi de koruyor bebege de gecer dedi hemsiremiz.Ama icim rahat olmadigindan yaptirmadim. Senin mesajin da bana iyi geldi tesekkur ederim😍😍
🥰 Allah korusun acil bir gerek olduğunda zaten çocuğa da yaptırılır yani. Ben geçen hamileliğimde olmadım tetanoz aşısı. Doktorum da aslında Avrupa'da falan yok hamilelikte gebelik aşısı ama biz hala yapıyoruz, yaptırın aşı takvimine uyalım demişti. Demek istediğim çok çok elzem değil. Böyle bir durum olmasa yine yaptıracaktım ama şimdi yaptırmayacağım sanırım 2. dozu.

Kizlar bu arada diyetisyene gidiyorum hamileligin basindan beri 4.5 kilo almisim.Ben biraz kilolu hamile kaldim🙈 76.5 ile hamile kaldim su an 81 kiloyum.Bundan sonraki surecte hedef en fazla 83 kilo olmak ☺️
Ay maşallah.. :nazar:👏Ben de inşallah en fazla 3 kilo daha alır kapatırım olayı :)
Kızlar ben ateş ölçeri geçen gün e bebekte görüp ombron almıştım ama şimdi bütün anne arkadaşlarım temassız al çok rahat edersin diyorlar. Braun ve wee baby seçenekler arasında ama sanırım braun temassız olanı alacağım gibi. Tecrübeli anneler ne dersiniz?
Ben hep temassız kullandım ve memnumdum canım. Yine temeassız kullanacağım. İyi ki de öyle almışım dedim hep. Uyurken falan hiç rahatsız etmeden ölçülüyor. Bizimkinin markası Wollex'ti. Kendimizi de ölçüp kontrol ediyoruz. Sıkıntı yaşamadık hiç.
Ya bende geçen tartıldım hiç kilo almamışım onu taktım kafaya nasıl almam dedim 12 kilo almışım bu zamana kadar ama 2 haftadır almamışım şaşırdım bebişe gidiyor galiba kilolar artık 🤭😌
Aa bence harika 👏:nazar:Önemli olan bebişin alması zaten. Biz kilo alsak ne olacak :)
Kızlar sizde de şey düşünceleri geliyor mu arada. Bakabilecek miyim? Uyanabilecek miyim? Ya pişman olursam, annemler gittiğinde tek nasıl olacak gibi gibi… 😟😟😟😟
Hiç öyle şeyler düşünme. Annem 40 gün yanımda kalabildi. Sonra hadi bakalım yalnızsın :) Baktık büyttük bir şekilde şükür olsun.. Sana da aniden bir annelik becerisi yüklenecek merak etme 🥰 Her şey 4 4lük olmayacak tabi ki.. ama zaten kim 4 4lük ki.. Dönüp bakınca vay be diyeceksin!! Neler yapmışım ben :KK68:
Benim karnım epeyce küçük bu görsellere göre ama 30 dan sonra büyüyeceğini düşünürsek sorun yok bence 🎈🎈
Evet ya aniden büyüyor. Hatta benim son 2 haftada baya baya kocaman oldu yaaa 🙈 30u da beklemedi. 26da falan devleşmeye başladım 🙈

Canım 27+0 ım geçen cuma gittim 1 kg olmuştu 💛 Seninde öyledir
27+2'de 1.040 gr çıktı canım. 1 kg diyelim yani. Haftasına göre normal dedi ama az mı sanki..? Benim oğlan biraz tontişti de..

Hamilelik imzalarimizda yazan kilo degerinden kontorller de daha fazla cikiyor. Bence 1 kiloyu gecmistir. Benim de 5 ocakta ben de merak ediyorum. Insanin icinde kilo alip buyuduklerini gorunce ayri bir guzel oluyor😍
Tam sınırda ya, ortalama 1.040 gr çıktı bugün. 27+2.
evet maşallah büyüdü iyice kilo aldığını duydukça insan çok seviniyor :dua:

sağolasın canım bakalım inşallah doktorumun verdiği ilaç fayda eder.

1 kiloyu geçmiştir bence canım sağlıklı olsunlarda insan mutlu oluyor onlar kilo aldıkça :KK200::super:
Tam sınırda da olsa geçmiş canım :) 🙏Tabi hata payı da var da.. 1.40 gr çıktı. 27+2. Sanırım biraz alt sınırda ama..
benim kız da 2800 falan doğacak gibi bir his var içimde :KK70: en son kontrolde 1230 duk 28+2 de
Maşallah canım ya iyi çıkmış baya :nazar: Bence 3ü geçer senin minik 🥰🙏
Benim oglum 3900 dogmustu. Ne kadar dogru bilemem 2.lerin yeri 1. lere gore daha genis olurmus ve daha kilo alirlarmis diye sanki sacma bir soylenti😂😂Sacma da olsa diyorum galiba bu daha iri mi olacak ne😂Ama bebek bebekligini bilsin cokta iri olmasin canim🤣🤣
Benimki de 3.900 doğmuştu hem de 38'de. Maşallah daha kalsa giecekmiş :) ama anası da 4.200 doğmuş :KK48::-) Bir de ondan gebelik şekeri çıkmıştı. Onun da etkisi olabilir. Kız erkek olarak da fark eder sanırım ya. Benim bu kız 3'ü geçer mi acaba ya keşke geçse.. Abisine yetişemeyeceği kesin lu anda ama :) Dediğin bizde tutmaz. 27+2 1 kg çıktı. Abisi her kontrolde 2-3 hafta önden gidiyordu. Şimdi baktım da 28 +0'da 30+6 çıkmış maşallah :KK48: ve 1,5 kg çıkmış o zaman.
Bundan sonra az kilo alacakmisiz. Bu durumda sanirim riskli kismi gectik. Acaba 3 kilo gercekci bir hedef olur mu ki... Ben 65.5 falan oldum. Bugun 27+0 dayim. 28.haftaya kadar 8.5 kilo almis oldum. 30a kadar 10 olsa, 2 kg de doguma kadar alsam totalde 12 😍 ahhh super olur🙏🌿
Tam tersi bundan sonra çok kilo alınacak diyorlar aslında. Geçen sefer de öyle dediler bana. Dikkat edince alınmıyor o ayrı da.. Ben son 3 ayda 3-4 kio almıştım geçen sefer ama diyet yapıyordum şeker için. Ay son 4 haftada resmen 2 kilo almışım ben. Hiç de sağlıklı beslenemedim. İnşallah ben değil de bebiş alır bundan sonra. 3 kilo daha almam lazım maks.

Kızlar nasılsınız ? 2 ocakta muayenem var bebişimi çok özledimmm🌸 tecrübeli annelerim benim minnakım 27 haftalıkken 1140 gr dı. Acaba Arya kuşum kaç kilo doğar böyle giderse😀 ve nstnin 32.haftada olduğunu bilmiyodum. Pazartesi tam 31 haftalık oluyorum öbür hafta çağırır mı yoksa gitmişken bakalım der mi

Kızlar bir şey soracağım; 32 de hem rapor hem nst için doktora gideceğim fakat dün doktorum neyse nst dışında zaten başka testlerin kalmamış dedi. Özel hastaneler acaba nst için ekstra ödeme alıyorlar mı? Yoksa muayene parası yeterli oluyor mu? Ya da her yalancı kasılmada gidildiğinde ücretsiz nst ye bağlanabiliyor muyuz? Deneyimli annelerin muhakkak bilgisi vardır :-)
Benim ilk hamileligimde kontrol icin giris ucreti haric nst icin ekstra.odeme falan yapmiyorduk. Şehirden sehire degisiklik mi var bilmiyorum ama odeme olmamasi lazim

Nst ücreti muayeneden ayrı alınıyor, ama mesela bugun nst girdin. 3 gün sonra sancınız çıktı, doktora gittin o zaman ucretsiz. 10 gün içinde ki kontrol, nst ucretsiz en azından benim doğum yaptığım yerde öyleydi

Kızlar nasılsınız ? 2 ocakta muayenem var bebişimi çok özledimmm🌸 tecrübeli annelerim benim minnakım 27 haftalıkken 1140 gr dı. Acaba Arya kuşum kaç kilo doğar böyle giderse😀 ve nstnin 32.haftada olduğunu bilmiyodum. Pazartesi tam 31 haftalık oluyorum öbür hafta çağırır mı yoksa gitmişken bakalım der mi
İlla 32 de olacak diye şartta yok aslında, bir sonraki kontrolü bekleyebilir

Kızlar doktorunuz sizlere hangi kalsiyum+magnezyum takviyesini verdi? Nasıl kullanıyorsunuz yemekten öncemi sonramı?
Benim ağrılarım kramplarım olmadığı için vermemişti. Ama birkaç gündür belimde bacaklarımda adet sancısı var, alıp kullanmak istiyorum.

X